Νέα

Πέθανε ο Σόιμπλε

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ELMOUNIO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 389
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
23.855
Κριτικές
6
Like
9.157
Πόντοι
1.686
Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που τους γάμησε ο πληθωρισμός.

Ειδικά οι Δανοί και οι Σουηδοί δεν διαφέρουν ως οικονομία αλλά και στον πυρήνα...ως κοσμοθεωρία δεν έχουν καμία σχέση με εμάς εμείς είμαστε παρτάλια.

Επειδή η οικονομία μας είναι τέτοια θα μας είχε γαμήσει ο πληθωρισμός και η ισοτιμία.

Έχεις υποστεί τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου
που επαναλαμβάνεις την προπαγάνδα των ΜΜΕ

Η Πορτογαλία που μοιάζει με μας ,
πως προόδευσε ;
 

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Μηνύματα
3.907
Κριτικές
38
Like
4.962
Πόντοι
2.696
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχασε το κράτος από την πώληση της Ολυμπιακής, αφού πριν πουλήσει, αυτή είχε κα΄θε χρόνο ζημίες (αρνητικούς ισολογισμούς), ενώ όταν την πούλησε και αυτή ως Aegean - ΟΑ έχει κέρδη, και το κράτος ειπσράττει από φόρους χοντρικά το 45% των κερδών της.
Ο προϋπολογισμός δε χρηματοδοτεί τις ΔΕΚΟ.Καμία ΔΕΚΟ δεν πληρώνεται από τους φόρους μας.Η Ο.Α όπως και κάθε άλλη εταιρεία έβγαζε τα έξοδά της.Αν είχε κέρδη ή όχι είναι άλλο θέμα.Όσον αφορά τις ζημίες,όταν παρείχε δημόσιο έργο,μετέφερε στρατιώτες δωρεάν,έκανε αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ,υποχρεωνόταν να έχει πτήσεις σε μικρά νησιά που πήγαιναν κι έρχονταν τα δρομολόγια ακόμα και άδεια,είχε έξοδα.Το κράτος που λάμβανε αυτές τις υπηρεσίες δεν την αποζημίωνε.Τώρα στα νησιά πάνε οι 2 Ελληνικές εταιρείες,Olympic/Sky Express αλλά αποζημιώνονται.Τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ τις κάνει η Π.Α και το Π.Ν κι ενίοτε η αεροπορία Στρατού,οπότε πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Και η Ο.Α αν είχε κέρδη όφειλε να φορολογηθεί.Αλλά όπως έγραψα παραπάνω είχε μόνο έξοδα.Διότι ούτε σαν απαιτήσεις μπορούσε να τις γράψει τις παροχές προς το κράτος διότι το κράτος θα είχε υποχρεώσεις και θα φαίνονταν στον προϋπολογισμό.Για να μην πούμε για τα χρέη των κομμάτων προς την Ο.Α για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών ψηφοφόρων τους.Και φυσικά κάποια δρομολόγια που έγιναν κατ΄απαίτηση των βουλευτών να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους.
 

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Μηνύματα
1.981
Κριτικές
10
Like
1.385
Πόντοι
506
Σωστά.
Όταν η Ελλάδα μπήκε στην οικονομική παγκοσμιοποίηση μέσω ΕΕ, η ελληνική ελαφρά βιομηχανία που αναφέρεις έβγαζε προιόντα ακριβότερα από τα εισαγόμενα, λόγω παλαιού εξοπλισμού, κακής οργάνωσης, δαπανηρών μεταφορών (μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τραίνα, μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν σύγχρονοι εθνικοί δρόμοι, τα λιμάνια λειτουργούσαν με περιορισμούς), κτλ
Τότε η Ελλλάδα ζήτησε δανεικά από την ΕΕ ώστε να τα διοχετεύσει στις ελληνικές παραγωγικές μονάδες, ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.
Αυτό λειτούργησε σε μερικές μόνο περιπτώσεις μεγάλων εταιρειών, π.χ. διυλιστήρια, αλουμίνιο-Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΦΑΓΕ, ΤΙΤΑΝ, κτλ.
Άλλες ελληνικές εταιρείες προτίμησαν να πάρουν τα δάνεια και μετά να πτωχεύσουν, ενώ οι βασικοί μέτοχοί τους έγιναν πάμπλουτοι και ζουν στο εξωτερικό, όπως π.χ. οι Μαρινόπουλοι, οι Αγγελόπουλοι, κτλ
Άλλες ελληνικές εταιρείες προσπάθησαν να εκσυγχρονιστούν, αλλά δεν τους το επέτρεψαν ο συνδικαλισμός, η τοπική αυτοδιοίκηση, η γραφειοκρατία (Πίτσος, Nissan, κ.ά)
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι εσωτερικό και όχι εξωτερικό.
Αυτό ακριβώς λένε τα μνημόνια.
Συμφωνω, αλλα διαφωνω στο τελος ,η μαλλον να το εξειδικευσουμε. Το προβλημα ειναι το ντοπιο πολιτικο προσωπικο και οι πολιτες που τους ψηφιζουνε, τα πουτανακια, διοτι οπως η πορνη πουλαει την ηθικη της, το ιδιο ακριβως κανουν και αυτοι.
Χωρις πολιτικη συγκαταθεση και πλατες απο την τραπεζας της Ελλδας , που ειναι μια ΑΕ, εξαγωγη χρηματος σε τετοιες ποσοτητες ηταν κατι αδυνατο.

Αν και μικρος τοτε θημαμαι οτι το θεμα του πασοκιστικου συνδικαλισμου ηταν τοτε ενας παραλογισμος, ενα τσιρκο.
Αρα το θεμα μας ειναι οχι οτι δεν μπορουμε και μαλιστα καλλητερα απο τις προηγουμενες γενιες αλλα οτι μας επεβαλαν μια κατασταση που εμεις για διαφορους λογους δεν θελουμε να ανατρεψουμε
 

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.122
Κριτικές
1
Like
5.660
Πόντοι
2.356
Έχεις υποστεί τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου
που επαναλαμβάνεις την προπαγάνδα των ΜΜΕ

Η Πορτογαλία που μοιάζει με μας ,
πως προόδευσε ;
Η Πορτογαλία είχε ένα πρόγραμμα (μνημόνιο) το οποίο εφάρμοσε και βγήκε από την κρίση, διότι το πολιτικό σύστημα (Σοσιαλιστές & Συντηρητικοί) δεν κατέρρευσε όπως στην Ελλάδα.

Εκεί είχαν 2 Πρωθυπουργούς, εδώ είχαμε 6.
 

Οξαποδω

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.872
Κριτικές
24
Like
11.309
Πόντοι
9.477
Ο προϋπολογισμός δε χρηματοδοτεί τις ΔΕΚΟ.Καμία ΔΕΚΟ δεν πληρώνεται από τους φόρους μας. ...
Όταν μια ΔΕΚΟ εμφανίζει ζημιές, αναγκάζεται να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ώστε να μπορέσει να πληρώσει τους υπαλλήλους της και τους προμηθευτές της.
Έτσι, το κράτος (δηλ. οι φορολογούμενοι) όταν είναι ο αποκλειστικός μέτοχος της ΔΕΚΟ, τότε πληρώνει το 100% της αύξησης του κεφαλαίου ή πληρώνει ένα μέρος αυτού αν είναι ο κύριος μέτοχος (δηλ. αν η ΔΕΚΟ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο).
Αυτός όμως είναι ο ορισμός του πληθωρισμού: Η ΔΕΚΟ παράγει λιγότερα από όσα καταναλώνει. Το κράτος πετάει λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο.
Οι ΔΕΚΟ γίνονται ζημιογόνες όχι λόγω του κοινωνικού έργου που προσφέρουν, αλλά λόγω της διαφθοράς στις διαδικασίες προμηθειών, λόγω των προσλήψεων περισσότερων υπαλλήλων από όσους χρειάζονται, λόγω της αδυναμίας τους να αντιμετωπίζουν τους ανταγωνιστές τους, λόγω των παλινωδιών στη διαχείρισή τους από το εκάστοτε κόμμα που καταλαμβάνει την εξουσία.

.... παρείχε δημόσιο έργο,μετέφερε στρατιώτες δωρεάν,έκανε αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ,υποχρεωνόταν να έχει πτήσεις σε μικρά νησιά που πήγαιναν κι έρχονταν τα δρομολόγια ακόμα και άδεια,είχε έξοδα.Το κράτος που λάμβανε αυτές τις υπηρεσίες δεν την αποζημίωνε.Τώρα στα νησιά πάνε οι 2 Ελληνικές εταιρείες,Olympic/Sky Express αλλά αποζημιώνονται.Τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ τις κάνει η Π.Α και το Π.Ν κι ενίοτε η αεροπορία Στρατού,οπότε πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
....
Σωστά.
Όταν ιδιωτικοποιείται μια ΔΕΚΟ, το κράτος φροντίζει ώστε να παρέχεται η λεγόμενη καθολική υπηρεσία, δηλ. να παρέχεται η υπηρεσία στις περιοχές της χώρας όπου είναι ασύμφορη η εμπορική εκμετάλλευση, δηλ. κυρίως σε νησιά και σε ορεινά.
Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως π.χ. στον ΟΤΕ που τον υποχρεώνει να παρέχει τηλεφωνία σε απομακρυσμένες περιοχές, όμως ταυτόχρονα του δίνειε το δικαίωμα να παρέχει νέες κερδοφόρες υπηρεσίες πριν από τον ανταγωνισμό.
Αυτές τις ρυθμίσεις τις κάνουν οι Ανεξάρτητες Αρχές και ευτυχώς όχι τα Υπουργεία.
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.395
Κριτικές
6
Like
10.523
Πόντοι
3.936
 

Συνημμένα

  • Sequence-01_3.gif
    Sequence-01_3.gif
    2 MB · Εμφανίσεις: 19

resp

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Μηνύματα
4.599
Like
4.893
Πόντοι
1.706
Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που τους γάμησε ο πληθωρισμός.

Ειδικά οι Δανοί και οι Σουηδοί δεν διαφέρουν ως οικονομία αλλά και στον πυρήνα...ως κοσμοθεωρία δεν έχουν καμία σχέση με εμάς εμείς είμαστε παρτάλια.

Επειδή η οικονομία μας είναι τέτοια θα μας είχε γαμήσει ο πληθωρισμός και η ισοτιμία.
Ποιες; Μιλάμε πάντα για χωρες ΕΕ.
Η οικονομία μας θα ήταν πάνω κάτω η ίδια. Είτε εντός είτε εκτός ευρώ. Ισως λίγο καλύτερη λόγω του νομίσματος. Ότι συνέβη τώρα με τον πληθωρισμό, θα συνέβαινε και σε περίπτωση εθνικού νομίσματος. Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει έλεγχος σε όλες τις οικονομίες των κρατών μελών. Δεν είναι ξεφραγο αμπέλι.
 

Παραλιώτης

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.125
Κριτικές
10
Like
5.447
Πόντοι
2.816
Στα παπάρια μας οι θάνατοι αστυνομικών πιλότων κλπ

Για το γαμιά μας όμως αφιερώνουμε σελίδες ολόκληρες.
 

gnnakos

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Μηνύματα
1.330
Κριτικές
95
Like
12.774
Πόντοι
18.036
Σωστός ο Πορτοσάλτε στη συζήτηση με Κούτρα

-Απλά ήθελε τηρηση κανόνων
-Να τηρουνται όμως για ολους
-Ποιους όλους;Εμείς είχαμε το τεράστιο έλλειμμα στο λαιμό
 

Balkan cowboy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Μηνύματα
1.902
Like
4.547
Πόντοι
456
O Σόιμπλε τους γάμησε όλους.Το ΓΑΠ τον εξαέρωσε.Το Βενιζέλο τον ξεφούσκωσε.Το Σαμαρά τον καταπόντισε.Μετά ήρθε η σειρα του Βαρουφάκη του έκανε του πετεινόμυαλου τον κώλο χωνί.Υστερα έπιασε τον Τσίπρα,πάει και αυτός,βγήκε δαρμένος και κλαμένος.Μόνο ο Κούλης τη γλίτωσε,με Σόιμπλε θα έψαχνε και αυτός βούλωμα για τις τρύπες που θα του άνοιγε.
Γενικά ο τύπος δεν παιζότανε.Γούσταρα πολύ που καταξεφτίλιζε όλους αυτούς τους θεομπαίχτες,πριν κυκλοφορούσαν σαν παγώνια και μετά ήταν χεσμένοι.Είχαν ψαρώσει όλοι αγρίως ο Σόιμπλε εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη μεταπολίτευση.Διέλυσε μια γενιά πολιτικών.Το θέμα είναι οτι πολλοί Ελληνες το πήραν προσωπικά τις πούτσες που μοίραζε ο Σοιμπλε σε ΓΑΠαρο,Βαγγέλα,Μπαρούφ κτλ ένιωθαν οτι τις έτρωγαν οι ίδιοι.
 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.304
Κριτικές
7
Like
3.035
Πόντοι
786
τις πούτσες που μοίραζε ο Σοιμπλε σε ΓΑΠαρο,Βαγγέλα,Μπαρούφ κτλ ένιωθαν οτι τις έτρωγαν οι ίδιοι.
μα οι έλληνες έτρωγαν τις πούτσες,
όσο φτωχότερος ο έλληνας, τόσο βαθύτερα του έμπαινε το πέος,

κατά τα λοιπά, απλώς, χάλασε η καριέρα και η υστεροφημία των πολιτικών
 

Balkan cowboy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Μηνύματα
1.902
Like
4.547
Πόντοι
456
Καλά τους έκανε.Ο Σόιμπλε ήταν υπέρτερος από όλες τις απόψεις.Το ΓΑΠ τον έκανε χωνί,εξευτέλισε για πάντα το όνομα των Παπανδεου.Το Βαρουφάκη τον τρέλανε στο δούλεμα,ο Βαρουφάκης λέει είναι ένας λαμπρός οικονομολόγος.

Ο Σοιμπλε είχε σπουδασει νομική Γερμανία οπότε όταν είδε με τι ρεμπεσκέδες είχε να κάνει τους χόρεψε στο ταψί.Τι τους έκανε,σαν κλαμένα μουνιά ήτανε.Στυλ όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.Δεν περίμεναν οι τύποι να στους συμβεί αυτό,το θεωρούσαν απαράδεκτο.
 

Balkan cowboy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Μηνύματα
1.902
Like
4.547
Πόντοι
456
Ηταν και το στυλ τι να μου κλάσεις εμένα,εμένα με έχουν πυροβολήσει,ποιος να με ψαρώσει πλέον.Πήγαινε και ο ΓΑΠ ή ο Μπαρούφ να μπλοφάρει λες και θα ψάρωνε ο Σόιμπλε.Αυτός είχε καταχειρίσει τους κομμουνιστές της ανατολικής Γερμανίας που ήταν σκληρά καθήκια.Τους Ελληνες τους είχε για ρόφημα.
Είχανε βρει το διάολό τους,δεν ήταν συνηθισμένοι σε τετοιο επίπεδο πίεσης.
 

Balkan cowboy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Μηνύματα
1.902
Like
4.547
Πόντοι
456
Και τους Αμερικανούς τους είχε ψαρώσει.Ο Ομπάμιας είχε χεστεί με το ενδεχόμενο χρεοκωπίας των ΗΠΑ που ο Σόιμπλε δεν έπαυε να επισημαίνει.Είχαν γίνει αρνάκια οι Αμερικανοί.Ούτε μαγκιές στον Πούτιν ούτε τίποτα.Και τους αγωγούς έφτιαξαν οι Γερμανοί και όλα.
Ηταν άλλης γενεάς ο Σόιμπλε,άλλου επιπέδου.Τώρα είναι σα λακέδες,δεν έχουν προσωπικότητα.
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.395
Κριτικές
6
Like
10.523
Πόντοι
3.936
Σωστός ο Πορτοσάλτε στη συζήτηση με Κούτρα
-Απλά ήθελε τηρηση κανόνων
-Να τηρουνται όμως για ολους
-Ποιους όλους;Εμείς είχαμε το τεράστιο έλλειμμα στο λαιμό
Για σκεψου, να μας κουνησει το δαχτυλο ο Πορδοσαλτε ενας συγχρονος κουκουλοφορος που θυμιζει αλλες μαυρες εποχες μαζι με τα αφεντικα του που εχουν ριξει στο παρελθον 3 τρια παγκοσμια κανονια φαλημεντων και εχουν στην πλατη τους αλλους 2 δυο παγκοσμιιους πολεμους + τα εγκληματα πολεμου που εχουν στο ιστορικο τους χωρις αποζημιωσεις. Για την ενοποιηση μετα το τοιχος του βερολινου που ηταν περα της συμφωνιας και τους πληρωσε ολη η υπολοιπη ευρωπη δε μιλαμε. Αρα οι κανονες ειναι για ολους τους υπολοιπους οχι ομως γι συτους..
 

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.122
Κριτικές
1
Like
5.660
Πόντοι
2.356
.....ο Μπαρούφ να μπλοφάρει λες και θα ψάρωνε ο Σόιμπλε.
Είχαν και οι 2 διδακτορικό, αλλά ο καράφλας θεωρούσε ότι επειδή το είχε στην οικονομετρία και στην θεωρία παιγνίων, ότι θα μασήσει ο Σόιμπλε και ότι θα φάει τις μπλόφες του.

Πίστευε ότι είναι ο Matt Damon απέναντι στον John Malkovich. :jerking:
 
Τελευταία τροποποίηση:

resp

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Μηνύματα
4.599
Like
4.893
Πόντοι
1.706
Η tageszeitung πάντως φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική άποψη. «Ο Σόιμπλε ήταν ένας πεπεισμένος Ευρωπαίος. […] Όμως ήταν και αυτός που παραλίγο να καταστρέψει την Ευρώπη – μέσω της στενόμυαλης πολιτικής λιτότητας κατά την κρίση του ευρώ, η οποία άφησε πίσω της ζημία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας την ίδια στιγμή την AfD».

Η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρεται ειδικότερα στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος: «Δεν υπήρχε αμφιβολία πως το ελληνικό κράτος έπρεπε να μεταρρυθμιστεί. Αλλά ο Σόιμπλε συμπεριφερόταν υπερβολικά πολύ σαν ξερόλας. Στα νότια της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, αποτέλεσε έτσι την προσωποποίηση του αλαζόνα Γερμανού».

Κατά την κρίση του ευρώ ο Σόιμπλε «ενεργούσε με βάση το σύνθημα “όποιος έχει χρέη, φταίει”. Ήταν έτσι πεπεισμένος πως οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί έπρεπε να τιμωρηθούν για τα υπέρογκα χρέη που είχαν και να εξαναγκαστούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Όμως το διαρκές όργιο περικοπών δεν απέφερε τίποτα: ενώ οι οικονομίες των κρατών που βρίσκονταν σε κρίση κατέρρεαν, τα χρέη μεγάλωναν ακόμη περισσότερο, αντί να μειωθούν».

Η άνευ προηγουμένου περίπτωση της Ελλάδας​

«Ιδίως η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν πρωτοφανής», συνεχίζει η taz. «Στις συναντήσεις που κατέγραφε μυστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθίσταται σαφές πως τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ (τότε επικεφαλής του Δ.Ν.Τ.) όσο και ο Σόιμπλε γνώριζαν καλά πως τα προγράμματα λιτότητας ήταν καταστροφή για την Ελλάδα.


[…] Εξάλλου, ο ίδιος ο Σόιμπλε είχε δηλώσει ανοιχτά πως το πρόγραμμα λιτότητας ήταν “κακό” για την Ελλάδα και την ανάπτυξη. Όμως είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να εξωθήσει τους Έλληνες να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ευρωζώνη. […] Ο Σόιμπλε αντιλαμβανόταν επομένως το ευρώ σαν την περιστρεφόμενη πόρτα ενός πολυκαταστήματος: κάποιος μπορεί να μπει, να ξαναβγεί και κάποια στιγμή να ξαναμπεί. Όμως το ενιαίο νόμισμα δεν λειτουργεί έτσι».

Αν και η Ελλάδα δεν βγήκε ποτέ τελικά από το ευρώ, «η απειλή του Σόιμπλε ήταν αρκετή για να προκαλέσει χάος πανευρωπαϊκά και ζημιές δισεκατομμυρίων. Όταν έγινε αντιληπτό πως μία χώρα θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, οι επενδυτές άρχισαν να αναρωτιούνται εάν υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν και άλλα κράτη. Ξεκίνησαν δηλαδή να ξεφορτώνονται τους ιταλικούς, ισπανικούς, ακόμη και τους γαλλικούς τίτλους τους, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε σε αύξηση των επιτοκίων για τα συγκεκριμένα κράτη. Ιδίως η Ιταλία βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στη χρεοκοπία, παρ’ όλο που είχε βελτιώσει την οικονομική της διαχείριση».

Όπως καταλήγει η taz, ο Σόιμπλε ήταν ένας πολιτικός «αγαπητός στους Γερμανούς, ο οποίος όμως ζημίωσε σοβαρά τη χώρα του και την Ευρώπη»
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.395
Κριτικές
6
Like
10.523
Πόντοι
3.936
Ηταν άλλης γενεάς ο Σόιμπλε,άλλου επιπέδου.Τώρα είναι σα λακέδες,δεν έχουν προσωπικότητα.
Eδω εχεις τον Χιτλερ για Τοτεμ τον Σοιμπλε για εικονισμα δε θα χεις; Το οτι τον εχουν πιασει με τη γιδα στην πλατη κανοντας τον πιπα και δε θα επρεπε να ειναι εκει που ηταν δε μετραει;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom