Νέα

Ουστ ρε πουλημένοι πολιτικοί...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sas1977
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 254
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
45
Πόντοι
16
Ο γνωστός Κίσινγκερ φέρεται να είπε κάποτε ότι πρέπει να μας χτυπήσουν στην ιστορία και τον πολιτισμό για να μας ελέγξουν... το είπε δεν το είπε δεν έχει σημασία γιατί έτσι κι? αλλιώς γίνεται, όλοι έχουμε την ευθύνη να πάρουμε θέση, ιδίως όσοι έχουν η σχεδιάζουν να κάνουν παιδία καθώς είναι το πρώτο μιας σειράς βιβλίων που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε για το νέο βιβλίο Ιστορίας της έκτης δημοτικού!  :headbang:

Συνημμένα

• epos 1821.jpg
    epos 1821.jpg
    64,2 KB · Εμφανίσεις: 91

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Με κίνδυνο να αρχίσουν πάλι τα γνωστά οι φίλοι μας ελληναράδες εδώ στο σάϊτ, και μόνο και μόνο επειδή το θέμα ετέθη προς συζήτηση, να πω οτι βρήκα επικίνδυνα εθνικιστική και ανιστόρητη τη διαμαρτυρία που προτείνει ο παραπάνω συμφορουμίτης για το σχολικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού. Και φυσικά, ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψω.
ʼσε που ο τίτλος του τόπικ (ουστ ρε πουλημένοι πολιτικοί), προτείνει -ευθέως νομίζω- την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάληψη της εξουσίας απο άλλους, πράγμα που το δοκιμάσαμε την περίοδο 1967-74, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Και ως δημοκράτης χαρακτηρίζεις τον sas1977 φασίστα ,ανιστόρητο και επικίνδυνο. Πάντως, θα ήθελα να πείς τι από αυτά που έχει το λινκ βρίσκεις ανιστόρητο.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Δεν έβαλα χαρακτηρισμό, είναι δική σου η εκτίμηση. Τις απόψεις μόνο έκρινα, και δη της διαμαρτυρίας που προτείνει.
Και είναι επικίνδυνο το γενικό ιδεολόγημα "Έλληνες καλοί-Τούρκοι κακοί". Αυτά.

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Τότε γράψε λάθος. Πάντως σε εκείνη την φάση έτσι ήταν, Έλληνες καλοί Τούρκοι κακοί. Αν δεν κάνω λάθος εμείς ήμασταν υπό κατοχή και όχι οι Τούρκοι.

Επισκέπτης
Σε 50 χρονια, δεν θα ξερει κανεις στην Ελλαδα, την "25η Μαρτιου 1821" η' την "28η Οκτωβριου".

Σιγα σιγα και σταθερα θα ξερουν οι πολλοι αυτα που θελουν οι λιγοι.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Ναι, αλλά και όταν έσφαξε ο Κολοκοτρώνης τα άμαχα γυναικόπαιδα των Τούρκων, τότε που πήραμε την Τριπολιτσά, δεν απέχει πολύ απο τη σφαγή της Χίου π.χ.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Σε 50 χρονια, δεν θα ξερει κανεις στην Ελλαδα, την "25η Μαρτιου 1821" η' την "28η Οκτωβριου".

Σιγα σιγα και σταθερα θα ξερουν οι πολλοι αυτα που θελουν οι λιγοι.

Πολύ ασαφές αυτό που λες. Το κάνεις πιο λιανά φίλε;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Με κίνδυνο να αρχίσουν πάλι τα γνωστά οι φίλοι μας ελληναράδες εδώ στο σάϊτ, και μόνο και μόνο επειδή το θέμα ετέθη προς συζήτηση, να πω οτι βρήκα επικίνδυνα εθνικιστική και ανιστόρητη τη διαμαρτυρία που προτείνει ο παραπάνω συμφορουμίτης για το σχολικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού. Και φυσικά, ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψω.
ʼσε που ο τίτλος του τόπικ (ουστ ρε πουλημένοι πολιτικοί), προτείνει -ευθέως νομίζω- την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάληψη της εξουσίας απο άλλους, πράγμα που το δοκιμάσαμε την περίοδο 1967-74, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Εγώ θα έλεγα πως βρίσκω εξίσου επικίνδυνο τον χαρακτηριμό ως εθνικιστικής, της διαμαρτυρίας στην οποία παραπέμπει το αρχικό post. Το ανιστόρητη νομίζω ότι είναι επίσης υπερβολή. Σχολείο έχουμε πάει άλλωστε όλοι, χωρίς να σημαίνει απόλυτα αυτό ότι μας έμαθαν την "πραγματική" αλήθεια, αλλά γιατί η "άλλη" και η "νέα"αλήθεια να είναι πιο αληθινή, από αυτή που μάθαμε εμείς?
Εάν δεχτούμε ότι κάποια στιγμή προπαγανδιστήκαμε, το ίδιο μπορεί να ισχύει και τώρα, δεν νομίζεις? Ποιος πραγματικά μπορέι με απόλυτη ακρίβεια να ορίσει την μία και μοναδική αλήθεια? Και ποιον θα εμπιστευτούμε για αυτό τον σκοπό?
Επίσης υπερβολή αγαπητέ η παραπομπή στην δικτατορία....στο κάτω κάτω, υπογραφές ζητάει το link, δεν προσπαθεί να επιβάλλει κάτι....

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγώ θα έλεγα πως βρίσκω εξίσου επικίνδυνο τον χαρακτηριμό ως εθνικισιτικής, της διαμαρτυρίας στην οποία παραπέμπει το αρχικό post. Το ανιστόρητη νομίζω ότι είναι επίσης υπερβολή. Σχολείο έχουμε πάει άλλωστε όλοι, χωρίς να σημαίνει απόλυτα αυτό ότι μας έμαθαν την "πργαμτική" αλήθεια, αλλά γιατί η "άλλη" και η "νέα"αλήθεια να είναι πιο αληθινή, από αυτή που μάθαμε εμείς?
Εάν δεχτούμε ότι κάποια στιγμή προπαγανδιστήκαμε, το ίδιο μπορεί να ισχύει και τώρα, δεν νομίζεις? Ποιος πραγματικά μπορέι με απόλυτη ακρίβεια να ορίσει την μία και μοναδική αλήθεια? Και ποιον θα εμπιστευτούμε για αυτό τον σκοπό?
Επίσης υπερβολή αγαπητέ η παραπομπή στην δικτατορία....στο κάτω κάτω, υπογραφές ζητάει το link, δεν προσπαθεί να επιβάλλει κάτι....

Ο τίτλος "ουστ ρε πουλημενοι πολιτικοι" δεν παραπεμεπει πουθενα δηλαδη;

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Στην Τριπολιτσά που βρίσκονταν οι άμαχοι ήταν Ελληνικό έδαφος υπό κατοχή, από εκεί και ύστερα δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν οι θηριωδίες, βλέπε παλουκώματα, γενοκτονίες, παιδομαζώματα κ.λ.π Αλλά και αν είναι έτσι να τα διδασκόμαστε όλα και τα μεν και τα δε.

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Το "ουστ ρε πουλημενοι πολιτικοι" πόσες φορές το ακούς κάθε μέρα; Εγώ τουλάχιστον πολλές. Αν κάθε ένας που το έλεγε ήταν φασίστας τότε δεν θα βλέπαμε εκλογές για τα επόμενα 50 χρόνια.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Ο τίτλος "ουστ ρε πουλημενοι πολιτικοι" δεν παραπεμεπει πουθενα δηλαδη;

Αν και θα έπρεπε να απαντήσει ο author του post τι εννοεί, εγώ θα έλεγα ότι παραπέμπει σε αυτό που λέει ακριβώς..."ουστ ρε πουλημένοι πολικοί".

Δεν αντιλήφθηκα την «προσταγή» ως: "ουστ στην δημοκρατία", πολιτικοί μπορεί ναι είναι διαφόρων πεποιθήσεων άλλωστε, δημοκρατία και πολιτική δεν είναι συνυφασμένες έννοιες.

Μπορεί και να κάνω λάθος.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Το "ουστ ρε πουλημενοι πολιτικοι" πόσες φορές το ακούς κάθε μέρα; Εγώ τουλάχιστον πολλές. Αν κάθε ένας που το έλεγε ήταν φασίστας τότε δεν θα βλέπαμε εκλογές για τα επόμενα 50 χρόνια.
ʼλλο "κάποιοι πολιτικοί τα παίρνουν", άλλο "ουστ ρε πουλημενοι πολιτικοι", έχει διαφορά νομίζω.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Τότε γράψε λάθος. Πάντως σε εκείνη την φάση έτσι ήταν, Έλληνες καλοί Τούρκοι κακοί. Αν δεν κάνω λάθος εμείς ήμασταν υπό κατοχή και όχι οι Τούρκοι.
Το να σφάζεις όμως αθώα γυναικόπαιδα, δεν σε δικαιολογεί, ούτε απο ηθική άποψη, ούτε απέναντι στην ιστορία, κάνω λάθος;

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μας πηδάγανε κυριολεκτικά και μεταφορικά επί 400 χρόνια, μπορεί τώρα όλοι να το κατακρίνουνε και σωστά όμως εγώ τον δικαιολογώ. Αν έγινε τελικά.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Τον δικαιολογείς που έσφαξε γυναίκες, γέρους και παιδιά; Τότε να μην διαμαρτυρόμαστε για τη σφαγή της Χίου, κι οι Τούρκοι το ίδιο κάνανε εκεί, και βρέθηκαν αρκετοί σαν και σένα να τούς δικαιολογήσουν, μην ανησυχείς!

Archibal

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Πρώτων, ήταν σε Ελληνικό έδαφος, δεύτερον οι Έλληνες είχαν υπομείνει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε για 400 χρόνια!!! Αν μπορούσες εσύ να αντιδράσεις πολιτισμένα (γιατί αυτό που έκανε, αν έκανε, ο Κολοκοτρώνης ήταν λάθος) είσαι πολύ μάγκας. Εδώ σήμερα σκοτώνονται για το πάτημα του τριφυλλιού σκέψου να σου είχαν βιάσει την αδερφή.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
20.000 άμαχα γυναικόπαιδα βιαστές της ίδιας αδερφής; Μήπως τα παραλές;
Και αν έκανε όντως "λάθος" τότε ο Κολοκοτρώνης, όπως λες, ποιος ο λόγος να μην τον καταδικάζουμε, αλλά, αντίθετα, να τον δικαιολογούμε;
Δεν το λέω επειδή είμαι άπατρις, κάθε άλλο, το λέω επειδή δεν γουστάρω στο όνομα της Ελλάδας να έχουν διαπραχθεί φρικαλεότητες.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
ʼσε που το "ελληνικό" η μη έδαφος, εκείνα τα χρόνια, ήταν πολύ σχετική έννοια!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom