Νέα

Πολιτικοί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
17
Πόντοι
16
Έβλεπα σήμερα στις ειδήσεις που πήγε κάποιος πολιτικός στους αγρότες και τον έκραζαν και του έλεγαν ότι ήρθες τώρα που είναι εκλογές! Και γενικά βλέπω ότι ο κόσμος άρχισε να τα χώνει κανονικά στους πολιτικούς και να έχει απαιτήσεις!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Την Δευτέρα άλλα θα λέμε φίλε...

Επισκέπτης
Τίποτε δεν χώνει και οι απαιτήσεις περιορίζονται σε ... διορισμούς και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων! Πάλι θα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε εκλογές οπότε οι γνωστές φάρες θα συνεχίζουν να μαζεύουν χρήμα.

Αν ο Έλληνας δεν πάψει να ζητά διορισμούς στο Δημόσιο και να αρχίσει να ζητά μείωση των φόρων, για να πάψει να είναι υπάλληλος και να γίνει αφεντικό θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Η επιχειρηματικότητα συνεχίζει να είναι υπό διωγμό στην Ελλάδα επειδή έχουν κυριαρχίσει οι μαρξιστικές παπαριες και ο αυτοαπασχολούμενος αντιμετωπίζεται σαν "ταξικός εχθρός" .

Όσο δεν ευνοείται η ιδιωτική πρωτοβουλία, όλοι κυνηγούν το υπαλληλίκι σε μια χώρα που δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα οι αποδοχές να μειώνονται συνεχώς και το βιωτικό επίπεδο να πηγαίνει κατά διαόλου ...

OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
17
Πόντοι
16
Ο λόγος που δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα είναι γιατί μόνο κομπίνες και μαγαζάκια ξεφυτρώνουν, αφού οι φόροι και οι πιέσεις απο εφορία και γραφειοκρατία είναι απίστευτες! Και μετά υπάρχει φθόνος και μιζέρια από παντού και σε κοιτάνε λες και τους έφαγες το φαί τους και εύχονται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!

Και ναι, τα χώνει, ακόμα κι αν υπάρχουν ακόμα κομματόσκυλα που τρέχουν για γλύψιμο!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Ο λόγος που δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα είναι γιατί μόνο κομπίνες και μαγαζάκια ξεφυτρώνουν, αφού οι φόροι και οι πιέσεις απο εφορία και γραφειοκρατία είναι απίστευτες!

μόνο? το πιστεύεις πραγματικά αυτό? μόνο?

OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
17
Πόντοι
16
Είπα ότι είναι και η νοοτροπία που επικρατεί που αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα! Γιατί ο έλληνας είναι φθονερός ανατολίτης!

Και η θεοποίηση της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά το να γίνουν όλοι οι μη προνομιούχοι πληβείοι!

Επισκέπτης
Αν ανοίγαμε ποτέ τα μάτια, θα βλέπαμε ότι οι χώρες που πάνε καλά, είναι αυτές που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Θέλουν να αφανίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, να γίνουμε όλοι υπάλληλοι για να έχουμε ανάγκη τα καθήκια των κομμάτων, τους συνδικαλιστάδες και όλο το μηχανισμό που στηρίζει αυτή τη φαυλοκρατία. Τους υπαλλήλους τους ελέγχουν και τους εκβιάζουν έτσι ώστε να παραμένουν στην εξουσία.

Και η δήθεν προστασία των θέσεων εργασίας, σε βάρος των εργαζομένων αποβαίνει. Γιατί; Υποτίθεται ότι προστατεύει τις θέσεις εργασίας όσων έχουν βρεί τέτοιες. Πως βρίσκεις όμως δουλειά στην Ελλάδα; Όταν όλα είναι εναντίον των εργοδοτών και των επιχειρήσεων ο καθένας φοβάται να προσλάβει προσωπικό, οπότε οι θέσεις είναι ελάχιστες, η προσφορά εργατικού δυναμικού μεγάλη και οι μισθοί χτυπάνε πάτο. Αν αφηνόταν ελεύθερη η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία θα αυξανόταν ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών. Θα αυξάνονταν οι θέσεις εργασίας και θα λιγόστευε ο αριθμός όσων ζητούν δουλειά σε επιχειρήσεις άλλων, οπότε θα ανέβαιναν και οι αποδοχές. Η προστασία των θέσεων εργασίας τότε θα ήταν άχρηστη. Το να παραμένεις σε μια δουλειά σε όλη σου τη ζωή δεν έχει καμία αξία. Στις αναπτυγμένες χώρες όλοι αλλάζουν δουλειές μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Στα αρχίδια τους όμως, αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί δουλειές υπάρχουν και βέβαια υπάρχει και πάντα η δυνατότητα να ανεξαρτητοποιηθεί κανείς αν βάλει κάτι στην άκρη. Εδώ μαλακιζόμαστε ...

Xartinos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Τα έχουνε καταφέρει τόσο καλά οι απο πάνω μας,
που ακόμα και στον ποιό συνειδητοποιημένο να πας και να
του πεις ''παράτατα όλα,αύριο μπαίνεις στο δημόσιο'' θα το κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
Ποτέ δε με ένοιαζε να εντοπίζω προβλήματα και ΜΟΝΟ.
Δράση που είναι το κυριότερο δεν έχω δει.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
16
ρε παιδιά.. γνωρίζετε κανένα σοβαρό και αξιοπρεπή άνθρωπο ο οποίοςνα θέλει να γίνει πολιτικός..? 50 χρόνια δεν γνωρισα κανένα.. (μπορεί να μου ξέφυγαν μερικοί αλλά πρεπει να είναι ελάχιστοι και γιαυτό δεν ακούστηκαν και ποτέ) οι πολιτικοί μας διακρίνται για τα ακόλουθα

(1) δεν έχουν δουλεψει ποτέ στην ζωή τους (πχ Γ.Παπανδρέου,Κ.Καραμανλής,Α.Παπαρήγα)
(2) δεν διαθέτουν κοινό νου
(3) όταν μιλάνε κανείς δεν καταλαβαίνει τι λένε (πχ Βενιζέλος)
(4) είναι μικροαπατεωνίσκοι και γιαυτό τους βγαίνουν τα άπλυτα στην φόρα

δυστυχώς όμως κανείς δεν τους τα χώνει.. γιατί.. όλοι οι έλληνες κάποια στιγμή στην ζωή τους ζητήσαν μια χάρη από κάποιο πολιτικό.. και αυτός τους την έκανε.. και με τον τρόπο αυτό γίναν συνένοχοι (γιατί δεν ζητάς ποτέ χάρη αν πρόκειται για κάτι νόμιμο)

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
46
Πόντοι
2.157
αρα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και απολαμβανουμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που μας αξιζει....!!!!
ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ....

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Αν θέλετε να δείτε ποια είναι η πλειοψηφία στην Ελλάδα, δείτε τις πρωινές εκπομπές τύπου αυτιά, παπαδάκη και του άλλου στο μέγκα. Και μετά καπάκι γυρίστε στο σταρ (νομίζω) να δείτε τη γκόμενα που κάνει κουτσομπολίστικη εκπομπή πρωί πρωί.

Είναι προφανές ότι αφού υπάρχουν τόσες εκπομπές τόσο χαμηλού επιπέδουμ υπάρχει και το ανάλογο κοινό. Οι περισσότεροι Έλληνες ψηφοφόροι δηλαδή, αυτοί που βγάζουν κυβερνήσεις. 

Το έχω πει και το λέω και πάλι. Έχουμε τους πολιτκούς που μας αξίζουν. Ας μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Μόνη λύση - βελτίωση της παιδείας. Που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Σιγά μην την αφήσουν. Αφού όλοι μας θέλουν για πελάτες.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Κάθε φέτος και χειρότερα.

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι κάφροι πολιτικοί (και φυσικά λεφτάδες γενικότερα) ουσιαστικά έχουν τα παιδιά τους εκτός συστήματος, στέλνοντάς τα σε ακριβά ιδιωτικά και μετά σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αφήνοντας εμάς και τα παιδιά μας με σοβαρό μειονέκτημα, παλεύοντας με τον ένα η τον άλλο τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο δήθεν καθηγητή.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
(και φυσικά λεφτάδες γενικότερα)

πάντως αυτή η γενικοποίηση έχει καταντήσει αηδία πια....

sorry αγαπητέ, αλλά όλα σε ένα καζάνι και με συγκεκριμένο στόχο πάντα, είναι τουλάχιστον υπερβολή.

Συμφωνώ πάντως για την σημασία της παιδείας.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
yorgos αυτό που εσύ ονομάζεις "γενικοποίηση" εγώ το ονομάζω "κανόνα".

Αν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτή την "αηδία" δεν τις γνωρίζω.  Περιμένω με ανυπομονησία όμως να με ενημερώσεις.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Δηλαδή να αρχίσουμε με ονόματα και παραδείγματα?

Για να σου αποδείξω ότι εκτός και από το ότι γενικοποιείς είσαι και υπερβολικά απόλυτος για τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον?

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε για πολύ, μέσα σε τρεις προτάσεις με απίστευτα απόλυτο τρόπο κατέληξες στα εξής συμπεράσματα, με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία που θα τα διαβάσει θα διαφωνήσει τουλάχιστον σε ένα (για να μην πω στα περισσότερα)

α) κάφροι πολιτικοί
β) λεφτάδες γενικότερα
γ) ακριβά ιδιωτικα (που δεν έχουν έλλειμα παιδείας)
δ) καλά πανεπιστήμια εξωτερικού (χωρίς έλλειμα παιδείας και καλύτερα από τα ελληνικά)
ε) εσάς και τα παιδιά σας με σοβαρό μειονέκτημα
στ) τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι
ζ) δήθεν καθηγητές

Αντιλαμβάνεσαι πόση ενημέρωση χρειάζεσαι?

Λυπάμαι αδυνατώ να σε καλύψω.

(Γνώμες...)

rodman

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2006
Like
62
Πόντοι
16
Κάτω τα κόμματα ,ζήτω οι τελείες.... :rolleyes: ;) ;)

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
252
Πόντοι
36
Ας ετοιμαστουν τα λαμογια γιατι μετα απ τις εκλογες ερχεται καταιγιδα σκανδαλων.
Ο Τριανταφυλο θα εκθεσει στη φορα πολλα <<απλυτα>>.
Επιβαλλανε και προστιμο 500000ε στον αλφα για να του κλεισουν το στομα και να τον φοβισουν <<απο τωρα>> αλλα μαλλον τον πωρωσανε περισσοτερο και οπως αναμενεται  δεν θα τον γλιτώσουν τον διασυρμο.
Παρτε το χαμπαρι Ο ΜΟΝΟΣ φοβος του πολιτικου ειναι τα μμε να μην του χαλασουν το image ή τον διασυρουν. Ολους τους αλλους μας εχουν γραμμενους  γιατι σαν μαλακες παμε και τους ξαναψηφιζουμε  

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Δηλαδή να αρχίσουμε με ονόματα και παραδείγματα?

Για να σου αποδείξω ότι εκτός και από το ότι γενικοποιείς είσαι και υπερβολικά απόλυτος για τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον?

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε για πολύ, μέσα σε τρεις προτάσεις με απίστευτα απόλυτο τρόπο κατέληξες στα εξής συμπεράσματα, με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία που θα τα διαβάσει θα διαφωνήσει τουλάχιστον σε ένα (για να μην πω στα περισσότερα)

α) κάφροι πολιτικοί
β) λεφτάδες γενικότερα
γ) ακριβά ιδιωτικα (που δεν έχουν έλλειμα παιδείας)
δ) καλά πανεπιστήμια εξωτερικού (χωρίς έλλειμα παιδείας και καλύτερα από τα ελληνικά)
ε) εσάς και τα παιδιά σας με σοβαρό μειονέκτημα
στ) τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι
ζ) δήθεν καθηγητές

Αντιλαμβάνεσαι πόση ενημέρωση χρειάζεσαι?

Λυπάμαι αδυνατώ να σε καλύψω.

(Γνώμες...)

Φίλε yorgos μπαίνουμε στη φάση που οι πολιτικοί ονομάζουν γόνιμο διάλογο.

Αφού εσύ δε μπορείς να δώσεις παραδείγματα επέτρεψέ μου να το κάνω εγώ.

α. κάφροι πολιτικοί. Δικός μου κανόνας. Πολιτικοί γίνονται τα λαμόγια ή οι τεμπέληδες, αποτυχημένοι στον επαγγελματικό τους χώρο.

β. λεφτάδες γενικότερα. Προφανώς και αναφέρομαι σε πραγματικά ισχυρούς του χρήματος οι οποίοι και βρίσκονται πίσω από κάθε κυβέρνηση.

γ. Ακριβά ή φτηνά τα ιδιωτικά δουλεύουν.

δ. πανεπιστήμια εξωτερικού. Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ για τα ευρωπαϊκής κλάσεως (δεν τολμώ να πω παγκόσμιας) ανώτατα εκπαιδετικά ιδρύματα της ελλάδας. Οι διορισθέντες κομματικά καθηγητές, είναι απησχολημένοι με το ξεκκοκάλισμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και φυσικά δε δέχονται να αξιολογηθούν. Περιμένω με αγωνία την τοποθέτησή σου.

ε. δεν έχω παιδιά

στ. τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αδυνατώ να κάνω σχόλιο για το αυταπόδεικτο. Σε παρακαλώ βγάλε με από το έρεβος της άγνοιας.

ζ. Δήθεν καθηγητές. Αλήθεια, πόσο πληρώνονται την ώρα; Κρίνοντας από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, θα τους χαρακτήριζες επιτυχημένους επαγγελματίες; Ή μήπως χρησιμοποιούν το σχολείο σαν πάρεργο για να τσιμπανε πελάτες για ιδαίτερα; Ή μήπως τελικά είναι καλοπληρωμένοι τεμπέληδες;

Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις. Περιμένω με αγωνία τα παραδείγματά σου.

Φιλικά

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
60
Πόντοι
4.095
Διαφωνούμε σε πολύ βασικά.

Γόνιμοι διάλογοι δεν ξεκινούν με απόλυτες θέσεις.

Λυπάμαι, στο είπα και πριν; αδυνατώ να σε καλύψω.

Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Ο λόγος σου έχει από μόνος του τόσες αντιθέσεις που δεν είναι απαραίτητος ο διάλογος.

Δες την απάντησή σου στο γ) με το επιχείρημά σου στο ζ).
Δες την επεξήγησή σου στην φράση "λεφτάδες γενικότερα" με την οποία εσύ ορίζεις τους "πραγματικά ισχυρούς του χρήματος που κρύβονται πίσω από τις κυβερνήσεις". Είναι αυτό οι λεφτάδες γενικότερα?

Και άλλα.

Αλλά μάλλον δεν κατάλαβα εγώ. Ας πούμε 50%-50% η ευθύνη της έλλειψης επικοινωνίας.

Αδυνατώ να συζητήσω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom