Νέα

«Δεν έχω οξυγόνο»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubakhs
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 410K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.314
Πόντοι
216
Κάνετε μεγάλο λάθος. Ο Μηχανοδηγός, δεν είναι Καπετάνιος. Και χωρίς να θέλω να σας σοκάρω τα τρένα ταξιδεύουν στη ξηρά, οπότε δεν ισχύει το δίκαιο τη θάλασσας.

Ο μηχανοδηγός λοιπόν, είναι υπεύθυνος για την μηχανή. Οφείλει να κάνει έλεγχο της μηχανής πρίν ξεκινήσει, και να βεβαιωθεί πως τα βαγόνια που μπορεί και να έχουν φορτωθεί ημέρες πριν (και φυσικά εν τη απουσία του, δεδομένου ότι την ώρα της φορτώσεως αυτός μπορεί, είτε να εκτελούσε δρομολόγιο με άλλο συρμό, είτε να μην είχε βάρδια και να βρισκόταν στο σπίτι του) είναι καλά συνδεδεμένα στον συρμό, και οι σφραγίδες σφράγισης τους δεν έχουν παραβιαστεί. Κατά τα άλλα είναι υπεύθυνος:

Α. Για τον χειρισμό του συρμού (πορεία, διατήρηση ταχυτήτων σύμφωνα με τους κανόνες)

Β. Για την ασφάλεια των επιβατών, λοιπού πληρώματος του συρμού και φυσικά των βαγονιών που περιέχουν εμπορεύματα) και την έγκαιρη, απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά τους.

Γ. Για την τήρηση των δρομολογίων και των προβλεπομένων ωραρίων άφιξης και αναχώρησης του συρμού.

Δ. Για την επικοινωνία με το υπόλοιπο πλήρωμα του συρμού, και τα κέντρα ελέγχου.

Αυτά! :coffee:
Ολα σωστα τα λες / Μπορεις ομως να μου λυσεις μια ερωτηση ?
Ο μηχανοδηγος κανει κανενα οπτικο ελεγχο του τραινου πριν φυγει ? Δηλαδη εχω 5 conteiner ? εχω 2 βαγονια λαμαρινες? εχω 3 κενα βαγονια? Εχω 5 δεξαμενες ?

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.537
Πόντοι
5.506

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.537
Πόντοι
5.506
Ο μηχανοδηγος κανει κανενα οπτικο ελεγχο του τραινου πριν φυγει ? Δηλαδη εχω 5 conteiner ? εχω 2 βαγονια λαμαρινες? εχω 3 κενα βαγονια? Εχω 5 δεξαμενες ?
Όχι δα, το λύσαμε αυτό. Βέβαια έπεσε λίγο στα ψιλά γράμματα αυτο

Β. Για την ασφάλεια των επιβατών, λοιπού πληρώματος του συρμού και φυσικά των βαγονιών που περιέχουν εμπορεύματα) και την έγκαιρη, απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά τους.

Αλλά το θεμα τώρα είναι αν έγραψε ο μπαρόκ καμία μαλακια, εμφατικά κιόλας.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405
Το ότι στην επόμενη και μεθεπόμενη το διόρθωσα είναι ελαφρυντικό ή επιβαρυντικό για εμένα;

Και εγώ όταν ήμουν παιδί και με τσάκωνε η μακαρίτισσα η μάνα μου να ισχυρίζομαι πως τα ξέρω όλα και με έβαζε κάτω και με ρώταγε για ένα δύο πράγματα που τελικά δεν είχα απάντηση, το γύριζα στο : Τα ξέρω σχεδόν όλα.

Οπότε βγάλτε από μόνος σας το συμπέρασμα. :coffee:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405
Το παράδειγμά σας αποτυπώνει άποψη επί γεγονότος με έμφαση και όχι γνώση σε άσχετο αντικείμενο μετά βεβαιότητας.

Κολοκύθια τούμπανα!

Τουλάχιστον προσπαθήστε να είστε ειλικρινής , όχι με τον εαυτό σας, αλλά με το επάγγελμά σας. Αν αυτή τη λανθασμένη άποψη επί γεγονότος με έμφαση (όπως γράφετε) την διατύπωνε σε δίκη ή και εξώδικα αντίδικος, θα του είχατε ξεσκίσει τα βάρδουλα. :coffee:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.537
Πόντοι
5.506
Και εγώ όταν ήμουν παιδί και με τσάκωνε η μακαρίτισσα η μάνα μου να ισχυρίζομαι πως τα ξέρω όλα και με έβαζε κάτω και με ρώταγε για ένα δύο πράγματα που τελικά δεν είχα απάντηση, το γύριζα στο : Τα ξέρω σχεδόν όλα.

Οπότε βγάλτε από μόνος σας το συμπέρασμα. :coffee:
Γι αυτό που διελαθε της προσοχής μου νωρίτερα, τι θα λέγατε;

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κολοκύθια τούμπανα!

Τουλάχιστον προσπαθήστε να είστε ειλικρινής , όχι με τον εαυτό σας, αλλά με το επάγγελμά σας. Αν αυτή τη λανθασμένη άποψη επί γεγονότος με έμφαση (όπως γράφετε) την διατύπωνε σε δίκη ή και εξώδικα αντίδικος, θα του είχατε ξεσκίσει τα βάρδουλα. :coffee:
Γιατί, εδώ κάνουμε δίκη ή στέλνουμε εξώδικα;

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.314
Πόντοι
216
όχι ούτε στο οδικό δίκτυο είναι εντάξει αυτό.

όταν γίνεται ένα ατύχημα πόσο μάλλον δυστύχημα

έρχεται η τροχαία καταγράφει το συμβάν και απαγορεύεται να μετακινήσεις το οτιδήποτε. έρχεται η ανάλογη υπηρεσία και καταγράφει τις συνθήκες του συμβάντος...όπως σε άλλες περιπτώσεις...από κάμερες...από μαρτυρίες....αν πχ ο δρόμος είχε κάποιο θέμα και προκλήθηκε το συμβάν λόγω αυτού είναι υπόλογη η περιφέρεια, δήμος κτλπ...αν δεν υπήρχε επαρκή σηματοδότηση επίσης...όλα αυτά ελέγχονται.

δεν λένε ένα ''ε αυτός τράκαρε αυτός φταίει" και τελείωσε.
και τα αφηνουν τα οχηματα κανενα μηνα στην μεση του δρομου μεχρι να ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια ?

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405

Ναι. Συμπληρώνει και το ανάλογο έντυπο. Αλλά ούτε αυτός ζει για να μας πει αν βρήκε κάτι παραπάνω. Ούτε το έντυπο υπάρχει (κάηκε κι αυτό) για να το συγκρίνουμε με το έντυπο που παρουσίασε μετά η ΤΡΕΝΟΣΕ.

Κάλλιστα τα δυο έντυπα μπορεί και να διέφεραν μεταξύ τους. :coffee:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405
Γι αυτό που διελαθε της προσοχής μου νωρίτερα, τι θα λέγατε;

Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Γιατί, εδώ κάνουμε δίκη ή στέλνουμε εξώδικα;

Μάλλον το πρώτο, εφόσον οι περισσότεροι έχετε βγάλει απόφαση για το ποιός έφταιγε πριν καν αρχίσει η δίκη. :coffee:

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.314
Πόντοι
216
Ναι. Συμπληρώνει και το ανάλογο έντυπο. Αλλά ούτε αυτός ζει για να μας πει αν βρήκε κάτι παραπάνω. Ούτε το έντυπο υπάρχει (κάηκε κι αυτό) για να το συγκρίνουμε με το έντυπο που παρουσίασε μετά η ΤΡΕΝΟΣΕ.

Κάλλιστα τα δυο έντυπα μπορεί και να διέφεραν μεταξύ τους. :coffee:
αρα εαν υπηρχαν 25 τονοι λαθραια καυσιμα σε δεξαμενες το ηξερε

LION-974

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
4.949
Πόντοι
6.495
Κολοκύθια τούμπανα!

Δεν έχετε ιδέα από το επάγγελμά μου ούτε τι κάνω ακριβώς ούτε ποιος είμαι.
Καλή όρεξη με τα κολοκύθια, μην εξάπτεστε όταν καθίσταται εμφανής η έλλειψη επιχειρημάτων σας υπό το προκάλυμμα μίας επίπλαστης σοβαροφάνειας.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405
αρα εαν υπηρχαν 25 τονοι λαθραια καυσιμα σε δεξαμενες το ηξερε

Επαναλαμβάνω πως τα βαγόνια είναι σφραγισμένα και πως ο μηχανοδηγός δεν παίρνει αναφορά για το φορτίο τους.

Πιθανότατα να του είχε δοθεί οδηγία για χειρισμό με πρωτόκολλο ασφαλείας εύφλεκτου ή επικίνδυνου φορτίου. Επικίνδυνα και εύφλεκτα φορτία υπάρχουν αρκετά. Δυστυχώς όμως δεν ζει ο άνθρωπος για να μας πει τι έγινε.

• Like
Αντιδράσεις: hijra

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
22.368
Πόντοι
6.256
και τα αφηνουν τα οχηματα κανενα μηνα στην μεση του δρομου μεχρι να ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια ?
όχι...αν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα ανθρώπων στον χώρο φωνάζουν τον αγοραστό με τις μπουλντόζες και τον τριαντόπουλο με τις πρωθυπουργικές εντολές και στέλνουν τα οχήματα στο κουλούρι μαζί με τα κόκαλα των ανθρώπων.

• Like
Αντιδράσεις: hijra

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
49.136
Πόντοι
33.405
Δεν έχετε ιδέα από το επάγγελμά μου ούτε τι κάνω ακριβώς ούτε ποιος είμαι.
Καλή όρεξη με τα κολοκύθια, μην εξάπτεστε όταν καθίσταται εμφανής η έλλειψη επιχειρημάτων σας υπό το προκάλυμμα μίας επίπλαστης σοβαροφάνειας.

Ο,τι πιείτε + έναν κουβά νεγκρόνι, που το κερνάω εγώ.

Αν δεν σας αρέσει το νεγκρόνι, μπορούμε να το κάνουμε και πίνα κολάντα. :coffee:

LION-974

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
4.949
Πόντοι
6.495

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.314
Πόντοι
216
Επαναλαμβάνω πως τα βαγόνια είναι σφραγισμένα και πως ο μηχανοδηγός δεν παίρνει αναφορά για το φορτίο τους.

Πιθανότατα να του είχε δοθεί οδηγία για χειρισμό με πρωτόκολλο ασφαλείας εύφλεκτου ή επικίνδυνου φορτίου. Επικίνδυνα και εύφλεκτα φορτία υπάρχουν αρκετά.
Η ερωτηση ειναι απλη Κανει ετστω οπτικο ελεγχο ?
Ειδαμε ειδικους να ζωγραφιζουν στα βαγονια με τις λαμαρινες δεξαμενες 25 τονους ευφλεκτων υλικων;
Αρα ο μηχανοδηγος τις ειδε οτι εκει πανω ηταν τα παρανομα εαν υπηρχαν
Καλυτερα να αρχισει η δικη και οι δυο πλευρες να να βγουν στην φορα ολες οι λεπτομερειες που δεν τις ξερουμε και συνεχιζουμε να κανουμε συζητησεις καφενειου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom