Νέα

Κύστη κόκκυγος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jstar
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.750
Like
3
Πόντοι
16
και οι χειρούργοι για κάποιο ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ λόγο δεν είναι φτωχοί επίσης να σου θυμήσω........
Nai ναι εχεις δικιο...και εγω κατι τετοια σκεφτουμουν κα ενταξει μορε τι θα παθω κτλ τκλ,,αποτελεσμα μετα απο 7 χρονια με κυστη εχω φτασει σε σημιο να μην μπορω να περπατισω,χειρουργιο και αφερεσι κρεατος σε μεγεθος πορτοκαλιου,απο ΕΥΤΗΧΟΣ μικρης εκτασεος σηψεμια,τωρα αν εσυ βλεπεις σωστο να συμβουλευεις καποιον να μην παει σε γιατρο μονο και μονο για να μην πληρωση,ε τοτε τι να σου πω...
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
με αυτά που διαβάζω δεξιά και αριστερά με παθήσεις, νοσήματα της πούτσας(στην κυριολεξία) και τόσα άλλα ιατρικά θέματα.... έχω αρχίσει και ψάχνομαι απντού και κάθε μέρα....

από χτες που είδα το θέμα, κάθε λίγο και λιγάκι ψάχνω τον κώλο μου κύστες.
ουστ ρε
εισαι θεος :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
σαν παθων σου λεω να μη ψαχνεις και να εισαι ηρεμος
Αν σε βρφει θα το καταλαβεις :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Μηνύματα
6.783
Κριτικές
25
Like
1.786
Πόντοι
2.537

O τυπος που λεει για τους χειρουργους ειναι πολυ σωστος...Μιλαμε οτι σε αντιμετωπιζουν σαν ενα κομματι κρεας οι γαμιοληες,και θελουν σωνει και καλα να σε βαλουν κατω να σε σφαξουνε για να κονομησουν το χιλιαρικακι τους.
Στον πουτσο τους αν εσυ θα πονας,αν θα εχεις επιπλοκες ή ο,τιδηποτε...
Κι εγω ο μονος λογος που δεν παω να ρωτησω χειρουργο ειναι οτι ξερω απο πριν την απαντηση,οποτε δεν εχει νοημα...Παντως απο ο,τι καταλαβα απο τα συμφραζομενα, αν παει να σου κανει συριγιο πονας ουτως ή αλλως οποτε εκ των πραγματων θα αναγκαστεις να πας να το κοιταξεις
Ξερει κανεις απο σας αν μπορεις να ελεγξεις το βαθος της κυστης με καποια ακτινογραφια, απλα για ξερεις τι παιζει?
 

zotrax

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2010
Μηνύματα
17
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
δε το γλυτωνεις το νυστερι και η μαλακια ειναι οτι και μετα μπορει να σου ξαναβγει
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.110
Like
27
Πόντοι
166
πέρα από την πλάκα που έκανα νωρίτερα(αν και συνεχίζω να ψάχνω τον κώλο μου που και που)
ψάχνοντας περισσότερο το θέμα με φωτογραφίες και βίντεο χειρουργείων, θυμήθηκα ότι είχα και εγώ ένα παρόμοιο περιστατικό.

πριν αρκετά χρόνια (πριν 7-8 περίπου) είχα ένα πρήξιμο στο δεκί γόνατο, στην αριστερή του πλευρά εκεί που βρίσκετε η άκρη του τετρακέφαλου.
νόμιζα ότι ήταν απλά ένα σπυρί, αλλά δεν ήταν δυστυχώς.
κάποια στιγμή επειδή είχε πρηστεί τόσο πολύ κάθισα ένα βράδυ και το πίεζα για να βγει το υγρό που νόμιζζα ότι είχε μέσα.
με ένα βελόνι σπάω λοιπόν σε ένα σημείο το δέρμα, εκεί που ήταν κάπως πιο λεπτό και βγαίνει ένα γκριζοπράσινο υγρό μαζί με αίμα στο τέλος.
αφού το καθάρισα όσο μπορούσα και έφυγε ο πολύς πόνος πήγα για ύπνο.
την άλλη μέρα, το βράδυ πάλι είχε γεμίσει πύον και πόναγε, ενώ η τρύπα είχε κλείσει κάπως(!;)
ξανασπάω και καθαρίζω.
κάποια στιγμή μετά από μια βδομάδα και αφού κάθε μα κάθε βράδυ το καθάριζα αποφάσισα να πάω στο  γιατρό, ο οποίος μου έδωσε μια αντιβίωση της πλάκας για 1 βδομάδα και μου είπε να ΜΗΝ το πειράζω.
αντιβίωση έπερνα εν τέλει, αλλά το πείραζα γιατί πόναγε και πρηζόταν άσχημα.
πέρασε και η αντιβίωση και αποτέλεσμα όλο και χειρότερο.
αυτό είχα παρατηρήσει ότι εξαπλωνόταν όλο και περισσότερο και το πιο ακραίο ήταν ότι είχε σχηματίσει "τουνελ" κάτω από το δέρμα , που όταν πίεζα από την άκρη του "τουνελ" προς την τρύπα που είχα κάνει τότε έβγαινε όλο και περισσότερο πύον και στο τέλος αίμα.
συνολικά κράτησε 1 μήνα, 1 βδομάδα ελαφρά, 1 βδομάδα με την αντιβίωση, και 2 βδομάδες που ίσως και να το καθάριζα και 2 φορές τη μέρα, με το πρήξιμο να πονάει ακόμα και 4 ώρες μετά το καθάρισμα που του έκανα.
τελικά αφού είχα απελπιστεί-τσαντιστεί πιάνο το δέρμα στην περιοχή και άρχιζα να το πιέζω όσο πιο δυνατά μπορούσα γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα.
κατέληξα λοιπόν, εκτός του αίματος και του πύον, να βγάλω και ένα άσπρο πράγμα, σαν "ταινία" ήταν από αυτή που πιάνουν τα ζώα στο έντερο. μετά από αυτό ήρθε και η πλήρη ίαση... ούτε πύον ούτε πρήξιμο την άλλη μέρα και ποτέ από τότε.

σ.σ.: όταν το καθάριζα, και ειδικά όταν ήταν κάπως βαρύ το πρόβλημα , και από πύον η περιοχή ήταν σαν να μου είχες βάλει σαράκι σε εκείνη την περιοχή και μου έτρωγε από το πόδι.

υποθέτω ότι η περιοχή στην "ουρά" επειδή είναι απρόσιτη από εμάς για να καθαρίσουμε και να αντιληφθούμε γρήγορα τι γίνεται, κρίνεται και άμεση η συνάντηση με έναν ειδικό.
όπως ξέρετε ο οργάνισμός έχει μηχανισμούς για να καθαρίστεί από τα απόβλητα (σκοτωμένα μικρόβια, σάπιο αίμα,κτλ) αλλά όταν είναι σε μεγάλες ποσότητες ή παράγονται γρήγορα τα απόβλητα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει τότε βαράει συναγερμό(πυρετός, έντονος κνησμός, πόνος κτλ.)
οπότε ο οργανισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετόπιση της κάθε περίπτωσης, απλά η γιατροί εφαρμόζουν την πιο σίγουρη και αποτελεσματική σε όλους(άλλος μπορεί να γίνει καλά με μια ασπιρίνη, άλλος χωρίς φάρμακα και άλλος θέλει χειρουργείο) μιας και το ανοσσοποιητικό είναι διαφορετικό σε όλους.

απ' ότι έδειξε η ιστορία εγώ είμαι γερός αυνανισμός. χα0χ0αχ0αχ


τα γράφω αυτά γιατί μου θυμίσατε κάτι που είχα ξεχάσει εντελώς, αλλά και επειδή είχα σχεδόν τα ίδια συμπτώματα σε άλλο σημείο του σώματο όμως.
περαστικά σας
 

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.750
Like
3
Πόντοι
16
O τυπος που λεει για τους χειρουργους ειναι πολυ σωστος...Μιλαμε οτι σε αντιμετωπιζουν σαν ενα κομματι κρεας οι γαμιοληες,και θελουν σωνει και καλα να σε βαλουν κατω να σε σφαξουνε για να κονομησουν το χιλιαρικακι τους.
Στον πουτσο τους αν εσυ θα πονας,αν θα εχεις επιπλοκες ή ο,τιδηποτε...
Κι εγω ο μονος λογος που δεν παω να ρωτησω χειρουργο ειναι οτι ξερω απο πριν την απαντηση,οποτε δεν εχει νοημα...Παντως απο ο,τι καταλαβα απο τα συμφραζομενα, αν παει να σου κανει συριγιο πονας ουτως ή αλλως οποτε εκ των πραγματων θα αναγκαστεις να πας να το κοιταξεις
Ξερει κανεις απο σας αν μπορεις να ελεγξεις το βαθος της κυστης με καποια ακτινογραφια, απλα για ξερεις τι παιζει?
ο.κ οπως νομιζεται..να πω μονο οτι 2 φορες εγω και μια ο αδερφος μου καναμε τις επεμβασεις σε κρατικο νοσοκομιο με την ασφαλια μας και δεν πληροσαμε μια!!! και μας προσεξαν και ολα πηγαν καλα..

Το συριγιο δεν ποναει οταν δημιουργιτε το χειροτερα σεναρια της υποθεσης ειναι να πανε τα συριγια προς λαθος πλευρα,και να εισαι μαλακας και να αφησεις την κυστη τοσο καιρο που θα παθεις σηψεμια ελα μετα να μου πεις για γιατρους και μαλακιες.. με ακτινογραφια ειναι δυσκολο ο πιο ακριβης τροπος ειναι μαγνητικη
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Θεραπεία για την κύστη κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά τηv εμβρυϊκή ζωή.

Η πάθηση είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 40 ετών. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η παχυσαρκία και η έντονη τριχοφυΐα.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα ποικίλλουν και είναι τα ακόλουθα: εκροή υγρού ή πυώδους υλικού από ένα δερματικό στόμιο (συρίγγιο)με άσχημη οσμή, εμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης ή και δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας-αποστήματος. Επιπλέον, η φλεγμονή μπορεί να προκαλεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυρετό και καταβολή.

Η χωρίς επιπλοκή κύστη κόκκυγος είναι συνήθως ασυμπτωματική. Συχνά η ύπαρξή της γίνεται αντιληπτή από τη ρύπανση του εσώρουχου με ορο-αιματηρό ή βλεννώδες υγρό. Στην οξεία μορφή παρουσιάζεται με ισχυρό πόνο, δημιουργία αποστήματος και ίσως πυρετό. Εδώ η χειρουργική παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση. Στη χρόνια μορφή παρατηρείται συνεχής ή και κατά διαστήματα έκκριση υγρού.

Θεραπεία

Η ενδεικνυόμενη θεραπεία εξαρτάται από την κατάσταση της νόσου. Ένα οξύ απόστημα αντιμετωπίζεται, συνήθως, με διάνοιξη και παροχέτευση, ώστε να απελευθερωθεί το πύο, να ελαττωθεί η φλεγμονή και να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο.

Μία χρονίζουσα κύστη κόκκυγος όμως, θεραπεύεται αποτελεσματικά μόνο με χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση έχει σκοπό να αφαιρεθεί πλήρως η κύστη, μαζί με τους συνοδούς πόρους και τα συρίγγια, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί πολύ μικρή πιθανότητα υποτροπής.

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές: η ανοικτή, η κλειστή και η ημίκλειστη. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής για την επέμβαση γίνεται έπειτα από συζήτηση με τον θεράποντα χειρουργό και εξαρτάται από την εμπειρία και την εκπαίδευση που έχει αυτός.

Ας σημειωθεί, όμως, ότι στη σύγχρονη χειρουργική, αντί του νυστεριού χρησιμοποιούνται πολύ συχνά εξειδικευμένες μορφές ενέργειας, όπως η μονοπολική διαθερμία, το laser και το RF για λιγότερη απώλεια αίματος και ταχύτερη επούλωση.

Στη χειρουργική αντιμετώπιση:

Γίνεται χαρτογράφηση της περιοχής με μπλέ του μεθυλενίου, ώστε να αποκαλυφθεί η κύστη αλλά συγχρόνως και όλοι οι συνοδοί συριγγώδεις πόροι.

Με τη χρήση νυστεριού και διαθερμίας ή laser, αφαιρούμε με ακρίβεια την κύστη και κάθε συριγγώδη πόρο.

Η διαδικασία γίνεται με τοπική η γενική αναισθησία (ανάλογα με το μέγεθος της κύστης και την προτίμηση του ασθενούς), είναι ανώδυνη και διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Το εάν το τραύμα θα αφεθεί ανοικτό, ημίκλειστο ή θα κλειστεί κατά 1ο σκοπό είναι στην κρίση και στην εκπαίδευση του χειρουργού.

Στην περίπτωση της ανοικτής μεθόδου, απαιτείται καθημερινή αλλαγή για τουλάχιστον 45 μέρες, ενώ μπορεί να φτάσει και τους 2-3 μήνες το διάστημα αυτό.

Η χρησιμοποίηση της κλειστή μεθόδου (εκτός των περιπτώσεων με οξεία φλεγμονή και πύον), με έκκεντρη τομή, και κλείσιμο με δημιουργία δερματικού κρημνού όπως έχει περιγραφεί παλαιότερα από τους Κarydakis&Bascom αναβιώνει! Ο χειρουργός κ. Καρυδάκης ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσε την μέθοδο αυτή με εξαιρετικά αποτελέσματα την δεκαετία 70-80. Η βάση αυτής της τεχνικής είναι η τομή να μην είναι στη μέση γραμμή, ανάμεσα στους γλουτούς, αλλά σε σημείο προς τα έξω για να είναι το τραύμα πιο επιφανειακό και να μην έχει τάση. Έτσι το τραύμα έχει πολύ μικρές πιθανότητες να διαπυηθεί και να ανοίξει.

Αυτό μας παρέχει οριστική θεραπεία και ελαχιστοποιεί ουσιαστικά τις πιθανότητες εμφάνισης του προβλήματος στο μέλλον.

Η τεχνική αυτή και η επιτυχία της, επιβεβαιώνεται στα διεθνή συνέδρια, όπως και έγινε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών φέτος.

Η πιθανότητα υποτροπής ελαχιστοποιείται. Έτσι, δεν απαιτούνται καθημερινές, επώδυνες αλλαγές, διότι κλείνουμε με ασφάλεια το τραύμα κατά αυτήν την μέθοδο. Ο ασθενής φεύγει μετά από μία ώρα από την κλινική και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Την τρίτη ημέρα γίνεται η αφαίρεση των γαζών από τοn χειρουργό και αμέσως μετά επιτρέπεται το ντους. Η αφαίρεση ραμμάτων γίνεται μετά από 10 ημέρες.

Πηγή: iatronet.gr
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom