Έκλεισα εισητιρια για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Ταϊλάνδη, φτηνά δε τα λες... περίπου 12 μέρες θα κάτσω, έχω ήδη matcharei και μιλάω με καμία 30αρια γυναίκες στο thaifriendly και έχουμε ανταλλάξει insta..να δούμε τι θα προλάβουμε ομως δε παίζει να προλάβω ούτε τις μισες... τεσπά
Το θέμα που έχω είναι ότι δε ξέρω πως θα κάνω κατανομή του χρόνου μου στη χώρα , για να δω όσων τα δυνατό περισσότερα αξιοθέατα...έβαλα και το ai να μου κάνει πρόγραμμα και καταλήγω μάλλον σε 4 μέρες bangok μετά 3 μέρες chang rai και μετά το υπόλοιπο μαζί με τη Πρωτοχρονιά σε Phuket και ίσως island hopping σε Krabi
Ιδέες? προτάσεις? Btw έκανα βιντεοκλήση με μια 47 χρόνων από το thaifriendly για 35αρα φαίνεται όμως , γενικά φαίνεται πολλή ενθουσιασμένη ,μου στέλνει μυνήματα κάθε μέρα και μου είπε ότι θα έρθει να με πάρει από το αεροδρόμιο με το αμάξι της όταν φτάσω αλλά εγώ της είπα βλέπουμε και ότι δε θέλω να τη βαραινω
Φίλε, είναι λίγες οι ημέρες. Αν θες να κάνεις και να δεις πολλά, δεν θα ευχαριστηθείς τίποτα, λόγω του ότι δεν έχεις πολύ χρόνο.
Επικεντρώσου σε 2-3 πόλεις. Δεν ξέρω γιατί γράφεις για Chiang Rai, μήπως εννοούσες το Chiang Mai (εκεί έχει αεροδρόμιο εξάλλου) και πληκτρολόγησες λάθος; Έχε κατά νου πως θα χρειαστείς μεταφορικό μέσο για να δεις πράγματα εκεί επάνω, διαφορετικά θα αρκεστείς το πολύ σε μια πόλη και σε κανά αξιοθέατο λίγο πιο έξω με κανά group-άκι παρέα με το mini-bus, για παράδειγμα. Αν υπήρχε δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου (με διεθνές δίπλωμα), θα ήσουν πολύ πιο άνετος.
Στο Phuket εννοείται πως όλα είναι ευκολότερα, και πράγματι μπορείς να κάνεις και island hopping, που λες, με μονοήμερες εκδρομές. Καλύτερα τις περισσότερες ημέρες σου να τις χαλάσεις εκεί κάτω. Στον Βορρά, θα νιώσεις ψιλο-χαμένος αν δεν πας οργανωμένα και δεν έχεις ημέρες για "γύρες" εδώ κι εκεί. Έχει καλό οδικό δίκτυο, αλλά είναι μεγάλες οι αποστάσεις για να δεις ενδιαφέροντα πράγματα, θα πρέπει να ξυπνάς άγρια χαράματα για να προλάβεις. Εκτός κι αν αρκεστείς, όπως σου έγραψα, σε 1-2 αξιοθέατα (και επαναλαμβάνω ότι με έδρα το Chiang Rai τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα).
Τώρα, για την 47χρονη κυρία που μιλάτε, κράτα γενικώς μικρό καλάθι και μην δίνεις μεγάλη βάση. Θα έρθει να σε παραλάβει από το αεροδρόμιο (το έχω ακούσει αυτό πολλές φορές). Περισσότερο σαν μια πρόταση ενθουσιασμού, είναι, όπως κι εσύ κατάλαβες. Πού μένει; Κοντά στην πρωτεύουσα; Τί επαγγέλεται; Μην κάνεις "ανοίγματα" πριν καν βρεθείτε κάπου έξω, σε "ουδέτερο" έδαφος. Πες ότι σε βάζει στο αυτοκίνητο και σε έλεγχο αστυνομίας παρακάτω βρίσκουν τις πίσω θέσεις γεμάτες σκόνες, τί θα κάνεις; Λέμε τώρα, δεν κινδυνολογούμε, αλλά χρειάζεται μια άλφα προσοχή. Καλά κάνεις και κρατάς επαφές καθημερινά, αλλά μην "ανοίγεσαι".