Είμαι παιδί των 90s, η δική μου γενιά είχε κάνει επιστήμη το να μην κάνεις τίποτα. Αιώνιοι φοιτητές, άεργοι, άτομα που με το ζόρι έπιαναν δουλειά μετά τα 28 και όλο κλαιγόντουσαν.
Οι νέοι σήμερα είναι αλλιώς σε αυτό το κομμάτι. Προφανώς προτιμάνε δουλειά γραφείου από το να καθαρίζουν μπάνια και πλένουν πιάτα - ποιος δε θα έλεγε το ίδιο άλλωστε;
Οι περισσότεροι όμως που δε βρήκαν τόσα πολλά έτοιμα λεφτά όπως η δική μου γενιά ,θέλουν και παραθέλουν τα λεφτά.
Το πρόβλημα με τις δουλειές σεζόν είναι ότι τα λεφτά πρέπει να είναι περισσότερα επειδή θα είσαι μισό χρόνο άνεργος. Άρα το να λες 700 και 800 ευρώ για 7μερο απλά δεν παίζει, μόνο ηλίθιος θα πήγαινε. Στις χειρωνακτικές εργασίες έτσι και αλλιώς έχουν κυριαρχήσει οι ξένοι επειδή οι Έλληνες έχουν απαιτήσεις. Και καλά κάνουν. Γιατί να κουβαλάς αποφάγια για 600 ευρώ - δούλος είσαι;
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κατσαπλιάδες εργοδότες (ναι αυτοί που λένε ότι μας κατέστρεψε η κυβέρνηση) θέλουν και για επιτελικές θέσεις τους πιο φτηνούς. Βρε μπαγλαμά δώσε καλό μισθό να πάρεις άτομα που ξέρουν τη δουλειά, που ξέρουν ξένες γλώσσες, που έχουν τρόπους, αλλά δε θέλουν να μειώσουν τα κέρδη τους. Να πάνε να γαμηθούν, αυτό που τους αξίζει παθαίνουν.