Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;


  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    21

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.272
Κριτικές
29
Like
2.795
Πόντοι
6.495
Καλή χρονιά συμπολεμιστές! Έχοντας ασχοληθεί εκτεταμένα με τη φυσική αγωγή γενικότερα, έχω εμπεδώσει πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος άσκησης είναι αυτός που προάγει την αντοχή και ιδιαίτερα το περπάτημα. Προτείνω το εξής ημερήσιο πρόγραμμα: Κατεβαίνουμε στη στάση Βικτώρια και παίρνουμε τη Φυλής δύο φορές, από πάνω ως κάτω. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε Λιοσίων και έπειτα Μεταξουργείο. Από εκεί γυρνάμε πλατεία Λαυρίου και λοιπά και φτάνουμε ξανά στη Βικτώρια. Περπάτημα χαμηλής έντασης με ενδιάμεση ξεκούραση στο σαλονάκι συν το ανέβα-κατέβα τα σκαλιά, σε περίπου δυόμισι ώρες θα έχουμε κάψει περί τις 800 θερμίδες. Ακολουθώντας το πρόγραμμα έξι φορές ημερησίως θα έχουμε ως αποτέλεσμα την καύση τεσσάρων κιλών το μήνα μόνο από τη φυσική δραστηριότητα και το άδεισμα του πορτοφολιού, οπότε δε θα μένουν και λεφτά για φαγητό! 

 

cena

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
209
Like
0
Πόντοι
1
Αποτι παρατηρω 2 στα 3 μελη καινουργια μελη σε γυμναστηρια τα παραταν σε λιγοτερο απο δυο μηνες .
Τωρα μετα τις γιορτες αναμενεται καινουργια φουρνια για να "καψει" τις κρεπαλες των γιορτων .
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.222
Like
376
Πόντοι
36
+1 φίλε cena.

Στο γυμναστήριο που πηγαίνω παρατηρώ πως πολλοί και πολλές εμφανίζονται μια -δυο φορές και εξαφανίζονται. Δεν ήμουν σίγουρος τι να σκεφτώ. Ρώτησα τον επικεφαλής του γυμναστηρίου (καμμιά 30ριά χρόνια "σιδεράς") :

"Πόσοι τα παρατάνε σχεδόν αμέσως?"

"Οι 8 στους 10" μου απάντησε.  ;)

Από Μάρτη και μετά θα πλακώσουν οι άσχετοι/ες για να γίνουν ΑΠΟΛΛΩΝΕΣ ή ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ για την παραλία και μόνο. Καμμία τύχη!!! (εννοείται ΦΥΣΙΚΑ). :2funny:

Αυτά φίλοι.
 

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
932
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Και κατι τελευταιο . Ο μονος τροπος να κτισει ωραιο σωμα ειναι με πολυ κοπο , ιδρωτα και πονο . Αν γινοταν ευκολα , θα το ειχαν ολοι .

Φίλε μου θα διαφωνίσω μαζί σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πρόγραμμα και όρεξη. Ο ιδρώτας έρχετε μόνος του και αν γυμνάζεσε και πονάς είναι σίγουρο οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγείς άχρηστος. Ούτε κόπος χρειάζετε από τη στιγμή που δεν μιλάμε για πρωταθλητισμό. Επίσης πιστεύω οτι η πλειοψηφία των γυμναστηρίων είναι επικύνδινα για την υγεία. Μεγάλο ποσοστό κομπογιαννίτων που ενδέχετε να σε καταστρέψουν.
 

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.907
Like
14
Πόντοι
66
Καλημερα !


Και κατι τελευταιο .[size=11pt] Ο μονος τροπος να κτισει ωραιο σωμα ειναι με πολυ κοπο , ιδρωτα και πονο .[/size] Αν γινοταν ευκολα , θα το ειχαν ολοι . 

Και για γράμμωση, πρέπει να πέσει και πείνα για κάποιο διάστημα :think:
 

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.272
Κριτικές
29
Like
2.795
Πόντοι
6.495
Μάγκες, ένα καλό πρόγραμμα για μένα που βαριέμαι τα γυμναστήρια και έχω μια τάση να παχαίνω είναι το εξής: Τρέξιμο τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα σε εξωτερικό χώρο, σε σημείο που να μπορείς να τρέχεις χαλαρά για μία ώρα, και στη συνέχεια από τρία τέσσερα σετ μονόζυγο και πουσάψ και μετά διατάσεις. Όλο αυτό παίρνει 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν έχουμε χρόνο μόλις 40 λεπτά κάνουμε το εξής: Περιορίζουμε το τρέξιμο στη μισή ώρα αλλά γρήγορα και μετά τρία σούπερ σετ μονόζυγο και πουσάψ, με ένα λεπτό διάλλειμα. Δε σε κάνει γυμναστηριακό σωματαρά, αλλά σε κρατάει σε καλή κατάσταση.
 

cena

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
209
Like
0
Πόντοι
1
Το αποτελεσμα που εχει καποιος ειναι αναλογο της προσπαθειας . Αν θες ενα αποτελεσμα που να ξεχωριζει τοτε θα πρεπει να καταβαλεις ξεχωριστη προσπαθεια . Και αυτο ηταν το νοημα της προτασης .

Ειμαι αρκετα παλιος στα γυμναστηρια , για να ξεχωρισω πονο που οδηγει σε τραυματισμο απο τον πονο που οφειλεται σε Delayed Onset Muscle Soreness ( DOMS ) .

Τωρα το γιατι στα γυμναστηρια καποιος δεν πετυχαινει το επιθυμητο αποτελεσμα ειναι μεγααααλη κουβεντα . Πολλες αιτιες , μπορει καποια στιγμη να σχολιαστουν αν υπαρχει ορεξη .

Τα λεμε

Και μεχρι τοτε να υγειαινουμε και να γυμναζομαστε .

YΓ : Aσε flesh μην μου το θυμιζεις , ξεκιναω "κοφτικη" διαιτα .  :headbang:
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Να πω κι εγώ την άποψη μου,όντας επί 17 έτη στο γυμναστήριο,με μια διακοπή 10 μηνών που ήμουν σε Φ/Γ του ΠΝ και στο κέντρο.Μετά,στις εξόδους πήγαινα στο γυμναστήριο!

Κανένα μηχάνημα "παθητικής" γυμναστικής δε θα αναπληρώσει το τρέξιμο,ή/και το βάδισμα,για την απώλεια λίπους.Αν θέλει κάποιος να χάσει κιλά,και κυρίως πόντους από τη μεζούρα,ο μόνος τρόπος είναι να περπατάει,και αν μπορεί και να τρέχει.Εννοείται πως και το ποδήλατο βοηθάει τα μέγιστα.Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χαπάκι να σε κάνει Dorian Yates χωρίς κούραση.Αυτούς που βλέπουμε να κερδίζουν αγώνες bodybuilding αν τους δούμε έξω από τη σκηνή,σε ένα γυμναστήριο,κάνουν τέτοια προπόνηση,που εμείς απλώς δεν μπορούμε!Φυσικά και παίρνουν διάφορα είδη φαρμάκων.Είμαι αντίθετος στα φάρμακα,αν και έχω κάνει 2 φορές στη ζωή μου πρόγραμμα με στεροηδή.Κανείς δε σου τα δίνει με το ζόρι όμως.Και κανείς στο γυμναστήριο δε θα σε πλησιάσει να σου προτείνει να πάρεις.Το αντίθετο θα γίνει.ΑΛΛΑ για να πάρει κάποιος φάρμακα,πρέπει να έχει πίσω του μια υποδομή με μερικά χρόνια σωστής και σκληρής προπόνησης και διατροφής.Αν πάρουμε έναν που δεν έχει κάνει ποτέ γυμναστική,και τον βάλουμε σε πρόγραμμα,γυμναστικής και φαρμάκων,απλώς δε θα γίνει τίποτα.

Αν όμως κάποιος θέλει να αποκτήσει απλώς ένα καλό σωματάκι,σαν αυτό που βλέπουμε σε μοντέλα,μπορεί να το αποκτήσει,αν γραφτεί αύριο κιόλας σε γυμναστήριο.Αν είναι υπέρβαρος,αφού περάσει ιατρικές εξετάσεις,αρχίζει διάδρομο με 30-40 λεπτά βάδισμα,σε κλίση,και με ταχύτητα,κόβει τις μαλακίες που τρώει,σουβλάκια κλπ δηλαδή,τρώει φρούτα,πίνει πολύ νερό,κόκκινο κρέας χωρίς λίπος,κοτόπουλο χωρίς πέτσες,γαλλοπούλες,κόβει τα ποτά,κοιμάται 7-8 ώρες το βράδυ,κάνει βάρη για όλες τις μυικές ομάδες,χωρίς να κάνει κόντρα αν σηκώσει πολλά ή λίγα.Όσα μπορεί.3-4 φορές την εβδομάδα αρκούν για βάρη.Διάδρομο όμως κάθε μέρα.Τραβάει χειρόφρενο στο αμάξι και χρησιμοποιεί τα ποδαράκια του και τα ΜΜΜ για να πηγαίνει στη δουλειά και στις βόλτες του.Βάλτε στόχο να χάνετε 1 κιλό την εβδομάδα.Είναι εφικτό.Αρκεί όμως να μην υποκήψετε σε πειρασμούς.Εντάξει,αν θελήσετε να φάτε ένα γλυκό μια φορά την εβδομάδα,δεν έγινε τίποτα.Αλλά όχι κάθε μέρα.

Προσωπικά κάνω κάθε μέρα 40 λεπτά τρέξιμο σε διάδρομο,4 φορές την εβδομάδα βάρη,και το καλοκαίρι πάω σε κολυμβητήριο για 2-3 φορές την εβδομάδα.Δυστυχώς το χειμώνα δεν έχω πολύ χρόνο.Επίσης έχω καταργήσει το αυτοκίνητο και χρησιμοποιώ το ποδήλατο να πηγαίνω στους προορισμούς εντός της πόλης.
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Και για γράμμωση, πρέπει να πέσει και πείνα για κάποιο διάστημα :think:

Φίλε μου για να γραμμώσεις πρέπει να έχεις έναν όγκο.Αν έχεις π.χ 25cm χέρι,τι γράμμωση να αποκτήσεις;Θα γίνεις σαν παιδί από την Αιθιοπία.Και όχι δεν χρειάζεται να πεινάς.Απλώς ακολουθείς άλλο πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης.Εκτός αν πρόκειται να κατέβεις σε αγώνες οπότε πάει το lasix σύννεφο!
 

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
16
Έχω ύψος 1.80 και είμαι 73 κιλά.Ακολουθώ ένα πρόγραμμα διατροφής που θα με βοηθήσει να πάρω τα κιλά που λείπουν.Ταυτόχρονα κάνω γυμναστική εδώ και ένα χρόνο σπίτι μου και έχω δει σημαντική βελτίωση.Το καθημερινό πρόγραμμά μου είναι:
1500 κοιλιακοί(3 σετ επί 500 κοιλιακούς,όχι συνεχόμενους αλλά χωριζόμενους σε σετ των 200 η 100)
150 push ups(3 σετ επί 50)
150 καθίσματα(3 σετ επί 50)
180 επαναλήψεις με 10ακιλα βαράκια(3 σετ επί 60,χωριζόμενα σε 20 επαναλήψεις κάθε φορά)
60 έλξεις με 5ακιλα βαράκια(η άσκηση αυτή αφορά την εκγύμναση της πλάτης)(3 σετ επί 20)
60 επαναλήψεις με 10άκιλα ενώ κάθομαι πάνω σε μπάλα(σόρρυ εδώ δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος αλλά αυτοί που γυμνάζονται καταλαβαίνουν τι εννοώ, 3 σετ επί 20)
140 έλξεις σε μονόζυγο(3 σετ των 40 επαναλήψεων,χωριζόμενες σε 20 έλξεις κάθε φορά και ένα επιπλέον στο τέλος).
Απαιτεί θέληση και επιμονή για να τα καταφέρεις όμως και οι φυγόπονοι απλά δεν καταφέρνουν τίποτα.Συνολικά την μέρα μου "τρώει" 2 με 2,5 ώρες η γυμναστική
 

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.272
Κριτικές
29
Like
2.795
Πόντοι
6.495
Έλα ρε paparov, κάνεις 20 έλξεις στο μονόζυγο ακόμα και στο έβδομο σετ; Και 50 πουσάψ στο τρίτο σετ; Μήπως το... παρακάνεις ρε φίλε;
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Λάθος πρόγραμμα ακολουθείς.Δε χρειάζεται να κάνεις τόσες επαναλήψεις.Οι μύες δε θα μεγαλώσουν από την υπερπροπόνηση,αλλά από τη σωστή προπόνηση και την καλή διατροφή.Και για εμένα η προπόνηση με βάρη δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30-40 λεπτά ημερησίως.
 

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
16
Ρε φίλε paiktouras τι το πέρασες ξεκουράζομαι ανάμεσα σε κάθε σετ.Δεν είμαι και υπεράνθρωπος.Και κάθε φορά που κάνω το δεύτερο σετ στο μονόζυγο κουράζομαι 2 φορές πιο πολύ από το πρώτο για να το βγάλω.Δεν κάνω συνεχόμενα.Πχ τα push ups δεν τα κάνω μονοκόματα το ένα σετ μετά το άλλο.Enoxlitikos έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό.Αφού για ένα μήνα ήμουν off λόγω υπερκόπωσης μυών.Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα τη μια μέρα να γυμνάζω λ.χ κοιλιακούς,πόδια και στήθος και την άλλη να γυμνάζω μπράτσα και πλάτη?Επειδή από ότι είδα το κάτεχεις καλά.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.222
Like
376
Πόντοι
36
Για όγκο καλύτερα είναι τα σετάκια των 8-12 επαναλήψεων με διαλείμματα 2 λεπτών περίπου. Με αυτά που κάνεις γυμνάζεσαι "γενικώς".

Διάβασε και κανα βιβλίο. Πρότασή μου:




 

Cialis

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Μηνύματα
171
Κριτικές
11
Like
13
Πόντοι
11
Καλή χρονιά συμπολεμιστές! Έχοντας ασχοληθεί εκτεταμένα με τη φυσική αγωγή γενικότερα, έχω εμπεδώσει πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος άσκησης είναι αυτός που προάγει την αντοχή και ιδιαίτερα το περπάτημα. Προτείνω το εξής ημερήσιο πρόγραμμα: Κατεβαίνουμε στη στάση Βικτώρια και παίρνουμε τη Φυλής δύο φορές, από πάνω ως κάτω. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε Λιοσίων και έπειτα Μεταξουργείο. Από εκεί γυρνάμε πλατεία Λαυρίου και λοιπά και φτάνουμε ξανά στη Βικτώρια. Περπάτημα χαμηλής έντασης με ενδιάμεση ξεκούραση στο σαλονάκι συν το ανέβα-κατέβα τα σκαλιά, σε περίπου δυόμισι ώρες θα έχουμε κάψει περί τις 800 θερμίδες. Ακολουθώντας το πρόγραμμα έξι φορές ημερησίως θα έχουμε ως αποτέλεσμα την καύση τεσσάρων κιλών το μήνα μόνο από τη φυσική δραστηριότητα και το άδεισμα του πορτοφολιού, οπότε δε θα μένουν και λεφτά για φαγητό!  

Και αν δεν σταματήσουμε στο σαλονάκι και περάσουμε και μέσα, πόσες επιπλέον θερμίδες θα κάψουμε;
:-)
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Το δικό μου το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Δευτέρα
Πλάτη
Τρικέφαλους

Τρίτη
Στήθος
Δικέφαλους

Τετάρτη
Πόδια
Όμους

Πέμπτη
Πήχεις
Γάμπες

Κάθε μέρα κάνω κοιλιακούς 4-5 σετ των 10-15 επαναλήψεων "ροκανίσματα".
Για Πλάτη κάνω 4χ12 μπροσθολαίμιες έλξεις 4χ12 χαμηλή κοπηλατική 3χ10 κοπηλατική με μπάρα 5χ15 κοπηλατική με αλτήρα
Τρικέφαλους:4χ12 πιέσεις με μπάρα (κλειστή λαβή) 5χ10 γαλλικές πιέσεις με στραβόμπαρα 6χ15 πιέσεις στην τροχαλία με λαβή "Λ"
Στήθος:5χ10 πιέσεις στον ίσιο πάγκο 4χ10 στον επικληνή 5χ10 ανοίγματα αλτήρων,4χ10 πουλόβερ
Δικέφαλοι:5χ12 κάμψεις με μπάρα,6χ12 κάμψεις αλτήρων
Πόδια:4χ10-12 σκουώτ,4χ12 leg press 5x12 leg extensions 5x12 leg curl
Όμοι:4x12 οπισθολαίμιες πιέσεις,5χ12 εκτάσεις με αλτήρες,4χ15 ανυψώσεις με αλτήρα.
 

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
16
Αλφα έχω πάμπολλα βιβλία με όλων των ειδών τις ασκήσεις.Όταν λες γυμνάζομαι γενικώς πως το εννοείς?Enoxlitikos thanks ήσουν κατατοπιστικότατος.Μια ερώτηση μόνο.Αξίζει λες να αγοράσω κωπηλατικό?
 

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.976
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
χαιρομαι που βλεπω ανταποκριση στο θεματακι που ανοιξα.εγω κανω 8 χρονια βαρη και αυτο που εχω δει ειναι οτι σε πολλα γυμναστηρια δεν ασχολουνται πολυ μαζι σου με αποτελεσμα να μη σε καθοδηγουν σωστα.τουλαχιστον εγω τα πιο πολλα τα εχω μαθει απο παιδια που κανουν χρονια βαρη.και μιλαω για ασκησεις,ποσα σετ πρεπει να κανω,επαναληψεις,ποια μυικη μαζα ταιριαζει με ποια κτλ.
 

Επισκέπτης
Εγώ ξεκίνησα γυμναστήριο και μέσα σε 3 μήνες πήρα 4 κιλά ...!
Αν συνεχίσω έτσι ... μάλλον θα το κόψω ...
Το καλό είναι οτι δεν μου φαίνονται (ακόμα...)
 

Paparov

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
16
Άστα να πάνε φίλε.Εγώ για αυτό δεν πηγαίνω γυμναστήριο.Σε ένα που είχα πάει ήταν πολύ καλός ο γυμναστής μου είχε βγάλει και πρόγραμμα και όλα τα σχετικά.Στο άλλο στα αρχίδια σου έμπαινες μέσα έκανες ότι γούσταρες και έφευγες.Ένας φίλος μου είχε πληρώσει για 1 μήνα και έκανε 4 χωρίς να το καταλάβει κανείς.Εγώ θυμάμαι τον είχα ρωτήσει τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω κιλά εννοώντας για πρόγραμμα διατροφής και μου λέει με στόμφο ο μαλάκας:Να φας!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom