Τύπε, έχεις μάθει σε πολλούς τις στρατηγικες για το καμάκι;
Τους τα δείχνω live αλλά οι περισσότεροι δεν είναι ευεπίφοροι μαθήσεως.Ο,τι και να πεις στο τέλος θα κάνουν αυτό που θέλουν αυτοί.Εχασα την υπομονή μου με τους Ελληνες 20 χρόνια πριν,πλέον κάνω καμάκι μόνος.
Ο Ελληνας κοιτάει το short term,να βγάλει γρήγορα όφελος δε βλέπει τη μακρά προοπτική τον τζόγο.Θα πάει να σου φάει τη γκόμενα ενώ σκοπός είναι η ανάπτυξη να βγαίνουν διαρκώς περισσότερες γκόμενες.Και να μου φάει τη γκόμενα δεν έγινε τίποτα αν έχω άλλες πέντε στα σκαριά.Αν όμως το κάνει τρώει σουτ,χάνει τις ευκαιρίες με άλλες δέκα γκόμενες που θα του γνώριζα.Αυτό το long term,τον τζόγο,τη βασική στρατηγική δεν την καταλαβαίνει ο Ελληνας.Θέλει να επωφεληθεί γρήγορα από μια δεδομένη κατάσταση είναι κοντόφθαλμος.
Οπότε αν δεν είναι χρήσιμος και δεν ακούει τις οδηγίες,τι να τον κάνω?Αυτό δεν το καταλαβαίνουν.Σιγά μην μπω στη διαδικασία και χάσω χρόνο να επιβληθώ,να τον πείσω κτλ.Η ακούει ή δεν ακούει.Αλλιώς θα πρέπει να ασχολούμαι συνεχώς με τον άλλον αντί για τα μουνιά.
Αν δε σέβεται και δεν είναι προσανατολισμένος στο αποτέλεσμα αλλα΄ περί άλλων τυρβάζει είναι δικό του πρόβλημα.Εγώ πάω στοχευμένα για καμάκι,το περίβλημα,το περιβάλλον,τα λοιπά αναφερόμενα,πώς νοιώθει ο άλλος,πώς έκλασε ο άλλος,αν περνάει καλά,αν πεινάει,αν θέλει να πάει για ύπνο,αν καψουρεύτηκε δε με ενδιαφέρουν.
Σα στρατιώτης καμακιού πρέπει να αντέχεις σε συνθήκες έλλειψης τροφής,νερού και ύπνου για να έχεις αποτέλεσμα.Κάθεται ο άλλος στο κλαμπ 4 ώρες να γαμήσει?Θα μείνεις εσύ πέντε.Πάει ο άλλος σε 3 γκόμενες.Θα πας σε τέσσερις.Ξοδεύει ο άλλος 100 ευρώ σε κεράσματα?Θα ξοδέψεις 150.Πρέπει πάντα να πιέζεις στο όριο της αντοχής για να εξαλείψεις τον ανταγωνισμό.Οι περισσότεροι απλά παραιτούνται από την πίεση.
Συνήθως τους έλεγα κάνε αυτό δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω την κατάσταση και να σου αναλύσω τι παίζει απλά κάνε αυτό που σου λέω και είχαμε θεαματικά αποτελέσματα.Αλλά μετά ο άλλος κόλλαγε με τη γκόμενα που γνώρισε,δεν ήθελε να επαναλάβει.