Νέα

Σεξομανής ?? Η απλά Σεξουαλικά Άπληστος ?? Διαχωριστικές γραμμές και Διαφορές.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

chris33

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2011
Μηνύματα
5.123
Like
11
Πόντοι
66
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
Σύμφωνα με Έλληνες ψυχιάτρους ο σεξουαλικός εθισμός στην Ελλάδα είναι πιο συχνός στους άνδρες, με αναλογία τρία προς ένα, αλλά πιο επικίνδυνος για τις γυναίκες: εκείνες είναι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και αφροδίσια νοσήματα.

Εντυπωσιακή είναι και η ολοένα αυξανόμενη χρήση του Viagra. Στην πραγματικότητα, το χάπι που αρχικά είχε συνδεθεί με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας που ήθελαν να παραμείνουν σεξουαλικά ενεργοί «το παίρνουν ακόμη και οι έφηβοι και η χρήση είναι ίδια σε όλες τις ηλικίες, από τα 16 σου ως τα 80-90 σου. Έχει να κάνει πολύ με τον πειραματισμό, σε γλιτώνει και από το άγχος της επίδοσης. Μοιραία όμως συνδέεις τις καλές επιδόσεις σου με αυτό και δεν μπορείς να λειτουργήσεις αν δεν το πάρεις» εξηγούν οι ψυχίατροι.

Επίσης  οι γκέι είναι πολύ πιο επιρρεπείς στον σεξουαλικό εθισμό, μια και η ευκολία εύρεσης περιστασιακού σεξ είναι δέκα φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στο σύμπαν των Στριτ, αφού καλώς ή κακώς οι γυναίκες εξακολουθούν να αρέσκονται στο συχνά χρονοβόρο παιχνίδι του φλερτ, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους γκέι. Το περίφημο grindr είναι μια εφαρμογή στα smartphones που έχει κάνει θραύση μεταξύ ομοφυλοφίλων. Φτιάχνοντας το προφίλ σου, το οποίο στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις αποτελείται από μια φωτογραφία του πέους σου, ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου εμφανιστούν πόσοι διαθέσιμοι παρτενέρ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σένα. Στο κλαμπ, στο εστιατόριο, στον δρόμο, στο σπίτι, παντού.

Αυτά έψαξα και βρήκα εγώ διαβάζοντας. Ας ακούσουμε και άλλες γνώμες !!
οι γυναίκες δεν έχουν τις ορμές μας νομίζω.Τώρα αυτό που είπες για τους γκει λογικό το βρίσκω.Πολύ αντρες το γυρνάνε για να ρίχνουν  εύκολα και ανέξοδα πήδημα.βεβαια  πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο.Αυτή είναι  Η φυσική  τους προτίμηση.το πρόβλημά  ξεκινάει  απο τηνγγυναίκα  που βλέπει το αιδοίο  της ως επένδυση.για οτι γίνεται  φταίει  αυτη
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
Σωστά !!!  :hi: :hi:

Αλλά το δρόμο της εξέλιξης και των νέων εμπειριών πόσοι μπορούν να τον επιλέξουν, η τελικά πόσοι τον επιλέγουν ??

Εχουν όλοι οι άνθρωποι επαρκή φαντασία ??

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι μια και δεν έχουν φαντασία το γυρίζουν στην .... τασία !!! ( παλιό τραγουδάκι ) :2funny: :2funny:

πρόβλημα τους.. :grin:
ένα πράγμα να ξέρεις
όλα αυτά που χαρακτηρίζονται ως διαστροφές από την επιστήμη (αν είσαι απλός πολίτης) είναι οι λιχουδιές των πλουσίων των πολιτικών και των ισχυρών ανθρώπων  :)

 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.201
Κριτικές
35
Like
5.845
Πόντοι
6.796
πρόβλημα τους.. :grin:
ένα πράγμα να ξέρεις
όλα αυτά που χαρακτηρίζονται ως διαστροφές από την επιστήμη (αν είσαι απλός πολίτης) είναι οι λιχουδιές των πλουσίων των πολιτικών και των ισχυρών ανθρώπων  :)

«Κάζα Σουζάνα με λίγα λόγια..
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
θέλω να πω ότι στα μάτια μου περισσότερο σκοπούς crowd control εξυπηρετεί η ψυχολογία παρά ότι άλλο...(σαν την θρησκεία η την οικονομία)
αλλά τέσπα εκτός τόπικ όλα αυτά που αναφέρω εδώ και ώρα
sorry Mindreader παρασύρθηκα  :grin:
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.314
Πόντοι
28.786
θέλω να πω ότι στα μάτια μου περισσότερο σκοπούς crowd control εξυπηρετεί η ψυχολογία παρά ότι άλλο...(σαν την θρησκεία η την οικονομία)
αλλά τέσπα εκτός τόπικ όλα αυτά που αναφέρω εδώ και ώρα
sorry Mindreader παρασύρθηκα  :grin:

Δεν υπάρχει θέμα φίλε. Κουβέντα κάνουμε εδώ !!  :hi: :hi:
 

athensstef

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Μηνύματα
563
Κριτικές
2
Like
136
Πόντοι
6
Η νυμφομανία είναι μια ψυχική αλλά και συναισθηματική διαταραχή η οποία συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς.. προσωπικότητας ή άλλων ψυχικών παθήσεων. Ο νυμφομανής γενικά έχει και άλλα θέματα δεν ειναι μόνο το σέξ που τον βασανίζει.. έχει γενικώςς κι άλλα ζόρια μες στο κεφάλι του.
:hi:
 

athensstef

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Μηνύματα
563
Κριτικές
2
Like
136
Πόντοι
6
Μια και δεν σου αρέσουν οι ''επιστημονικές'' προσεγγίσεις θα δώσω παρακάτω τη δική μου προσωπική  άποψη, σε ύφος που ταιριάζει περισσότερο στο site, μια και τα παραπάνω που ανέφερα είναι κάτι ανάμεσα σε στήλη του cosmopolitan και ημερίδα ψυχιατρικής έρευνας !! :2funny: :2funny:


Προσωπικά πιστεύω ότι το σεξ είναι μια φυσική ανάγκη όπως είναι η τροφή, ο ύπνος, η αναπνοή.  Επιπλέον αποτελεί μια εξαιρετική απόλαυση.  Είναι κάτι πρωτογενές, βαθιά ενστικτώδες, και εξαιρετικά δυνατό, μια και έχει ''σχεδιασθεί'' από τη φύση στοχεύοντας σε κάτι τόσο σημαντικό όσο η αναπαραγωγή των ειδών. Σε σημείο μάλιστα πού ο Huxley είχε κάποτε γράψει  ''Διανοούμενος είναι κάποιος που καταφέρνει να ανακαλύψει κάτι πιο ενδιαφέρον από το σεξ''

Όπως όλα όμως τα πράγματα έτσι και το σεξ έχει ένα όριο ως προς την ικανοποίηση που μπορείς να πάρεις μέσα από αυτό. Ποιο είναι αυτό το όριο ?? Από ποιο σημείο και έπειτα δηλαδή δίνουμε στο σεξ παραπάνω αξία από όση του ''αναλογεί'' η από όση θα ''έπρεπε'' να του δίνουμε ?? Γιατί εκεί πιστεύω αρχίζει το ''πρόβλημα'' και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

Προσωπικά πιστεύω ότι στις παρυφές της σεξομανίας αλλά και στη πλήρη εξέλιξή της κινούνται οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν από το σεξ παραπάνω ικανοποίηση από αυτή που η συγκεκριμένη  διαδικασία μπορεί να τους δώσει, αναζητώντας περισσότερη  ικανοποίηση από κάτι με το  οποίο έχουν ουσιαστικά κορεσθεί.

Πιστεύω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά  του ολοκληρωμένου ανθρώπου είναι η δυνατότητά του να μπορεί να χαίρεται και να αντλεί αυτό που γενικά αποδίδεται με τον όρο ικανοποίηση από πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Η γαστριμαργική απόλαυση, η ενασχόληση με κάποιο σπόρ η άθλημα, είναι παραδείγματα τέτοιων  ''απλών'' δραστηριοτήτων, η χαρά της δημιουργίας μέσα από τη δουλειά η μέσα από ένα χόμπι, η ικανοποίηση από την ενασχόληση με την επιστήμη η την τέχνη είναι παραδείγματα άλλων πιο σύνθετων τέτοιων διαδικασιών.

Βέβαια δεν ισχυρίζομαι ότι οι παραπάνω δραστηριότητες υποκαθιστούν το σεξ σε καμία περίπτωση. Απλά ισχυρίζομαι ότι αν η έννοια της ''ικανοποίησης'' είναι ένα τεράστιο τραπέζι όπου σερβίρονται μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες το να επιλέγεις να ''δοκιμάζεις'' μόνο μια από αυτές είναι μάλλον μονόπλευρο αν όχι αφελές. Και αυτό διότι μοιραία θα σε οδηγήσει σε αυτό που λέγεται κορεσμός. Και όταν κάποιος προσπαθεί να αντλήσει ικανοποίηση από κάτι στο οποίο έχει κορεσθεί ουσιαστικά γίνεται ψυχαναγκαστικός !!

Από μελέτες που διαβάζω οι άντρες σκέφτονται έστω και περιφερειακά το σεξ κατά μέσο όρο κάθε 7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον γύρω από το σεξ είναι στημένες βιομηχανίες ολόκληρες όπως η διαφήμιση, η μόδα, ο κινηματογράφος κλπ. Ζούμε λοιπόν σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομική δραστηριότητα έχοντας κατανοήσει την εγγενή  δύναμη που φέρει το σεξ, το μετέτρεψε σε  ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο προβολής και διαφήμισης  για εμπορικούς καταναλωτικούς λόγους.

Έτσι ακόμη και αν θέλει κάποιος  προς στιγμή να αποστασιοποιηθεί από το σεξ καταλήγει να είναι εξαιρετικά δύσκολο, μια και όλα γύρω μας εμμέσως η αμέσως αναφέρονται σε αυτό. Το σεξ πάει με όλα, σαν την coca cola ένα πράγμα. Ακόμη και κατσαρόλες να θέλει κάποιος να διαφημίσει μια γκομενάρα θα βάλει να το κάνει.
τα σεβη μου  :hi:
 

athensstef

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Μηνύματα
563
Κριτικές
2
Like
136
Πόντοι
6
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...
:hi:
 

athensstef

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Μηνύματα
563
Κριτικές
2
Like
136
Πόντοι
6
Εξαιρετικο θεμα και αναλύσεις συνθεσεις φιλε mind !! επισης ολες οι προσεγγίσεις ερμηνειες των συμμετεχόντων ευστοχες και πολυπλευρες !!
Προσωπικα πιστευω ότι οτιδηποτε αγγιζει τα ορια της εξαρτησης η του ψυχαναγκασμου οφειλεται σε καποια ελλειψη μέσα μας που συνηθως εχει προελθει από καποια βιωματα που τα ερμηνευσαμε ειτε με λανθασμενα παιδικα συμπερασματα που μας ακολουθουν ακομα σαν ενηλικες, ειτε καποιο ειδος τραυματος σχετικα με την αξια μας την ασφαλεια μας η την ελευθερια μας που για καποιο λογο αισθανόμαστε ότι μειώνεται η απειλείται…..Μεσα στο πλαισιο να καλυψουμε αυτην την ελλειψη το ριχνουμε σε μια ακορεστη υπερβολη ειτε προς το φαγητο, το σεξ ειτε τα ψωνια (για τις γυναικες ειδικα) το αλκοολ τα ναρκωτικα η ακομα προς πιο αθωες υπερβολες κλπ …. Βεβαια αποψη μου και θεση μου είναι ότι η ουσιαστικη απολαυση επιτυγχάνεται με την ποιοτητα και όχι ποσοτητα !!! Καλο απογευμα ψαγμενοι φιλοι!!!
 

ferdinando

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2012
Μηνύματα
100
Κριτικές
18
Like
350
Πόντοι
291
θέλω να πω ότι στα μάτια μου περισσότερο σκοπούς crowd control εξυπηρετεί η ψυχολογία παρά ότι άλλο...(σαν την θρησκεία η την οικονομία)
αλλά τέσπα εκτός τόπικ όλα αυτά που αναφέρω εδώ και ώρα
sorry Mindreader παρασύρθηκα  :grin:

Εγώ πιστεύω αντιθέτως πως δεν ξέφυγες καθόλου απ' το θέμα του τόπικ παρόλα αυτά, και πως εκεί βρίσκεται και ολη η ουσία.
Εξηγούμαι:
Το σέξ είναι το πιό δυνατό και αρχέγονο από τα ένστικτά μας που μας συνδέει με το ζωϊκό μας παρελθόν, καθόσον συνδέεται με μιά από τις βασικές λειτουργίες όλων των ζωντανών οργανισμών την αναπαραγωγή, τη διαιώνιση και καλυτέρυση του είδους. Αυτή η λειτουργία υπάρχει σε όλα τα φυτά, στα ζώα και στον άνθρωπο (με ελάχιστες εξαιρέσεις που και πάλι η αναπαραωγή έχει σεξουαλικό χαρακτήρα με την ευρύτρη έννοια) και είναι πάντα το πιό ισχυρό ένστικτο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι σε κάποια ζώα το αρσενικό έχει μόνο προορισμό την αναπαραγωγή και μετά από την σεξουαλική πράξη πεθαίνει. Εμείς οι ίδιοι είμαστε προϊόν σεξουαλικής πράξης. Στον άνθρωπο όμως, πέρα από την απλή αναπαραγωγική λειτουργία στο σεξ υπάρχει σε εμβρυακή μορφή και μια άλλη λειτουργία που μπορεί να τον ανυψώσει και εξυψώσει σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο εφόσον χρησιμοποιηθεί με κατάλληλο τρόπο, λειτουργία που δεν υπάρχει στο υπόλοιπο φυτικό και ζωϊκό βασίλειο.
Ο άνθρωπος έχει πολλές δυνατότητες διαφορετικές απ' ότι τα ζώα από τα οποία προέρχεται, τις οποίες δυνατότητες όμως πρέπει να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει για να υπάρξουν σαν οντότητα (δηλαδή που υπάρχουν σαν δυνατότητες κι όχι σαν χαρίσματα), όπως ο νους λόγου χάρη (ή μυαλό, ή πνεύμα), το οποίο πρέπει να ασκηθεί για να αναπτυχθεί για να υπάρξει. Αυτό γίνεται αρχικά με τη ομιλούμενη γλώσσα και στη συνέχεια στην παιδική μας ηλικία συνεχίζεται με το σχολείο και την ίδια την κοινωνική ζωή. Είναι γνωστές λόγου χάρη περιπτώσεις παιδιών που μεγάλωσαν με ζώα και όταν ανακαλύφθηκαν σε προχωρημένη ηλικία πια δε είχαν τίποτα που να θυμίζει άνθρωπο, και αντίθετα ήταν αδύνατο πια να αποκτήσουν οποιαδήποτε ανθρώπινη "δεξιότητα" (ομιλία, σκέψη, κλπ). Το ίδιο και με το σέξ.
Για να μπορέσει η δυνατότητα ψυχικής "εξύψωσης" του ανθρώπου μέσα από το σεξ να υπάρξει, πρέπει να ασκηθεί και να αναπτυχθεί, όπως ακριβώς όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες που έχει κληρονομήσει. Η "άσκηση" και "ανάπτυξη" αυτή αφορά τον τρόπο που γίνεται το σέξ από τη μια μεριά, από την ποιότητα της σεξουαλικής πράξης από την άλλη, αλλά κυριότρο από τον βαθμό και την ποιότητα ένωσης των ερωτικών συντρόφων που την ώρα ενός κοινού (μεταξύ τους) οργασμού μπορούν για μια απειροελάχιστη στιγμή να εγκαταλείψουν τον υλικό κόσμο και να βρεθούν μέσω μιας εκστασιακής κατάστασης αιωρούμενοι στο σύμπαν και να αντιληφθούν πράγματα που είναι αδύνατον να συλλάβουν στην καθημερινότητά τους. Εδώ να σημειώσω πως οργασμός δεν εννοείται υποχρεωτικά εκσπερμάτωση, αλλά μια άλλη κατάσταση κορύφωσης που επιτυγχάνεται μέσα στην ερωτική πράξη και συχνότερα υπάρχει χωρίς εκσπερμάτωση. Οι γυναίκες, σαν πιό "παθητικά" και ανοιχτά στα αισθήματα πλάσματα, μπορούν να έχουν τέτοιους οργασμούς πολύ πιό εύκολα (τέτοιους οργασμούς έχουν οι γυναίκες που αποκαλούμε πολυοργασμικές), ενώ οι άντρες πρέπει να εξασκηθούν αρκετά για να φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο.
Αυτές οι λειτουργίες ήταν γνωστές από την αρχή του πολιτισμού μας (6-7.000 χρόνια πριν), και μάλιστα ήταν αντικείμενο θρησκευτικών λειτουργιών σε κάποιους πολιτισμούς όπως ο ινδικός, των μάγια ή των ίνκας, αλλά έμειναν και σαν τελετουργικά απομεινάρια σε νεώτερους πολιτισμούς όπως ο δικός μας αρχαίος ελληνικός (ελευσίνια, ορφικά, διονυσιακά και άλλα μυστήρια).
Εδώ όμως υπεισέρχεται ένας άλλος παράγοντας, καθαρά κοινωνικού ωφελιμισμού. Οι άνθρωποι αν ασχολούνται με τέτοιες διαδικασίες θα είναι μεν πιό ισορροπημένοι, πιό φιλοσοφημένοι, πιό σε αρμονία με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, θα αποκτούν πραγματική γνώση του εααυτού τους, αλλά δεν θα είναι καθόλου "παραγωγικοί". Στο βαθμό που η επικρατούσα κοινωνική οργάνωση βασίστηκε απο αρχής του πολιτισμού μας στην εκμετάλλευση των πολλών από λίγους, οι λίγοι έπρεπε να εξασφαλίσουν την αδιατάρακτη παραγωγική λειτουργία των πολλών με διάφορους τρόπους. Έτσι η αναγωγή του σέξ σε δραστηριότητα προς αποφυγή ήταν μονόδρομος. Σε οργανωμένη και συστηματικοποιημένη μορφή βρίσκουμε πρώτη την εβραϊκή θρησκεία να έχει ανάγει το σεξ σε κάτι σαν αμαρτία που μας εμποδίζει να κερδίσουμε τον "παράδεισο" μετά θάνατον (πράγμα που κληρονόμησε ατόφιο ο χριστιανισμός), αλλά σε γενικές γραμμές όλες οι κρατούσες (επίσημεςς) θρησκείες με παρόμοιο τρόπο έχουν ανάγει το σεξ σε αμάρτημα σχεδόν, επιτρεπόμενο μόνο και αυστηρά για αναπαραγωγική διαδικασία, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος του ψησίματος στις φωτιές της κόλασης.
Στη σημερινή κοινωνία που η θρησκεία πιά έχει πάψει να έχει τόση επιρροή στις συνειδήσεις των ανθρώπων, που όλοι λίγο ή πολύ δεν πιστεύουν στην κόλαση και τον παράδεισο, τουλάχιστον με τον τρόπο που κατάφερνε παλιότερα η θρησκεία να κάνει απαγορευτικά κάποια πράγματα, βρίσκονται νέα πιό "επιστημονικά" εργαλεία για να παίξουν το ρόλο που έπαιζε η θρησκεία κάποτε. Στο ψυχολογικό επίπεδο είναι η ψυχολογία και η ψυχιατρική (ενώ σε κοινωνικό επίπεδο είναι η κοινωνιολογία και η "οικονομολογική επιστήμη"), που κάνουν ακριβώς αυτό που η θρσκεία έκανε το μεσαίωνα: να δαιμονοποιεί φαινόμενα και συμπεριφορές διασπείροντας τον φόβο και να αποτρέπονται τις "αιρετικές" πρακτικές. Έτσι όποιος έχει κάποια παραπάνω κλίση για την σεξουαλική δραστηριότητα βαφτίζεται διαφορετικός στην καλύτερη περίπτωση ή "ανώμαλος" στη χειρότερη, ώστε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να φοβόμστε για να μην στιγματιστούμε και απομονωθούμε από την κοινωνία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο μυαλό όλων των ανθρώπων, στο βαθμό που ένα από τα βασικότερα ένστικτά μας καταπιέζεται και θεωρείται απόκλιση ή αμάρτημα, το σέξ θα έχει πρωτεύουσα σημασία, ακριβώς γιατί καταπιέζεται. Ακριβώς όπως στο μυαλό κάθε πεινασμένου είναι το ψωμί ... Συνεπώς δεν είναι άρρωστος αυτός που έχει το σέξ συνέχεια στο μυαλό του αλλά η κοινωνία μας η ίδια που του το επιβάλλει.
Συγνώμη για το κατεβατό ... αλλά δεν ήταν δυνατόν να το συμπτύξω περισότερο.
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.201
Κριτικές
35
Like
5.845
Πόντοι
6.796

Τύπε τοσο μεγάλο κείμενο έχω να διαβάσω απ το σχολείο οταν πήγαινα..
 

ferdinando

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2012
Μηνύματα
100
Κριτικές
18
Like
350
Πόντοι
291
Τύπε τοσο μεγάλο κείμενο έχω να διαβάσω απ το σχολείο οταν πήγαινα..

Δεν έχεις άδικο .... μου ήταν αδύνατο όμως να το συμπτύξω περισσότερο χωρίς να χαθεί η ουσία ...
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.201
Κριτικές
35
Like
5.845
Πόντοι
6.796
Δεν έχεις άδικο .... μου ήταν αδύνατο όμως να το συμπτύξω περισσότερο χωρίς να χαθεί η ουσία ...


Το κυνήγι του σεξ είναι ο κυριότερος μοχλός της οικονομίας.. πολλά απ τα μαρκετίστικα κόλπα βασίζονται στην ενστικτώδη ικανοποιήση του εν μέσω υλικών αγαθών που καλείσαι να καταναλώσεις για να φτάσεις πιο κοντά στο σέξ.. ολόκληρες βιομηχανίες είναι βασισμένες σε αυτό . Αρα η έλλειψή του σε κάνει να το κυνηγάς μέσω αυτής της οδού.. Της κατανάλωσης αγαθών που υποτίθεται σου δίνουν πρόσβαση στο σεξ.
 

ferdinando

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2012
Μηνύματα
100
Κριτικές
18
Like
350
Πόντοι
291
Το κυνήγι του σεξ είναι ο κυριότερος μοχλός της οικονομίας.. πολλά απ τα μαρκετίστικα κόλπα βασίζονται στην ενστικτώδη ικανοποιήση του εν μέσω υλικών αγαθών που καλείσαι να καταναλώσεις για να φτάσεις πιο κοντά στο σέξ.. ολόκληρες βιομηχανίες είναι βασισμένες σε αυτό . Αρα η έλλειψή του σε κάνει να το κυνηγάς μέσω αυτής της οδού.. Της κατανάλωσης αγαθών που υποτίθεται σου δίνουν πρόσβαση στο σεξ.

Σωστο. Αλλά όχι για να φτάσεις στο σέξ ... για να φτάσεις σε μια ψευδαίσθηση του σεξ. Δηλαδή, ακριβώς επειδή σου λείπει η βασική λειτουργία και συνεπώς το σεξ είναι συνεχώς στο μυαλό σου, το μάρκετινγκ επιτυγχάνει να σου περάσει πιό εύκολα το μήνυμα που θέλει, δίνοντάς σου το σωστό ερέθισμα ώστε να φτάσει απευθείας στο υποσυνείδητό σου χωρίς την διαμεσολάβηση του μυαλού σου.
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.201
Κριτικές
35
Like
5.845
Πόντοι
6.796
Σωστο. Αλλά όχι για να φτάσεις στο σέξ ... για να φτάσεις σε μια ψευδαίσθηση του σεξ. Δηλαδή, ακριβώς επειδή σου λείπει η βασική λειτουργία και συνεπώς το σεξ είναι συνεχώς στο μυαλό σου, το μάρκετινγκ επιτυγχάνει να σου περάσει πιό εύκολα το μήνυμα που θέλει, δίνοντάς σου το σωστό ερέθισμα ώστε να φτάσει απευθείας στο υποσυνείδητό σου χωρίς την διαμεσολάβηση του μυαλού σου.

Χαίρομαι που το έπιασες..  κυνηγάς το σεξ ενστικτωδώς μέσω της οδού της κατανάλωσης.. άρα η έλλειψη του στις κοινωνίες που ζούμε προάγει τη κατανάλωση επειδή υποσυνείδητα υποτίθεται έρχεσαι ποιο κοντά σε αυτό.. Όλες οι βιομηχανίες μόδας πχ (και όχι μόνο μόδας) είναι βασισμένες σε αυτό το concept.
 

ferdinando

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2012
Μηνύματα
100
Κριτικές
18
Like
350
Πόντοι
291
Χαίρομαι που το έπιασες..  κυνηγάς το σεξ ενστικτωδώς μέσω της οδού της κατανάλωσης.. άρα η έλλειψη του στις κοινωνίες που ζούμε προάγει τη κατανάλωση επειδή υποσυνείδητα υποτίθεται έρχεσαι ποιο κοντά σε αυτό.. Όλες οι βιομηχανίες μόδας πχ (και όχι μόνο μόδας) είναι βασισμένες σε αυτό το concept.

Έτσι ακριβώς είναι ... και πάραλληλα να τονίσουμε πως έτσι γίνεται ακόμα πιό άπιαστη η βασική λειτουργία του σεξ, στο βαμό που υποκαθίσταται πάντα με κάτι άλλο, κατάσταση win-win για την διατήρηση της κοινωνικής τάξης και πρωτίστως της κοινωνικής αποχαύνωσης.
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.201
Κριτικές
35
Like
5.845
Πόντοι
6.796
Έτσι ακριβώς είναι ... και πάραλληλα να τονίσουμε πως έτσι γίνεται ακόμα πιό άπιαστη η βασική λειτουργία του σεξ, στο βαμό που υποκαθίσταται πάντα με κάτι άλλο, κατάσταση win-win για την διατήρηση της κοινωνικής τάξης και πρωτίστως της κοινωνικής αποχαύνωσης.

Αυτό ναι.. τα είπαμε όλα τώρα.. αυτή είναι η ιστορία ακριβώς.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Τανες τύπε.. με λίγα λόγια..  ;)

Όταν ο Α.Ωνάσης είχε πει την ατάκα "όλα τα λεφτά του κόσμου δε θα είχαν καμία αξία αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες". Εννοούσε ακριβώς αυτό.
 

ferdinando

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2012
Μηνύματα
100
Κριτικές
18
Like
350
Πόντοι
291
Αυτό ναι.. τα είπαμε όλα τώρα.. αυτή είναι η ιστορία ακριβώς.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Τανες τύπε.. με λίγα λόγια..  ;)

Χαχαχα 
Εξαρτάται ... ίσως κάποιες απ' αυτές ... με την έννοια ότι με τις περισσότερες δεν μπορείς να κάνεις σέξ όπως θα μπορούσες ή θάθελες. Πολλές φορές γίνεται χειρότερα κι από "αγχωμένη μαλακία" που λέει κι ο τραγουδοποιός ... Υπάρχουν όμως κάποιες που μπορούν να ακολουθήσουν σε άλλα μονοπάτια, πράγμα πολύ πιό σπάνιο βέβαια με τις υπόλοιπες γυναίκες του κοινωνικού μας περίγυρου.
 

Επισκέπτης
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...
και εξαιτιας του Τειρεσια δεν μπορουσα να παρω δανειο τυπε
 

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
15.648
Κριτικές
29
Like
189
Πόντοι
1.390
Ότι μιλάμε για παθολογική κατάσταση, τόσο στην νυμφομανία όσο και στην σατυρίαση, ούτε λόγος.
Θεωρώ, όμως, ότι η νυμφομανία υπερέχει, όπως έχει διδάξει και η παράδοση (π.χ. αποτυπώνεται στις "Μαινάδες" -απ' το ρήμα "μαίνομαι"- που διαμέλισαν τον Ορφέα, αλλά και στις "Βάκχες" που "τιμώρησαν" τον Πενθέα). Κάτι μας διδάσκει η αρχαία παράδοση. Εξάλλου, υπάρχει και
το γνωστό μυθολογικό σκηνικό με τον Τειρεσία (ο οποίος υπήρξε και άντρας και γυναίκα, και "απεφάνθη"):

Κλήθηκε λοιπόν ο Τειρεσίας, να λύσει τη διαφωνία που είχαν ο Δίας με τη σύζυγό του, την Ήρα, αφού οι δύο θεοί γνώριζαν ότι είχε υπάρξει διαδοχικά και άνδρας και γυναίκα. Το ερώτημα που του έθεσαν ήταν: «Ποιος ηδονίζεται περισσότερο κατά την ερωτική πράξη σεξ, ο άνδρας ή η γυναίκα;»

Τότε, ο Τειρεσίας απάντησε αδίστακτα: «Αν διαιρούσαμε την ηδονή σε μέρη δέκα, ένα θα έπαιρνε ο άντρας και εννιά η γυναίκα".

Η Ήρα θύμωσε τόσο πολύ με το σαρκαστικό χαμόγελο του Δία, ώστε τύφλωσε τον Τειρεσία (αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται για να δικαιολογήσει την τύφλωσή του η ψευδοησιόδειος Μελαμποδία). Ο Δίας τότε, για να τον αποζημιώσει, του έδωσε το χάρισμα της μαντικής και διάρκεια ζωής εφτά γενεών.

Κάτι λένε όλα αυτά...

ειδικα η ελλεηνιδα φοιτητρια τυπε το κοριτσι της παρεας που οταν την γαμας ειναι σαν να βαζεις μπρος αμαξι με καμενη μπαταρια

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom