Νέα

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bprelli_13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bprelli_13

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Κατ' αρχήν θα ήθελα ευχαριστήσω προκαταβολικά σε όσους μου απαντήσουν και να με συγχωρέσουν άν ρωτήσω καμία κοτσάνα γιατί είμαι ψιλοάσχετος!!!
Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο WD5000e035-00 τον οποίο αφού τον έβγαλα από το pc κανονικά με ασφαλή κατάργηση,όταν πήγα να τον ξανασυνδέσω την άλλη μέρα δεν δούλευε.Το τροφοδοτικό όταν το βάζω στην πρίζα το κίτρινο λαμπάκι που έχει πάνω ο μετασχηματιστής ανάβει για κλάσματα του δευτερολέπτου και έπειτα ξανασβήνει και αυτό γίνεται κάθε φορά που το βάζω στην πρίζα :( :( :(
Φταίει το τροφοδοτικό ή υπάρχει καμία περίπτωση ο σκληρός μου να είναι για πέταμα?  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Like
4
Πόντοι
1
ανοιξε το κουτι του εχει κλιπς με προσοχη φορα γαντα κια
ανοιξε το πισι σου αφου πρωτα τον εχεις ξεσυνδεσι απο τα καλωδια και συνδεσε τον ως εσωτερικο δισκο

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
Μάλλον ειναι θεμα τροφοδοσίας φιλαράκι. Ακούς το δίσκο να δουλεύει και δεν το βλεπει το pc? σβήνει το λαμπάκι του τροφοδοτικού και δε γίνεται τπτ?
Μην πανικοβάλεσαι αν εχεις σημαντικά αρχεια μεσα, δε θα τα χάσεις...

OP
OP
B

bprelli_13

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Τον σκληρό δεν τον ακούω καθόλου να δουλεύε, γιατί το τροφοδοτικό δίνει ρευμα μόνο για ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου, ε το που το βάζω στην πρίζα,μετά είναι σαν να μην τον έχω στην πρίζα και δεν ανάβει το λαμπάκι του μετασχηματιστή,όπως άναβε συνεχόμενα όταν ήταν στην πρίζα παλιότερα και φοβάμαι μήπως χάσω τα αρχεία μου :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Ευχαριστώ πάντως που ενδιαφέρθηκες να απαντήσεις ;) ;)

OP
OP
B

bprelli_13

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ανοιξε το πισι σου αφου πρωτα τον εχεις ξεσυνδεσι απο τα καλωδια και συνδεσε τον ως εσωτερικο δισκο
Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ πολύ!!!!!!

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
16
ποσο γεματος ειναι?αν ειναι πανω απο 90% παιζει και να κολλησε

Le_Roi 1982

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
10
Πόντοι
1
Δοκιμασε σε αλλη πριζα,δοκιμασε σε αλλο PC αν ειναι ευκολο,διαφορετικα μπορεις να δοκιμασεις και αλλη "τροφοδοσια". Βασικα οπως το περιγραφεις κατι με τις "τασεις/voltage regulator" μπορει να ειναι. Επισης να γνωριζεις οτι η Western Digital δινει 5 χρονια εγγυηση,οποτε ισως στο αλλαξουνε κιολας. Στην θεση σου αφου δοκιμαζα μπριζες-κομπιουτερς,θα ανοιγα λιγακι το "κουτι" του σκληρου να δω αν ολα φανουν ΟΚ? (σε τι κατασταση τον ειχες? Χτυπημενος? Εχει πεσει κατω?)

Le_Roi 1982

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
10
Πόντοι
1
ποσο γεματος ειναι?αν ειναι πανω απο 90% παιζει και να κολλησε

Χλωμο ατομακι,σου εχει τυχει? Εμενα εφτασε ο 640ρης να εχει πληροτητα 99% και μια χαρα ηταν. Ασε που στην Αγγλια ο συνκατοικος εκανε το κορυφαιο, 0 FREE SPACE! ΜΗΔΕΝ ΟΜΩΣ!

Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Like
4
Πόντοι
1
δοκιμασε των και αμα κολησι το πισι παει να πει οτι χτυπησε μην απεπλιζεσε ομως
πηγαινε σε ενα μαγαζι εχουμε απο παρομοιους δισκους πλακετα να στην αλλαξουν και θα λειτουργι παλι

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
16
μου χει τυχει  wd να κολλησει αλλα οχι αυτος με πριζα.ηταν 95% φουλ...ενω τον εδειχνε το d μου ,δεν ανοιγε και δεν εκανε και ασφαλη καταργηση...με τα πολλα ρισταρτ στο pc καποια στιγμη δουλεψε και μολις μετεφερα αρχεια και ξεφορτωσε δουλεψε μια χαρα...

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
πολυ wd εχουν προβλημα με τις τροφοδοσιες
Προφανώς θέμα μετασχηματιστή είναι... Μην του λέτε μαλακίες του ανθρώπου να ανοίξει το κουτί. Να κοιτάξει για καινούργιο μετασχηματιστή πρέπει.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
30
Πόντοι
166
χειρούργος είσαι και θα βάλεις γάντια;
απλά ακουμπάς το τροφοδοτικό για λίγα δευτερόλεπτα να φύγει ο στατικός ηλεκτρισμός και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς καπότες στα δάχτυλα.

hd sentinel , δείχνει την υγεία των σκληρών σας,
αν είναι σε εγγύηση πήγαινε τον να σου τον κοιτάξουνε
αλλιώς δοκίμασε να τον χρησιμοποιήσεις σαν εσωτερικό γιατί εκτός από θέμα τροφοδοσίας μπορείς να είναι και άλλο θέμα, πχ τα κουτιά αυτά έχουν και ένα κύκλωματ μέσα, να γίνεται κανένα βραχυκύκλωμα και να κόβει το ρεύμα ο μετασχηματιστής, πολλά μπορείς να συμβαίνουν.

Le_Roi 1982

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
10
Πόντοι
1
Μπορεις βεβαια να τον κανεις και εσωτερικο οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Εμενα ο "Raptoras" ειχε ενα "θεμα" αλλα με το καλωδιο SATA,αλλα αγορασα απο overclockers.co.uk ενα καλωδιακι special(Secure Sata) και αψογα. Βεβαια μετα απο "σκληρη" χρηση 7ετιας και με ταξιδι σε βαλιτσα Βριστολ-Ελλαδα το 2006, φετος το καλοκαιρι μαλλον τα "εφτυσε".

OP
OP
B

bprelli_13

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστώ ρε παιδιά όλους για το ενδιαφέρον σας,μόλις ανακάλυψα ότιτο τροφοδοτικό όταν το βάλω στην πρίζα χωρίς να έχω το καλώδιο συνδεδεμένο με τον σκληρό,δουλεύει κανονικότατα, ανάβει το λαμπάκι κανονικά,αλλά μόλις το συνδέω στον σκληρό(ενώ είναι στην πρίζα) αμέσως σβήνει :headbang: :headbang: :headbang:Οπότε μάλλον δεν φταίει το τροφοδοτικό και είναι κάτι άλλο που φοβόμουν αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω :( μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει και αν γίνεται να κάνω ανάκτηση των δεδομένων σε περίπτωση που τα έχει παίξει ο σκληρός και πόσο στοιχίζει αυτό?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
30
Πόντοι
166
μηπως φταινε τα σκανερ του αεροδρομιου?
ο δίσκος είναι μαγνητικός.
τα σκάνερς χρησιμοποιούνε ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία δεν επηρεάζουν το δίσκο.

σε περίπτωση που τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν τον δίσκο τότε αν πήγαινες το κινητό σου που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα τον χάλαγε, επίσης και ότι άλλο δίκτυο ασύρματο (τα οποία χρησιμοποιούν η/ν κύνατα) θα επηρέαζαν τέτοιες συγκευές.

οι μεταφορές είναι αυτές που καταπονούν τους δίσκους γιατί κάθε κραδασμός είναι επίφοβος. εκτός και αν μιλάμε για ssd δίσκους που είναι πιο ανθεκτικοί.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
30
Πόντοι
166
Ευχαριστώ ρε παιδιά όλους για το ενδιαφέρον σας,μόλις ανακάλυψα ότιτο τροφοδοτικό όταν το βάλω στην πρίζα χωρίς να έχω το καλώδιο συνδεδεμένο με τον σκληρό,δουλεύει κανονικότατα, ανάβει το λαμπάκι κανονικά,αλλά μόλις το συνδέω στον σκληρό(ενώ είναι στην πρίζα) αμέσως σβήνει :headbang: :headbang: :headbang:Οπότε μάλλον δεν φταίει το τροφοδοτικό και είναι κάτι άλλο που φοβόμουν αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω :( μήπως ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει και αν γίνεται να κάνω ανάκτηση των δεδομένων σε περίπτωση που τα έχει παίξει ο σκληρός και πόσο στοιχίζει αυτό?
αν ο σκληρός σου αρνείται να πάρει μπρος με το ρεύμα τότε ανάκτηση δεν μπορείς να κάνεις σε κάτι που είναι νεκρό.
αν όμως παίρνει ρεύμα ο σκληρός σου και έχει χαλάσει το filesystem ή κάποια sections του δίσκου μπορείς να κάνεις ανάκτηση, βέβαια στους χαλασμένους/αδύναμους τομείς είναι λίγο αδύνατο αλλά η γενική απώλεια δεδομένων είναι μικρή.

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
ο δίσκος είναι μαγνητικός.
τα σκάνες χρησιμοποιούνε ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία δεν επιρεάζουν το δίσκο.

σε περίπτωση που τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επιρεάζουν τον δίσκο τότε αν πήγαινες το κινητό σου που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα τον χάλαγε, επίσης και ότι άλλο δίκτυο ασύρματο (τα οποία χρησιμοποιούν η/ν κύνατα) θα επιρέαζαν τέτοιες συγκευές.

οι μεταφορές είναι αυτές που καταπονούν τους δίσκους γιατί κάθε κραδασμός είναι επίφοβοσ. εκτός και αν μιλάμε για ssd δίσκους που είναι πιο ανθεκτικοί.

να σε ρωτησω κατι μιας και βλεπω οτι εχεις καποιες γνωσεις.μην γελασεις αμα ειναι μαλακια η ερωτηση μου ε?αμα γελασεις ξερεις ε?μπαν! :grin: μια φορα ειχα το κιν μου κοντα στον εξωτερικο δισκο που εχω και με πηραν τηλ.παιζει να χαλασει?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
30
Πόντοι
166
να σε ρωτησω κατι μιας και βλεπω οτι εχεις καποιες γνωσεις.μην γελασεις αμα ειναι μαλακια η ερωτηση μου ε?αμα γελασεις ξερεις ε?μπαν! :grin: μια φορα ειχα το κιν μου κοντα στον εξωτερικο δισκο που εχω και με πηραν τηλ.παιζει να χαλασει?
[size=1pt]όχι εκτός και αν έχεις τα παλιά κινητά που συνδέονται μεταξύ τους με σπάγκο οπότε μπορεί ο σπάγκος να μπλεχτεί με τον σκληρό , να τον ρίξει κάτω και να χαλάσει[/size]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom