το να κατεβάζεις και να τρέχεις αρχεία από αγνώστους στο ίντερνετ είναι επικίνδυνο και αργά ή γρήγορα θα την πατήσεις.
το αργα ποτε αρχιζει; στα 20 χρονια ας πουμε εχω αργησει ή εχω χρονο ακομα;

Επισης, αν εχω σεταρει καμια 50αρια pc σε φιλους και συγγενεις ΚΑΙ τους εχω "εκπαιδευσει" ωστε να ειναι κομπλε και να μην κανουν μαλακιες, ή εστω να ρωτανε αν εχουν αμφιβολιες, μεσα σε αυτα τα 20 χρονια, και κανενας ποτε μα ποτε δεν αρπαξε καποιον ιο, στα ποσα χρονια να περιμενω να την παθουν;
Στο ξαναλεω, η μεγαλυτερη ασφαλεια σου ειναι οι γνωσεις που εχεις, και η κοινη λογικη. Οσα antivirus και να φορτωσεις, και οσο μακρια και εναντιον κι αν εισαι απο την πειρατεια συνολικα, μπορεις να την παθεις ευκολα. Να στο θεσω και αλλιως, αν δεν υπηρχαν θυματα, δεν θα υπηρχαν και τα πασιφανη scams τυπου νιγηριανος πριγκηπας. Για να υπαρχουν ακομα, σημαινει οτι καποιος πεφτει στην παγιδα. Και δεν τον σωζει τιποτα, δυστυχως.
Δεν στο λέω ειρωνικά αλλά το να νομίζεις ότι είσαι οκ επειδή τρέχεις στα windows ένα malwarebytes και ένα norton antivirus σε καθιστά έμπειρο χρήστη που ξέρει τι να κατεβάσει και τι όχι.....καλά το λες νάτσουραλ σελέξιον αλλά θα το διαπιστώσεις κάποια στιγμή με ιδία εμπειρία..
το νορτον ειναι αχρηστο για εμενα, οπως και ολα τα εμπορικα antivirus τυπου mcafee/avg/casper κτλ. Και για να ειμαι ειλικρινεις, πολλα απο αυτα γονατιζουν τα pc που δεν εχουν αρκετη ισχυ ή ειναι παλια, καθιστωντας τα ιδια εναν "ιό", δεδομενου οτι απλα πιανουν χωρο και επεξεργαστικη ενεργεια. Σε οποιοδηποτε πειρατικο community και να ρωτησεις,
ποιο απο ολα αυτα ειναι "χρησιμο", η πλειοψηφια θα σου πει οτι ολα ειναι αχρηστα ή εστω παρομοια με το Windows defender, αρα περιττα, αρα δεν εχεις κανεναν μα κανεναν απολυτως λογο να ασχοληθεις, εκτος αν προκειται για καποια επιχειρηση που εκει υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις, αλλα και παλι δεν μιλαμε για τετοια κλιμακα.
Βασικα, (δεν το προτεινω σε κανεναν που δεν ξερει τι κανει), εγω προσωπικα δεν εχω ενεργο real time antivirus, περαν απο το μαμισιο των windows το οποιο εχω περιορισει αρκετα (εως και ολοκληρωτικα υπο περιπτωσεις) για να μην μου σπαει τα παπαρια με false positives καθε φορα που κατεβαζω ενα προγραμμα "αγνωστου" ποιοτητας.
Και πριν αναρωτηθεις αν ειμαι προγραμματιστης ή ΙΤ (και αντιστοιχα αν χρειαζονται τετοιου επιπεδου γνωσεις για να "επιβιωσεις"), ειμαι απλα ενας pc enthusiast με τεραστια ιδεολογικη αντιθεση προς ολες τις συνδρομητικες υπηρεσιες, κυριως στο κομματι της υπερκοστολογησης, της εκμεταλλευσης και της αισχροκερδιας, billionaire net worth εταιριων. Θα μπορουσα να επεκταθω πολυ στα τελευταια, αλλα θα γινω πιο κουραστικος αποτι ηδη ειμαι.
ps. εκανα καποια μικρα edits στο κειμενο