Νέα

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα madrach
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 982
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.053
Πόντοι
2.356

ΣΦAZOYN τα ζώα για την ευλογιά αντί να τα εμβολιάζουν, για να «συμμαζέψουν» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ​

Δεν ισχύει αυτό.
Το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κι από τη στιγμή που όπου εφαρμόστηκε δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καμία χώρα της ΕΕ δεν το επιλέγει ως λύση.
Χώρια που και να εμβολιάσεις τον απαιτούμενο πληθυσμό, όταν εμφανιστεί κρούσμα πάλι θα θανατώσεις όλα τα μέλη του κοπαδιού.
Ως προς τα μέτρα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.
Άσε που αν ανακοινώσεις εμβολιασμό τετέλεσται η εξαγωγή των προϊόντων που προέρχονται από την αιγοπροβατοτροφία. Χάνεις το καθεστώς χώρας απαλλαγμένης από την αρρώστια κι αυτό μπορεί να πάρει και δεκαετία να το ξανακερδίσεις. Στο μεταξύ τα προϊόντα δε μπορείς να τα εξάγεις.
Δε μπορείς να κρύψεις εκατομμύρια μαϊμού πρόβατα με σφαγή. Κι ο Μοσχος υπερβάλει και το ξέρει. Αλλά φωνάζει εδώ και χρόνια για τα βοσκοτόπια και τα ανύπαρκτα κοπάδια, οπότε τώρα βρήκε τη χαρά του.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
26.079
Πόντοι
7.046
Δεν ισχύει αυτό.
Το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κι από τη στιγμή που όπου εφαρμόστηκε δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καμία χώρα της ΕΕ δεν το επιλέγει ως λύση.
Χώρια που και να εμβολιάσεις τον απαιτούμενο πληθυσμό, όταν εμφανιστεί κρούσμα πάλι θα θανατώσεις όλα τα μέλη του κοπαδιού.
Ως προς τα μέτρα δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.
Άσε που αν ανακοινώσεις εμβολιασμό τετέλεσται η εξαγωγή των προϊόντων που προέρχονται από την αιγοπροβατοτροφία. Χάνεις το καθεστώς χώρας απαλλαγμένης από την αρρώστια κι αυτό μπορεί να πάρει και δεκαετία να το ξανακερδίσεις. Στο μεταξύ τα προϊόντα δε μπορείς να τα εξάγεις.
Δε μπορείς να κρύψεις εκατομμύρια μαϊμού πρόβατα με σφαγή. Κι ο Μοσχος υπερβάλει και το ξέρει. Αλλά φωνάζει εδώ και χρόνια για τα βοσκοτόπια και τα ανύπαρκτα κοπάδια, οπότε τώρα βρήκε τη χαρά του.
Ωραία ανάλυση, δεν το ήξερα! Τώρα έχω πληρέστερη άποψη (σαν μη ειδικός).

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
26.079
Πόντοι
7.046

Η ΝΔ ψήφισε ΑΚΑΤΑΔΙΩΧΤΟ στους προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν μπορεί πια κανείς να τους κάνει τίποτα​

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.444
Πόντοι
3.556

Η ΝΔ ψήφισε ΑΚΑΤΑΔΙΩΧΤΟ στους προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν μπορεί πια κανείς να τους κάνει τίποτα​

Και εγώ που ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ από τη ΝΔ.
Επεσα από τα σύννεφα.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
26.079
Πόντοι
7.046
Και εγώ που ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ από τη ΝΔ.
Επεσα από τα σύννεφα.
Όσο Δικαιοσύνη αποδίδεται στην Βόρειο Κορέα, Σαουδική Αραβία και στους Ζουλού, το ίδιο θα αποδοθεί και εδώ.

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.444
Πόντοι
3.556
Όσο Δικαιοσύνη αποδίδεται στην Βόρειο Κορέα, Σαουδική Αραβία και στους Ζουλού, το ίδιο θα αποδοθεί και εδώ.
Κάτσε μην έχει καλύτερη Δικαιοσύνη ο Κιμ της Κορέας.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.875
Πόντοι
9.931

ananeotikos

Μέγας
Εγγρ.
16 Φεβ 2025
Like
14.444
Πόντοι
3.556
Toυς βρήκε ο Μιχάλης?
Κατόρθωμα μέγιστο.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.875
Πόντοι
9.931

Οι ποιο τίμιοι παραγωγοί ειναι αυτοι του Νοτίου Αιγαίου, μονο μια περίπτωση:grin:
Ακολουθεί Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια νησιά με 2 περιπτώσεις έκαστος.

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
447
Πόντοι
21
Χαιδεύουμε τους αγρότες λες και ειναι ειδική κατηγορία.Λέει ένας..."ειχε παγετό και δεν έχω παραγωγή" Και σε μας δεν κατέβηκε κόσμος επειδη είχε παγωνιά αλλά δεν ζητάμε αποζημιώσεις λεει ο επαγγελματιας....'Επεσε χαλάζι "λεει ο αγρότης ....Ασφαλισε τις παραγωγες σου πιο ακριβα είναι το σωστο....Αν δεν σε συμφερει κλεισε το αγροτικό το μαγαζι σου....Δεν καθομαστε σε μια δουλεια αν δεν βγαινει... Επειδή βρήκες έτοιμα 20-30 στρέμματα ,νοίκιασες σχεδόν τσάμπα άλλα 20...και βρήκες και τρακτέρ με εργαλεία έτοιμα...δηλαδή έτοιμη δουλειά ,ΔΕΝ σημαίνει οτι θα βγεις σύνταξη απ αυτή τη δουλεια !!!! Όπως όλες οι δουλειές ...αν δεν έχουν κέρδος ... : τις κλίνεις.Πας αλλού. Εμεις οι υπόλοιποι πρέπει να ανεχόμαστε ότι επειδη πολλοί αγρότες δεν έχουν άλλες εναλλακτικές να τους λυπόμαστε κι ολας...

Τελευταία τροποποίηση:

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.875
Πόντοι
9.931
Χαιδεύουμε τους αγρότες λες και ειναι ειδική κατηγορία.Λέει ένας..."ειχε παγετό και δεν έχω παραγωγή" Και σε μας δεν κατέβηκε κόσμος επειδη είχε παγωνιά αλλά δεν ζητάμε αποζημιώσεις λεει ο επαγγελματιας....'Επεσε χαλάζι "λεει ο αγρότης ....Ασφαλισε τις παραγωγες σου πιο ακριβα είναι το σωστο....Αν δεν σε συμφερει κλεισε το αγροτικό το μαγαζι σου....Δεν καθομαστε σε μια δουλεια αν δεν βγαινει... Επειδή βρήκες έτοιμα 20-30 στρέμματα ,νοίκιασες σχεδόν τσάμπα άλλα 20...και βρήκες και τρακτέρ με εργαλεία έτοιμα...δηλαδή έτοιμη δουλειά ,ΔΕΝ σημαίνει οτι θα βγεις σύνταξη απ αυτή τη δουλεια !!!! Όπως όλες οι δουλειές ...αν δεν έχουν κέρδος ... : τις κλίνεις.Πας αλλού. Εμεις οι υπόλοιποι πρέπει να ανεχόμαστε ότι επειδη πολλοί αγρότες δεν έχουν άλλες εναλλακτικές να τους λυπόμαστε κι ολας...
Συμφωνώ, εδω και μια 10ετια ισως και παραπάνω αν δεν εισαι μεγαλοπαραγωγος με πολλά στρέμματα δεν αξίζει να εισαι αγρότης, οσοι αγόραζαν αγροτεμάχια τις καλές εποχές και δεν τα τρώγανε σε Porsche Cayenne και πουτανες θα την παλέψουνε και σήμερα.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
3.532
Πόντοι
456
Συμφωνώ, εδω και μια 10ετια ισως και παραπάνω αν δεν εισαι μεγαλοπαραγωγος με πολλά στρέμματα δεν αξίζει να εισαι αγρότης, οσοι αγόραζαν αγροτεμάχια τις καλές εποχές και δεν τα τρώγανε σε Porsche Cayenne και πουτανες θα την παλέψουνε και σήμερα.
βαρεθηκα πια να ακουω για τους αγροτες.Θυμαμαι μια φορα , ειχα αναλαβει στο Λουτρακι την πρωτη ακαφημια τενις , σαν προπονητης το 1992, και ειχα και τη πρωινη δουλειά στην ΑΘΉΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗς ΚΑΙ ΚΟΠΤΗΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑΙ ΥΠΟΔΉΜΑΤΑ .ηΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΥΓΩ δΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΙ , ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ 3.30 ΤΟΣΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΌΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ εΘΝΙΚΗ ,ΤΕΛΙΚΑ ΥΗΤΑΝ ΠΟΛΥΝ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΥΠΝΉΣΕΙ ΌΠΩς ΦΑΊΝΕΤΑΙ οι καλοαναθρεμένοι του συστήματος και τη γλιτωσα.Ετσι έκαναν τότε πήγαιναν παρανομα και έκλειναν την Εθνική εκβιάζοντας τους άλλους εργαζόμανους να χασουν τη δουλειά τους .Ασε τη μ΄σασ που εριχναν , α καλα ανακαλύψανε τωρα πως τρωγανε.θυμαμαι το 1998 ειχα παει Ελασωνα για αγωνες του συλογου τένις, και σε ενα μπαρ απο αυτα ,ξερετε με Ρωσίδες, ηταν ο γιος μεγαλοαγροτη και κερναγε σαμπάνια τη Ρωσίδα , και κάθε βραδυ μπουκάλι ,,καταλάβατε για ποιους λέμε αρχιλαμόγια ηταν πάντα .θυμαμαι που ανέβαινε στο τρακτερ εκει στο καμπο ο αλλος μεγαοσυνδικαλιστης ,εχοντας κλεισιε το δρόμο και φοραγε δερματινο μπουφαν μισχαρι τη καλυτερη ποιοτητα μιλαμε για 500 ευρω σημερινα χρηματα ,τα ξερω αυτα λογω της τοτε πρωινης εργασιας μου.ελεος πια ,και στο φιναλε εμενα που μου εκοψαν την αδεια εξασκησεως προπονητη τενις απο το 2021 στα 55 χρόνια μου , μιλαμε για πτυχιο που ειναι κοτυφααιο σε ολο το κόσμο , και παω για ερηασια εξω , γιατι εδω πλεον οι συλογοι σε βαζουν να δουκευεις ακομη και με 10 ευρω την ωρα που σε 5 βρες εισαι πτωμα.δηλαδη 50 ευρω χωριε ασφαλιση ,ουτε τιο κατωτατο βασικο, αυτα εκαναν για ναιζουν κατι δημοσιους υπαλληλους ,και κατι ειδικους επαγγελματιες σαν τους αγροτες κατεστρεψαν τη Χωρα

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
9.053
Πόντοι
2.356
Έτσι πρέπει! Σιγά τώρα που θα κυνηγάνε όσους έφαγαν μόνο 10 χιλιάρικα.
Για κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκη αυτά θεωρούνται φιλοδώρημα.

Λοιπόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ρώτησα αν το σκάνδαλο εξαντλείται σε 1.000 περίπου κωδικούς που φάγανε 22 εκατ. ευρώ και μου απάντησαν τρελός παππάς σε βάφτισε (αλλά όχι ο Μελχισεδέκ…). Υπολογίζεται αρμοδίως ότι από τις 650.000 ΑΦΜ τα περίπου 90-100.000 πήραν αχρεωστήτως από 30-40.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Ωραία δουλειά έτσι, ο ένας στους έξι αγρότες ή κτηνοτρόφους παίρνανε κατιτίς παραπάνω για το καλό -ετησίως- από λεφτά της ΕΕ. Ζάχαρη και μέλι…

Δεν κοιτάνε τα… ψιλά​

-Ρώτησα αν θα ελεγχθούν όλοι και μου απάντησε η πηγή, «ε, τους από 10.000 ετησίως επιδότηση δεν θα τους κοιτάξουμε». Αλίμονο, άλλωστε η χώρα στις κοινοτικές βούτες έχει μια κουλτούρα.

Annapurna

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
7 Μαΐ 2020
Κριτικές
174
Like
108.922
Πόντοι
46.423

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
6.833
Πόντοι
1.056
IMG_20250806_124731.jpg
Πόπη Σεμερτζίδου: Δεσμεύονται Ferrari, Porsche, 30 αυτοκίνητα και 11 ακίνητα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Το όνομα της έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Το πολυσέλιδο πόρισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρο

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
447
Πόντοι
21
όλη η Ελλαδα αυτο με την Σεμερτζίδου διαβάζει .....

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
17.161
Πόντοι
7.745
Πόπη Σεμερτζίδου: Δεσμεύονται Ferrari, Porsche, 30 αυτοκίνητα και 11 ακίνητα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Το όνομα της έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Το πολυσέλιδο πόρισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρο

Όπως πάντα χιλιάδες φάγανε ένας ο πιο προκλητικός θα τα ξεράσει

Περίπτωση Τσοχατζόπουλου όλοι στο ΠΑΣΟΚ έφαγαν, αυτός ήταν ο πιο βλάκας και τα δειχνε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom