Νέα

Υπολογισμός μισθού ιδιωτικού τομέα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
πανω στη συζητηση που ειχαμε σε αλλο ασχετο νημα, για μισθους στον ιδιωτικο προεκυψαν, σε μενα καποιες αποριες τις οποιες, δε μπορεσα να λυσω στο διαδικτυο....

κατα τα αλλα εχουμε εργανη και διαφορα, αλλα δεν υπαρχει ενα εργαλειο να ξερει ο εργαζομενος, τι πρεπει να πληρωνεται απο τον εργοδοτη καθαρα και μεικτα? πρεπει ντε και καλα να ρωτησει λογιστη? δεν υπαρχει επισημο εργαλειο υπολογισμου μισθοδοσιας? (λεμε για αργιες, νυχτες κλπ)

Ntesal

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2024
Like
50
Πόντοι
0
Εαν δεν εισαι μισθωτος και εισαι ημερομισθιος μια ζωη δεν θα ξερεις τι παιρνεις αδερφε

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Εαν δεν εισαι μισθωτος και εισαι ημερομισθιος μια ζωη δεν θα ξερεις τι παιρνεις αδερφε
εδω οι αλλοι ειναι ΔΥ και δε ξερουν τι θα παρουν (επειδη δε το ψαχνουν ομως )για αυτο και τα υψηλα κυματα παραιτησεων σε σωματα ασφαλειας και λοιπα....

απλα μου φαινεται περιεργο στον ιδιωτικο τομεα να μη μπορεις να εντοπισεις καποιο προγραμμα υπολογισμου... δηλαδη πρεπει να ρωτησεις το ικα/επιθεωρηση εργασιας η λογιστη τι "πρεπει" να πληρωνεσαι?

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Check here
δε λεει κατι εδω τυπε. μπορεις να βαλεις νυχτερινα η αργιες?

το να κανεις σκετα μεικτα τα καθαρα το κανεις γνωριζοντας το ποσοστο ασφαλιστικων κρατησεων.

εγω σου λεω ενα παραδειγμα να περνας πχ τοσες μερες του μηνα δουλεψα νυχτα, τοσες αργια ωστε να ξερεις τι μεροκαματο παιρνεις ετσι τι αλλιως... η αλλιως να στο πω λιανα πως ξερεις οτι ο εργοδοτης σου/λογιστης του σε πληρωσε ΚΑΝΟΝΙΚΑ και δε σου εφαγε κατι που δε πηρες χαμπαρι ?

πες οτι μου ταζει η μια δουλεια 1000 ευρω μισθο 5μερο δευτερα παρασκευη και μια αλλη 800 ευρω αλλα εχει και νυχτερια και αργιες ως εξτρα. πως θα ξερω τι να διαλεξω?

fatasstits

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
533
Πόντοι
81

Εδώ είναι ο κλάδος των οδηγών φορτηγών που είναι και ο τομέας που ξέρω καλά. Αυτά τα λέει το ίντερνετ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλύτερα κανενα που εργάζεται, ξέρεις τώρα, κάνα βολεμένο που δεν του έχει μπει ποτέ το αυγό στο κώλο, όπως λέγαμε στο άχετο νημα, να σου πει πώς δηλώνεσαι στην εφορία και αν μπορεί η εταιρία να σου κρατήσει λεφτα και ένσυμα. Στην οικοδομή από όσο ξέρω εχουν αλλάξει τα πράγματα από την δεκαετια του 2000. Στα επαγγέλματα πτυχίου, δηλαδή μηχανικός και λογιστής και τέτοια, από ότι μου λένε, είναι ανάλογα την επιχείρηση και το τί μελέτες παίρνει, που συνήθως στους μηχανικούς αυτό εξαρτάται από το πόσο πρασινος, μπλε και ροζ ρουφιάνος είσαι. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είσαι και κόκκινος ρουφιάνος αλλά αυτό έχει να κάνει με την περιοχή και τα δίκτυα που έχεις.

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636

Εδώ είναι ο κλάδος των οδηγών φορτηγών που είναι και ο τομέας που ξέρω καλά. Αυτά τα λέει το ίντερνετ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλύτερα κανενα που εργάζεται, ξέρεις τώρα, κάνα βολεμένο που δεν του έχει μπει ποτέ το αυγό στο κώλο, όπως λέγαμε στο άχετο νημα, να σου πει πώς δηλώνεσαι στην εφορία και αν μπορεί η εταιρία να σου κρατήσει λεφτα και ένσυμα. Στην οικοδομή από όσο ξέρω εχουν αλλάξει τα πράγματα από την δεκαετια του 2000. Στα επαγγέλματα πτυχίου, δηλαδή μηχανικός και λογιστής και τέτοια, από ότι μου λένε, είναι ανάλογα την επιχείρηση και το τί μελέτες παίρνει, που συνήθως στους μηχανικούς αυτό εξαρτάται από το πόσο πρασινος, μπλε και ροζ ρουφιάνος είσαι. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είσαι και κόκκινος ρουφιάνος αλλά αυτό έχει να κάνει με την περιοχή και τα δίκτυα που έχεις.

η εταιρεια προφανως κραταει τα εργοδοτικα εξοδα ασφαλισης και την δικη σου ασφαλιση και αναλογα το μισθο τον φορο που εχεις να πληρωσεις στην εφορια ( τον οποιο αν τελικα δε περασεις το εισοδηματικο οριο παιρνεις ως επιστροφη )

το θεμα ειναι γιατι δεν υπαρχει ενα εργαλειο οπως ευκολα βρισκεις στο δημοσιο (θα μου πεις εκει οι μισθοι ειναι φιξ αναλογα τα κλιμακια ) που πχ αν εχεις 1500 ευρω συμφωνημενο μισθο και κανεις τις Χ ωρες νυχτα και τις Χ ωρες αργια ο μεικτος θα βγει τοσο και ο καθαρος τοσο... πως ενας εργαζομενος μπορει να τσεκαρει οτι η αποδειξη μισθοδοσιας του και η μισθοδοσια του ειναι σωστη???

το μονο που μπορεις να βρεις ειναι οι κρατησεις σου σε τι ποσοστο καταληγουν συνταξη (πενιχρο) και σε τι ιατρικη καλυψη (τα 2πλα και τριπλα απο τη συνταξη και αχρειαστα ειναι κυριως!!!!)

fatasstits

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
533
Πόντοι
81
η εταιρεια προφανως κραταει τα εργοδοτικα εξοδα ασφαλισης και την δικη σου ασφαλιση και αναλογα το μισθο τον φορο που εχεις να πληρωσεις στην εφορια ( τον οποιο αν τελικα δε περασεις το εισοδηματικο οριο παιρνεις ως επιστροφη )

το θεμα ειναι γιατι δεν υπαρχει ενα εργαλειο οπως ευκολα βρισκεις στο δημοσιο (θα μου πεις εκει οι μισθοι ειναι φιξ αναλογα τα κλιμακια ) που πχ αν εχεις 1500 ευρω συμφωνημενο μισθο και κανεις τις Χ ωρες νυχτα και τις Χ ωρες αργια ο μεικτος θα βγει τοσο και ο καθαρος τοσο... πως ενας εργαζομενος μπορει να τσεκαρει οτι η αποδειξη μισθοδοσιας του και η μισθοδοσια του ειναι σωστη???

το μονο που μπορεις να βρεις ειναι οι κρατησεις σου σε τι ποσοστο καταληγουν συνταξη (πενιχρο) και σε τι ιατρικη καλυψη (τα 2πλα και τριπλα απο τη συνταξη και αχρειαστα ειναι κυριως!!!!)
Η εταιρεία δεν κάνει μόνο το πραφανώς, κάνει κι άλλα πραγματα. Μπορεί να σε πληρώσει λιγότερο, μπορεί να σε κλέψει ένσυμα, εξαρτάται και από την εταιρεία. Κι όλα αυτά νομότυπα και αν απευθυνθεις στον αρμόδιο δημόσιο φορεά που βρίσκεται στην οδο Πατησίων, για να βρεις το δίκιο σου, θα βρεις τελικά ένα μαλλιαρό αρχίδι. Αλλά τώρα τί τασκαλίζουμε αυτά? Είπαμε, αυτά είναι για τους βολεμένους κλαψιάρηδες. Οι αβόλευτοι που έχουν ανοικτά μάτια και ότι έχουν κάνει στη ζωή τους το έχουν κάνει με την αξία τους και μόνοι τους, (η γνωστή παπαντζα που λένε), κάνουν άλλα πράγματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας ηγέτης σε αυτό το τόπο, όπως υπάρχει αλλού. Αμα βγει, η συζήτηση περί ιδιωτικού και δημοσίου και όλα τα υπόλοιπα, θα μπει σε άλλη βάση και δεν χρειάζεται να ρωτάμε για μαθαίνουμε την αλήθεια. Και ευτυχώς αυτή η θα έρθει σε όλη την Ευρώπη.

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Η εταιρεία δεν κάνει μόνο το πραφανώς, κάνει κι άλλα πραγματα. Μπορεί να σε πληρώσει λιγότερο, μπορεί να σε κλέψει ένσυμα, εξαρτάται και από την εταιρεία. Κι όλα αυτά νομότυπα και αν απευθυνθεις στον αρμόδιο δημόσιο φορεά που βρίσκεται στην οδο Πατησίων, για να βρεις το δίκιο σου, θα βρεις τελικά ένα μαλλιαρό αρχίδι. Αλλά τώρα τί τασκαλίζουμε αυτά? Είπαμε, αυτά είναι για τους βολεμένους κλαψιάρηδες. Οι αβόλευτοι που έχουν ανοικτά μάτια και ότι έχουν κάνει στη ζωή τους το έχουν κάνει με την αξία τους και μόνοι τους, (η γνωστή παπαντζα που λένε), κάνουν άλλα πράγματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας ηγέτης σε αυτό το τόπο, όπως υπάρχει αλλού. Αμα βγει, η συζήτηση περί ιδιωτικού και δημοσίου και όλα τα υπόλοιπα, θα μπει σε άλλη βάση και δεν χρειάζεται να ρωτάμε για μαθαίνουμε την αλήθεια. Και ευτυχώς αυτή η θα έρθει σε όλη την Ευρώπη.
ε καλα το μαλλιαρο ειναι το μονο σιγουρο στην ολη υποθεση...

για αυτο οι αυτοδημιουργητοι γαμαμε και δερνουμε

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
11.893
Πόντοι
4.696
πανω στη συζητηση που ειχαμε σε αλλο ασχετο νημα, για μισθους στον ιδιωτικο προεκυψαν, σε μενα καποιες αποριες τις οποιες, δε μπορεσα να λυσω στο διαδικτυο....

κατα τα αλλα εχουμε εργανη και διαφορα, αλλα δεν υπαρχει ενα εργαλειο να ξερει ο εργαζομενος, τι πρεπει να πληρωνεται απο τον εργοδοτη καθαρα και μεικτα? πρεπει ντε και καλα να ρωτησει λογιστη? δεν υπαρχει επισημο εργαλειο υπολογισμου μισθοδοσιας? (λεμε για αργιες, νυχτες κλπ)
τύπε μου τα μέλη είμαστε μεγαλοστελέχη όλα...
δεν υπολογίζουμε μισθοδοσίες κλπ
εξάλλου ποιος κάθεται να μετρήσει και ποιος γνωρίζει εξαρχής μπόνους, μερίδια κλπ στο τέλος του χρόνου?

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
11.893
Πόντοι
4.696
τέλος πάντων για να δώσω μια απάντηση και να συνεισφέρω, 10-15κ το μήνα μέσο όρο

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
εξάλλου ποιος κάθεται να μετρήσει και ποιος γνωρίζει εξαρχής μπόνους, μερίδια κλπ στο τέλος του χρόνου?
τυπε αλλου μου προξενηθηκε η απορια. εχω μια γνωστη σε σεζον και δεν ηξερα τι να απαντησω για τη μισθοδοσια της... στο ιντερνετ δε βρισκεις κατι σοβαρο για απαντηση ωστε να διασταυρωσεις τι παιζει... φυσικα αν ρωτησεις εργοδοτη θα σε δει με μισο ματι.... λογιστη σιγα μη βρει τωρα διακοπες ολοι... απλα απορησα που δεν υπαρχει κατι στο ιντερνετ... δηλαδη εχει το εργανη που ξερεις τι ωρα πιανεις και τι ωρα σχολας αλλα δεν εχει ποσα πρεπει να παρεις!!!! μου φαινεται κουλο αλλα οκ... τα κρυβουν οι λογιστες για να μη τους φανε το μεροκαματο η προτιμουν να τους ζαλιζουν με τετοιες "γελοιες" ερωτησεις....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

καλα οσο για τα μπονους μια χαρα τα ξερουν ολα αυτοι που "πρεπει"

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
11.893
Πόντοι
4.696
λογιστη σιγα μη βρει τωρα διακοπες ολοι... απλα απορησα που δεν υπαρχει κατι στο ιντερνετ... δηλαδη εχει το εργανη που ξερεις τι ωρα πιανεις και τι ωρα σχολας αλλα δεν εχει ποσα πρεπει να παρεις!!!! μου φαινεται κουλο αλλα οκ... τα κρυβουν οι λογιστες για να μη τους φανε το μεροκαματο η προτιμουν να τους ζαλιζουν με τετοιες "γελοιες" ερωτησεις....
μην προκαλείς την εργοδοσία...

αναμένουμε στόχους και κέρδη προ φόρων

ujolk

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2010
Like
106
Πόντοι
0
τυπε αλλου μου προξενηθηκε η απορια. εχω μια γνωστη σε σεζον και δεν ηξερα τι να απαντησω για τη μισθοδοσια της... στο ιντερνετ δε βρισκεις κατι σοβαρο για απαντηση ωστε να διασταυρωσεις τι παιζει... φυσικα αν ρωτησεις εργοδοτη θα σε δει με μισο ματι.... λογιστη σιγα μη βρει τωρα διακοπες ολοι... απλα απορησα που δεν υπαρχει κατι στο ιντερνετ... δηλαδη εχει το εργανη που ξερεις τι ωρα πιανεις και τι ωρα σχολας αλλα δεν εχει ποσα πρεπει να παρεις!!!! μου φαινεται κουλο αλλα οκ... τα κρυβουν οι λογιστες για να μη τους φανε το μεροκαματο η προτιμουν να τους ζαλιζουν με τετοιες "γελοιες" ερωτησεις....

Τι εννοείς δεν μπορείς να βρεις τους μισθούς. Παντού υπάρχουν πίνακες με έγγαμους άγαμους προϋπηρεσίες κτλ. Ανάλογα την συλλογική σύμβαση που ανήκει ο εργαζόμενος.

fatasstits

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2020
Like
533
Πόντοι
81
ε καλα το μαλλιαρο ειναι το μονο σιγουρο στην ολη υποθεση...

για αυτο οι αυτοδημιουργητοι γαμαμε και δερνουμε
Ωπα? Αρα γνωριζόμαστε τελικά. Εγώ βολεμένος και εσύ με την αξία σου. Ε αρα να σε αφήσω τότε στην ησυχία σου να μάθεις σαν καλος σαμαρείτης πως παιρνάμε εμείς οι βολεμένοι που δεν αρπάξαμε τις ευκαιρίες του Κούλη.Αντε τότε χίλια συγγνώμη πάλι που σε έφαγα το χρόνο. Θα σε ξεπληρώσω άμα γίνει κανα μπαμ με τον Ερντογάν και μας φωνάξουν εμας τους βολεμένους. Εσείς έχετε αξία, είστε ο τάδε, ή ο συγγενης του τάδε, είστε αυτοδημιούργητοι. Δεν θα φωναξουν εσάς.

OP
OP
kachaplias

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Τι εννοείς δεν μπορείς να βρεις τους μισθούς. Παντού υπάρχουν πίνακες με έγγαμους άγαμους προϋπηρεσίες κτλ. Ανάλογα την συλλογική σύμβαση που ανήκει ο εργαζόμενος.
πινακα μπορει να εχει αλλα ο πινακας πως "εισαγει" τα δεδομενα που σου βγαζει?
υπαρχει καποια φορμουλα.... ο βασικος μισθος και οι προσαυξησεις (για τον ιδιωτικο)
δεν παιρνει καθε υπαλληλος τα ιδια χρηματα εκτος αν ειναι ολοι με ωραρια δημοσιου δευτερα-παρασκευη...

μου φαινεται περιεργο που δεν υπαρχει εργαλειο να υπολογισει καποιος τον μισθο του εισαγονας δεδομενα. για το δημοσιο υπαρχουν τα αντιστοιχα εργαλεια... με πτυχια με διδακτορικα με επιδοματα με ετη προυπηρεσιας.... κοινως πολυ περισσοτερους παραγοντες. για τον ιδιωτικο ομως μουγκα στη στρουγκα... αυτο ειναι που μου φανηκε περιεργο...

ujolk

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2010
Like
106
Πόντοι
0
πινακα μπορει να εχει αλλα ο πινακας πως "εισαγει" τα δεδομενα που σου βγαζει?
υπαρχει καποια φορμουλα.... ο βασικος μισθος και οι προσαυξησεις (για τον ιδιωτικο)
δεν παιρνει καθε υπαλληλος τα ιδια χρηματα εκτος αν ειναι ολοι με ωραρια δημοσιου δευτερα-παρασκευη...

μου φαινεται περιεργο που δεν υπαρχει εργαλειο να υπολογισει καποιος τον μισθο του εισαγονας δεδομενα. για το δημοσιο υπαρχουν τα αντιστοιχα εργαλεια... με πτυχια με διδακτορικα με επιδοματα με ετη προυπηρεσιας.... κοινως πολυ περισσοτερους παραγοντες. για τον ιδιωτικο ομως μουγκα στη στρουγκα... αυτο ειναι που μου φανηκε περιεργο...
Δεν είναι μούγκα το ότι δεν υπάρχει εφαρμογή. Σου δίνω ένα τυχαίο παράδειγμα απλά προσθέτεις εσύ χωρίς εφαρμογή...

Συνημμένα

• Kt11P25_R25.xls.pdf
    378,4 KB · Εμφανίσεις: 11

Mounokwlaraki

Ανώτατος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
69
Like
3.679
Πόντοι
11.476
Ως εργοδότης γνωρίζω το εξής:
Βασικός, 740 στο χέρι του εργαζόμενου, 1050 από την τσέπη του εργοδότη. Επι 14 σε ετήσια βάση.

• Like
Αντιδράσεις: trimis

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
8.620
Πόντοι
2.636
Καλημέρα. Σε αυτό κάνεις λάθος.
Φυσικά και μπορείς να γνωρίζεις τι θα πάρεις κάθε μήνα, καθώς αν απασχολείσαι με σύμβαση εργασίας και σου καταβάλουν όλα τα νόμιμα μια χαρά μπορείς να υπολογίσεις το μηνιαιό σου μισθό. Σε αυτό θα υπολογίζεις αργίες, νυχτερινά κ.λπ. Μιλάω πάντα για εργασία 7ημερη με 2 ημέρες ρεπό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom