Νέα

φασιστικο "τελος" ακινητης περιουσιας! τροποι αντιδρασης?

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα asia_fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
Οι Βρετανοί ήρθαν, δεν πλήρωσαν και...έριξαν την Θάτσερ

Κινήματα αγανακτισμένων και απελπισμένων πολιτών που αποφασίζουν να αντισταθούν στις ανελέητες και αλλεπάλληλες φορολογίες των κυβερνήσεών τους, έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές την εμφάνισή τους στη σύγχρονη ιστορία της ανθρώποτητας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίσταση του βρετανικού λαού σε έναν "οικιακό" φόρο, που έγινε γνωστός με το όνομα poll tax, στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Τον συγκεκριμένο φόρο, είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Θάτσερ, ενώ το ποσό που έπρεπε να πληρώσει η κάθε οικογένεια, προέκυπτε από τον αριθμό των ατόμων που έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το εισόδημά τους.

Φυσικά, ο "παράλογος" αυτός φόρος, ανέδειξε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν, το οποίο ξεκίνησε από τη Σκοτία και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα.

Ως συνέπεια, τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου, περίπου το 30% των φορολογούμενων δεν πλήρωσε τον συγκεκριμένο φόρο.

Η άρνηση των πολιτών αφορούσε μόνο τον poll tax, ή community charge όπως επίσημα ονομάστηκε ο φόρος.

Η κυβέρνηση της "Σιδηράς Κυρίας" αμέσως πέρασε στην αντεπίθεση με κυριότερα όπλα τις απειλές, τη διαστρέβλωση, τις επιλεκτικές δίκες και καταδίκες καθώς και την απόπειρα καταστολής του κινήματος όταν έβγαινε στο δρόμο.

Αποκορύφωμα του κινήματος ήταν η τεράστια πορεία του της 31ης Μαρτίου του 1990, όταν πάνω από 300.000 άνθρωποι συγκρούστηκαν στο Λονδίνο με την αστυνομία, η οποία και έχασε τον έλεγχο της πόλης.



Μετά τα επεισόδια οι εργατικοί και η πιο επίσημη αριστερά καταδίκασαν τα επεισόδια, ο "εργατικός" Κίνοκ είπε πως τα έκαναν αναρχικοί χούλιγκαν.

Το κίνημα όμως απλώς διογκωνόταν μέρα με τη μέρα, οπότε κάποια στιγμή οι κατά τόπους αστυνομίες και δικαστικές αρχές αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν να καλούν σε δίκη άλλους πολίτες, μιας και τα δικαστήρια και η αστυνομία είχαν κατακλυστεί.

Η αποτυχία του poll tax έριξε τελικά τη Θάτσερ, αφού η λαϊκή αγανάκτηση είχε φτάσει στο απροχώρητο, ενώ ακόμα και ψηφοφόροι της μαίνονταν εναντίον του φόρου.

Έτσι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της, την ανάγκασαν σε παραίτηση.

Και παρόλο που οι τόρυδες ξαναπήραν την εξουσία στις επόμενες εκλογές, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μαίητζορ, ο νέος αρχηγός των τόρυδων, ήταν να αποσύρει τον poll tax.

Ο βρετανικός λαός είχε νικήσει...
 

takxaros

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
66
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι
Ο Γκάντι έλεγε ότι ο μόνος, αποτελεσματικός τρόπος για να καταργηθεί ένας άδικος νόμος, είναι οι απλοί πολίτες της χώρας, δίχως βία, αλλά με αποφασιστικότητα, να αρνηθούν να τον εφαρμόσουν. Έχει τεθεί πολλές φορές, και απασχόλησε έντονα και τον ίδιο τον Γκάντι, το ερώτημα: «Ποιος νόμος είναι πραγματικά άδικος;» και, κατ’ επέκταση, «ποιος αποφασίζει ότι είναι άδικος;»
Απαντήσεις υπάρχουν πολλές. Όμως, προτού τις δούμε, ας μην ξεχάσουμε ούτε στιγμή, ότι το ερώτημα τίθεται, όχι για φιλοσοφική συζήτηση, αλλά για να παρθεί, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μια πολιτική απόφαση για την, δια της ανυπακοής, αντίδραση του λαού.
Έτσι, λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να επισημάνει κάποιος, κατ’ αρχάς, ότι βασικό κριτήριο για να αποφασισθεί ποιος νόμος είναι σε τέτοιο σημείο άδικος ώστε να δικαιολογείται η πρόσκληση-ενθάρρυνση προς όλο τον λαό να ξεσηκωθεί, μη εφαρμόζοντάς τον, είναι ο νόμος αυτός να αφορά, αν όχι όλον τον πληθυσμό μιας χώρας, τουλάχιστον την μεγάλη πλειοψηφία του.
Ο Γκάντι, για παράδειγμα, τον καιρό που άρχιζε την πολιτική του διαδρομή ως νεαρός δικηγόρος στην Νότια Αφρική, δεν δυσκολεύτηκε να πείσει τους ομοεθνείς του να μην πειθαρχήσουν στον νόμο της τότε ρατσιστικής κυβέρνησης του στρατηγού Γιαν Σματς, που έλεγε ότι για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι Ινδοί πολίτες της χώρας, θα έπρεπε ανά πάσα στιγμή να είχαν επάνω τους το «ειδικό πάσο» (ταυτότητα) που θα τους έδινε η κυβέρνηση των λευκών. Το μέτρο αυτό, λοιπόν, σαφώς διαχώριζε, μαζί με τους μαύρους που είχαν ακόμα χειρότερη μεταχείριση, και  τους ινδικής καταγωγής πολίτες της Ν. Αφρικής από τους υπόλοιπους. Ήταν, επομένως, ένας νόμος «συνολικής στόχευσης». Αφορούσε όλους τους Ινδούς της Νότιας Αφρικής. Και, έτσι, δεν ήταν δύσκολο να χαρακτηριστεί αμέσως ως άδικος και να αποφασιστεί, από τους αδικουμένους, η μη εφαρμογή του.
Ένα υπο-ερώτημα που προκύπτει αμέσως: Εάν ο νόμος του Σματς δεν αφορούσε όλους τους Ινδούς στην Νότια Αφρική, και εξαιρούσε, ας πούμε, τους μορφωμένους ή/και τους παντρεμένους με λευκούς Νοτιοαφρικανούς, δεν θα ήταν και πάλι άδικος; Και μάλιστα, τόσο άδικος, ώστε να οδηγήσει και αυτός στην απειθαρχία όλων των πολιτών ινδικής καταγωγής; Η απάντηση, νομίζω, είναι ένα κατηγορηματικό «ναι», και δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο, ακόμα και από εκείνους που θα εξαιρούσε ένας τέτοιος υποτιθέμενος νόμος, που δεν θα συμφωνούσε στη λήψη μαζικής δράσης εναντίον του – πάντοτε ειρηνικής, εννοείται.
Παρόλο που, λοιπόν, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι «όλα στη ζωή είναι σχετικά», η κοινή λογική, που είναι λιγότερο πολύπλοκη απ’ όσο νομίζουμε, οδηγεί πολλές φορές τα πράγματα, από μόνα τους, στις σωστές απαντήσεις.
Έτσι, για να έρθουμε στα δικά μας τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο μέτρο της έκτακτης εισφοράς στην κτισμένη ακίνητη περιουσία, είναι πέρα ως πέρα άδικο για όλον τον πληθυσμό της χώρας. (Αν και ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά σαΐνια, που έχουν φτιάξει σπίτια με χρήματα που κανείς δεν ξέρει πως αποκτήθηκαν, άρα δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά και ως εκ τούτου το «συνολικός πληθυσμός» δεν τους αφορά.) Επομένως, λοιπόν, είναι από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνούσα με το ΚΚΕ ότι το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να καταβληθεί από τους πολίτες. Όπως θα έλεγε, πάλι, ο μέγας Γκάντι, «δεν μπορούν 100 χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες να επιβάλουν τους νόμους τους, εάν 10 εκατομμύρια Ινδοί αρνηθούν να τους εφαρμόσουν». Ομοίως, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κόψει το ρεύμα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, εάν αυτοί αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος που θα τους έρθει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Μια τέτοια αντίδραση, η οποία όμως δεν πρέπει να καπελωθεί από κανένα ΚΚΕ, κανένα ΠΑΜΕ, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, κανένα συνδικάτο, καμιά ΝΔ του Σαμαρά, δεν πιστεύω ότι θα φέρει την Ελλάδα κοντύτερα στην χρεοκοπία, όπως διαρκώς απειλούν οι δανειστές μας, και όσοι τους ακούνε «τυφλά». (Στην χρεοκοπία, όντως, είμαστε κοντά, αλλά ο τρόπος για να απομακρυνθούμε δεν είναι αυτός, των έκτακτων εισφορών, αλλά των έκτακτων διαρθρωτικών αλλαγών, που βεβαίως, οι υποστηρικτές, αορίστως, του «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», καθόλου δεν θέλουν).
Έλεγα, λοιπόν, ότι μία τέτοια, μαζική, και δίχως βία, αντίδραση σε αυτόν τον άδικο νόμο, όχι μόνο δεν θα μας φέρει κοντύτερα στην χρεοκοπία, αλλά θα αφυπνίσει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, και την κυβέρνηση, και τους δανειστές μας, και τους άλλους πολίτες των χωρών της δοκιμαζόμενης Ε.Ε. Θα τους κάνει να καταλάβουν την αδικία, και ίσως τους κινητοποιήσει κιόλας να αγωνιστούν και αυτοί για την εξάλειψή της.
Αυτά, δεν είναι απλώς «ρομαντικά πράγματα», όπως ίσως πουν κάποιοι. Έχουν δοκιμαστεί κάτω από πολύ σκληρότερες συνθήκες από μια οικονομική κρίση, και έχουν φέρει θαυμαστά αποτελέσματα. Όχι, όμως, χωρίς κόστος. Χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, υπέφεραν, και έχασαν ακόμα και τη ζωή τους αντιστεκόμενοι ειρηνικά στην βία του κράτους. Στο τέλος, έλεγε ο Γκάντι, ο τρόπος της ειρηνικής ανυπακοής σε έναν άδικο νόμο, πάντοτε επικρατεί.
Το θέμα είναι, λοιπόν, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό (και χωρίς κομματικές ακρότητες), να αποφασίσει ο κόσμος μόνος του, και μαζικά ακολούθως, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης ή και οργανωμένων φορέων, να απορρίψει νόμους άγριους, όπως είναι εκείνοι που εφευρίσκονται υπό την ταμπέλα «έκτακτα μέτρα», και υπό την απειλή της πτώχευσης.
Μια τέτοια απειθαρχία, είναι απολύτως δικαιολογημένη, και επιβεβλημένη. Γιατί ο νόμος είναι άδικος, και πλήττει την αξιοπρέπεια και την τσέπη όλου του λαού, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Από την άλλη, όμως, το «δεν πληρώνω» στα διόδια η στα λεωφορεία, όσο και εάν μπορεί για κάποιους να είναι και αυτό μια αντίδραση σε ένα κακό μέτρο ή μία κακή πολιτική, δεν είναι για μένα αποδεκτή. Πρώτον, διότι εφαρμόζεται με βία (δηλαδή, «αστυνομεύεται» από τους φορείς που την επιβάλουν, και εκδηλώνεται πολλές φορές με βίαιες, φραστικές και σωματικές, επιθέσεις εναντίον άλλων ανθρώπων). Και δεύτερον, διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί «καθολική αδικία», και έτσι, δια της εφαρμογής της, ανοίγει τον επικίνδυνο δρόμο για γενικευμένη, αποσπασματική απειθαρχία σε κάθε τι που απλώς δεν αρέσει, ή δεν βολεύει, τον καθένα.
Ο Γκάντι, αποσαφηνίζοντας την, κατ’ αυτόν, «ιδανική δημοκρατία», μιλάει για ένα σύστημα «οργανωμένο και φωτισμένο». Αυτό, ακριβώς, το σύστημα έχουμε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να ανακαλύψουμε ξανά. Γιατί αυτό που έχουμε τώρα, δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άναρχο είναι. Και σκοτεινό πολύ.


Απο αρθρο του Χρηστου Μιχαηλιδη στο aixmh.gr
 

Επισκέπτης
Κι όσοι έχουμε παραπάνω από 1 σπίτι<200.000€
θα μας πάρουν τα σώβρακα για 5000€ ....


 

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Μηνύματα
2.507
Κριτικές
1
Like
246
Πόντοι
36
Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι
Ο Γκάντι έλεγε ότι ο μόνος, αποτελεσματικός τρόπος για να καταργηθεί ένας άδικος νόμος, είναι οι απλοί πολίτες της χώρας, δίχως βία, αλλά με αποφασιστικότητα, να αρνηθούν να τον εφαρμόσουν. Έχει τεθεί πολλές φορές, και απασχόλησε έντονα και τον ίδιο τον Γκάντι, το ερώτημα: «Ποιος νόμος είναι πραγματικά άδικος;» και, κατ’ επέκταση, «ποιος αποφασίζει ότι είναι άδικος;»
Απαντήσεις υπάρχουν πολλές. Όμως, προτού τις δούμε, ας μην ξεχάσουμε ούτε στιγμή, ότι το ερώτημα τίθεται, όχι για φιλοσοφική συζήτηση, αλλά για να παρθεί, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μια πολιτική απόφαση για την, δια της ανυπακοής, αντίδραση του λαού.
Έτσι, λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να επισημάνει κάποιος, κατ’ αρχάς, ότι βασικό κριτήριο για να αποφασισθεί ποιος νόμος είναι σε τέτοιο σημείο άδικος ώστε να δικαιολογείται η πρόσκληση-ενθάρρυνση προς όλο τον λαό να ξεσηκωθεί, μη εφαρμόζοντάς τον, είναι ο νόμος αυτός να αφορά, αν όχι όλον τον πληθυσμό μιας χώρας, τουλάχιστον την μεγάλη πλειοψηφία του.
Ο Γκάντι, για παράδειγμα, τον καιρό που άρχιζε την πολιτική του διαδρομή ως νεαρός δικηγόρος στην Νότια Αφρική, δεν δυσκολεύτηκε να πείσει τους ομοεθνείς του να μην πειθαρχήσουν στον νόμο της τότε ρατσιστικής κυβέρνησης του στρατηγού Γιαν Σματς, που έλεγε ότι για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι Ινδοί πολίτες της χώρας, θα έπρεπε ανά πάσα στιγμή να είχαν επάνω τους το «ειδικό πάσο» (ταυτότητα) που θα τους έδινε η κυβέρνηση των λευκών. Το μέτρο αυτό, λοιπόν, σαφώς διαχώριζε, μαζί με τους μαύρους που είχαν ακόμα χειρότερη μεταχείριση, και  τους ινδικής καταγωγής πολίτες της Ν. Αφρικής από τους υπόλοιπους. Ήταν, επομένως, ένας νόμος «συνολικής στόχευσης». Αφορούσε όλους τους Ινδούς της Νότιας Αφρικής. Και, έτσι, δεν ήταν δύσκολο να χαρακτηριστεί αμέσως ως άδικος και να αποφασιστεί, από τους αδικουμένους, η μη εφαρμογή του.
Ένα υπο-ερώτημα που προκύπτει αμέσως: Εάν ο νόμος του Σματς δεν αφορούσε όλους τους Ινδούς στην Νότια Αφρική, και εξαιρούσε, ας πούμε, τους μορφωμένους ή/και τους παντρεμένους με λευκούς Νοτιοαφρικανούς, δεν θα ήταν και πάλι άδικος; Και μάλιστα, τόσο άδικος, ώστε να οδηγήσει και αυτός στην απειθαρχία όλων των πολιτών ινδικής καταγωγής; Η απάντηση, νομίζω, είναι ένα κατηγορηματικό «ναι», και δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο, ακόμα και από εκείνους που θα εξαιρούσε ένας τέτοιος υποτιθέμενος νόμος, που δεν θα συμφωνούσε στη λήψη μαζικής δράσης εναντίον του – πάντοτε ειρηνικής, εννοείται.
Παρόλο που, λοιπόν, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι «όλα στη ζωή είναι σχετικά», η κοινή λογική, που είναι λιγότερο πολύπλοκη απ’ όσο νομίζουμε, οδηγεί πολλές φορές τα πράγματα, από μόνα τους, στις σωστές απαντήσεις.
Έτσι, για να έρθουμε στα δικά μας τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο μέτρο της έκτακτης εισφοράς στην κτισμένη ακίνητη περιουσία, είναι πέρα ως πέρα άδικο για όλον τον πληθυσμό της χώρας. (Αν και ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά σαΐνια, που έχουν φτιάξει σπίτια με χρήματα που κανείς δεν ξέρει πως αποκτήθηκαν, άρα δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά και ως εκ τούτου το «συνολικός πληθυσμός» δεν τους αφορά.) Επομένως, λοιπόν, είναι από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνούσα με το ΚΚΕ ότι το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να καταβληθεί από τους πολίτες. Όπως θα έλεγε, πάλι, ο μέγας Γκάντι, «δεν μπορούν 100 χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες να επιβάλουν τους νόμους τους, εάν 10 εκατομμύρια Ινδοί αρνηθούν να τους εφαρμόσουν». Ομοίως, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κόψει το ρεύμα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, εάν αυτοί αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος που θα τους έρθει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Μια τέτοια αντίδραση, η οποία όμως δεν πρέπει να καπελωθεί από κανένα ΚΚΕ, κανένα ΠΑΜΕ, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, κανένα συνδικάτο, καμιά ΝΔ του Σαμαρά, δεν πιστεύω ότι θα φέρει την Ελλάδα κοντύτερα στην χρεοκοπία, όπως διαρκώς απειλούν οι δανειστές μας, και όσοι τους ακούνε «τυφλά». (Στην χρεοκοπία, όντως, είμαστε κοντά, αλλά ο τρόπος για να απομακρυνθούμε δεν είναι αυτός, των έκτακτων εισφορών, αλλά των έκτακτων διαρθρωτικών αλλαγών, που βεβαίως, οι υποστηρικτές, αορίστως, του «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», καθόλου δεν θέλουν).
Έλεγα, λοιπόν, ότι μία τέτοια, μαζική, και δίχως βία, αντίδραση σε αυτόν τον άδικο νόμο, όχι μόνο δεν θα μας φέρει κοντύτερα στην χρεοκοπία, αλλά θα αφυπνίσει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, και την κυβέρνηση, και τους δανειστές μας, και τους άλλους πολίτες των χωρών της δοκιμαζόμενης Ε.Ε. Θα τους κάνει να καταλάβουν την αδικία, και ίσως τους κινητοποιήσει κιόλας να αγωνιστούν και αυτοί για την εξάλειψή της.
Αυτά, δεν είναι απλώς «ρομαντικά πράγματα», όπως ίσως πουν κάποιοι. Έχουν δοκιμαστεί κάτω από πολύ σκληρότερες συνθήκες από μια οικονομική κρίση, και έχουν φέρει θαυμαστά αποτελέσματα. Όχι, όμως, χωρίς κόστος. Χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, υπέφεραν, και έχασαν ακόμα και τη ζωή τους αντιστεκόμενοι ειρηνικά στην βία του κράτους. Στο τέλος, έλεγε ο Γκάντι, ο τρόπος της ειρηνικής ανυπακοής σε έναν άδικο νόμο, πάντοτε επικρατεί.
Το θέμα είναι, λοιπόν, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό (και χωρίς κομματικές ακρότητες), να αποφασίσει ο κόσμος μόνος του, και μαζικά ακολούθως, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης ή και οργανωμένων φορέων, να απορρίψει νόμους άγριους, όπως είναι εκείνοι που εφευρίσκονται υπό την ταμπέλα «έκτακτα μέτρα», και υπό την απειλή της πτώχευσης.
Μια τέτοια απειθαρχία, είναι απολύτως δικαιολογημένη, και επιβεβλημένη. Γιατί ο νόμος είναι άδικος, και πλήττει την αξιοπρέπεια και την τσέπη όλου του λαού, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Από την άλλη, όμως, το «δεν πληρώνω» στα διόδια η στα λεωφορεία, όσο και εάν μπορεί για κάποιους να είναι και αυτό μια αντίδραση σε ένα κακό μέτρο ή μία κακή πολιτική, δεν είναι για μένα αποδεκτή. Πρώτον, διότι εφαρμόζεται με βία (δηλαδή, «αστυνομεύεται» από τους φορείς που την επιβάλουν, και εκδηλώνεται πολλές φορές με βίαιες, φραστικές και σωματικές, επιθέσεις εναντίον άλλων ανθρώπων). Και δεύτερον, διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί «καθολική αδικία», και έτσι, δια της εφαρμογής της, ανοίγει τον επικίνδυνο δρόμο για γενικευμένη, αποσπασματική απειθαρχία σε κάθε τι που απλώς δεν αρέσει, ή δεν βολεύει, τον καθένα.
Ο Γκάντι, αποσαφηνίζοντας την, κατ’ αυτόν, «ιδανική δημοκρατία», μιλάει για ένα σύστημα «οργανωμένο και φωτισμένο». Αυτό, ακριβώς, το σύστημα έχουμε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να ανακαλύψουμε ξανά. Γιατί αυτό που έχουμε τώρα, δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άναρχο είναι. Και σκοτεινό πολύ.


Απο αρθρο του Χρηστου Μιχαηλιδη στο aixmh.gr


ρε τυπε ολα αυτα θελουν αρχιδια να εχεις για να τα κανεις πες μου ποιος  μα ποιος απο αυτους τους μαλακες τους συμπολιτες μας εχει τα αρχιδια μα το κανει.
Επειδη στην λεω στο αναλυω για να με  καταλαβεις

ποτε καναμε σαν ελλαδα αγωνα εναντια σε κατι ? ΠΟΤΕ  ακομα και το 21 εαν δεν βοηθαγανε οι ξενοι ακομα τουρκικα θα μιλαγαμε
Στον 2 παγκοσμιο παλι κατα τυχη βοηθησανε οι ξενοι και καταφεραμε να ελευθερωθουμε αλλιως ακομα γερμανικα θα μιλουσαμε.
Εχουμε και οτυς δηθεν αντιστασιακους αν δεν βοηθουσαν οι ξενοι θα σου ελεγα εγω τωρα κατι στα γερμανικα αλλα εχε χαρη.

Ξερεις οτι εαν δεν υπηρχε η γαλλια και η αγγλια να γαμαει τους εργατες τοτε και εαν δεν γινοτανε  επανασταση για τις συνθηκες και τα ωραρια ακομα θα ειχαμε εδω ελλαδα τους τσιφλικαδες και θα ειμασταν ακομα δουλοι?

οποτε φιλε ποιος λαος να κανει τι αφου σε αυτη την χωρα ολοι ειναι προβατα κανεις δεν κανει τιποτα.
κοψανε μισθους και κανεις δεν ειπε τιποτα (ιδιοτικο λεω)στο δημοσιο κανουν απεργιες οχι για κοντρα αλλα γιατι δεν θα τους διωξουν οποτε τους παιρνει και οτι βγει αμα δεν ηταν μονιμοι αχ αχ ασ κανανε τοτε θα σου πω εγω εαν κανανε  :2funny:.
Ξερεις και στον δημοσιο ολοι ειναι  :pipa1: μιλαμε ολοι ειναι κολοστρες του κερατα και ειναι λογικο απο το γλυψιμο μαθαινεις να μην κανεις κατι ασ κοψουν την μονημοτητα να δεις αυτη  θα σκοτοθουν απο μονοι τους.
Για δειξε μου καποιον απο τον ιδιοτικο τομεα να κανει απεργια?
οποτε το θεμα ειναι οτι λαθος ειναι ολος ο λαος στην ελλαδα πρωτα πρεπει να αλλαξι νοοτροποια και μετα .
Εφοσον αλλαξει η νοοτροποια τοτε μπορουνε ολοι να πανε κοντρα και να μην πληρωσουνε τιποτα απο αυτα που τους βαζουν λογικο ε!! Μεχρι τοτε αςγραψουμε καμμια κριτικη για καμμια πουτανα .

παιδια δυστηχως αυτη ειναι οι αληθεια δεν εχουμε καταφερει τιποτα το σημαντικο γιαυτο βλεπουμε και οποιος παει στο εξωτρεικο ακομα και αγραμματοςς να ειναι κατι κανει γιατι πολλη απλα εξω ο κοσμος αντιδρα και ακομα και να ειναι βολευμενος σκεφτεται οτι θελει και τα παιδια του να ειναι βολεμενα ,αυτο βεβαια δεν γινεται μονοπλευρα γινεται για ολους η τουλαχιστον οσους θελουν (υπαρχουν και αυτοι που δεν θελουν να δουλευουν ).
Αρα πρωτα να αλλαξουμε εμεις και μετα να παμε κοντρα.
 

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.991
Κριτικές
1
Like
690
Πόντοι
96
ρε τυπε ολα αυτα θελουν αρχιδια να εχεις για να τα κανεις πες μου ποιος  μα ποιος απο αυτους τους μαλακες τους συμπολιτες μας εχει τα αρχιδια μα το κανει.
Επειδη στην λεω στο αναλυω για να με  καταλαβεις

ποτε καναμε σαν ελλαδα αγωνα εναντια σε κατι ? ΠΟΤΕ   ακομα και το 21 εαν δεν βοηθαγανε οι ξενοι ακομα τουρκικα θα μιλαγαμε
Στον 2 παγκοσμιο παλι κατα τυχη βοηθησανε οι ξενοι και καταφεραμε να ελευθερωθουμε αλλιως ακομα γερμανικα θα μιλουσαμε.
Εχουμε και οτυς δηθεν αντιστασιακους αν δεν βοηθουσαν οι ξενοι θα σου ελεγα εγω τωρα κατι στα γερμανικα αλλα εχε χαρη.

Ξερεις οτι εαν δεν υπηρχε η γαλλια και η αγγλια να γαμαει τους εργατες τοτε και εαν δεν γινοτανε  επανασταση για τις συνθηκες και τα ωραρια ακομα θα ειχαμε εδω ελλαδα τους τσιφλικαδες και θα ειμασταν ακομα δουλοι?

οποτε φιλε ποιος λαος να κανει τι αφου σε αυτη την χωρα ολοι ειναι προβατα κανεις δεν κανει τιποτα.
κοψανε μισθους και κανεις δεν ειπε τιποτα (ιδιοτικο λεω)στο δημοσιο κανουν απεργιες οχι για κοντρα αλλα γιατι δεν θα τους διωξουν οποτε τους παιρνει και οτι βγει αμα δεν ηταν μονιμοι αχ αχ ασ κανανε τοτε θα σου πω εγω εαν κανανε  :2funny:.
Ξερεις και στον δημοσιο ολοι ειναι  :pipa1: μιλαμε ολοι ειναι κολοστρες του κερατα και ειναι λογικο απο το γλυψιμο μαθαινεις να μην κανεις κατι ασ κοψουν την μονημοτητα να δεις αυτη  θα σκοτοθουν απο μονοι τους.
Για δειξε μου καποιον απο τον ιδιοτικο τομεα να κανει απεργια?
οποτε το θεμα ειναι οτι λαθος ειναι ολος ο λαος στην ελλαδα πρωτα πρεπει να αλλαξι νοοτροποια και μετα .
Εφοσον αλλαξει η νοοτροποια τοτε μπορουνε ολοι να πανε κοντρα και να μην πληρωσουνε τιποτα απο αυτα που τους βαζουν λογικο ε!! Μεχρι τοτε αςγραψουμε καμμια κριτικη για καμμια πουτανα .

παιδια δυστηχως αυτη ειναι οι αληθεια δεν εχουμε καταφερει τιποτα το σημαντικο γιαυτο βλεπουμε και οποιος παει στο εξωτρεικο ακομα και αγραμματοςς να ειναι κατι κανει γιατι πολλη απλα εξω ο κοσμος αντιδρα και ακομα και να ειναι βολευμενος σκεφτεται οτι θελει και τα παιδια του να ειναι βολεμενα ,αυτο βεβαια δεν γινεται μονοπλευρα γινεται για ολους η τουλαχιστον οσους θελουν (υπαρχουν και αυτοι που δεν θελουν να δουλευουν ).
Αρα πρωτα να αλλαξουμε εμεις και μετα να παμε κοντρα.


Καυλεα μου το 21 και το 40 ηταν αλλη φαση! Δε μπορεις να συγκρινεις τους ελληνες του τοτε με του τωρα!
Τοτε πολλοι ειχαν αγωνιστει πραγματικα ενω τωρα φυσικα ειμαστε ΠΟΛΥ πιο ζωα!
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.215
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Φόρο-sms για τέλος ακινήτων
1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι των ευπαθών ομάδων πρέπει να το στείλουν μέχρι την Κυριακή αν θέλουν να εξαιρεθούν από αυτό

Να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα-SMS από το κινητό τους υποχρεούνται έως την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου περίπου 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είτε για να εξαιρεθούν από το νέο χαράτσι της εφορίας είτε για να πληρώσουν χαμηλότερο τέλος.

Μετά τη “φορο-τρέλα‘ με τις αποδείξεις το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε τα φορο-sms όπου άνεργοι, (τακτικοί ή μακροχρόνια), πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και όσοι δικαιούνται να εξαιρεθούν από το νέο χαράτσι των ακινήτων ή να πληρώσετε μειωμένο τέλος θα πρέπει 1ον να διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και δεύτερον να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι την 2 Οκτωβρίου 2011.

Τονίζεται, όμως, ότι στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντ. Οικονόμου, το SMS αυτό δεν διευκρινίζεται αν θα επιβαρύνει το φορολογούμενο ή την εφορία. Δηλαδή αν θα είναι δωρεάν για τον πολίτη.

Η Γ.Γ.Π.Σ., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί.

Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ., παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (2/10/2011), θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Τυχόν επί πλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Δ.Ε.Η., καλείται να κοινοποιήσει άμεσα σε όλους τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για αποστολή SMS από τους φορολογούμενους που θέλουν να εξαιρεθούν.

Το ειδικό τέλος επιβάλλεται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου, για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:

α) Πολύτεκνο, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος, του έτους επιβολής του τέλους, μέχρι 30.000 ευρώ ή

β) Πρόσωπο που είναι το ίδιο ή πρόσωπο που το βαρύνει φορολογικά, ανάπηρο, ολικώς τυφλοί και πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 80%

Πλήρης απαλλαγή από το ειδικό τέλος προβλέπεται για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:

α) Μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή

β) Άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι άνεργοι των περιπτώσεων α και β δεν απαλλάσσονται, εάν το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος, του έτους επιβολής του τέλους, υπερβαίνει το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ο ανωτέρω μειωμένος συντελεστής τέλους (0,5 ευρώ) και η απαλλαγή από αυτό δεν ισχύουν και το τέλος υπολογίζεται κανονικά βάσει των αυξημένων συντελεστών:

1. Αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου με βάση τα στοιχεία ακινήτων του έτους 2008 υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή

2. Αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ καθώς και

3. Για το πλέον των 120 τ.μ. εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου, το οποίο προσαυξάνεται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ.

 

takxaros

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
66
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
ακριβώς γιατι δεν εχουμε τα αρχιδια το λεω...επειδη υπάρχουν αρκετοι που λενε οτι νομοι ειναι και πρεπει να ακολουθησουμε αλλιως θα μας γαμησουν...αν ολοι μαζι σαν λαος κανουμε το ιδιο κανεις δεν μπορει να μας πειραξει....απλα ο λαος ειναι προβατα και τους αρεσει να εχουν ενα τσοπάνη να τα οδηγει..και ετσι αισθανετε ασφαλής.... Αν πρεπει μονος  του να αποφασισει τι πρεπει να κανει χαθηκε....εκει στηριζονται ολα τα λαμογια πολιτικοι,ψευτοσυνδικαλιστες και προκαλουν τρομο και φοβο ετσι ωστε να μην μπορει να κουνηθει κανεις. Πάντως λυση υπαρχει και ειναι και η πιο απλη
 

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Μηνύματα
2.507
Κριτικές
1
Like
246
Πόντοι
36
Καυλεα μου το 21 και το 40 ηταν αλλη φαση! Δε μπορεις να συγκρινεις τους ελληνες του τοτε με του τωρα!
Τοτε πολλοι ειχαν αγωνιστει πραγματικα ενω τωρα φυσικα ειμαστε ΠΟΛΥ πιο ζωα!
τι αλλη φαση εαν δεν θελανε οι ξενες δυναμης ακομα τουρκικα θα μιλαγαμε καιεαν δεν θελανε  οι συμμαχοι τωρα θα μιλαγαμε γερμανικα.
και αυτοι απο  σπρωξιμο :zfuck: ξενων πολεμησανε τι νομιζεις απο μονοι τους
 

Α-Ω

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
5.954
Κριτικές
14
Like
3.795
Πόντοι
2.777
μόλις σφίξουν κι άλλο οι κώλοι της ''μεσαίας τάξης'' και καταλάβουν ότι τέλος καταθέσεις, τέλος σπίτι, θα αποφασίσουν και θα αντιδράσουν άμεσα.
Μέχρι να γίνει αυτό όλα θα είναι εξαγγελίες αγώνος.

Εγώ συνειδησιακά δεν το πληρώνω ούτε το έκτακτο χαράτσι το 5απλό με τα τέλη και τις μαλακίες ούτε το επόμενο με τη ΔΕΗ.

Δε θα πεινάσει το παιδάκι μου για να πληρωθεί η όποια δανειακή σύμβαση που ειδικά στην περίπτωσή μας δε γίνεται για καλό της πατρίδας, του λαού και εμένα προσωπικά δε με εξυπηρετεί.

Όλη η φάση είναι για την μεταβίβαση του κεραμμυδιού και του όποιου πλούτου σε 3α μέρη ώστε να είναι χειραγωγήσιμος ο κόσμος, να δεχτεί να δουλέψει για μια κόρα ψωμί και να πει κι ευχαριστώ που την έβγαλε τη μέρα.

Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί ο καθένας.
Αυτό που έρχεται με τους επιβλητικούς ρυθμούς πρόκλησης του ΣΟΚ (εξού και το (ΠΑ-ΣΟΚ...Πανελλήνιο ΣΟΚ από τα αντισυνταγματικά μέτρα) είναι το μεγαλύτερο όπλο εν χρήση από τον αιώνα της πρώτης πολιορκίας που έγινε στον πλανήτη μέχρι σήμερα. Η ΠΕΙΝΑ.

Αυτή δεν παλεύεται.
Επομένως για να μη φτάσει εκεί η κατάσταση, τώρα, χθες δηλαδή θα έπρεπε και πρέπει να αναγνωρίσει κι ακολουθήσει ο έλληνας τα πραγματικά του ένστικτα.
 

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Μηνύματα
3.628
Κριτικές
28
Like
15
Πόντοι
616
ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

Χαράτσι εθνοσωτήριο,
θύμα εξιλαστήριο,
των δικαστών η πλάνη
και της Βουλής, οι χάνοι !

Νοιώθω ακόμη, σαν ραγιάς
που τον πηδάει ο πασσάς,
όπου και όποτε γουστάρει,
να μου τραβάει ένα παπάρι !

Μεθαύριο πόσα χρωστάω
και πόσα πρέπει ν΄ ακουμπάω,
ξέρει κανένας να μου πεί
ιδρώνει κανενός τ΄αυτί ;

Είμαι μονίμως χρεωμένος,
της εφορίας προσκεκλημένος,
επίτιμος και τιμημένος,
πελάτης, καταγαμημένος !

Θέλω να τους ευχαριστήσω,
τ΄ αρχίδια μου να τους χαρίσω,
τα χρέη απλήρωτα ν΄ αφήσω,
μιά φράση μόνο να θυμίσω :

"Λεφτά υπάρχουν", είπε εκείνος
και βγήκε απο μέσα μου, το κτήνος !

>:(






 

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.729
Like
17
Πόντοι
16
Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι

Μια τέτοια αντίδραση, η οποία όμως δεν πρέπει να καπελωθεί από κανένα ΚΚΕ, κανένα ΠΑΜΕ, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, κανένα συνδικάτο, καμιά ΝΔ του Σαμαρά, δεν πιστεύω ότι θα φέρει την Ελλάδα κοντύτερα στην χρεοκοπία, όπως διαρκώς απειλούν οι δανειστές μας, και όσοι τους ακούνε «τυφλά». (Στην χρεοκοπία, όντως, είμαστε κοντά, αλλά ο τρόπος για να απομακρυνθούμε δεν είναι αυτός, των έκτακτων εισφορών, αλλά των έκτακτων διαρθρωτικών αλλαγών, που βεβαίως, οι υποστηρικτές, αορίστως, του «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», καθόλου δεν θέλουν).

Απο αρθρο του Χρηστου Μιχαηλιδη στο aixmh.gr
Χωρίς καπέλωμα δεν υπάρχει περίπτωση όμως. ;) Σήμερα ήταν το ΠΑΜΕ έξω από τις ΔΟΥ με ντουντούκες, πανό και έκαιγαν (φωτοτυπίες? :rolleyes:) της ειδικής εισφοράς. Ένα παππού δε τον προπηλάκισαν στην είδοδο της εφορίας. Αποτέλεσμα να πέσει κράξιμο από τον κόσμο... άρα μαζικό κίνημα δεν πλερώ, μάλλον χλωμό στο Ελλάντα.
 

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Μηνύματα
3.562
Like
6
Πόντοι
16
Εγώ συνειδητά αποφάσισα ότι απο τη στιγμη που σαν έλληνας πολίτης έχω  εκπληρώσει τίς 3 συνταγματικά υποχρεωτικές μου υποχρεώσεις δηλ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ , ΨΗΦΙΖΩ ( ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ) , ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ  καί επειδή πρέπει να ζήσω καί εγώ καί ή οικογένεια μου χωρίς να χρειαστεί να κλέψω ή να σκοτώσω καί να έχω καί τήν αξιοπρέπεια μου λέω ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ " ΑΚΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ " , ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ  ΚΑΙ  ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ , για περισσότερες πληροφορίες απευθυνώμαστε στα  σάιτ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ & eforiakoi.org
 

lagonisian

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Ιουν 2011
Μηνύματα
12.585
Κριτικές
282
Like
12.425
Πόντοι
25.846
Εγώ συνειδητά αποφάσισα ότι απο τη στιγμη που σαν έλληνας πολίτης έχω  εκπληρώσει τίς 3 συνταγματικά υποχρεωτικές μου υποχρεώσεις δηλ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ , ΨΗΦΙΖΩ ( ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ) , ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ  καί επειδή πρέπει να ζήσω καί εγώ καί ή οικογένεια μου χωρίς να χρειαστεί να κλέψω ή να σκοτώσω καί να έχω καί τήν αξιοπρέπεια μου λέω ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ " ΑΚΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ " , ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ  ΚΑΙ  ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ , για περισσότερες πληροφορίες απευθυνώμαστε στα  σάιτ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ & eforiakoi.org
μπράβο!!! συμφωνώ απόλυτα...και στο κάτω κάτω αφού η πτώχευση είναι σίγουρη, τι να πληρώσουμε το χαράτσι?? για να μας πουν μετά ότι δεν το αναγνωρίζουν και αντικαθίσταται με κάτι νέο?? :jerking: :jerking: ζώα όλοι τους στη βουλη...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
Εγώ συνειδητά αποφάσισα ότι απο τη στιγμη που σαν έλληνας πολίτης έχω  εκπληρώσει τίς 3 συνταγματικά υποχρεωτικές μου υποχρεώσεις δηλ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ , ΨΗΦΙΖΩ ( ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ) , ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ  καί επειδή πρέπει να ζήσω καί εγώ καί ή οικογένεια μου χωρίς να χρειαστεί να κλέψω ή να σκοτώσω καί να έχω καί τήν αξιοπρέπεια μου λέω ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ " ΑΚΟΜΑ ΜΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ " , ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ  ΚΑΙ  ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ , για περισσότερες πληροφορίες απευθυνώμαστε στα  σάιτ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ & eforiakoi.org

μάλιστα.. οιεφοριακοί.. που επί δεκαετίες είχαν σαν σύνθηκα το "ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ,ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΖΑ"
 

pouto

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2007
Μηνύματα
200
Κριτικές
10
Like
0
Πόντοι
11
Και μην ξεχνάτε έρχονται και άλλα χαράτσια τα οποία θα είναι και μόνιμα παρακαλώ?????????????????????
 

bosikos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2011
Μηνύματα
287
Like
0
Πόντοι
1
καλά,περιμένετε να ξεσηκωθεί ο κόσμος.. όταν ακούω 50αρηδες να λένε " θα τους πάρω με τις πέτρες/ πρέπει να φύγουν κλπ κλπ, λέω το απλό : κατέβα στις κινητοποιήσεις. Η αντίδρασή τους? με κοιτάνε σα να είμαι χαζό. θέλουν από την πολυθρόνα του σπιτιού τους να αλλάξουν την κατάσταση.. ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ :headbang:
 

DON GIOVANNI

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2011
Μηνύματα
3.562
Like
6
Πόντοι
16
μάλιστα.. οιεφοριακοί.. που επί δεκαετίες είχαν σαν σύνθηκα το "ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ,ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΖΑ"
Στό πόλεμο ψάχνεις για συμμάχους όχι για έχθρούς , ψάχνεις τα κοινά στοιχεία που μας  ενώνουν καί όχι αυτά που μας  χωρίζουν καί στο κάτω-κάτω ακόμα καί στη λάσπη να ψάξεις μπορείς να βρείς διαμάντια !
 

Valeria_ath

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.324
Like
0
Πόντοι
16
να μην πληρωσει κανενας λεω εγω. :'( :'( :'(
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom