Νέα

POLL Νέα ταυτότητα - θα την πάρουμε ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα unknowndark
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 826
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Καινουρια ή Παλια ?

• Θα παρω την καινουρια

Ψήφοι: 246 68,1%
  • Θα κρατησω το μπλε κωλοχαρτο

Ψήφοι: 115 31,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    361

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.210
Πόντοι
216
και που διαφωνησα εγω ρε κλαπαρχιδα σε αυτο που ειπες;
δεν εκανα καν παραθεση σε εσενα, μεθυσμενος εισαι;
Υπερασπιζομαι, τα νομιμα συμφεροντα του απουσιαζοντος συμφορουμιτου, ρε συ!
Καλα ρε, δεν εχετε καμια αισθηση του χιουμορ? Ουτε μια πλακα δεν μπορουμε να κανουμε?
Θα εκανα στα σοβαρα, αντιπαραθεση σε αυτα που λες και που συμφωνω?
Μαλλον αναποδα σηκωθηκατε σημερα το πρωι. Παω για τσιπουρα, μεχρι να ηρεμισετε. Τα ξαναλεμε το απογευμα

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
36.010
Πόντοι
10.656
Υπερασπιζομαι, τα νομιμα συμφεροντα του απουσιαζοντος συμφορουμιτου, ρε συ!
Καλα ρε, δεν εχετε καμια αισθηση του χιουμορ? Ουτε μια πλακα δεν μπορουμε να κανουμε?
Θα εκανα στα σοβαρα, αντιπαραθεση σε αυτα που λες και που συμφωνω?
Μαλλον αναποδα σηκωθηκατε σημερα το πρωι. Παω για τσιπουρα, μεχρι να ηρεμισετε. Τα ξαναλεμε το απογευμα
οταν χανει η ολυμπιακαρα κυριακη βραδυ τοτε ολη η βδομαδα ειναι αναποδη τυπε :coffee:
Οι ιεροδουλες θα την πληρωσουν ΚΑΙ σημερα :headbang2: τα λεμε

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
979
Πόντοι
96
Δυστυχώς αναγκαστηκα να βγάλω γιατί οι τράπεζες εξωτερικού δεν μου έκαναν ταυτοποίηση με την παλιά. Ζητάνε καινούρια. Το μόνο βολικό είναι οτι χωράει στο πορτοφόλι σαν πιστωτική. Για να έβγαζα χωρίς να αναγκαστώ πάντως ούτε λόγος.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.827
Πόντοι
216
εντάξει...σαν εταιρεία δεν μπορείς και δεν θέλεις να το αποφύγεις.

σαν εταιρεία κάνεις google ads και δημοσιεύεις και διαφημίζεις τα στοιχεία σου και την δουλειά σου.

Σαν εταιρεία δημοσιεύεις και ισολογισμό με το ονοματεπώνυμο σου και την υπογραφή σου και υπάρχει καρτέλα στο γεμή με όλα τα στοιχεία σου.

πως θα μπορούσες να το αποφύγεις αυτό?

προσωπικά μπορείς να έχεις 50 μειλ που κανένα δεν αντιστοιχεί σε προσωπικά σου στοιχεία. Φυσικά αν χρησιμοποιείς σόσιαλ μίντια όλα αυτά πάνε περίπατο.

Το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τίποτα εδώ και χρόνια. Η ιδιωτικότητα έχει πάει περίπατο. Και κανένας δεν ξέρει σε τι βαθμό μας έχουν φακελωμένους. Οι μεγάλες εταιρίες έχουν αδιανόητες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων. Δε σας έχει κάνει εντύπωση πως όταν βγαίνει κάτι στο εμπόριο αμέσως ΌΛΟΙ έχουν προϊόντα. Πχ τα τελευταία χρόνια με το ΑΙ. Πότε πρόλαβαν και έφτιαξαν τα μοντέλα, τα εκπαίδευσαν και ήταν έτοιμα για την αγορά; Μήπως τελικά όλα υπάρχουν και απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή;

Επίσης ξέρουμε τι ακριβώς μεταδίδουν οι web browsers στη "μαμά" εταιρία; Κατά πόσο η κρυπτογράφηση είναι τέτοια; Ναι μπορεί η διπλανή εφαρμογή να μην μπορεί να υποκλέψει τα δεδομένα αλλά η αποστολή των metrics μήπως περιλαμβάνει και λεπτομέρειες το αν εγώ επισκέφτηκα το BOU και τη σελίδα της Λουλούς;

Δε δουλεύει καθώς ΆΠΑΝΤΕΣ θέλουν κανονικό για επικοινωνία.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.657
Πόντοι
6.256
Το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τίποτα εδώ και χρόνια. Η ιδιωτικότητα έχει πάει περίπατο. Και κανένας δεν ξέρει σε τι βαθμό μας έχουν φακελωμένους. Οι μεγάλες εταιρίες έχουν αδιανόητες δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων. Δε σας έχει κάνει εντύπωση πως όταν βγαίνει κάτι στο εμπόριο αμέσως ΌΛΟΙ έχουν προϊόντα. Πχ τα τελευταία χρόνια με το ΑΙ. Πότε πρόλαβαν και έφτιαξαν τα μοντέλα, τα εκπαίδευσαν και ήταν έτοιμα για την αγορά; Μήπως τελικά όλα υπάρχουν και απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή;

Επίσης ξέρουμε τι ακριβώς μεταδίδουν οι web browsers στη "μαμά" εταιρία; Κατά πόσο η κρυπτογράφηση είναι τέτοια; Ναι μπορεί η διπλανή εφαρμογή να μην μπορεί να υποκλέψει τα δεδομένα αλλά η αποστολή των metrics μήπως περιλαμβάνει και λεπτομέρειες το αν εγώ επισκέφτηκα το BOU και τη σελίδα της Λουλούς;
Πρέπει λίγο να τα ξεκαθαρίσεις

Απόλυτη ιδιωτικότητα και ίντερνετ δεν πάνε μαζί....δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Επίσης...σε ένα βαθμό αυτό το φακέλωμα που λες είναι ο λόγος που απολαμβάνεις το ίντερνετ δωρεάν. Θα ήθελες να πληρώνεις συνδρομή σε κάθε σαιτ που μπαίνεις?

Όλο το market σήμερα βασίζεται σε αυτό...γιαυτό τα δεδωμένα σου έχουν μεγαλύτερη αξία και από τον χρυσό. Γιαυτό η google προσφέρει τζάμπα σχεδόν τα πάντα.

Προφανώς και πριν βγει κάτι στην αγορά "υπάρχει"...πριν βγει έχει δικιμαστεί.

Ξέρουμε ακριβώς τι μεταδίδουν οι browsers στην μαμά εταιρεία. Σε browsers τύπου chrome μεταδίδουν τα πάντα...μέχρι και τα κουμπιά που πατάς. To δηλώνουν κανονικά στους όρους χρήσης...δεν είναι κάτι κρυφό. Στους open source browsers πάλι ξέρεις....δεν στέλνουν σχεδόν τίποτα...αν έστελναν θα φαινόταν στον κώδικα που είναι δημόσιος για όλους. Δεν ξέρω κατά πόσο η κυπτογράφηση του https είναι καλή ή όχι αλλά για να την εμπιστεύεται η τράπεζα σου καλή θα είναι :confused:

στο smartphone εκτός αν τρέχεις graphene όλες οι εφαρμογές υποκλέπτουν τα πάντα και επικοινωνούν μεταξύ τους.

εννοείται ότι ξέρουν ότι επισκέφθηκες το bou...το ξέρει ο isp σου, ο browser σου, το add on που έβαλες για να κάνει black τον browser, και αν δεν έχεις adblocker όλα τα domains που συνδέονται όταν μπαίνεις στο σαιτ :coffee::coffee:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.827
Πόντοι
216
Πρέπει λίγο να τα ξεκαθαρίσεις

Απόλυτη ιδιωτικότητα και ίντερνετ δεν πάνε μαζί....δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Επίσης...σε ένα βαθμό αυτό το φακέλωμα που λες είναι ο λόγος που απολαμβάνεις το ίντερνετ δωρεάν. Θα ήθελες να πληρώνεις συνδρομή σε κάθε σαιτ που μπαίνεις?

Όλο το market σήμερα βασίζεται σε αυτό...γιαυτό τα δεδωμένα σου έχουν μεγαλύτερη αξία και από τον χρυσό. Γιαυτό η google προσφέρει τζάμπα σχεδόν τα πάντα.

Προφανώς και πριν βγει κάτι στην αγορά "υπάρχει"...πριν βγει έχει δικιμαστεί.

Ξέρουμε ακριβώς τι μεταδίδουν οι browsers στην μαμά εταιρεία. Σε browsers τύπου chrome μεταδίδουν τα πάντα...μέχρι και τα κουμπιά που πατάς. To δηλώνουν κανονικά στους όρους χρήσης...δεν είναι κάτι κρυφό. Στους open source browsers πάλι ξέρεις....δεν στέλνουν σχεδόν τίποτα...αν έστελναν θα φαινόταν στον κώδικα που είναι δημόσιος για όλους. Δεν ξέρω κατά πόσο η κυπτογράφηση του https είναι καλή ή όχι αλλά για να την εμπιστεύεται η τράπεζα σου καλή θα είναι :confused:

στο smartphone εκτός αν τρέχεις graphene όλες οι εφαρμογές υποκλέπτουν τα πάντα και επικοινωνούν μεταξύ τους.

εννοείται ότι ξέρουν ότι επισκέφθηκες το bou...το ξέρει ο isp σου, ο browser σου, το add on που έβαλες για να κάνει black τον browser, και αν δεν έχεις adblocker όλα τα domains που συνδέονται όταν μπαίνεις στο σαιτ :coffee::coffee:

Βρε μαζί τα λέμε. Το να φωνάζουμε για τον κακό Κούλη με την ταυτότητα του 666 είναι κάπως σήμερα που ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι κρυφό. Αντίθετα έχει συγκεντρωθεί τέτοια ισχύς σε εταιρίες που πλέον τα κράτη είναι ανίσχυρα και η ταυτότητα το μικρότερο κακό. Σκέψου αύριο το πρωί να βγει ο ΧΨΩ πρωθυπουργός και να ρίξει πρόστιμο στη Google. Κατέβασε γενικό και γάμησε τη μισή χώρα. Τρέχα μετά εσύ να βρεις εναλλακτικές να βγάλεις το ψωμί σου.

Μην πας μακριά. Φέτος παρουσίασε η Apple τα νέα airpods με live μετάφραση. Φυσικά οι φωστήρες της ΕΕ το απαγορεύουν λόγω προσωπικών δεδομένων. ΑΛΛΑ αν εγώ έχω Apple.ID της Αμερικής μπορώ να το χρησιμοποιήσω μιας που φαίνομαι χρήστης εκεί. Βλέπεις το παράδοξο; Να καθόμαστε ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ, να έχουμε αγοράσει τα ΊΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από το ΊΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ και εσύ να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε αντίθεση με εμένα. Και αυτό το έκανε επίτηδες ώστε να πιέσει μέσω των χρηστών διάφορες αλλαγές.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.657
Πόντοι
6.256
Βρε μαζί τα λέμε. Το να φωνάζουμε για τον κακό Κούλη με την ταυτότητα του 666 είναι κάπως σήμερα που ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι κρυφό. Αντίθετα έχει συγκεντρωθεί τέτοια ισχύς σε εταιρίες που πλέον τα κράτη είναι ανίσχυρα και η ταυτότητα το μικρότερο κακό. Σκέψου αύριο το πρωί να βγει ο ΧΨΩ πρωθυπουργός και να ρίξει πρόστιμο στη Google. Κατέβασε γενικό και γάμησε τη μισή χώρα. Τρέχα μετά εσύ να βρεις εναλλακτικές να βγάλεις το ψωμί σου.

Μην πας μακριά. Φέτος παρουσίασε η Apple τα νέα airpods με live μετάφραση. Φυσικά οι φωστήρες της ΕΕ το απαγορεύουν λόγω προσωπικών δεδομένων. ΑΛΛΑ αν εγώ έχω Apple.ID της Αμερικής μπορώ να το χρησιμοποιήσω μιας που φαίνομαι χρήστης εκεί. Βλέπεις το παράδοξο; Να καθόμαστε ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ, να έχουμε αγοράσει τα ΊΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από το ΊΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ και εσύ να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε αντίθεση με εμένα. Και αυτό το έκανε επίτηδες ώστε να πιέσει μέσω των χρηστών διάφορες αλλαγές.
ο καθένας κάνει επιλογή

ανάμεσα στην ευκολία και την ασφάλεια ή/και την ιδιωτικότητα

η ΕΕ πολύ καλά κάνει και δίνει βάση στα προσωπικά δεδομένα είναι δείγμα πολιτισμού να ξέρεις

τα βάζεις όλα στο blender δε θα βγάλεις άκρη ποτέ έτσι. Δεν είναι άσπρο μαύρο....σημασία έχει όπου μπορείς να κάνεις ότι μπορείς.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
77.084
Πόντοι
12.756
ο καθένας κάνει επιλογή

η ΕΕ πολύ καλά κάνει και δίνει βάση στα προσωπικά δεδομένα είναι δείγμα πολιτισμού να ξέρεις

τα βάζεις όλα στο blender δε θα βγάλεις άκρη ποτέ έτσι. Δεν είναι άσπρο μαύρο....σημασία έχει όπου μπορείς να κάνεις ότι μπορείς.
ε ναι καλα κανεις και προσεχεις γιατι εισαι και σημαινων προσωπο στην κοινωνια:coffee:

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.657
Πόντοι
6.256
Υπαρχει μεγαλη διασπαση,πρεπει να μαζευτουν τα σοβαρα μελη σε ενα νημα.Γεμισαμε φραξιες και δεν γινεται κανενα μαδομουνι της προκοπης:confused::confused::confused::coffee:
το έκανα το χρεος μου την κυριακή σήμερα αναπαύομαι :confused:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.827
Πόντοι
216
ο καθένας κάνει επιλογή

Η ΕΕ τα έχει κάνει σκατά σε πολλές περιπτώσεις. Και μια από αυτές είναι η παντελής έλλειψη τεχνολογικών λύσεων. Έχουμε μείνει τόσο πίσω που πλέον δεν υπάρχει γυρισμός. Αφήσαμε να αλωνίσουν οι Αμερικάνοι και οι Κινέζοι και εμείς δήθεν κοπτόμαστε για τα προσωπικά δεδομένα. ΣΚΑΤΑ. Να το χέσω.

Αν ήθελαν οι Ευρωπαίοι να έφτιαχναν εταιρία με ανοιχτό λογισμικό και να είχαμε δικά μας κινητά και λειτουργικά συστήματα. Πχ το Linux είναι 30 ετών. Θα μπορούσαν να το έχουν υλοποιήσει. FreeBSD το ίδιο. Το Firefox είναι 20 ετών. Είχαμε τη Nokia και την Ericsson που βρίσκονταν ΠΑΝΤΟΥ. Και στο consumer και στο enterprise κομμάτι. Ξεπουλήθηκαν για πενταροδεκάρες και τώρα έχουμε στα κέντρα την Huawei που ένας θεός ξέρει τι backdoors έχει από την Κινέζικη κυβέρνηση.

Άστο. Το έχω μελετήσει πολύ καλά το θέμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom