Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

  • Ναι

    Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 16 13,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.464
Like
1.460
Πόντοι
266
ακομα και στην βρεττανια που αλλα ελεγαν όταν ειδαν ότι αυξάνονται οι νεκροι και αυτοι απαγορευση

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:
1. Ψώνια.
2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.
3. Ιατρικές επισκέψεις.

4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.
6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.
Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Άλλοι 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 335, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 σήμερα, Δευτέρα, από 5.683 την Κυριακή.


το δε ΚΚΕ ακομα σκληροτερα μετρα αλλα και αλλα για το εσυ




 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Η εγκληματική "υπευθυνότητα" της Μενδώνη έχει λάβει βιβλικές διαστάσεις.

~ ~

Έκθετη η Μενδώνη: Με Covid-19 νοσούν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που έκανε... τουρ στην Ελλάδα

Πολλαπλώς εκτεθειμένη είναι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με την περιβόητη ρότα που ακολούθησε το κρουαζιερόπλοιο «Msc Opera» στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιστότοπος crew-center.com το οποίο είναι εξειδικευμένο καθώς απευθύνεται στα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων διεθνώς, περίπου 200 μέλη του πληρώματος του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι σε καραντίνα στο εσωτερικό του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο φέρει ημερομηνία 21 Μαρτίου, ο αριθμός των μελών του πληρώματος που βρίσκονται σε καραντίνα αυξήθηκε από 7 σε 13 μέσα σε μόλις δύο μέρες. Για τον λόγο αυτό και τα 200 μέλη του πληρώματος παραμένουν στο εσωτερικό του πλοίου μέχρι να εξεταστούν από τις ιταλικές αρχές και να λάβουν το «οκ» να φύγουν σε περίπτωση που το τεστ για τον κορονοϊό είναι αρνητικό.

Πέντε Γάλλοι με κορονοϊό
Ωστόσο το πλέον ανησυχητικό είναι η αναφορά στο ίδιο δημοσίευμα για πέντε Γάλλους επιβάτες οι οποίοι διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Ειδικότερα στις 18 Μαρτίου επιβάτες που είχαν ταξιδέψει με το πλοίο έλαβαν μία επιστολή από την MSC Cruises η οποία δημοσιεύεται αυτούσια στο Msc Cruises και ανέφερε τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι γαλλικές αρχές Υγείας μας ενημέρωσαν πως πέντε επιβάτες που είχαν ταξιδέψει με το Msc Opera μεταξύ 29 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου βρέθηκε θετικοί στον Covid-19 αυτή τη βδομάδα, καθώς αποβιβάστηκαν μεταξύ 9 και 10 Μαρτίου». Τις ημέρες εκείνες το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στη χώρα μας. Μάλιστα, ενώ ο κατάπλους του πλοίου είχε απαγορευτεί σε Ισραήλ και Κύπρο, στη χώρα μας έγινε δεκτό και κατέπλευσε σε πέντε διαφορετικούς προορισμούς, αφού πρώτα έλαβε το «οκ» από τη Λίνα Μενδώνη στην Αρχαία Ολυμπία.

Η ανευθυνότητα της Μενδώνη
Το π[tt]λοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία με προορισμό τη χώρα μας. Ήδη στην Ιταλία, και δη στον Βορρά, τα κρούσματα του κορονοϊού είχαν ανέλθει σε 888 και οι νεκροί στους 21. Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr πρώτη στάση του πλοίου ήταν το Κατάκολο, με τους επιβάτες να θέλουν να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία. Στην τοπική κοινωνία αλλά και στους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού επικράτησε ανησυχία. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού σκέφτηκαν ακόμη και το ενδεχόμενο να απεργήσουν, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστός και ο αρχαιολογικός χώρος όπως και το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ιστορίας. Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή – ματαίωσε μάλιστα το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Λονδίνο. Η υπουργός συζήτησε με το προσωπικό και άκουσε τις ανησυχίες τους. Το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος λόγω του φόβου για τη νόσο Covid-19 εγκυμονούσε για την υπουργό τον κίνδυνο να δυσφημιστεί η χώρα διεθνώς. Λες και η γειτονική Ιταλία ή άλλες χώρες που έχουν ήδη κλείσει προσωρινά αρχαιολογικούς χώρους δεν έχουν δυσφημιστεί και στην παρούσα φάση δεν μετρά περισσότερο η διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να μη διασπαρεί ο ιός.[/tt]

Τελικά το μουσείο δεν έκλεισε και οι επιβάτες του «MSC Opera» επισκέφθηκαν κανονικά τον αρχαιολογικό χώρο. Η ίδια μάλιστα βρισκόταν εκεί και υποδέχτηκε τους τουρίστες. Η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Το ταξίδι του πλοίου συνεχίστηκε. Την Καθαρά Δευτέρα μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου επίσης επικράτησε ανησυχία. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και περιηγήθηκαν αμέριμνοι στην πόλη.

[...]
Περισσότερα:

 

Συνημμένα

  • msc-opera-cruise-ship-in-greece.jpg
    msc-opera-cruise-ship-in-greece.jpg
    76,3 KB · Εμφανίσεις: 90

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Αποσπάσματα από μια συνέντευξη του εξελικτικού βιολόγου Rob Wallace, συγγραφέα του βιβλίου [tt]Big Farms Make Big Flu: Dispatches on Influenza, Agribusiness and the Nature of Science[/tt], στο περιοδικό Marx21. Όποτε ο Wallace αναφέρεται στον αγροτικό τομέα, δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τη γεωργία αλλά και την κτηνοτροφία.

[...]

Rob Wallace: Ο πραγματικός κίνδυνος κάθε νέας έξαρσης είναι η αποτυχία, ή για να το θέσουμε καλύτερα, η βολική άρνηση, ν’ αντιληφθούμε ότι ο Covid-19 κι ο κάθε Covid-19 δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Τα αυξανόμενα κρούσματα ιών συνδέονται στενά με την παραγωγή τροφίμων και την κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Οποιοσδήποτε θέλει να κατανοήσει το γιατί οι ιοί γίνονται όλο και περισσότερο επικίνδυνοι πρέπει να ερευνήσει το βιομηχανικό μοντέλο της γεωργίας και, πιο συγκεκριμένα, της ζωικής παραγωγής. Επί του παρόντος, ελάχιστες κυβερνήσεις κι ελάχιστοι επιστήμονες είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Μάλλον το αντίθετο. Όταν εμφανίζονται νέες εξάρσεις, οι κυβερνήσεις, τα μήντια, ακόμη και το μεγαλύτερο μέρος του ιατρικού κατεστημένου, εστιάζουν σε τέτοιο βαθμό σε κάθε μεμονωμένη έκτακτη ανάγκη που παραμελούν τις δομικές αιτίες που οδηγούν ξαφνικά πολλαπλά παθογόνα, το ένα μετά το άλλο, στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Marx21: Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Rob Wallace: Θα έλεγα η βιομηχανοποιημένη καλλιέργεια, αλλά υπάρχει και μια ευρύτερη σκοπιά. Το κεφάλαιο διαπράττει παγκοσμίως αρπαγές γης ακόμη και στο τελευταίο παρθένο δάσος κι απ’ τον τελευταίο μικρογαιοκτήμονα. Οι επενδύσεις αυτές οδηγούν στην αποψίλωση των δασών κι η ανάπτυξη οδηγεί στην ανάδυση ασθενειών. Η λειτουργική βιοποικιλότητα και συνθετότητα που εκπροσωπούν αυτές οι τεράστιες εκτάσεις γης ανακατευθύνονται μ’ έναν τέτοιο τρόπο που προηγουμένως απομονωμένα παθογόνα κατακλύζουν τα κοπάδια ζώων που εκτρέφονται κι ύστερα μεταβαίνουν στις ανθρώπινες κοινότητες. Εν ολίγοις, τα κέντρα του κεφαλαίου, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να θεωρηθούν τα κύρια λοιμώδη επίκεντρα.

[...]

Marx21: Ποιος είναι ο ρόλος των πολυεθνικών εταιρειών σ’ αυτή τη διαδικασία;

Rob Wallace: Ο πλανήτης Γη είναι σήμερα σε μεγάλο βαθμό ο πλανήτης Καλλιέργεια, τόσο από άποψη βιομάζας όσο κι από άποψη της έκτασης γης που χρησιμοποιείται. Η γεωργία στοχεύει να στριμώξει την αγορά τροφίμων. Σχεδόν το σύνολο του νεοφιλελεύθερου εγχειρήματος είναι οργανωμένο γύρω απ’ τη στήριξη προσπαθειών εταιρειών βασισμένων στις πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες να κλέψουν τη γη και τους πόρους των πιο αδύναμων χωρών. Ως αποτέλεσμα, πολλά απ’ αυτά τα νέα παθογόνα που πριν βρίσκονταν υπό έλεγχο απ’ τα δασικά οικοσυστήματα τώρα απελευθερώνονται, απειλώντας το σύνολο του πλανήτη.

Marx21: Ποιες οι επιδράσεις των παραγωγικών μεθόδων της γεωργίας σ’ αυτό;

Rob Wallace: Η ηγούμενη απ’ το κεφάλαιο γεωργία που αντικαθιστά τις περισσότερο φυσικές οικολογίες προσφέρει τα ακριβή μέσα με τα οποία τα παθογόνα μπορούν να εξελιχθούν στους πιο λοιμώδεις και μολυσματικούς φαινότυπους. Δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί ένα καλύτερο σύστημα για την εκτροφή θανατηφόρων ασθενειών.

Marx21: Πως συμβαίνει αυτό;

Rob Wallace: Η εκτροφή γενετικών μονοκαλλιεργειών οικόσιτων ζώων απομακρύνει οποιοδήποτε «αντιπυρική ζώνη» ανοσίας είναι διαθέσιμη για την επιβράδυνση της μετάδοσης. Οι πληθυσμοί μεγαλύτερου μεγέθους και πυκνότητας διευκολύνουν μεγαλύτερα ποσοστά μετάδοσης. Τέτοιες συνθήκες συνωστισμού μειώνουν την ανοσολογική απόκριση. Η υψηλή παραγωγικότητα, αναπόσπαστο στοιχείο οποιασδήποτε βιομηχανικής παραγωγής, προσφέρει μια συνεχώς ανανεωμένη προσφορά ευπαθών, οι οποίοι αποτελούν το καύσιμο για την εξέλιξη της λοιμογόνου ικανότητας. Με άλλα λόγια, οι αγροεπιχειρήσεις εστιάζουν σε τέτοιον βαθμό στα κέρδη που το ρίσκο ενός ιού που ίσως σκοτώσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων αντιμετωπίζεται ως ένα ρίσκο που αξίζει να παρθεί.

Marx21: Τι!;

Rob Wallace: Οι εταιρείες αυτές μπορούν απλώς να μετακυλίσουν το κόστος των επιδημιολογικών τους κινδύνων σ’ όλους τους υπόλοιπους. Από τα ίδια τα ζώα στους καταναλωτές, τους εργάτες γης, τα τοπικά οικοσυστήματα και τις περιφερειακές ή εθνικές κυβερνήσεις. Οι ζημίες είναι τόσο εκτατικές που αν το κόστος αυτό επέστρεφε πίσω στον οικονομικό ισολογισμό των εταιρειών αυτών, οι αγροεπιχειρήσεις όπως τις γνωρίζουμε θα κατέρρεαν για πάντα. Καμία απ’ αυτές τις εταιρείες δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος της ζημίας που επιβάλλει.

Marx21: Πολλά μήντια ισχυρίζονται ότι το σημείο αφετηρίας του κορωνοϊού ήταν μια «αγορά εξωτικών τροφίμων» στο Ουχάν. Αληθεύει αυτό;

Rob Wallace: Και ναι και όχι. Υπάρχουν χωρικά στοιχεία που στηρίζουν αυτή την άποψη. Συγκεκριμένα, ανίχνευση της μετάδοσης του κορωνοϊού που τον ιχνηλατεί πίσω στην Αγορά Χονδρεμπόριου Θαλλασινών της Χουνάν, όπου πωλούνταν άγρια ζώα. Τα περιβαλλοντικά δείγματα πράγματι φαίνεται να υποδεικνύουν τη δυτική άκρη της αγοράς αυτής όπου κρατούταν άγρια ζώα. Όμως, μέχρι πόσο πίσω πρέπει να εξερευνήσουμε αυτή την αλυσίδα; Ποιο υπήρξε πραγματικά το σημείο-μηδέν; Η εστίαση στην αγορά παραμελεί τις καταβολές των αγροεπιχειρήσεων «άγριας φύσης» στην ενδοχώρα και την αυξανόμενη κεφαλαιοποίησή της. Παγκοσμίως, και στην Κίνα, τα τρόφιμα «άγριας φύσης» όλο και περισσότερο επισημοποιούνται ως ένας ιδιαίτερος οικονομικός τομέας. Όμως, η σχέση του με τον βιομηχανικό αγροτικό τομέα πηγαίνει πέρα απ’ ότι απλώς μοιράζονται τους ίδιους σάκους με χρήματα. Καθώς η βιομηχανική παραγωγή -χοιρινά, πουλερικά, κλπ- επεκτείνεται στα παρθένα δάση, ασκεί πίεση στους επενδυτές τροφίμων «άγριας φύσης» να πάνε πιο βαθιά στο δάσος για να βρουν πληθυσμούς ως πόρους, αυξάνοντας έτσι την αλληλεπίδραση με νέα παθογόνα, συνεπώς και τη διάδοσή τους, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.

Όλη η συνέντευξη εδώ:
 

Συνημμένα

  • hide.jpg
    hide.jpg
    185,1 KB · Εμφανίσεις: 87

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Κορωνοϊός: Πάνω από 5.500 εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους


Περισσότεροι από 5.500 εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή στην πλατφόρμα ethelontes.gov.gr του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον κορωνοϊό.


Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως: ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει. Οι εθελοντές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.


Πώς γίνεται η επιλογή


Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.
Οι εθελοντές που θα επιλεγούν ανάλογα της θέσης και των καθηκόντων που θα ορισθούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (πχ ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.


 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
O ιός της σκατοψυχιάς
https://[URL unfurl="true"]www.athensvoice.gr/sites/default/files/styles/default/public/article/2020/03/24/corona-4801040_1280_1.jpg?itok=mQfNHKnl[/img[/URL]]
Όπως ξέρουμε (κάποιοι συμπολίτες μάλιστα από πρώτο χέρι) οι άνθρωποι εξακολουθούν να αρρωσταίνουν με όλους τους άλλους τρόπους που αρρώσταιναν και προ covid-19 και η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τους υπόλοιπους ιούς. Εκτός από τον ιό της βλακείας και τον ιό της σκατοψυχιάς, τα κρούσματα των οποίων, όπως συμβαίνει σε κάθε κρίσιμη περίοδο, πολλαπλασιάζονται.

Κι αν ο ιός της βλακείας (παρότι ιδιαιτέρως επικίνδυνος) καμιά φορά γίνεται και διασκεδαστικός, ο ιός της σκατοψυχιάς είναι πάντα το ίδιο αποκρουστικός και αποδεικνύει την ανάγκη (όταν με το καλό ξεπεράσουμε την παγκόσμια τρικυμία) να δώσουμε οπωσδήποτε μεγαλύτερο βάρος στην ψυχιατρική φροντίδα κάποιων συμπολιτών.

Σίγουρα αυτών που εύχονται την μοντέρνα εκδοχή του ψόφου («να μείνεις από αναπνευστήρα») κάθε φορά που ανακοινώνεται πως κάποιος πολιτικός ή δημοσιογράφος ή καλλιτέχνης που δεν συμπαθούν βγαίνει θετικός στο τεστ για τον κορωνοϊό.

Οπωσδήποτε αυτών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε θάνατο για προσωπικό και κομματικό όφελος. Αυτών για τους οποίους κάθε δυστυχία είναι μια ευκαιρία προώθησης της ατζέντας τους. Οι σοκαριστικές ηλιθιότητες π.χ. που γράφτηκαν από τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον (άσχετο με τον κορωνοϊό) θάνατο μιας συμπολίτισσας  είναι ένα καλό δείγμα του πού μπορεί να φτάσει το σκοτάδι της ψυχής κάποιων ανθρώπων.

Με κάθε τρόπο αυτών που αφήνονται έρμαια στα απωθημένα και τα αδιέξοδά τους και τουιτάρουν με ένα #ΜεταΘαΛογαριαστούμε να κοσμεί τα μισανθρωπικά τους παραληρήματα (αν και με δεδομένο ότι όντως πρώτα πρέπει να μάθεις πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση και μετά να κάνεις οποιονδήποτε λογαριασμό, το χάσταγκ δεν είναι και εντελώς άστοχο).

Με λίγα λόγια, πρέπει κάπως να φροντίσουμε όλους εκείνους που, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας παλεύουμε (ο καθένας όπως μπορεί) να αποφύγουμε το ναυάγιο και να προλάβουμε να κλείσουμε τις τρύπες πριν τα νερά που μπαίνουν βουλιάξουν το καράβι, κάνουν ό,τι έκαναν και το 2009. Κάνουν ό,τι μπορούν και ό,τι περνάει από το στόμα και το πληκτρολόγιο τους προκειμένου οι τρύπες να μην κλείσουν, το πλοίο να βουλιάξει και το ναυάγιο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Καταλαβαίνω πως οι συμπολίτες αυτοί είναι μια μικρή μειοψηφία. Αλλά προκειται για μια μειοψηφία που όχι απλώς είναι πολύ θορυβώδης, αλλά είναι και εξαιρετικά τοξική. Με το δηλητήριό τους να γίνεται, όπως ο κορωνοϊός, φοβερά μεταδοτικό. Και σε συνθήκες έκτακτες και ακραίες όπως αυτές που βιώνουμε, σε περιόδους που (δικαιολογημένα ή καθ’υπερβολή, δεν έχει σημασία) τα νεύρα είναι τεντωμένα, οι κοινωνιοπαθείς αυτοί συμπολίτες γίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι.

Σήμερα που η στοιχειώδης συνεργασία και η βασική πειθαρχία είναι απολύτως απαραίτητες όχι για να ζήσουμε καλύτερα, αλλά για να επιβιώσουμε, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου είτε να μην τα καταφέρουμε, είτε να δυσκολευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη σήμερα και ας τους βοηθήσουμε αύριο. Και μπράβο μας.

[URL unfurl="true"]https://www.athensvoice.gr/politics/632526_o-ios-tis-skatopsyhias[/URL]
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Fake news για νέα capital controls λόγω κορωνοϊού
U0PPAVq.jpg

Δημοσιεύματα στις 24 Μαρτίου έκαναν λόγο για περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ημερησίως αναλήψεις έως 400 ευρώ από τα ATM. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Τι ισχύει;
Στις 24/03/2020 η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν της επιβολής του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARS-Cov-2. Ακολουθεί μέρος αυτής:

Από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.:

1. Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, με στόχο την μείωση άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων για το προσεχές διάστημα, στα γκισέ των τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα πραγματοποιούνται ορισμένες συναλλαγές οι οποίες είναι δυνατόν να γίνονται ηλεκτρονικά ή στα ATM (μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών).

Μεταξύ των συναλλαγών αυτών, συγκεκριμένα, και η ανάληψη χρημάτων για ποσά έως 400 ευρώ, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν στα ATM και μόνο. Εξ αντιδιαστολής προκύπτει ότι οι αναλήψεις ποσών άνω των 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται κανονικά στα καταστήματα των τραπεζών, σύμφωνα με τα εκάστοτε και ήδη ισχύοντα όρια ημερήσιας ανάληψης, τα οποία ΔΕΝ έχουν τροποποιηθεί.

Εν κατακλείδι, σε καμία περίπτωση δεν έχει θεσπιστεί μέτρο για τον περιορισμό της κίνησης (π.χ. ανάληψης/κατάθεσης) κεφαλαίων. Ο ισχυρισμός ότι έχει τεθεί όριο για αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ ημερησίως καταρρίπτεται.


Αθανάσιος (Αρσένιος) Περδικόπουλος

 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Άρθρο του Αντώνη Λιάκου για την ελληνική επανάσταση του 1821, δημοσιευμένο στην εφημερίδα Τα Νέα στις 7.3.2020

~ ~

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Ή ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ;

Δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να συνεορταστούν η Επανάσταση του 2021 μαζί με τα  200 χρόνια   ιστορίας του νεοελληνικού κράτους.

Πέραν του γεγονότος ότι   έχουμε  όλο τον χρόνο ως το 2030, και να γιορτάσουμε και να αναστοχαστούμε τους δυο αιώνες πολιτικής ύπαρξης και συγκροτημένου εθνικού  βίου    (1830-2030), νομίζω ότι με τον συνεορτασμό συμπιέζουμε, πάντως υποβαθμίζουμε  το ίδιο το γεγονός της ελληνικής επανάστασης.

Γιατί  θα άξιζε, κατά προτεραιότητα, να την κατανοήσουμε  αυτή καθεαυτή την Επανάσταση του 1821.

Να την απελευθερώσουμε από τα σχήματα και τις ερμηνείες της ελληνικής ιστορίας που την επικαθορίζουν. Να την αντιληφθούμε και στις δυο διαστάσεις της: και ως κάτι που συμβαίνει και επομένως καθορίζεται από την εποχή της, και ως ιδρυτικό μύθο της σύγχρονης Ελλάδας.

Εξάλλου, όσο και να μας φαίνεται παράδοξο, είναι τελεολογικό να βλέπουμε τη δημιουργία του ελληνικού κράτους ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της Επανάστασης. Υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέλλοντα πολιτικών συγκροτήσεων που θα μπορούσαν να γεννηθούν από την Επανάσταση, και το ελληνικό κράτος ήταν μόνο ένα από αυτά.

Ένα παράδειγμα είναι τα 200 χρόνια της γαλλικής επανάστασης (1789-1989). Γιορτάστηκε και κατανοήθηκε ως ένα γεγονός, και μάλιστα διαμορφωτικό της σύγχρονης ιστορίας, παρά ως δυο αιώνες γαλλικής ιστορίας.

Έχει όμως η ελληνική επανάσταση παρόμοια παγκόσμια εμβέλεια;  Έχει εμβέλεια,      πολύ μεγαλύτερη από τη μεταγενέστερη ιστορία του ελληνικού κράτους. Και αυτή πρέπει να αναδειχτεί: το 1821 ως παγκόσμιο γεγονός. Όχι ρητορικά και εγκωμιαστικά, αλλά πραγματολογικά. Πρέπει δηλαδή, πρώτα να καταλάβουμε, και στη συνέχεια να δείξουμε πώς το 1821 μπήκε στους πόρους της παγκόσμιας ιστορίας σε μια κρίσιμη εποχή μετασχηματισμών.

Για να καταδειχτεί αυτό θα πρέπει να αποδεσμευθεί η Επανάσταση από μερικούς βαθειά εδραιωμένους μύθους.

Ο πρώτος είναι ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης, ή της εθνικής παλιγγενεσίας. Ότι δηλαδή η επανάσταση   οφείλεται στην άσβεστο φλόγα της ελευθερίας ή οποία, αν και κρυφόκαιγε αιώνες,   βρήκε εκείνη  τη χρονική   στιγμή, δηλ. το 1821, να λάμψει.  Ότι το έθνος, μετά από αιώνες  αφάνειας, ξαναγεννιέται και επανεμφανίζεται στη σκηνή της Ιστορίας. Ο μύθος αυτός  έχει γίνει μια χρόνια διανοητική έξη. Πρόκειται για   μια  βιογραφική προσέγγιση της ιστορίας που προσωποποιεί το έθνος και ερμηνεύει όλα τα προηγούμενα συμβάντα υπό το φως μιας εθνικής τελεολογίας.

Ο δεύτερος μύθος είναι του Ρομπέν των Δασών, ή της «πρωτόγονης επανάστασης». Η αντίληψη αυτή είναι εξίσου παλιά και καινούργια. Παλιά, με τον ρομαντικό μύθο των κλεφταρματωλών που πολεμούσαν στα άπαρτα βουνά για την ελευθερία, και καινούργια,  με τη θεωρία του Χόμπσμπαουμ για τους «πρωτόγονους επαναστάτες» και την προνεωτερική επανάσταση, η οποία, σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή,  γέννησε ένα νεωτερικό κράτος. Πρόκειται για μια   κοινωνική ερμηνεία της επανάστασης που δημιούργησε και αυτή τους αντι-μύθους της. Ότι δηλ. την επανάσταση την έκανε ο λαός, οι αγρότες, ενάντια στους Τούρκους και στους Κοτζαμπάσηδες και στον ανώτατο κλήρο.

Αν ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης προβάλει  το έθνος, τούτος προβάλει τον λαό. Αν ο πρώτος αναφέρεται στην εθνική επανάσταση, τούτος  επιχειρηματολογεί  ότι η εθνική είναι ταυτόχρονα και κοινωνική επανάσταση, ή η μετάβαση στη νεωτερικότητα και στον εκσυγχρονισμό.  Και στις δυο όμως υπόβαθρο είναι η ιστορία ως βιογραφία του έθνους.

Συναφής με τον μύθο αυτόν είναι και η προβαλλόμενη συνάφεια της ελληνικής επανάστασης με τον Διαφωτισμό και τη Γαλλική επανάσταση.   Η Ελλάδα δηλαδή από τα μέσα του 18ου αιώνα πορεύτηκε με τη Δύση, και η επανάσταση είναι η στιγμή που αποσπάται από την Οθωμανική αυτοκρατορία, παύει πια να είναι μια οθωμανική επαρχία και γίνεται ευρωπαϊκό κράτος. Καλά όλα αυτά, αλλά πρώτον είναι επιλεκτικά, και δεύτερο δεν αναδεικνύονται οι διαφορές ανάμεσα στο παράδειγμα της γαλλικής και σε εκείνο της ελληνικής επανάστασης. Η Γαλλική επανάσταση μας πάει ως τον Ρήγα. Όχι ως τον Υψηλάντη.

Όλες αυτές οι ερμηνείες περιέχουν ένα κομματάκι αλήθειας. Υπήρχαν και οι  ιεράρχες που εύχονταν   την αποκατάσταση του γένους, και το ένοπλο στοιχείο που μπαινόβγαινε στην οθωμανική νομιμότητα, και οι εμποτισμένοι  με τις γαλλικές επαναστατικές ιδέες λόγιοι κήρυκες της εθνικής αναγέννησης, και λαϊκά κινήματα, όπως στην Ύδρα και στη Σάμο, και πρόκριτοι και κοτζαμπάσηδες, και υψηλά στελέχη της ευρωπαϊκής διπλωματίας, και αξιωματούχοι στην αυλή του Αλή Πασά, και ριζοσπάστες νέοι φαναριώτικης προέλευσης, και  συνωμότες έμποροι όπως οι Φιλικοί, και αξιωματικοί του τσαρικού στρατού, και Φιλέλληνες όλων των αποχρώσεων.
   
Όλοι και όλα αυτά υπήρχαν. Αλλά αυτή η επανάσταση συνέβη γιατί είχε αλλάξει η εποχή.  Η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος, στην τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα είχε μπει σε μια καινούργια τροχιά. Οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι ήταν ένας πρώιμος παγκόσμιος πόλεμος. Ήταν ένας πρώτος, πριν από τον πρώτο, παγκόσμιος πόλεμος. Όπως και οι παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα,  κλόνισε συνθέμελα τις δομές του παλιού κόσμου. Κανείς δεν έμεινε που να μην αλλάξει μέσα από τον πόλεμο αυτό.  

Αν βλέπουμε την Επανάσταση ως την κατάληξη των 400 χρόνων  τουρκοκρατίας, έχουμε παγιδεύσει τη ματιά μας στην εθνική βιογραφία.

Πρώτο, η τουρκοκρατία δεν κράτησε παντού τέσσερις αιώνες. Ιδίως στο λίκνο της επανάστασης, την Πελοπόννησο, η οθωμανική αυτοκρατορία εναλλασσόταν με την Βενετική, και η τελευταία περίοδος είχε κρατήσει μόλις έναν αιώνα. Τόσο η Πελοπόννησος όσο και η δυτική Ελλάδα (Ρούμελη και Ηπειρος) βρίσκονταν στο σύνορο δυο αυτοκρατοριών, επομένως ήταν  μια ασταθής ζώνη που ενίσχυε και αναπαρήγαγε ένα ισχυρό αυτόχθον ένοπλο στρώμα.

Δεύτερο οι τεκτονικές μεταβολές της εποχής είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ανταρσίες στο εσωτερικό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, από την Γεωργία έως την Αφρική, και από τη Βοσνία έως την Βαγδάτη. Ανταρσίες των «αγιάνηδων», δηλαδή των ποικιλώνυμων   Οθωμανών τοπαρχών.  Η διελκυστίνδα ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και στα τοπικά κέντρα, ωθούσε σε μια γενική διεκδίκηση αναδιάταξης των εξουσιών σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις περιοχές, που κλόνισαν την αυτοκρατορία.
 
Γιατί άραγε, την ίδια εποχή που ξέσπασε η ελληνική επανάσταση, ξεσπούν κινήματα ανεξαρτησίας στην Νότια Αμερική,  και εξεγέρσεις στην Ισπανία, Πορτογαλία  και   Ιταλία;

Διότι οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι κλονίζουν τις δυο αυτοκρατορίες, την Ισπανική και την Οθωμανική, τους δυο μεγάλους αντιπάλους στη Μεσόγειο από τον 15ο αιώνα.  Αυτό δεν είχε περάσει απαρατήρητο στην εποχή εκείνη. Και οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος έσεισαν αυτοκρατορίες και παρήγαγαν εθνικά κράτη.  

Και γιατί οι ίδιες ιδέες  που ακούγονται στην Ελλάδα το 1821, ακούγονται επίσης  στο Παλέρμο, στη Νάπολη, στο Πιεμόντε, την Ισπανία, την Πορτογαλία ακόμη και στη Ρωσία από τους Δεκεμβριστές, στη Νότια Αμερική από τους Μπολιβαριστές;

Γιατί βρίσκουμε σε όλα αυτά τα επαναστατικά κέντρα μυστικές εταιρείες,    καινούργιες έννοιες όπως ελευθερία, εθνότητα και σύνταγμα, αλλά και θρησκευτικά σύμβολα που υπογραμμίζουν τη σημασία της πίστης; Πώς ο κλασικισμός δίνει το υπόβαθρο της αναγνώρισης σ’ αυτούς που θέλουν να γίνουν και να ονομάζονται  Έλληνες;

Το να υποστηρίζει κανείς την επίδραση της γαλλικής επανάστασης στην ελληνική, είναι σαν να αποδίδει τον ελληνικό εμφύλιο του 1947 στην επιρροή του ρωσικού 1917. Βεβαίως το ένα γεγονός βρίσκεται στην παράδοση που δημιουργεί το άλλο. Αλλά εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι οι διαφορές.

Διαφορές εποχής μεγάλες. Το 1821 ανήκει σε ένα άλλο παράδειγμα επαναστάσεων και σε μια διαφορετική διεθνή διάταξη δυνάμεων, εκείνο που θα διαρκέσει από το 1815 έως το 1914, στον πραγματικό 19ο αιώνα δηλαδή. Αλλά και διαφορές στις ιδέες.  Οι επαναστάσεις του 1820-21 δεν είναι άθεες όπως η γαλλική και θέτουν έντονα ζητήματα των ορίων της κρατικής και εθνικής  κυριαρχίας, συγκρότησης εθνικής κοινότητας, αντιπροσώπευσης και συντάγματος κλπ.  Ανήκουν επομένως σε ένα διαφορετικό κύμα επαναστάσεων, του οποίου τα χαρακτηριστικά αξίζει να αναδειχτούν τώρα, και ακόμη να τα κουβεντιάσουμε και πέραν των ιστορικών τους συμφραζομένων, ως αξίες συγκρότησης του πολιτικού βίου αλλά και της εθνικής ταυτότητας.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
ΙΣΑ: “Επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια η δημοσίευση του Καρδιολόγου”
ylE8ZK0.png

iral έγινε μέσα σε μερικές ώρες κείμενο που ανάρτησε σε προσωπική του σελίδα στο Facebook ο καρδιολόγος δρ. Φαίδων Βόβολης, εντός του οποίου παρέθετε ατεκμηρίωτες επιστημονικές απόψεις που δημιούργησαν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό, τις οποίες καταδίκασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Το κείμενο δημοσιευθηκε σε αρκετές ιστοσελίδες.
Παραδείγματα: katohika.gr, ethnikosfaros.gr, press-gr.com, mikrometoxos.gr

Τι ισχύει;

Στην παραπάνω ανάρτηση ο καρδιολόγος δρ. Βόβολης εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του για τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί προς αντιμετώπιση της πανδημίας της ασθένειας COVID-19 από το νέο κορωνοϊό. Δήλωσε μεταξύ άλλων πως γίνεται μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, ενώ σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν συνάδελφοί του ιατροί καθώς και ΜΜΕ τα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “ελέγχουν”. Φτάνει μάλιστα σε σημείο να απαξιώνει την αξία ενός μελλοντικού εμβολίου για τον ιό.

Αντιδράσεις

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντέδρασαν στην εν λόγω δημοσίευση. Μάλιστα, μερικές ώρες αργότερα, η δημοσίευση του δρ. Βόβολη κατέβηκε από την προσωπική του σελίδα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος μάλιστα έσπευσε μέσω του γραφείο τύπου του να δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΙΣΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ : «ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πληροφορούμενος τη δημοσίευση – ανάρτηση συναδέλφου, ιατρού – καρδιολόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι καταδικάζει κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό.

Η προαναφερθείσα δημοσίευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια και να υπονομεύσει το έργο της Πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμοξιωλόγων που έχει συσταθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και αποπροσανατολιστικές

Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί παρουσίες στα ΜΜΕ ή τη δημοσίευση με κάθε μέσο προσωπικών απόψεων, που εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής.

Αποτελεί «γροθιά» στην ίδια την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και ο ΙΣΑ με εντολή του Προέδρου του θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

20032407.jpg


Με την ανακοίνωση, ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό. Ακόμα υποστηρίζει πως η δημοσίευση του κ. Βόβολη επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια. Ακόμη, καθίσταται σαφές πως η δημοσίευση με κάθε μέσο, προσωπικών απόψεων που γίνονται κακόβουλα ή για λόγους προσωπικής προβολής δεν θα γίνουν ανεκτές ενώ θεωρούνται καταδικαστέες.

Κατόπιν εντολής του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο ΙΣΑ θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ οι εκτιμήσεις του δρ Φαίδωνος Βόβολη που προβλήθηκαν από αρκετές ιστοσελίδες, είναι επιστημονικά ατεκμηρίωτες, διαστρεβλώνουν την επιστημονική αλήθεια και είναι καταδικαστέες.

 

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Μηνύματα
5.340
Κριτικές
1
Like
6.325
Πόντοι
2.356
Ειδες Γιωργο Ξυδη που οταν ζητησε ο Πατουλης ως προεδρος του ΙΣΑ 2000 κλινες για ΜΕΘ  τον κατηγορησαν για λαικισμο;
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=18pt]Δήλωση συνηγόρων των 11 συλληφθέντων μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν.[/size]

Σήμερα, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση, όλων των συλληφθέντων της 19ης Μαρτίου.

Οι κατηγορούμενοι, τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, αρνήθηκαν να απολογηθούν, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις συνθήκες κράτησής τους, την αδυναμία επικοινωνίας με τους συνηγόρους, χωρίς στενή ηχητική και οπτική επιτήρηση, και την κακοποίηση τους κατά την μεταφορά τους στα Δικαστήρια κατά παράβαση του Νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων.

Έτσι, κατά την μεταγωγή τους ενώπιον του ανακριτή, στις 20/3, οι συλληφθέντες υποχρεώθηκαν να παραμείνουν, επί έξι ώρες, μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αστυνομικό όχημα, σε κεχωρισμένο ο καθένας χώρο εμβαδού μικρότερου του ενός τ.μ., με ανεπαρκή αερισμό, δεσμευμένοι με χειροπέδες πισθάγκωνα, κατά τρόπο που προκάλεσε σε πολλούς τραυματισμό, αιματώματα, εκτεταμένα οιδήματα, δύσπνοια και συνεχή πόνο, με προκλητική άρνηση των φρουρών τους να χαλαρώσουν την δέσμευση.

Υπό τις συνθήκες αυτές ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 67 ετών, έχασε τις αισθήσεις του, οπότε και κλήθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος υποχρεώθηκε να εξετάσει τον άνδρα πεσμένο στον διάδρομο του αστυνομικού οχήματος, και με τις χειροπέδες πισθάγκωνα, υπό την έντονη επιτήρηση των ανδρών της αστυνομικής δύναμης, κατά παράβαση των πρωτοκόλλων και της κείμενης νομοθεσίας. Όλα τα παραπάνω συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων.

Σήμερα και μετά την απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση και κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, η αστυνομία διένειμε στον τύπο τα πλήρη στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων, παρότι η κατηγορία και το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν το καθιστούσε αναγκαίο.

Οι συνήγοροι καταγγέλλουμε όλα τα παραπάνω και επισημαίνουμε ότι με την τελευταία αυτή ενέργεια οι ελληνικές αρχές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι όλοι πολιτικοί πρόσφυγες είτε αιτούντες πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. [tt]Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους προσβάλει ανεπανόρθωτα, θεμελιώδη δικαιώματα τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Η ενέργεια αυτή, συνιστά παραβίαση του διεθνούς και εσωτερικού προστατευτικού πλαισίου των προσφύγων, τα στοιχεία των οποίων δεν επιτρέπεται να γνωστοποιούνται προς τις αρχές χωρών όπου κινδυνεύουν.[/tt]

Με την δημοσιοποίηση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση δίνει ευθέως τα στοιχεία τους στην Τουρκία, χώρα στην οποία έχουν διωχθεί για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και έχουν υποστεί φυλακίσεις και βασανιστήρια. Επιπρόσθετα, θέτει σε κίνδυνο – τις οικογένειές τους, που παραμένουν στην Τουρκία. Η ενέργεια αυτή αποτελεί καταφωρη παραβίαση διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, ιδιαίτερα δε, όταν είναι γνωστό, ότι η Τουρκία είναι υπόλογη για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για βασανιστήρια και έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση του 3 της ΕΣΔΑ.

Αθήνα, 24/03/2020

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Αλεξάνδρα Ζορμπαλά,

Ιωάννα Κούρτοβικ

Δημήτρης Σαραφιανός

Πατρίκιος Πατρικουνάκος.


~ ~
Πηγή:
 

Συνημμένα

  • epitropi_kourdistan.jpg
    epitropi_kourdistan.jpg
    37,1 KB · Εμφανίσεις: 66

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830


Αθήνα, 24/03/2020

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Αλεξάνδρα Ζορμπαλά,

Ιωάννα Κούρτοβικ

Δημήτρης Σαραφιανός

Πατρίκιος Πατρικουνάκος.


~ ~
Πηγή:



Αλεξάνδρα Ζορμπαλά: υποψήφια με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012, υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2014

Ιωάννα Κούρτοβικ: δεν χρειάζονται συστάσεις...

Δημήτρης Σαραφιανός: μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2014

Πατρίκιος Πατρικουνάκος: Μέλος Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


:2funny: :2funny:
 
  • Like
Αντιδράσεις: caesar

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Fake News ο «Ισπανός γιατρός» που «συγκλόνισε»
FireShot-Capture-266-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%99%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%82_-%C2%AB%CE%9D%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-65%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1_-archive.fo_.png

Μεγάλα ενημερωτικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο ενός “Ισπανού γιατρού” που υποστηρίζει πως «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι», επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους και δίνεται προτεραιότητα στους νέους ασθενείς.

Το βίντεο των δημοσιεύματων προέρχεται απο το Twitter, στο οποίο βλέπουμε έναν “Ισπανό γιατρό”, ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Μαδρίτη, ενώ παραθέτει ένα ηχητικό, στο οποίο ακούγεται μια νοσοκόμα να λέει πως η μη επάρκεια αναπνευστήρων, αναγκάζει το υγειονομικό προσωπικό να αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ηλικιωμένους και να τους χορηγούν σε νεότερους ασθενείς.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, Δώρας Μακρή, ο άνδρας στο βίντεο δεν είναι γιατρός, ενώ σύμβουλος Υγείας της αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης, διαψεύδει τα λεγόμενά του, και υποστηρίζει πως υπάρχει επάρκεια αναπνευστήρων στην περιοχή ευθύνης του.

Στην Ισπανία, ο ισχυρισμός έγινε viral μέσω ηχητικού μηνύματος που διαμοιραστηκε μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου ακούγεται μια νοσοκόμα να ισχυρίζεται πως οι αναπνευστήρες δίνονται μόνο σε ασθενείς κάτω των 65 ετών. Σύμφωνα με τον ισπανικό οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων matilda.es (μέλος του IFCN, όπως και τα Ελληνικά Hoaxes), κατόπιν επικοινωνίας τους με το Υπουργείο Υγείας (στις 20 Μαρτίου) έλαβαν τη διαβεβαίωση πως δεν θα σταματήσει η παροχή αναπνευστήρων σε ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών. Επιπλέον, δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής, το La Paz και το Jiménez Díaz Foundation, διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί διαλογής ασθενών, ενώ πρόσθεσαν ότι υπάρχει επάρκεια αναπνευστήρων.

To matilda.es επανήλθε με νεότερο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, αφού εξακρίβωσαν την ταυτότητα του άνδρα στο βίντεο, διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για γιατρό.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο άνδρας του βίντεο είναι Ισπανός γιατρός, καταρρίπτεται. Επίσης, δεν ισχύει πως δεν δίνονται ή αφαιρούνται αναπνευστήρες από ασθενείς άνω των 65 ετών, για να δοθούν σε νεότερους.


 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
23.795
Κριτικές
6
Like
9.056
Πόντοι
1.686
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Γεώργιος Πατούλης

ΔΕΝ έχει ούτε ΜΙΑ δημοσίευση στο Pubmed !


Επειδή ήταν Δήμαρχος 2 τετραετίες και βάλε , ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να ασκήσει
επάγγελμα, όπως και  του ιατρού,
και έχει να εργαστεί σαν γιατρός ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Και σαν περιφερειάρχης ΔΕΝ μπορεί να εργαστεί
σαν γιατρός, ούτε να κάνει άλλο επάγγελμα.

Όπως αναφέρουν  οι γιατροί στην Αθήνα, ο Πατούλης
είχε πάρει μεταγραφή και ήταν μέτριος φοιτητής.

Έκανε ειδικότητα ορθοπεδική και είχε διοριστεί στο ΙΚΑ
σαν συμβασιούχος.

Όμως εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ έχει εργαστεί σαν γιατρός
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να το κάνει,σαν ΔΗΜΑΡΧΟΣ
( απαγόρευση από το νόμο " Καλλικράτη" )

και μιλάει για ΕΠΙΣΤΗΜΗ ο Πατούλης ;
Που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να εργαστεί σαν γιατρός
πάνω από τα 8 τελευταία χρόνια ;

Που ΔΕΝ έχει συμμετάσχει σε ΚΑΜΙΑ δημοσίευση
( στο Pubmed ΔΕΝ υπάρχει δημοσίευση
 σε όνομα Patoulis G.)
Με μεταγραφή ήρθε Αθήνα, απ' ότι λένε
γιατροί, μέτριος φοιτητής,
ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική, και δεν εργάζεται
εδώ και 10 χρόνια , και ασχολείται ΜΟΝΟ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ
και μιλάει
για την ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ;

να ρωτήσει τον John p.a. Ioannidis
τον κορυφαίο Έλληνα καθηγητή επιδημιολόγο στις ΗΠΑ



 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Ο βιο-ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας με τα 12 χρόνια εμπειρία, είναι ακόμη φοιτητής
safe_image.php

Σε δημοσίευση που έγινε viral τις τελευταίες 2 ημέρες βλέπουμε τις απόψεις ενός χρήστη του Facebook ο οποίος προβάλλοντας το τίτλο του “βιοϊατρικού εργαστηριακού επιστήμονα” προβαίνει σε μια σειρά ανακριβών ισχυρισμών σχετικά με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Στην επίμαχη δημοσίευση η οποία μέσα σε 2 ημέρες ξεπέρασε τις 4 χιλιάδες κοινοποιήσεις βλέπουμε τους ισχυρισμούς ενός χρήστη του Facebook ο οποίος παρουσιάζεται ως “βιοϊατρικός εργαστηριακός επιστήμονας με γνωστικό αντικείμενο την απόδειξη, έρευνας, διάγνωσης, και θεραπείας, με 12 χρόνια εμπειρία στην καλλιέργεια ιών.
4-3.png

Ωστόσο μετά από αναζήτηση βρέθηκε ότι ο εν λόγω χρήστης είναι φοιτητής ιατρικών εργαστηρίων στο ΑΤΕΙ Λάρισας στο οποίο, με βάση τις δημοσιεύσεις του φαίνεται πως σπουδάζει ακόμα. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3][πηγή 4]
20032417.jpg

20032416.jpg


Kατά συνέπεια ο ισχυρισμός ότι είναι “ερευνητής με 12 χρόνια εμπειρίας στη καλλιέργεια ιών” είναι παραπλανητικός κατ’ ελάχιστον καθώς πρόκειται για προπτυχιακό φοιτητή και η μόνη εμπειρία που θα μπορούσε να έχει είναι στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας για απόκτηση πτυχίου η οποία σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με επαγγελματική εμπειρία η οποία θα μπορούσε να αντισταθμίσει την εμπειρία των αρμόδιων φορέων υγείας.

Το κείμενο αποτελεί μια συλλογή ισχυρισμών και προσωπικών θέσεων σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για το περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ωστόσο οι βασικοί ισχυρισμοί επιστημονικού περιεχομένου είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία ο ιός απομονώθηκε το 1960 αναπτύσσοντας μια έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί καμία νόσο στον άνθρωπο παραμόνο ότι χρειάζεται ζωικό κύτταρο να αναπαράγεται, όπου το βρίσκει στον άνθρωπο μέσο των οικόσιτων ζώων.

Δεν ανακαλύφθηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 το 1960 αλλά η κατηγορία ιών που ονομάστηκε “κορωνοϊοί”, καθώς η λέξη “κορωνοϊός” δεν περιγράφει έναν ιό αλλά μια ομάδα ιών με κοινά χαρακτηριστικά. Οι πρώτοι κορωνοϊοί που ανακαλύφθηκαν ήταν ο ιός IBV (κορωνοϊός των πτηνών) και ο κορωνοϊός 229E ο οποίος προσέβαλε ανθρώπους και προκαλούσε την αντίστοιχη μορφή γρίπης. [πηγή 1][πηγή 2]

Κατά συνέπεια ούτε ο ισχυρισμός ότι σύμφωνα με τη βιβλιογραφία οι κορωνοϊοί δεν προκαλούσαν νόσο στους ανθρώπους δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα καθώς ένας εκ των δυο κορωνοϊών που ταυτοποιήθηκαν αρχικά προκαλούσε προκαλούσε γρίπη σε ανθρώπους.

Όλα τα βιολογικά σωματίδια με βιολογική ιδιότητα μεταδίδονται μέσο άμεσης επαφής και ποτέ με τον αέρα αλλά πάντα με βιολογικά υγρά τα οποία θα περιέχουν το ιό μέσα σε αυτά, άρα υγρά που δεν περιέχουν ιό δεν μεταδίδουν και τον ιό.

Ο SARS-CoV-2 μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων βήχα και φτερνίσματος και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετές μελέτες που δείχνουν την ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση που έχει ο ιός σε αυτά τα βιολογικά υγρά. [πηγή 1][πηγή 2]

Oι “ΕΙΔΙΚΟΙ” του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με αυτόν λένε πως έχουμε 100.000 κρούσματα και όχι 1000 που αρχικά ειπώθηκε μα τότε έχουμε θνητότητα 0.02% δηλαδή στους 10.000 Έλληνες πεθαίνουν 2.

Οι “ΕΙΔΙΚΟΙ” του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με αυτόν λένε πως πέθαναν 17 άτομα στα 11.000.000 Ελλήνων μα τότε έχουμε θνητότητα 0,00
%

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι τις 23 Μαρτίου στην Ελλάδα ήταν 695 και 17 θάνατοι λόγω της νόσου. [πηγή]

Η θνητότητα ορίζεται ως το ποσοστό των ατόμων που πέθαναν από το σύνολο όσων νοσούσαν από την ασθένεια όχι από το σύνολο όλων των πολιτών της χώρας. [πηγή]

Επομένως το ποσοστό θνητότητας για 17 θανάτους στις 695 περιπτώσεις είναι 17/695*100% = 2.25% το οποίο συνάδει με τα μέσα ποσοστά θνητότητας που έχουν αναφερθεί για την COVID-19 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. [πηγή]

Επιδημία έχουμε όταν θανατώνεται το 1/3 μιας χώρας από ένα νόσημα μεγαλύτερο της θνητότητας του άμεσα σε μια γεωγραφική περιοχή και όχι στα πέριξ διάσπαρτα αυτής. Έλληνες νόσησαν 695 Πέθαναν 17 με χρόνια αναπνευστικά και συγγενή νοσήματα μέσος όρος θανάτου 75 έτη ποσοστό θανάτου 2,45% βιβλιογραφία ποσοστό θανάτου στα 75 έτη από Κορωνιό 8% (ήταν υγιείς – ΟΧΙ) ήταν αναμενόμενοι θάνατοι ; – Ναι πέθαναν πολλοί λιγότεροι. Τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα στην Ελλάδα άρα δεν υπάρχει επιδημία.

Πανδημία έχουμε όταν θανατώνονται τα 2/3 μιας χώρας και το 1/3 μιας γειτονικής άμεσης προσβάσιμης περιοχής έξω από αυτήν και όχι πέριξ διάσπαρτα αυτής και χωρίς να την χωρίζει θάλασσα (ο ιός δεν κολυμπάει δεν πετάει) από ένα νόσημα μεγαλύτερο της θνητότητας του άμεσα.
Ελλάδα Θάνατοι 17, Βουλγαρία Θάνατοι 3, Αλβανία Θάνατοι 4,
Σκόπια Θάνατοι 2 Ιταλία Θάνατοι 6077 άρα δεν υπάρχει Πανδημία.


Επιδημία είναι η ξαφνική αύξηση του αριθμού κρουσμάτων μιας ασθένειας πάνω από αυτό που θα περιμέναμε φυσιολογικά σε ένα πληθυσμό της υπό εξέταση περιοχής. Ο ορισμός δε φέρει συγκεκριμένο ποσοστό όπως βλέπουμε στη δημοσίευση αλλά εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση. Πανδημία ονομάζεται μια επιδημία η οποία λαμβάνει χώρα παγκοσμίως ή σε μια πολύ μεγάλη ακτίνα η οποία περνάει διεθνή σύνορα και συνήθως επηρεάζει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Με βάση αυτούς τους ορισμούς καθώς και εξέταση της συγκεκριμένης περίπτωσης της COVID-19 ο χαρακτηρισμός της ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου του 2020 ήταν πλήρως αιτιολογημένος. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Οι “ΕΙΔΙΚΟΙ” του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με αυτόν λένε ο ιός είναι θανατηφόρος μα δεν έχει αποδειχτεί ποτέ αυτό – διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως αναφέραμε ήδη, σύμφωνα με την αναφορά του ΕΟΔΥ για τις 23 Μαρτίου, μέχρι εκείνη την ημερομηνία η Ελλάδα είχε 695 περιπτώσεις ασθενών με COVID-19, 17 εκ των οποίων πέθαναν λόγω της ασθένειας.

Ακόμα όμως και αν χάριν συζήτησης κάναμε τη παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση παραποίησε αυτά τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι τις 23 Μαρτίου παγκοσμίως οι περιπτώσεις της COVID-19 ανέρχονται στις 332,930 και οι θάνατοι από την ασθένεια σε 14,510. [πηγή]

Αυτά είναι δεδομένα από κάθε χώρα με περιστατικά της COVID-19 επομένως ο ισχυρισμός ότι κάθε χώρα ψεύδεται για τα περιστατικά θανάτων της νόσου είναι αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό ισχυρισμό για τον οποίο δεν παρατίθεται η παραμικρή πηγή τεκμηρίωσης στην υπό εξέταση δημοσίευση.

Συμπερασματα


Στη συγκεκριμένη δημοσίευση βλέπουμε αρχικά έναν ισχυρισμό για το επιστημονικό υπόβαθρο και την εμπειρία του ατόμου που κάνει του ισχυρισμούς που ακολουθούν στο υπό εξέταση κείμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο συγγραφέας αυτού του κειμένου δεν είναι “βιοϊατρικός ερευνητής με 12 χρόνια εμπειρία στη καλλιέργεια ιών” αλλά προπτυχιακός φοιτητής ιατρικών εργαστηρίων ο οποίος δεν έχει σε καμία περίπτωση εμπειρία η οποία θα μπορούσε να καταρρίψει πορίσματα επίσημων φορέων υγείας εντός και εκτός χώρας σχετικά με τη νόσο COVID-19. Επιπρόσθετα οι πληροφορίες επιστημονικής φύσεως που βρίσκουμε εντός του υπό εξέταση κειμένου δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
280
Πόντοι
86
Είναι ο ίδιος που αναφέρεται στη "συνθήκη της Νυρεμβέργης";
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr – Σε δοκιμαστική λειτουργία η άυλη συνταγογράφηση
rep2_16789165-thumb-large-thumb-large.jpg

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία γίνεται απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια. Καθιερώνεται, επιπλέον, η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συνταγών που αφορούν χρόνιες παθήσεις, απαλλάσσοντας τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ιατρείο.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail. Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.203
Κριτικές
3
Like
1.359
Πόντοι
566

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση
https://[URL unfurl="true"]www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/2020-03/hardalias_0.jpg?itok=B5ze1zjJ[/img[/URL]]
Διαβάζω καθημερινά από τους «δικαστές» των social media ότι δεν τους αρέσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, που έγινε και υφυπουργός λόγω της κρίσης των ημερών. Τον λένε «τραμπούκο», ότι τους «μαλώνει» και γενικά δεν αρέσει το ύφος του. Καταρχάς, πάλι χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο.

Κατ’ εμέ χρειάζεται και μια τέτοια αυστηρή φωνή, αρκεί να κάνει καλά τη δουλειά της. Και ο Χαρδαλιάς την κάνει μια χαρά. Μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση και φαίνεται πως είναι μία από τις ελάχιστες καλές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οσοι τον γνωρίζουν προσωπικά λένε πως είναι ωραίος τύπος, καλό παιδί, αλλά πάνω απ’ όλα αφοσιωμένος και μεθοδικός με ό,τι καταπιάνεται. Από τη διαχείριση της μεγαλύτερης κρίσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη δημαρχία μιας περιοχής όπως ο Βύρωνας ή την προεδρία μιας γυναικείας ομάδας μπάσκετ, όπως ο Αθηναϊκός. Που επί των ημερών του πήρε ευρωπαϊκό τρόπαιο.


Το καλοκαίρι μπόρεσα να «τσεκάρω» τη δουλειά του Χαρδαλιά. Είδα από το μπαλκόνι του σπιτιού μου μια πυρκαγιά στην Πεντέλη εν τη γενέσει της. Πριν πυκνώσουν οι καπνοί είχαν ήδη σπεύσει πυροσβεστικά, σύντομα κατέφθασαν αεροπλάνα και σε λιγότερο από μία ώρα η εστία έσβησε. Εντελώς συμπτωματικά, ένας δικός μου άνθρωπος εκείνη ακριβώς τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι και μου περιέγραψε πώς αντέδρασε ο Χαρδαλιάς στο συγκεκριμένο περιστατικό. Και πώς το χειρίστηκε με αστραπιαίες κινήσεις και αποτελεσματικότητα.

Το γεγονός ότι είναι δεξιός και ΑΕΚτζής, καταδεικνύει πως κανείς δεν είναι τέλειος…

[URL unfurl="true"]https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/236867_o-katallilos-anthropos-stin-katallili-thesi[/URL]
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
Ιατρικές συνταγές στο κινητό μέσω του gov.gr – Σε δοκιμαστική λειτουργία η άυλη συνταγογράφηση
rep2_16789165-thumb-large-thumb-large.jpg

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία γίνεται απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια. Καθιερώνεται, επιπλέον, η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συνταγών που αφορούν χρόνιες παθήσεις, απαλλάσσοντας τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ιατρείο.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail. Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ο Πιερακάκης έκανε μόνος του σε 9 μήνες όσα δεν έχουν κάνει οι κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom