Νέα

Σάλος στην Τουρκία από δηλώσεις Ερντογάν για εκδίωξη μειονοτήτων

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα vlachodeutsch
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 772
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
6.218
Like
3
Πόντοι
66
Ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν έκανε λόγο για εκδίωξη των εθνικών μειονοτήτων στο παρελθόν από την Τουρκία.

Συνεχίζεται στην Τουρκία η πλούσια αρθρογραφία σχετικά με όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την εκδίωξη των εθνικών μειονοτήτων από την Τουρκία. Οι αρθρογράφοι θέτουν θέμα λήψης μέτρων όπως η αποκατάσταση της περιουσίας των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και σε μία περίπτωση φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν, «οι μετακινήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη να γίνονται με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που θα φέρει δικέφαλο αετό».

Ο Τζενγκίζ Τσαντάρ, αρθρογράφος της «Ραντικάλ» επικρίνει την αρνητική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ονούρ Οϊμέν. Ο τελευταίος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν είχε πει «δεν κατάλαβα τι είπε ο πρωθυπουργός. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει εκδιωχθεί λόγω της εθνικής ταυτότητάς του. Μπορεί να έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν, αλλά είναι λάθος να κατηγορείται για φασισμό το τουρκικό κράτος».

Ο Τσαντάρ λέει ότι «ουδείς διατυπώνει την κατηγορία περί φασισμού για το παρελθόν της Τουρκίας. Απλώς υπογραμμίζεται ότι αυτά που έγιναν, ήταν προϊόν φασιστοειδούς αντίληψης» και υπογραμμίζει: «Τι ήταν τα επεισόδια του 1955; Ο φόρος περιουσίας του 1942; Ο εκτοπισμός στη Θράκη; (Ο αρθρογράφος αναφέρεται στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει το 1934 σε βάρος των Εβραίων της περιοχής, οι οποίοι υπέστησαν κατά χιλιάδες αναγκαστικό εκτοπισμό) Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα της ανταλλαγής των πληθυσμών; Πώς θα έπρεπε να αναφερθούμε στα γεγονότα του 1915; Είναι ξεκάθαρο τι λέει ο πρωθυπουργός. Αν δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, αυτό μπορεί να ερμηνευθεί μόνο με το αν διακατεχόμαστε ή όχι, από φασιστοειδή αντίληψη».

Ο Τζαν Ντουντάρ της «Μιλιέτ» σημειώνει ότι ο Ερντογάν μπορεί να αναπτύσσει φιλολογία, αλλά «δεν τηρεί τους λόγους του» και σημειώνει: «Η υπόθεση των μειονοτήτων δεν ανήκει στο παρελθόν. Εάν ακούσουμε τα λόγια του Χραντ Ντινκ και αφήνοντας κατά μέρος το παρελθόν, δούμε το σήμερα, θα δούμε ότι η κατάσταση αυτών που δεν έχουν εκδιωχθεί είναι χειρότερη από αυτήν των εκδιωγμένων. Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα των δικαιωμάτων του πολίτη. Οι περιουσίες των εκδιωγμένων που έχουν κατασχεθεί, το θέμα των βακουφικών περιουσίων, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής... Όλα εξαρτώνται από αποφάσεις της κυβέρνησης. Τι πρέπει να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό που χαρακτηρίζει τις μεθοδεύσεις του παρελθόντος, αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης; Να αλλάξει την αντίληψη αυτή και να λύσει τα προβλήματα. Δυστυχώς όμως. Κάνει αυτοκριτική, αλλά δεν συνεχίζει».

Ο Ντουντάρ υπογραμμίζει επίσης ότι «μπορεί να έγιναν αυτά που έγιναν στο παρελθόν, αλλά είναι δύσκολο να απαντηθούν σήμερα ερωτήματα όπως για ποιο λόγο οι μη μουσουλμάνοι πολίτες μας παρότι υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία, δεν μπορούν να πάρουν βαθμό αξιωματικού, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν στη βουλή και δεν μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι».

Ο Ιχσάν Νταγί της φιλοκυβερνητικής «Ζαμάν» γράφει σήμερα ότι «καθώς κάναμε ένα μέρος αυτών που κάναμε, δεν είχε καν ανακαλυφθεί η έννοια του φασισμού, αλλά είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχε ανακαλυφθεί ο εθνικισμός. Έπληττε τον κόσμο η αντίληψη περί εθνικισμού και έθνους- κράτους που στηριζόταν στη θεωρία της μίας και μοναδικής εθνότητας και εκκαθάριζε ή αφομοίωνε τους διαφορετικούς. Η εμπειρία αυτή έγινε πραγματικότητα και στα εδάφη αυτά, με τον πιο αιματηρό τρόπο. Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου ήταν τα στελέχη του Κομιτάτου Ένωσης και Προόδου. Αργότερα υπήρξαν και οι κληρονόμοι τους».

Ο αρθρογράφος καταλήγει σημειώνοντας: «Το 1914 ο πληθυσμός των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν 1,8 εκατομμύρια. Οι Αρμένιοι ήταν 1,2 εκατομμύρια. Στα σημερινά μας εδάφη, ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τις 50.000. Σε καμία περίοδο της Ιστορίας, τα εδάφη αυτά δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό πατρίδα μιας ομοιογενούς κοινωνίας που απαρτίζεται από ανθρώπους τόσο ίδιους από εθνοτική και θρησκευτική άποψη. Σήμερα πλέον έχουμε ξεχάσει να συμβιώνουμε με ξένους. Και για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να υποφέρουμε ούτε τις δικές μας διαφορετικότητες. Εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε ως εχθρούς τους διαφορετικούς. Έφυγαν και οι διαφορετικοί και απομείναμε μόνοι, ο ένας εχθρός του άλλου. Διότι αφότου διώξαμε αυτούς που διώξαμε, ξεχάσαμε να συμβιώνουμε με τους διαφορετικούς».
Ο Γιαγμούρ Ατσίζ, αρθογράφος της φιλοκυβερνητικής «Σταρ», υπογραμμίζει την ανάγκη, να προβεί η κυβέρνηση σε βήματα σχετικά με τις μειονότητες και υπογραμμίζει ότι «το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η επιστροφή των βακουφίων που άρπαξε το τουρκικό κράτος από τους πολίτες μας ελληνικής, αρμενικής και συρορθόδοξης καταγωγής, με τρόπο ληστρικό και να τους αποζημιώσει για τη ζημιά που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια της ληστείας. Δεν γίνεσαι μεγάλο κράτος με το να κορδώνεσαι. Αυτό ονομάζεται γαλόπουλο και όχι κράτος. Ο πρώτος όρος για το μεγάλο κράτος είναι να συμπεριφέρεσαι σαν μεγάλο κράτος. Το δεύτερο βήμα είναι να δοθεί άδεια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Η Σχολή αυτή εξυπηρετούσε τις ανάγκες των Ορθοδόξων όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων του κόσμου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πατριάρχης Φαναρίου είναι Οικουμενικός Πατριάρχης».

Ο αρθρογράφος αναφέρει τέλος: «Θεωρώ ντροπή για την Τουρκία, ο Πατριάρχης να ταξιδεύει στο εξωτερικό με ελληνικό αεροσκάφος. Πρέπει να ταξιδεύει με ένα αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που θα φέρει το Βυζαντινό έμβλημα με το δικέφαλο αετό. Ο κληρονόμος του Βυζαντίου ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η κληρονόμος αυτής, είναι η Τουρκία».

Ο Οκτάι Εκσί, κύριος αρθρογράφος της «Χουριέτ» σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «θα καταλάβαινα αν έλεγε ότι οι μειονότητες και οι άνθρωποι με διαφορετική εθνοτική ταυτότητα στην Τουρκία, έχουν υποστεί συγκεκριμένες πιέσεις. Εάν όσοι έχουν διαφορετική από την πλειοψηφία εθνική καταγωγή, αντιμετωπίζουν διακρίσεις και δεν μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, αξιωματικοί και αστυνομικοί - και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν οι διακρίσεις αυτές - τότε θα επικροτούσαμε τον πρωθυπουργό και θα λέγαμε, σωστά είναι αυτά που λέει και σε αυτόν αναλογεί το καθήκον να λύσει το πρόβλημα. Θα ζητούσα επίσης από τον ίδιο, να λύσει με τρόπο που αρμόζει σε κράτος δικαίου το πρόβλημα της ακίνητης περιουσίας που υποστηρίζεται ότι ανήκει στις μειονότητες».

Ο αρθρογράφος αντιτίθεται και λέει ότι «δεν λέει αυτά ο πρωθυπουργός. Λέει ότι εκδιώχθηκαν όσοι ήταν διαφορετικής εθνικής καταγωγής. Εάν εννοεί τη συμφωνία περί ανταλλαγής πληθυσμών που υπέγραψαν ο Ισμέτ Πασά και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τότε δύσκολα θα βρει κάποιον που δεν θα γελάσει ακούγοντας την άποψη αυτή».


 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
16
Αχ αγαπες μου σας επιασε κριση συνείδησης, γκρεμιστηκαν φουρνοι, δεν ειναι καλα ο ερντογαν.
Ετσι μρπαβο, ζητω η διαφορετικοτητα στην τουρκια, ζητω ο πολυπολιτισμος στην τουρκια, ζητω η ανοιχτη κοινωνια στην τουρκια, ζητω η αριστερα στην τουρκια.
 

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
841
Like
0
Πόντοι
6
Τώρα θυμήθηκε ο Ερτογάν για μειονότητες.Εδώ δεν ανγνωρίζουν τη σφαγή των Αρμενίων και των Ποντίων.Εμάς μας έσπαγαν τα μαγαζιά και μας έδιωξαν από την Κωνσταντινούπολη.Και έχουμε αυτές τις κουφάλες στη Δ.Θράκη που τους λέμε Μουσουλμάνους αλλά Έλληνες!Και τους έχουμε στα όπα όπα και από την άλλη θέλουν να λέγονται Τουρκικη μειονότητα.
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
16
Τώρα θυμήθηκε ο Ερτογάν για μειονότητες.Εδώ δεν ανγνωρίζουν τη σφαγή των Αρμενίων και των Ποντίων.Εμάς μας έσπαγαν τα μαγαζιά και μας έδιωξαν από την Κωνσταντινούπολη.Και έχουμε αυτές τις κουφάλες στη Δ.Θράκη που τους λέμε Μουσουλμάνους αλλά Έλληνες!Και τους έχουμε στα όπα όπα και από την άλλη θέλουν να λέγονται Τουρκικη μειονότητα.

Γαμισι ασάλιωτο θελουν με εξυπνο και πλαγιο τροπο. Και να διαχωρήσουμε πομακους απο τουρκους. Πανε να τους εκτουρκισουν ολους οπως τοσους αιωνες. Μουνια του ελέους τουρκοι γαμω τα σπιτια σας και το φαΐ που τρωτε.
 

panosbr

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Μηνύματα
118
Like
1
Πόντοι
1
σωστος ο φιλος,δεν το χει παρει χαμπαρι ο ερντογαν οτι δεν προκειται να μπουνε στην ευρωζωνη ουτε σε 100 χρονια,μας γλειφει τωρα αλλα θα παρει τα αρ...α μου
 

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
841
Like
0
Πόντοι
6
Γαμισι ασάλιωτο θελουν με εξυπνο και πλαγιο τροπο. Και να διαχωρήσουμε πομακους απο τουρκους. Πανε να τους εκτουρκισουν ολους οπως τοσους αιωνες. Μουνια του ελέους τουρκοι γαμω τα σπιτια σας και το φαΐ που τρωτε.

Εντάξει και γω τα ίδια θα λεγα,όμως δεν είναι όλοι οι Τουρκοι ετσι.Βέβαια δεν θα ακούσεις και κανέναν να σου πει ανοιχτά ότι του αρέσει η Ελλάδα.π.χ. η οικογένεια της κοπέλας μου που είναι Τουρκάλα είναι εντάξει άνθρωποι.Και μένα η κοπέλα μου μόνο 2 φορές μου χει ρίξει μπηχτή για εθνικά ζητηματα όταν τσακωθήκαμε για άσχετο λόγο μιλόντας μου πέρι 6 ναυτικών μιλίων..Την είχα τη σφαλιάρα τότε ετοιμη,αλλά αποχώρησα και έκανα να της μιλήσω 2 μέρες.Αλλά σου λέω οι πιο πολλοί έχουν στο αδιάφορο τι παίζει στα πολιτικά.Ας ψηφίσουμε εμείς αυτούς που κρίνουμε σωστούς να κάνουν αυτό που πρέπει,δηλαδή να μην αφήσουν την Τουρκία να μπει στην ΕΕ και να αποσύρουμε τις επενδύσεις μας απο κει.Να πάψουμε να λέμε ότι υπποστηρίζουμε την ενταξη της Τουρκίας.Και αν το τραβάνε με τις προκλήσεις το σχοινί γιατί τόσα χρόνια δεν πάμε στη Χάγη να λυθεί το ζήτημα μια και καλή;;Αλλά είναι οι δικοί μας χεσμένοι δούλοι των Αμερικάνων και δεν θέλουν να χαλάσουν οι ήδη χαλασμένες σχέσεις.Λες και μας στήριξαν ουσιαστικά ποτέ οι ΗΠΑ.
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
16
Εντάξει και γω τα ίδια θα λεγα,όμως δεν είναι όλοι οι Τουρκοι ετσι.Βέβαια δεν θα ακούσεις και κανέναν να σου πει ανοιχτά ότι του αρέσει η Ελλάδα.π.χ. η οικογένεια της κοπέλας μου που είναι Τουρκάλα είναι εντάξει άνθρωποι.Και μένα η κοπέλα μου μόνο 2 φορές μου χει ρίξει μπηχτή για εθνικά ζητηματα όταν τσακωθήκαμε για άσχετο λόγο μιλόντας μου πέρι 6 ναυτικών μιλίων..Την είχα τη σφαλιάρα τότε ετοιμη,αλλά αποχώρησα και έκανα να της μιλήσω 2 μέρες.Αλλά σου λέω οι πιο πολλοί έχουν στο αδιάφορο τι παίζει στα πολιτικά.Ας ψηφίσουμε εμείς αυτούς που κρίνουμε σωστούς να κάνουν αυτό που πρέπει,δηλαδή να μην αφήσουν την Τουρκία να μπει στην ΕΕ και να αποσύρουμε τις επενδύσεις μας απο κει.Να πάψουμε να λέμε ότι υπποστηρίζουμε την ενταξη της Τουρκίας.Και αν το τραβάνε με τις προκλήσεις το σχοινί γιατί τόσα χρόνια δεν πάμε στη Χάγη να λυθεί το ζήτημα μια και καλή;;Αλλά είναι οι δικοί μας χεσμένοι δούλοι των Αμερικάνων και δεν θέλουν να χαλάσουν οι ήδη χαλασμένες σχέσεις.Λες και μας στήριξαν ουσιαστικά ποτέ οι ΗΠΑ.

Σε καταλαβαίνω. Για μενα αλλο οι καθημερινες ανθρώπινες σχέσεις, άλλο η πολιτική και γεωστρατηγική κατάσταση. Δε τα μπλέκω. Εχω κανει παρεα με τουρκους, δεν ειδα διαφορα απο εμας (βεβαια ηταν Κωσταντινουπολίτες μονο). Αυτο ακριβώς, χεσμένοι δουλοι των αμερικανων, και διαγωνιζονται τωρα ποιος ειναι πιο χεσμένος, Ντορα με φόρα ή μπραβογιωργοτζέφρυς με κληρονομικό παπαντρεϊκό χάρισμα. Τεσπα, τα πολιτικα τα δικα μας μια αηδία και μια μαλακια ειναι, σκέψη θέληση στρατηγική καμια, μια αποχαύνωση και μια εξαπάτηση μονίμως.
 

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.351
Πόντοι
4.765
ειναι ενα θετικο βημα.ισως το κανουν επητιδες μπας και τους δεχτουνε στην Ευρωπα'ι'κη Ενωση?αν και το βλεπω αδυνατον!
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Γειά σου ρε Vlachodeutz! Ευ γε!

Ο Ερντοάν δε μας κατονομάζει αλλά μάλλον εμάς εννοεί. Έμάς και τους Αρμενίους. Γεγονός είναι βέβαια ότι καλύτερα μακριά και "αγαπημένοι" με τον απέναντι. Όσο ζούσαμε μαζί δεν υπήρχε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

ΥΓ: Βασικά από αλλού το περίμενα (yrret) αλλά καλοδεχούμενο.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.576
Πόντοι
4.765
Αχ αγαπες μου σας επιασε κριση συνείδησης, γκρεμιστηκαν φουρνοι, δεν ειναι καλα ο ερντογαν.
Ετσι μρπαβο, ζητω η διαφορετικοτητα στην τουρκια, ζητω ο πολυπολιτισμος στην τουρκια, ζητω η ανοιχτη κοινωνια στην τουρκια, ζητω η αριστερα στην τουρκια.
Τα γαμημενα τα λεφτα ειναι γλυκα....
Αντε να αποκτησουν και οι Τουρκοι το Συνασπισμο τους και τους Οικολογους τους οπως οι γειτονες τους οι κουλτουριαρηδες και προοδευτικοι Ελληνες.Μονο που εκει οι πασαδες που κυβερνανε αιωνες την -εστω και ασθενη-αυτοκρατορια δε τσιμπανε στις πουστιες των ευρωπαιων.
Θελουν να δουν πρωτα τα χοντρα πακετα που απαιτει ενας κολοσσος που λεγεται Τουρκια και μετα θα κανουν και αυτοι κινησεις.Γιατι εκει αν ξεφυγει το πραμα δε εχουν να κανουν με μερικα τσογλανακια που φορανε κουκουλες.[size=10pt]Εκει τα μεγεθη ειναι τελειως διαφορετικα και η ανθρωπινη ζωη ειναι πολυ φτηνη[/size]
 

Επισκέπτης
Καμμια δηλωση για την εκδιωξη των εδω μειονοτητων?
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.576
Πόντοι
4.765
Καμμια δηλωση για την εκδιωξη των εδω μειονοτητων?
Για να υπαρξουν,θα πρεπει να ξηλωθουν πολυ χοντρα οι Ευρωπαιοι και οι Αμερικανοι φιλε μου.Ο Τσιπρας καλα τα αρπαζει,οι υπολοιποι τι εχουν να κερδισουν?
 

Επισκέπτης
Φυληςυχε,για να μην παμε πολυ μακρυα το νοημα του αρχικου ποσταρισματος ειναι να κοιταμε πρωτα τα δικα μας-μικρα η μεγαλα-πριν αρχισουμε να κουναμε το δαχτυλο σε αλλους.

Κοντολογις,ο αναμαρτητος κλπ.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
166
Φυληςυχε,για να μην παμε πολυ μακρυα το νοημα του αρχικου ποσταρισματος ειναι να κοιταμε πρωτα τα δικα μας-μικρα η μεγαλα-πριν αρχισουμε να κουναμε το δαχτυλο σε αλλους.

Κοντολογις,ο αναμαρτητος κλπ.
εδο ο ελινασ που δε εχι λεφτα ινε μιονοτιτα δε θα ινε ο ξενοσ ιδικα αμα δε τα χι,

μονο το χριμα μετρα ολατα αλα οποσ θρισκιεσ κλπ ινε για τουσ φτοχουσ
 

Επισκέπτης
εδο ο ελινασ που δε εχι λεφτα ινε μιονοτιτα δε θα ινε ο ξενοσ ιδικα αμα δε τα χι,

μονο το χριμα μετρα ολατα αλα οποσ θρισκιεσ κλπ ινε για τουσ φτοχουσ
Για τα λεφτα τα κανουν ολα,τους τα κανουν ολα.
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
166
Για τα λεφτα τα κανουν ολα,τους τα κανουν ολα.
παντα το χριμα κε η εξουσια ινε η κινιτιριοσ διναμισ,

κε μια σοστι διμοκρατια για τοσυ λιγουσ θελι καπιουσ να εκμεταλεβετε
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Φυληςυχε,για να μην παμε πολυ μακρυα το νοημα του αρχικου ποσταρισματος ειναι να κοιταμε πρωτα τα δικα μας-μικρα η μεγαλα-πριν αρχισουμε να κουναμε το δαχτυλο σε αλλους.

Κοντολογις,ο αναμαρτητος κλπ.

Και μόλις ετοιμαζόμουν να σου πω να γίνεις πιο συγκεκριμένος (εάν εννοούσες συνθήκες Βουκουρεστίου, Νεϊγύ ή κάτι άλλο) αλλά ας είναι.
Φυσικά και δεν είμαστε αναμάρτητοι, ωστόσο τα εδάφη που καταλάβαμε είχαν σαφώς Ελληνικούς πληθυσμούς. Έχω πει πολλές φορές ότι για τη σταθερότητα και την ειρήνη είναι προτιμότερη η αναγκαστική προσφυγιά και η ανταλλαγή πληθυσμών παρά η παραμονή διαφόρων εθνοτήτων σε ένα χώρο, ειδικά εάν έχουν δικό τους κράτος και το βλέπουν σαν μητέρα πατρίδα.

ΥΓ: Ποιόν εννοούσες σαν Έλληνα "Τσε";
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom