nacho_scocco
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 3
- Like
- 192
- Πόντοι
- 16
Καλησπέρα σε όλους,με αφορμή "προβληματισμού" κάποιων φίλων μου για το αν πρέπει ή όχι να εγγραφούν σε τέοιου είδους εταιρεία-συγκεκριμένα στην WorldVentures-ανοίγω το εν λόγω θέμα.Νομίζω πως είναι άκρως σοβαρό,αν και τους είπα την γνώμη μου ότι πρόκειται περί αισχρούς απάτης θα ήθελα να ακούσω και την δική σας άποψη και φυσικά να βρίσκαμε κάποιο "απτό" παράδειγμα,έτσι ώστε να το καταλάβει 100% και ο πλέον αδαής περί τίνος πρόκειται.Η ιδέα είναι άκρως απλή και συνάμα εξόχως τρομακτική,ως προς το ηθικόν μέρος της.Σου ζητάνε ένα x ποσό για την εγγραφή σου (π.χ 290e ή δολλάρια,δεν το συγκράτησα ακριβώς) και πληρώνεις μια μηνιαία συνδρομή ένα y ποσό,π.χ 20e.Eν συνεχεία,αν εγγράψεις άλλους 4 τότε πάυεις την μηνιαία συνδρομή και αν βρεις άλλους 2(δηλαδή 6 το σύνολο) σου επιστρέφεται το αρχικό σου ποσό.Είναι φανερό πως πρόκειται περί φούσκας,πότε όμως καταρρέει η "πυραμίδα"?Ας πούμε ότι κάποιος,βρίσκει αυτά τα 6 άτομα....τί συμβαίνει τότε?.Δηλαδή έχει βγάλει τα "σπασμένα" που λέμε,αλλά έχει 6 άτομα από "κάτω" του που πρέπει να συνεχίσουν κ.ο.κ.Εν ολίγοις
1
6
36
216
1296
7776
46656
.......
Πείτε πως να τους πείσω για τα περί απάτης,διότι τώρα μόλις άρχισα να μαθαίνω ότι 2 γράφτηκαν ήδη!!!
1
6
36
216
1296
7776
46656
.......
Πείτε πως να τους πείσω για τα περί απάτης,διότι τώρα μόλις άρχισα να μαθαίνω ότι 2 γράφτηκαν ήδη!!!