Με κίνδυνο να αρχίσουν πάλι τα γνωστά οι φίλοι μας ελληναράδες εδώ στο σάϊτ, και μόνο και μόνο επειδή το θέμα ετέθη προς συζήτηση, να πω οτι βρήκα επικίνδυνα εθνικιστική και ανιστόρητη τη διαμαρτυρία που προτείνει ο παραπάνω συμφορουμίτης για το σχολικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού. Και φυσικά, ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψω.
ʼσε που ο τίτλος του τόπικ (ουστ ρε πουλημένοι πολιτικοί), προτείνει -ευθέως νομίζω- την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάληψη της εξουσίας απο άλλους, πράγμα που το δοκιμάσαμε την περίοδο 1967-74, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Καλημέρα και χρόνια πολλά ? βοήθεια μας Αϊ Νικόλα...
«Σύντροφε theofile», αν μπορούσες να διαβάσεις (βγάζοντας έστω και για λίγο τις παρωπίδες που φοράς) θα έβλεπες ότι προτείνω σε όποιον θέλει (δημοκρατία έχουμε άλλωστε και όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται) να διαβάσει ένα άρθρο που υπάρχει στο internet και του οποίου author φυσικά δεν είμαι εγώ...
Βγάζεις λοιπόν τις παρωπίδες σου (τις ακουμπάς πάνω στο Ριζοσπάστη που έχεις στο γραφείο σου), διαβάζεις (αν θέλεις), ξαναφοράς τις παρωπίδες σου και κρίνεις αυτά που διάβασες (μπορείς να τα επιδοκιμάσεις, αποδοκιμάσεις, αγνοήσεις ? είπαμε δημοκρατία έχουμε ? εσύ αποφασίζεις)...
Όσον αφορά τον τίτλο του topic... που και αυτός σε ενόχλησε εκεί (και μόνο εκεί) εκφράζω προσωπική άποψη (είπαμε δημοκρατία έχουμε ? φαντάζομαι ότι εσύ ο μέγας «τιμητής» της δημοκρατίας δεν θα μου απαγόρευε να γράψω κάτι που πιστεύω) και φυσικά αποδέχομαι την όποια κριτική για κάτι που εγώ έχω γράψει...
Προσωπικά πιστεύω ότι για τα περισσότερα δεινά αυτού του τόπου (και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή εποχή) το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν οι Πολιτικοί (ιστορία γνωρίζεις και καταλαβαίνεις)... Γι αυτό λοιπόν «Ουστ Πουλημένοι Πολιτικοί»...
Όσον αφορά την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάληψη της εξουσίας από άλλους, πράγμα που κατά την γνώμη σου προτείνει ο τίτλος του topic... θα σου απαντήσω απλά να μην ανησυχείς (δεν έχω καταφέρει ακόμα να πείσω κανα δυο συνταγματαρχέους καθώς επίσης και τις τοπικές αρχές για την ανάπλαση της Μακρονήσου)...
Πέρα από την πλάκα όμως, φαντάζομαι ότι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει αριστερέ ευκατάστατε φίλε μου με τη «δεξιά τσέπη» ? που σχολιάζεις μάλιστα και περιπαικτικά «τις τρεις και εξήντα» που βγάζει κάποιος... είναι μήπως από «κρατικοδίαιτος» που είσαι τώρα, έρθει καμιά στραβή και πάψει να «λαδώνεται το αντεράκι σου» από τον κρατικό μηχανισμό...
Θα σου πρότεινα επίσης, με τα «πολλά λεφτά σου» να προσέχεις τη αγοράζεις, γιατί νομίζω ότι σε έχουν πιάσει κοροΐδο και σου πουλάνε «ληγμένα» (η μόνη εξήγηση για αυτά που γράφεις)...!!!
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλό θεούλη (συγγνώμη που δεν είμαι άθεος όπως εσύ και σε «κάτι» πιστεύω) που δεν μπήκα χτες βράδυ στο site, μιας και είμαι λιγάκι ευέξαπτος και κουβέντα στην κουβέντα (όπως ήδη έκανες με κάποιον άλλο και κανονίζατε και ραντεβουδάκι) ο ένας από τους δυο μας θα χρειαζόταν οδοντοτεχνίτη (μιας και όπως εσύ αναφέρεις «σπας δόντια») και ο άλλος Κ.Α.Τ.
Τέλος σου εύχομαι «σύντροφε theofile», καλή συνέχεια στο παραμυθάκι που έχεις πλάσει στο μυαλουδάκι σου για τον κόσμο στον οποίο σου αρέσει ζεις ? αλλά μην ξεχνάς ότι σε κάθε παραμύθι υπάρχει και ένας «Δράκος»...!!!