Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Ωραίο τραγουδάκι....νομίζω είχε πει κι ένα παρόμοιο ο Προκόπης..
απίστευτη ράτσα.
ομογενείς γεννημένοι στην άλλη άκρη του κόσμου πολεμάνε για την εντοπιότητα της ιθαγένειας,
δεξιοί νεόκοποι απεμπολούν το βασικό επίτευγμα του εθνάρχη και μιλάνε για εθνικές κυριαρχίες και λοιπές παπαριές όταν κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ευρωπαικό έθνος με ευρωπαική συνείδηση και ευρωπαική ιθαγένεια.
Γαμώ την βλαχομπαρόκ καταγωγή μου λέμε.
Ναι....εθνική κυριαρχία.
Σε λίγο θ'ακούσουμε ότι είμαστε κι αυτόχθονες ιθαγενείς!!!!
Τα πακετάκια απ'όξω ήσαν καλά όμως έτσι??
Για ξηλωθείτε και πληρώστε τη σούμα τώρα και συζητάμε πάλι περί εθνικής κυριαρχίας!!
συμφωνώ καί προσθετω ότι η νόμοι περί ιθαγενειας πού ψηφίσαν άλλα κράτη τής εοκ είναι πολύ ποιο αυστηροί από τό ελληνικό τουρλουμούκι ...1. Δεν καταλαβαίνω τί σχέσεις έχουν οι αντιδράσεις των αριστερών το 1981 με την κριτική σε ένα νομοσχέδιο...Βλέπεις αναλογίες εκεί που δεν υπάρχουν...
2. Οι οδηγίες της ΕΕ δημοσιεύονται στην αντίστοιχη ΕτΚ της ΕΕ και ενσωματόνωνται στο εσωτερικό δίκαιο κατά κανόνα με προεδρικό διάταγμα... Μπορείς να μπυ πεις ποια είναι η οδηγία και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα; Αν μη τί άλλο, έτσι θα αποδείξεις περίτρανα την άγνοιά μου και εμμέσως τον γκαιμπελισμό μου...
3. Ενδιαφέρουσα ερμηνεία των κοινοτικών συνθηκών...Ακόμη και αν ίσχυε, πάλι δεν βλέπω σχέση με την κριτική στο νομοσχέδιο...
Περιμένω πάντως με αγωνία την Οδηγία της Ε.Ε. που εναρμονίζει τα δίκαια των κρατών μελών στο θέμα χορήγησης υπηκοότητας... Δεν μπορεί, αφού κατά δήλωσή σου δεν υπάρχει ελληνική (ή γερμανική ή δανική ή γαλλική...) υπηκοότητα αλλά μόνο ευρωπαϊκή, θα υπάρχει και ένα κείμενο που ορίζει τον τρόπο κτήσης της, ανεξαρτήτως της βούλησης του κράτους- μέλους.
Σπαστα και ξαναρίχτα...
Την "ευρωπαίκή ιθαγένεια" την αποκτάς ως πολίτης κράτους- μέλους της ΕΕ...
Δεν πάει κανείς μη κοινοτικός στις Βρυξέλλες να πάρει απευθείας ευρωπαϊκό διαβατήριο
Και η χορήγηση υπηκοότητας είναι ζήτημα του κάθε κράτους- μέλους...
Μην κάνεις copy paste κείμενα που δεν κατανοείς πλήρως για τη δημιουργία εντυπώσεων.
2. Οι οδηγίες της ΕΕ δημοσιεύονται στην αντίστοιχη ΕτΚ της ΕΕ και ενσωματόνωνται στο εσωτερικό δίκαιο κατά κανόνα με προεδρικό διάταγμα... Μπορείς να μπυ πεις ποια είναι η οδηγία και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα; Αν μη τί άλλο, έτσι θα αποδείξεις περίτρανα την άγνοιά μου και εμμέσως τον γκαιμπελισμό μου...
Μην κάνεις copy paste κείμενα που δεν κατανοείς πλήρως για τη δημιουργία εντυπώσεων.
κοινή πολιτική άμυνας και ασφαλείας στις οποίες μεταξύ άλλων κατοχυρώνεται η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, το οποίο σημαίνει ότι εάν ένα κράτος μέλος υποστεί επίθεση ή φυσική καταστροφή, το πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται από κοινού από όλα τα κράτη μέλη.
ίσιε πάρτο αλλιώς και άσςε τις παπαριές.
δε μιλάς με φασιστάκια.
κατέβασε το Ευρωσύνταγμα, διάβασέ το και έλα να μου ποστάρεις με δικά σου λόγια τι κατάλαβες.
συνέχισε να με διασκεδάζεις.
το ξέρω είναι εύκολο να παίζεις με χαμηλής διαννόησης άτομα αλλά χάνεις στο τέλος λόγω ευκολίας το συγκριτικό σου πλεονέκτημα.
εάν δεν τα καταφέρεις έλα με τον κηδεμόνα σου.
Υ.Γ. 1
στις ΗΠΑ η κάθe πολιτεία ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ από μονη της. Τα Constitutional Amendements είναι ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Υ.Γ. 2
μη ξεχνιόμαστε ΧΑΙΒΑΝΙΑ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
Ανεπιθύμητε, μου είναι δύσκολο να παρακολυθήσω τη σκέψη σου και ειδικά το σημείο όπου συσχετίζεις το ζήτημα της ευρωπαϊκής υπηκοότητας με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε πακοαφγάνια, λες και μας το επιβάλλει κανείς...
Υ.Γ. 1
στις ΗΠΑ η κάθe πολιτεία ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ από μονη της. Τα Constitutional Amendements είναι ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Υ.Γ. 2
μη ξεχνιόμαστε ΧΑΙΒΑΝΙΑ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
Αρχίδια με λουλούδια......
Όντως, αυτά που έγραψες ανταποκρίνονται πλήρως στην φράση.
Φυσικά και η Δανία εφαρμόζει jus sanguinis, μιας και οι περιπτώσεις 1-3 αφορούν συγγενικό σύνδεσμο με δανό πολίτη.
Πουθενά δεν αναφέρεται απόδοση ιθαγένειας λόγω γέννησης στην Δανία (jus soli) χωρίς τον προαναφερθέντα δεσμό.
Οι περιπτώσεις 4 και 5 αφορούν την πολιτογράφηση, που είναι τελείως διαφορετικό πράμα.
Αν δεν ξέρεις βασικά πράγματα, καλό θα ήταν να απέχεις της συζητήσεως.
τι σχέση έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους?
ω ρε! δεν πήρε και τα χάπια του ο κωλοτούμπας σήμερα!
τρικυμία εν κρανίω!
πάλι καλά που μέχρι σήμερα δεν μας είπαν για τους παππούδες τους!
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Όντως, αυτά που έγραψες ανταποκρίνονται πλήρως στην φράση.
Φυσικά και η Δανία εφαρμόζει jus sanguinis, μιας και οι περιπτώσεις 1-3 αφορούν συγγενικό σύνδεσμο με δανό πολίτη.
Πουθενά δεν αναφέρεται απόδοση ιθαγένειας λόγω γέννησης στην Δανία (jus soli) χωρίς τον προαναφερθέντα δεσμό.
Οι περιπτώσεις 4 και 5 αφορούν την πολιτογράφηση, που είναι τελείως διαφορετικό πράμα.
Αν δεν ξέρεις βασικά πράγματα, καλό θα ήταν να απέχεις της συζητήσεως.
από τις 09.00 στη βάρδια σήμερα;;;
την πολιτογράφηση, που είναι τελείως διαφορετικό πράμα.
Ανεπιθύμητε, μου είναι δύσκολο να παρακολυθήσω τη σκέψη σου και ειδικά το σημείο όπου συσχετίζεις το ζήτημα της ευρωπαϊκής υπηκοότητας με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε πακοαφγάνια, λες και μας το επιβάλλει κανείς...
Αλλά μιας και το έθιξες δες εδώ:
Article 20 (1) of the Treaty on the Functioning of the European Union[1] states that
Citizenship of the Union is hereby established. Every person holding the nationality of a Member State shall be a citizen of the Union. Citizenship of the Union shall be additional to and not replace national citizenship.
All nationals of Member States are citizens of the union. "It is for each Member State, having due regard to Community law, to lay down the conditions for the acquisition and loss of nationality." [2]
Τα υπόλοιπα είναι αφέλειες επιπέδου συνοικιακού καφενείου ή μάλλον, αντιεξουσιαστικού στεκιού, αν και αν έλεγες εκεί αυτά που γράφεις εδώ για τον γέρο Καραμανλή ή για την ευρωπαϊκή προοπτική της ελλάδας, μάλλον θα διαπίστωνες την παραδοσιακή ανεκτικότητα της (ακρο)αριστεράς στη διαφωνία που συνοψίζεται στις λέξεις "πούτσα και ξύλο" που με χαρά βλέπω ότι έχεις υιοθετήσει και εσύ...
Ναι..ε?? Για εξήγησέ το αυτό σ'εμάς τους αδαείς..
για να μην πολυλογούμε εγώ θέλω να είμαι τμήμα της ΕΕ (ΗΠΑ) με κεντρική κυβέρνηση και εξωτερική πολιτική στις Βρυξέλλες (Γουόσινγκτον), με τοπική αστυνομία ανά χώρα-κράτος αλλά με ΕUROPOL (FBI) πανευρωπαικά και με Ευρωστρατό (U.S. Army) για την άμυνα των τελικών συνόρων μου.