th0dor1s
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 20
- Like
- 4.534
- Πόντοι
- 3.056
lol οπότε τι προτείνουμε; Να πάμε σε οοοοολες τις κοπέλες και όοοοπλα τα γραφεία και να τους ρυθμήσουμε εμείς τις τιμές με βάση τη ‘λογική’ μας; Και ποιος ορίζει αυτή τη λογική;Βασικά δεν ρωτάω αυτό που απαντάς, αλλά μια και το έθεσες θα σου απαντήσω.
Αυτό που περιγράφεις, λέγεται αυτορύθμιση της αγοράς. Όμως για να υπάρχει αυτορύθμιση θα πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, που στον χώρο δεν υπάρχει. Ακόμα όμως και αν γίνει τελικά αυτορύθμιση, αυτή θα γίνει σε τόσο αργούς ρυθμούς που μέχρι τότε θα έχεις πληρώσει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες αρκετές φορές.
Για να γίνει άμεσα αυτορύθμιση θα πρέπει να υπάρξει σοκ στην αγορά, όπως πχ η πρόσφατη κρίση.
Παράδειγμα, αν δεν είχε μπει πλαφόν στο νερό, μπορεί να το πλήρωνες σήμερα πέντε ή και παραπάνω το μπουκαλάκι σε γήπεδα, πλοία κλπ
Αποδεχόμενος την λογική, τόσα ζητάει και θα υπάρξει αυτορύθμιση, πρακτικά αποδέχεσαι την αύξηση και συμβάλεις στην γενικότερη αύξηση τιμών, σε κάτι που είναι υπηρεσίες και μόνο, χωρίς να υπάρχει κόστος παραγωγής. Επιπλέον σαν ανεξάρτητη δε, έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα από ότι έχει ένα γραφείο, ώστε να δικαιολογηθεί αυτή η αύξηση.
Αν θεωρεί κάποιος μια οποιαδήποτε κοπέλα ακριβή δεν πάει σε αυτή. Βρίσκει κάτι πιο φτηνό. Αλλά δεν θα πω τα αυτονόητα. Τα αντιλαμβάνεται ο καθένας εδώ μέσα. Και το σχόλιό μου δεν ήταν για να ‘την πω’ σε κανέναν. Ήταν όσο περιττό μου φάνηκε και το σχόλιο στο οποίο απαντούσα. Πάντα κατά την άποψή μου. Πάντα καλοπροαίρετα ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ.