Το έχω κάνει, το έχω ψάξει, σε δυο ξένες γλώσσες που καταλαβαίνω. Όλα καταλήγουν πως όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στο εξωτερικό, όσοι μιλάνε για Σβαμπ. Great Reset, Τον Μπιλλ Γκέιτς κ.λπ έχουν κοινό παρανομαστή, ειδικά στην Ελλάδα. Ο παρονομαστής αυτός δεν είναι άλλος από την "ψέκα". Εσύ σαφώς το ψάχνεις διεξοδικά και προφανώς δεν θα σε χαρακτήριζα έτσι αλλά όσους ξέρω είναι ακριβώς έτσι. Έχουν απίστευτες απολυτότητες για όλα. Για τα "μπόλια", για τον "Μπούτιν" και για την Αποκάλυψη που σε λίγο θα έρθει κατά τον Πατροκοσμά και άλλα τέτοια.
Επίσης παρακολοθούν όλοι αυτοί συγκεκριμένα κανάλια όπως Στέφανο Χίο, Μακελειό, Θάνο Κόκκαλη (δημοσιογράφος και καλά) στο You Tube, Την ΑΓΩΓΗ ή δεν ξέρω πώς λέγεται κ.λπ
Γενικά έχουν μια επιλεκτικότατη γνώση και μνήμη. Και το σημαντικότερο είναι ότι κραυγάζουν.
Μοιάζουν πολύ με τους flat earthers - πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις είναι.
Δεν λέμε να μην αμφισβητούμε. Πρέπει να αμφισβητούμε, πρέπει διαρκώς να το ψάχνουμε, αλλά αυτή η μονομανία με τις θεωρίες συνομωσίας που έχουν ορισμένοι συμπολίτες μας είναι στο φάσμα της ψυχικής ασθένειας.
Σε προσωπικό επίπεδο όσους "ψεκασμένους" γνωρίζω λένε την ίδια καραμέλα. Και αν πας να τους εξηγήσεις ή να τους δείξεις ΕΠΙΔΙΟΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ πχ για τα εμβόλια covid θα αρχίσουν να γαβγίζουν χωρίς καν να έχουν την υπομονή να μελετήσουν τι σημαίνει "επιδημιολογία" και εμβολιασμός. Αφορίζουν κατευθείαν, κρύβονται πίσω από μία το πολύ δύο "αυθεντίες" επιστημονικές και το δείχνουν σαν σημαία.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολύ εύκολα, ένας άνθρωπος, βγήκε και είπε χύμα ότι έχω τα λεφτά της Τράπεζας της Ανατολής και ότι θα τα πάρετε και μάζεψε 220 γραφεία σε όλη την Ελλάδα σε λίγους μήνες και εκατοντάδες χιλιάδες κρυφούς και φανερούς υποστηρικτές χάπατα - γιατί στην Ελλάδα είμαστε εύκολα χάπατα. Και όχι, δεν εννοώ να ακούμε τον Πορτοσάλτε και τον Σκάι και τον Κούλη όπως λένε οι ψέκες ειρωνικά - αυτό που λέω είναι να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να διαβάζουμε τα πάντα και να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση - κάτι που οι ψεκασμένοι δεν κάνουν.