Εγώ θέλω να ρωτήσω τα εξής απλά... Ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται ώστε μια δολοφονία γυναικός από άνδρα να θεωρείτο γυναικοκτονία; Πρέπει να υπάρχει συζυγική ή ερωτική σχέση ή αφορά όλες τις δολοφονίες γυναικών από άνδρες; Δηλαδή αν εγώ πατήσω μια άγνωστη με το αμάξι ή σκοτώσω μια υπάλληλο σε ληστεία έχω κάνει ανθρωποκτονία αν ισχύει η πρώτη περίπτωση ή έχω κάνει γυναικοκτονία αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση; Επίσης αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση αυτό δεν αποτελεί διάκριση μεταξύ των φύλλων και σαφέστατη αδικία για τις γυναίκες που σκοτώθηκαν όντως από ερωτικά κίνητρα;
Αν πάλι ισχύει η πρώτη περίπτωση και γυναικοκτονία θεωρείται μόνο η δολοφονία μεταξύ ερωτικών συντρόφων, πώς μπορεί ο όρος να σταθεί θεσμικά σε μια δικογραφία αν η σχέση μας δεν είναι επίσημη; Στην περίπτωση με τους ανθρώπους στον συσσίτιο για παράδειγμα, ο τύπος ισχυρίζεται ότι δεν είχαν ερωτική σχέση. Αυτό με ποιον θεσμικό τρόπο ο νόμος μπορεί να το αποδείξει ή να το καταρρίψει εφόσον δεν ήταν παντρεμένοι; Τέλος με ποιον τρόπο μπορούν να αποδειχθούν ερωτικά κίνητρα σε μια δολοφονία ώστε να απαγγελθεί ο συγκεκριμένος όρος;
Η
γυναικοκτονία είναι ένας όρος για το
έγκλημα μίσους που βασίζεται στο
φύλο. Γενικά ορίζεται ως «η δολοφονία γυναικών (ή κοριτσιών) επειδή είναι γυναίκες»
Έγκλημα Μίσους είναι το να χτυπήσω κάποιο πρόσωπο λόγω του ότι ανήκει σε μια ομάδα με συγκεκριμένα διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη δική μου. Έγκλημα μίσους είναι ας πούμε το να χτυπήσω ένα άτομο άλλης θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Να χτυπήσω ένα Μουσουλμάνο / Εβραίο, μόνο και μόνο επειδή είναι Μουσουλμάνος / Εβραίος, να χτυπήσω ένα Ομοφυλόφιλο, μόνο και μόνο επειδή είναι Ομοφυλόφιλος. Δεν είναι Έγκλημα Μίσους αν χτυπήσω αυτά τα άτομα κατά τη διάρκεια Ληστείας, επειδή έχουμε Οικονομικές Διαφορές, επειδή τσακωθήκαμε σε ένα μπαρ ή έστω για μια θέση παρκαρίσματος κλπ. Αν αποδειχτεί ότι είναι έγκλημα μίσους, το συζητάμε. Δεν χαρακτηρίζεται προκαταβολικά οποιαδήποτε δολοφονία γυναίκας ως γυναικοκτονία.
Επειδή όμως υπάρχει μεγάλη Μισανδρία στις Δυτικές Κοινωνίες, οποιοσδήποτε θάνατος γυναίκας χαρακτηρίζεται πια ως γυναικοκτονία, από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Το εν λόγω Έγκλημα πριν από λίγες δεκαετίες θα χαρακτηριζόταν Έγκλημα Πάθους, από τα ίδια Μέσα. Τώρα ονομάζονται πια γυναικοκτονίες συλλήβδην.
Πάντως τα διπλά Κριτήρια είναι οφθαλμοφανή. Από τα ίδια Μέσα, η Ανθρωποκτονία ονομάζεται Γυναικοκτονία, όταν αφορά τη δολοφονία Γυναίκας από τον Άντρα της, και η Ανθρωποκτονία ονομάζεται Οικογενειακή Τραγωδία, όταν αφορά τη δολοφονία Άντρα από τη Γυναίκα του