Νέα

Τι μισθους παιρνουν οι υπαλληλοι των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕλληνικαΠετρελαια,κτλ)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα johngeorgie
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 235
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Πως δεν γινεται...Αφηνεις μονο μπατσους δικαστες και στρατιωτικους και τελος τα υπολοιπα.

Ετσι ηταν το κρατος μεχρι τα τελη του προπερασμενου αιωνα.

Εν τω μεταξυ εχω την απορια γιατι παραγει πλουτο πχ ο καθηγητης σε ενα ιδιωτικο Λυκειο και οχι αυτος σε ενα δημοσιο...η αντιστοιχα ενας γιατρος ας πουμε.
θεωρητικά πάντα
γιατί ο καθηγητής στο ιδιωτικό Λύκειο μορφώνει έτσι τους μαθητές που δεν χρειάζονται φροντιστήριο, ενώ αυτός του Δημοσίου απλά καλύπτει ώρες

πρακτικά πολλές φορές και του ιδιωτικού το ίδιο κάνει. Αλλά στο Ιδιωτικό μπορεί ο μπαμπάς και η μαμά να πάνε και να βάλουνε χέρι και να πάρει την άγουσα με ταχύ βήμα ... στο δημόσιο δεν γίνεται.
αλλά αυτά είναι όλα θεωρητικά
στην παιδεία και την υγεία δεν ισχύει αυτό το περί παραγωγής πλούτου. Γιατί είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.
 

Επισκέπτης
Και μου αρέσει που άτομα κατά της κρατικής εξουσίας, θέλουν να το ενισχύσουν αυτό, ζητώντας και μονιμότητα για αυτούς ! Ενώ θα έπρεπε λογικά να ζητάνε ανακλητότητα. Πουθενά κανένας μαρξιστής είτε αναρχικός στοχαστής δεν υπηστήριξε μονιμότητα για φορείς που διαχειρίζονται τα κοινά. Πάντα θέτα ως πρώτο όρο την ανακλητότητα.

Mη μπερδεύεσαι.
Άλλο πράγμα η κατάργηση της μονιμότητας,άλλο πράγμα η καρατόμηση και το ξεπούλημα.
Άλλο πράγμα η ανακλητότητα και άλλο πράγμα να πέφτει όλο τα ανάθεμα στον πολίτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
το ανάρτησε ο Περσόνας δίπλα

οπότε έιναι κλόπυ κανονικότατο...

αλλά συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω
Tο άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Φωτογραφία (Λευτέρης Πιταράκης): Διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.
Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.

Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.

Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.
Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.

Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. Ο λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.

Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.

Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.
Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.

Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;

Κάισα Έκις Έκμαν

 

Επισκέπτης
Σαφώς και μιλάμε για εργασία κλπ κλπ ότι πρέπει να διέπεται από σταθερότητα κλπ. Άλλο αυτό όμως και άλλο η μονιμότητα του δημόσιου λειτουργού, που είναι άτομο που ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Εδώ η μη ανακλητότητα φορέα εξουσίας, δε συνάδει με το οτιδήποτε προοδευτικό. Μη το μπερδεύεις με εργαζόμενο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ακόμη και ο γιατρός ή ο δάσκαλος εφόσον έχουν διοριστεί και μισθοδοτούνται με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ είναι ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!
Mπαρδον,αλλα ΕΑΝ οι παραπανω ηταν φορεις και ασκουσαν εξουσια το ελληνικο κρατος ουτε καν θα το σκεφτοταν να τους αγγιξει.

Οπως ΔΕΝ το κανει για τις κατηγοριες που προανεφερα.Μπατσους,δικαστικους και στρατιωτικους δηλαδη.

Κατα τα αλλα που λες για μενα το ζητημα δεν ειναι οτι οι ΔΥ εχουν καλυτερες απολαβες(εαν με το"προνομια"εννοεις αυτες δηλαδη)αλλα οτι οι μη ΔΥ ειναι κυριολεκτικα επι ξυλου κρεμαμενοι.

Και αυτην την λογικη,την λογικη του μπαμπινο και των φιλων του,ΔΕΝ θα την ακολουθησω.
Και που'σαι?Ο μπαμπινο και οι φιλοι του ΔΕΝ αγγιζουν τις κατηγοριες μπατσων,δικαστων και στρατιωτικων.Το αντιθετο.
 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6
Δεκαέξι μισθοί στη Βουλή

«Εξόφθαλμη» είναι η περίπτωση των Υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι λαμβάνουν 16 μισθούς το χρόνο. Πέραν από τους 14 μισθούς, που παίρνουν όλοι οι μισθωτοί, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δικαιούνται άλλων δύο μισθών, που προσεγγίζουν τα 3.000 ευρώ έκαστος, για το άνοιγμα και το κλείσιμο της Βουλής! Το συγκεκριμένο προνόμιο διατηρείται φυσικά και στη σύνταξη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ, μια καθαρίστρια της Βουλής συνταξιοδοτείται με ποσό που μπορεί να φτάσει κατά περίπτωση ακόμη και τα 1.600 ευρώ το μήνα, όταν Διευθυντής άλλου Υπουργείου –με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας– συνταξιοδοτείται με σύνταξη χαμηλότερη, που φτάνει ακόμη και τα 960 ευρώ το μήνα.

Ωσαύτως, καθαρίστρια στο ΥΠΟΙΚ εκμεταλλευόμενη τα ειδικά επιδόματα και τις υπερωρίες, μπορεί να δει το μισθό της να διαμορφώνεται -σε ακραία περίπτωση, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από τις ίδιες πηγές- ακόμη και σε 4000 ευρώ το μήνα.

 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Mη μπερδεύεσαι.
Άλλο πράγμα η κατάργηση της μονιμότητας,άλλο πράγμα η καρατόμηση και το ξεπούλημα.
Άλλο πράγμα η ανακλητότητα και άλλο πράγμα να πέφτει όλο τα ανάθεμα στον πολίτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..
άνα μπράβο
εδώ όμως όποιοι δεν θέλουνε να ζημώσουνε 10 μέρες κοσκινίζουνε
και ενώ μια χαρά καταλαβαίνουνε, τα κάνουνε όλα αχταρμά και τελικά δεν γίνεται τίποτα

κάθε ένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης
και ο πολίτης έχει, αφού αποδέχεται τις πρακτικές του Δημοσίου

ο ίδιος πολίτης που βλαστημάει γιατί ξίνεται η υπάλληλος της εφορίας, ο ίδιος πολίτης θα πάει να γλείψει προεκλογικά για μια θεσούλα εκεί
δεν φταίνε οι ΔΥ για την κρίση
αλλά αν δεν φτιάξεις το δημόσιο που νοσεί, από κρίση δεν βγαίνεις
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Mπαρδον,αλλα ΕΑΝ οι παραπανω ηταν φορεις και ασκουσαν εξουσια το ελληνικο κρατος ουτε καν θα το σκεφτοταν να τους αγγιξει.

Οπως ΔΕΝ το κανει για τις κατηγοριες που προανεφερα.Μπατσους,δικαστικους και στρατιωτικους δηλαδη.

Κατα τα αλλα που λες για μενα το ζητημα δεν ειναι οτι οι ΔΥ εχουν καλυτερες απολαβες(εαν με το"προνομια"εννοεις αυτες δηλαδη)αλλα οτι οι μη ΔΥ ειναι κυριολεκτικα επι ξυλου κρεμαμενοι.

Και αυτην την λογικη,την λογικη του μπαμπινο και των φιλων του,ΔΕΝ θα την ακολουθησω.
Και που'σαι?Ο μπαμπινο και οι φιλοι του ΔΕΝ αγγιζουν τις κατηγοριες μπατσων,δικαστων και στρατιωτικων.Το αντιθετο.
σε ξαναρώτησα
ποιος είναι ο Μπαμπίνο; ποιον εννοείς;
 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6
Υπάλληλος της βουλής βγήκε στην σύνταξη με εφάπαξ 400.000 ευρω.


Την ώρα που ο μισθός του εργαζόμενου πέφτει στα Τάρταρα και οι τσέπες μας αδειάζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου με τις περικοπές και τα νέα μέτρα κάποιοι εξακολουθούν να "χαίρονται" προνόμια αξίας χιλιάδων ευρώ.
Φυσικά πρόκειται για τους υπαλλήλους της Βουλής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Βουλευτές της χώρας και άρα "δικαιούνται" προνόμια και πιο ευνοϊκή μεταχείριση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το "Πρώτο Θέμα", την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία φτάνει τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάλληλος της Βουλής, με διευθυντικό βαθμό, που συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο μήνες, έλαβε αμέσως και το διπλό εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, λαμβάνει συνολικά και από τα δύο ταμεία (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων), ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ.
Η εφημερίδα κάνει σύγκριση με υπάλληλο του δημοσίου, η οποία βγήκε στη σύνταξη και προσπάθησε να μάθει πότε θα πάρει το εφάπαξ (58.000 ευρώ). Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να το περιμένει πριν το 2014, αν καταφέρει να το πάρει.

Η άμεση καταβολή του εφάπαξ και η παράκαμψη της λίστας προτεραιότητας μπορεί να γίνει αν ο δικαιούχος πιστοποιήσει με έγγραφα κρατικού νοσοκομείου, ότι ο ίδιος ή συγγενής του πρώτου βαθμού, πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Ωστόσο η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή της εξαίρεσης αμφισβητείται και θεωρείτε ως παραθυράκι για να ευνοούνται συγκεκριμένοι υπάλληλοι.
 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6

Υπάλληλοι βουλής:Διπλό εφάπαξ και σύνταξη στο 140% του μισθού!
Την ώρα που το "μαχαιρι" στους υπόλοιπους εργαζομένων δεν έχει τέλος

Πως γίνεται ένας κατά τα άλλα απλός δημόσιος υπάλληλος να παίρνει σύνταξη πάνω από το 75% που προβλέπει ο νόμος;Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να δουλεύει στη Βουλή. Με λογιστικές αλχημείες της τελευταίας-κυριολεκτικά-στιγμής και με βάση τη διάταξη για συνταξιοδότηση με το τελευταία μισθό, μπαίνει μια προσαύξηση στον τελευταίο πριν τη συνταξιοδότηση μισθό και τελικά η σύνταξη είναι ίση με το 100% ή ακόμη και το 140% του μισθού, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τη σύνταξη που παίρνουν στο χέρι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί του Δημοσίου!

Με βάση το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ένας υπάλληλος της Βουλής που λίγο πριν τη σύνταξη παίρνει μισθό 1765 ευρώ με μια προσαύξηση στο βασικό μισθό και τα δύο βασικά επιδόματα της τάξης του 15% ξαφνικά ένα μήνα πριν συνταξιοδοτηθεί εμφανίζεται να έχει μισθό 2.229 ευρώ.

Με βάση αυτό το ποσό υπολογίζεται η σύνταξή του και έτσι αντί να παίρνει μια σύνταξη κάπου 1.400 ευρώ, λαμβάνει τελικά πάνω από 1.700.

Το πιο προκλητικό απ' όλα είναι πως εκτός του ότι η σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη, ο υπάλληλος αυτός δεν έχει πληρώσει και την παραμικρή εισφορά για αυτά τα εξτρά χρήματα!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται δύο εφάπαξ. Ένα από το ταμείο πρόνοιας και ένα από τη Βουλή.




 

Επισκέπτης
σε ξαναρώτησα
ποιος είναι ο Μπαμπίνο; ποιον εννοείς;
URL]]
 

Επισκέπτης
Σεβαλιε,τι λες,να συμμαχησω με τον υπαλληλο που ανοιξε το νημα?
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Υπάλληλοι βουλής:Διπλό εφάπαξ και σύνταξη στο 140% του μισθού!
Την ώρα που το "μαχαιρι" στους υπόλοιπους εργαζομένων δεν έχει τέλος

Πως γίνεται ένας κατά τα άλλα απλός δημόσιος υπάλληλος να παίρνει σύνταξη πάνω από το 75% που προβλέπει ο νόμος;Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να δουλεύει στη Βουλή. Με λογιστικές αλχημείες της τελευταίας-κυριολεκτικά-στιγμής και με βάση τη διάταξη για συνταξιοδότηση με το τελευταία μισθό, μπαίνει μια προσαύξηση στον τελευταίο πριν τη συνταξιοδότηση μισθό και τελικά η σύνταξη είναι ίση με το 100% ή ακόμη και το 140% του μισθού, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τη σύνταξη που παίρνουν στο χέρι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί του Δημοσίου!

Με βάση το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ένας υπάλληλος της Βουλής που λίγο πριν τη σύνταξη παίρνει μισθό 1765 ευρώ με μια προσαύξηση στο βασικό μισθό και τα δύο βασικά επιδόματα της τάξης του 15% ξαφνικά ένα μήνα πριν συνταξιοδοτηθεί εμφανίζεται να έχει μισθό 2.229 ευρώ.

Με βάση αυτό το ποσό υπολογίζεται η σύνταξή του και έτσι αντί να παίρνει μια σύνταξη κάπου 1.400 ευρώ, λαμβάνει τελικά πάνω από 1.700.

Το πιο προκλητικό απ' όλα είναι πως εκτός του ότι η σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη, ο υπάλληλος αυτός δεν έχει πληρώσει και την παραμικρή εισφορά για αυτά τα εξτρά χρήματα!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται δύο εφάπαξ. Ένα από το ταμείο πρόνοιας και ένα από τη Βουλή.




καλά..για τη βουλή τα έχουμε πει πολλάκις
αλλά αυτοί δεν θεωρούνται πως παίρνουνε μισθό αλλά αποζημίωση...
αφού ούτε μείωση δεν τους έχει γίνει, ούτε κόψιμο μισθών και επιδομάτων
 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6
Απαντηση σε αυτους που προασπισθηκαν την εργατικοτητα των υπαλληλων του ΟΣΕ. Η πλειονοτητα των υπαλληλων του ΟΣΕ ειναι μια κλικα κοπροσκυλων που τργαν τα λεφτα των ελληνων φορολογουμενων και καταταλαιπωρουσαν το επιβατικο κοινο.







ΟΣΕ: Ζημιές 9 δισ. ζημιές και... spa για τα στελέχη
Ο Οργανισμός κατέχει σήμερα τον τίτλο του μεγαλύτερου μηχανισμού χρεών στην Ελλάδα, μετρώντας περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημίες.




Χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει αλλαγές στη διοίκηση του προβληματικού Οργανισμού, συνεχίζουν να επικρατούν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, συνθέτοντας τη μόνιμη εικόνα ασυδοσίας στην πλέον ζημιογόνα ΔΕΚΟ με ένα ιλιγγιώδες χρέος δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κυκλώματα υπαλλήλων που λυμαίνονταν τον Οργανισμό στήνοντας φάμπρικα πλαστογραφήσεων και κλοπής χιλιάδων ταυτοτήτων και υπηρεσιακών σημειωμάτων, τα οποία παρέχουν προνόμια έκπτωσης εισιτηρίων και απεριόριστων διαδρομών με τα τρένα του Οργανισμού, συμβάσεις με πρώην υπαλλήλους του ΟΣΕ για παροχή υπηρεσιών έκδοσης εισιτηρίων με υπερβολικά υψηλές προμήθειες, που προκαλούν αν μη τι άλλο ερωτηματικά, αλλά και υπέρογκες απολαβές τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού, που θυμίζουν αμοιβές των «golden boys», αποτυπώνουν την εικόνα απαξίωσης, διοικητικού χάους και ασυδοσίας στον ΟΣΕ.

Φάμπρικα χρεών

Ο Οργανισμός κατέχει σήμερα τον τίτλο του μεγαλύτερου μηχανισμού χρεών στην Ελλάδα, μετρώντας περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημίες. Ενδεικτικό μάλιστα της ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης του ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι ενώ το ετήσιο έλλειμμα το 2003 ανερχόταν σε 370 εκ. ευρώ, το 2009 το ετήσιο έλλειμμα ανήλθε σε 850 εκ. ευρώ. Καθημερινά, δηλαδή, ο ελληνικός σιδηρόδρομος καταγράφει ζημίες που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

SPA

Την ίδια στιγμή ...με συνεδρίες χαλάρωσης λύνουν τα τεράστια προβλήματα του ΟΣΕ τα ανώτατα στελέχη μιας εκ των θυγατρικών του εταιρειών.

Τα εταιρικά σεμινάρια του Οργανισμού γίνονται στο spa «Αλατοσπήλαιο» που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων, με τον ΟΣΕ να διαφημίζεται από το site του ως «εταιρικός πελάτης»....

Μείωση δραστηριότητας

Ενα από τα μεγαλύτερα όμως παράδοξα που συνέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια στον Οργανισμό ήταν η μείωση των εσόδων από επιβάτες, παρά τη σημαντική αύξηση στο διάστημα αυτό της επιβατικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, το 2003 τα έσοδα για τον ΟΣΕ από τους επιβάτες ανέρχονταν σε 67 εκ. ευρώ. Παρά το γεγονός της ενσωμάτωσης προ δύο περίπου ετών του προαστιακού στην ΤΡΕΝΟΣΕ, του οποίου τα έσοδα από επιβάτες υπολογίζονται σε περίπου 10 εκ. ευρώ, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 35% της συνολικής επιβατικής κίνησης στον ΟΣΕ όλα αυτά τα χρόνια, τα έσοδα πέρυσι δεν ξεπέρασαν τα 62 εκ. ευρώ.

Ενώ δηλαδή η επιβατική κίνηση σημειώνει αύξηση όλα αυτά τα χρόνια, τα έσοδα του ΟΣΕ εμφανίζουν πτώση. Μέρος της λύσης του «αινίγματος» αυτού μοιάζει να «κρύβεται» πίσω από μια υπόθεση κλοπής και πλαστογράφησης χιλιάδων ταυτοτήτων του ΟΣΕ και υπηρεσιακών σημειωμάτων απεριορίστων διαδρομών που μέχρι σήμερα στον Οργανισμό την κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό.

Μισθοδοσία

Την ίδια ώρα, οι απολαβές των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων ενός Οργανισμού που βουλιάζει ολοένα και περισσότερο σε συσσωρευμένες ζημίες δισεκατομμυρίων ευρώ θυμίζουν βασικά τους μισθούς των περίφημων «golden boys».

Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει σήμερα στο φως αντίγραφα της μισθοδοσίας υπαλλήλων του ΟΣΕ που αποκαλύπτουν την οικονομική «αφαίμαξη» του Οργανισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ετήσια μισθολογική δαπάνη του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των στελεχών του ΟΣΕ, αγγίζει σήμερα τα 430 εκατομμύρια ευρώ, ποσό υπέρογκο για τον υπερχρεωμένο ελληνικό σιδηρόδρομο. Το παράδοξο, μάλιστα, είναι ότι ενώ σήμερα το προσωπικό του ΟΣΕ ανέρχεται σε 7.800 άτομα, το 2003 που απασχολούνταν επιπλέον 2.500 άτομα, το κόστος μισθοδοσίας του Οργανισμού δεν ξεπερνούσε τότε τα 260 εκ. ευρώ.

Από τα αντίγραφα γίνεται αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο εκτοξεύονται στα ύψη οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός διοικητικού υπαλλήλου που ενώ οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές του ανέρχονται σε 2.918 ευρώ, το σύνολο των αποδοχών του φθάνει τις 11.496 ευρώ. Με τον βασικό του μισθό να ανέρχεται στα 1.108 ευρώ, εμφανίζεται να έχει δουλέψει 60 ώρες υπερωρία για τις οποίες λαμβάνει περί τα 800 ευρώ. Πέραν αυτών όμως έχει εργαστεί 3 αργίες για τις οποίες λαμβάνει περί τα 350 ευρώ. Μάλιστα, αμείβεται με επιπλέον 60 ευρώ για έξτρα υπερωρίες που εμφανίζεται να έχει απασχοληθεί στις αργίες αυτές.

Στη μακρά λίστα των επιδομάτων ακολουθεί αυτό των διαχειριστικών λαθών. Πρόκειται για ένα επίδομα που θεσπίστηκε τη δεκαετία του ‘80 για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που διαχειρίζονταν χρήματα του ΟΣΕ.

Και αν όλα αυτά θεωρούνται σύννομες επιπλέον αμοιβές, κάθε άλλο παρά νόμιμα χορηγούνται κάποια από τα επιδόματα που ακολουθούν στη λίστα με την ανάλυση των αποδοχών.

Για παράδειγμα, λαμβάνει «ένα τακτικό λειτουργικό επίδομα», το οποίο δικαιούνται όσοι δεν έχουν εργαστεί εκείνο τον μήνα σε τρένο. Μόνο που στη συγκεκριμένη μισθοδοσία, ο υπάλληλος λαμβάνει το λεγόμενο επίδομα επικίνδυνης εργασίας, το οποίο δικαιούνται όσοι εργάζονται στα τρένα.

ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Τρελά κέρδη ημετέρων σε θολές συμβάσεις

Ενδεικτικό της εικόνας ασυδοσίας και κακοδιαχείρισης -όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του ΟΣΕ στο «Εθνος της Κυριακής»- αποτελεί η ιστορία μιας σύμβασης ανάθεσης έκδοσης εισιτηρίων σε ιδιώτη σε έναν σταθμό του ΟΣΕ στον Νομό Πιερίας. Στα τέλη Μαΐου του 2009 έκλεισε ο σταθμός του ΟΣΕ κοντά στον Πλαταμώνα στον Νομό Πιερίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εξής τραγελαφική εικόνα: Οι επιβάτες από τους Νέους Πόρους με κατεύθυνση προς Λάρισα και προορισμό τον Πλαταμώνα έμπαιναν στο τρένο χωρίς εισιτήριο. Ο υπάλληλος όμως του ΟΣΕ δεν προλάβαινε να κόψει εισιτήρια σε όλους τους επιβαίνοντες μέχρι το τρένο να φτάσει στον σταθμό του Πλαταμώνα, χάνοντας καθημερινά κάποια έσοδα. Ετέθη το ζήτημα με τη μορφή καταγγελίας και η διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει με σύμβαση παροχής υπηρεσιών την έκδοση των εισιτηρίων σε συγγενικό πρόσωπο νυν υπαλλήλου του ΟΣΕ. Για την έκδοση των εισιτηρίων χρησιμοποιούνται οι κτιριακές εγκαταστάσεις στον σταθμό που είχε νωρίτερα κλείσει, χωρίς την καταβολή κάποιου ενοικίου, ενώ το ποσοστό προμήθειας επί του συνολικού ποσού ακαθάριστων εισπράξεων από την πώληση-έκδοση εισιτηρίων έχει καθοριστεί σε 17,5%, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό σε σχέση με άλλες αντίστοιχες συμβάσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά περίεργο τρόπο η συγκεκριμένη σύμβαση έχει υπογραφεί έναν μήνα μετά την έναρξη ισχύος της.

«ΠΟΝΤΙΚΟΙ» ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εστησαν πάρτι με κλεμμένες κάρτες

Eξαιτίας του οργανωτικού αλαλούμ και του διοικητικού χάους που επικρατεί χρόνια τώρα στον OΣE, το κύκλωμα που είχε στήσει φάμπρικα πλαστογράφησης και κλοπής εισιτηρίων, ταυτοτήτων και υπηρεσιακών σημειωμάτων με προνόμια απεριόριστης χρήσης των τρένων δρούσε, όπως φαίνεται, κυριολεκτικά ανεξέλεγκτα.

Xιλιάδες παράνομες ταυτότητες και υπηρεσιακά σημειώματα που δηλώθηκαν ότι εκλάπησαν κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα σε χέρια ιδιωτών που εμφανίζονται να είναι υπάλληλοι του OΣE ή συγγενικά τους πρόσωπα.

H υπόθεση σήμερα -όπως μας αποκαλύπτουν συνδικαλιστικά στελέχη του Oργανισμού- βρίσκεται στο στάδιο της αστυνομικής έρευνας, έχοντας ήδη κληθεί για ανάκριση κάποιοι υπάλληλοι του OΣE.

Παρά όμως το γεγονός ότι η δράση του κυκλώματος αυτού αφορά σε πολύ προγενέστερο χρόνο, παρέμενε μακριά από τη δημοσιότητα μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή της κυβέρνησης.

Oπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κάποιοι εργαζόμενοι στο «Eθνος της Kυριακής», «τα στόματα κάποιων άρχισαν να ανοίγουν μετά τον περασμένο Oκτώβριο, που έγιναν οι εκλογές και άλλαξε η κυβέρνηση».

Tο ερώτημα βέβαια που θέτουν στελέχη της Oμοσπονδίας Eργαζομένων είναι γιατί αφού η υπόθεση παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη και ενώ ήταν σε γνώση κάποιων ανθρώπων στη διοικητική πυραμίδα στον Oργανισμό, δεν είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα κάποια μέτρα για την ακύρωση όλων αυτών των χιλιάδων ταυτοτήτων και υπηρεσιακών σημειωμάτων που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να κυκλοφορούν και να χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα.

Προ εβδομάδων, πάντως, έγινε γνωστό ότι στην κατοχή κάποιου που επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Λαμία βρέθηκαν δύο τέτοιες ταυτότητες, που είχαν κλαπεί και πλαστογραφηθεί.

Eνδεικτική μάλιστα της δράσης του κυκλώματος αυτού είναι και μία πρόσφατη αναφορά από τη Γενική Διεύθυνση Xρηματικής και Eμπορικής Διαχείρισης του OAΣA, βάσει της οποίας προκύπτει ότι για τα δρομολόγια του Προαστιακού (έχει απορροφηθεί από τη θυγατρική TPAINOΣE του OΣE) Aθήνα - Mαγούλα και Aθήνα - Kορωπί το 2007 είχαν κλαπεί 16.000 εισιτήρια, αξίας 50.000 ευρώ.

Aξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι, κατά περίεργο τρόπο, ενώ η επιβατική κίνηση σημειώνει σημαντική αύξηση την τελευταία πενταετία, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο χρόνια που έχει ενσωματωθεί ο Προαστιακός, τα έσοδα του OΣE από την επιβατική κίνηση εμφανίζουν πτώση.
 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6
Το φαγοπότι καλά κρατεί....

Καταστρατηγούνται στην πράξη οι νομοθετικές ρυθμίσεις για περικοπές δαπανών και για μειώσεις σε μισθούς. Αποκαλύφτηκαν αυξήσεις σε μισθούς διευθυντών του ΟΣΕ της τάξεως του 25%.

Η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά εξακολουθεί να εισπράττει χρυσά επιδόματα. Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010
Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια για την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν την ευθύνη οι υπουργοί, συνδιαμορφώνοντας και υιοθετώντας τον «χάρτη» των περικοπών και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών......

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκρύπτει την εικόνα που έχει για το εάν και κατά πόσο εφαρμόζονται από όλους οι περικοπές σε μισθούς και δαπάνες.

Μέλη του κυβερνητικού επιτελείου ομολογούν ότι στην πράξη αναδεικνύονται φαινόμενα που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και ότι κυβερνητικοί παράγοντες «βυθίζονται» ουκ ολίγες φορές στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, χωρίς να φτάνουν εγκαίρως στον στόχο.

Για παράδειγμα, η απόφαση για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» προσέκρουσε σε «αδιέξοδα» που συμβαδίζουν με την άποψη ότι η εφαρμογή της θα αρχίσει αφού παρέλθει -τουλάχιστον- ένα εξάμηνο.

Ταυτόχρονα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και αλλού, εμφανίζονται «υπογραφές» που κάθε άλλο υπηρετούν τον κεντρικό κυβερνητικό στόχο για «συμμάζεμα» των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν καθημερινά επιστολές, όπου «συμπυκνώνεται» η αντίδραση πολιτών για τη λειτουργία κρατικών οργανισμών, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «Εθνους της Κυριακής» ότι ο ΟΣΕ δεν απέφυγε μια αύξηση της τάξεως του 25% στους διευθυντές, ότι η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά πορεύεται με επιδόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, διαβάζουν καθημερινά επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αρμόδιοι υπουργοί διαπιστώνουν ότι η ψήφιση νομοσχεδίων - ακόμη και με ευθύνη τους - παραμένει... κενό γράμμα.

Η σπατάλη ανεξέλεγτων λογαριασμών διαφόρων «κωδικών» ανά υπουργείο συνεχίζεται και θεωρείται εν ολίγοις «πηγάδι χωρίς πάτο» χωρίς ακόμη απάντηση.

Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνουν να καταγράψουν την αδικαιολόγητη ροή δαπανών, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν σημάνει συναγερμό.

Στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:

Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%
Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%
Προιστάμενος Τμήματος ως 15%
Προιστάμενος Τομέα ως 10%
Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:

Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010. Το ποσό δίνεται για εκδήλωση για το σχολικό έτος 2009 -10.

Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις.

Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είναι τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.

Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%



 
OP
OP
J

johngeorgie

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Μηνύματα
610
Like
10
Πόντοι
6
Υπερωρίες από χρυσάφι στον ΟΣΕ
Μοιράζουν υπέρογκους μισθούς σε ημέτερους με πλασματικές υπερωρίες, αργίες και επιδόματα και μπλοκάρουν αποφάσεις για μειώσεις






Υπερωρίες από χρυσάφι στον ΟΣΕ
Μοιράζουν υπέρογκους μισθούς σε ημέτερους με πλασματικές υπερωρίες, αργίες και επιδόματα και μπλοκάρουν αποφάσεις για μειώσεις

Κύκλωμα γαλάζιων ημετέρων στον ΟΣΕ λυμαίνεται δημόσιο χρήμα, μοιράζοντας σκανδαλωδώς υπέρογκους μισθούς με πλασματικές υπερωρίες, αργίες και επιδόματα στους φίλα... προσκείμενους υπαλλήλους του Οργανισμού.

Πρόκειται για ένα κομματικό κύκλωμα στελεχών που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε συνθήκες διοικητικού χάους και απόλυτης ασυδοσίας στον υπερχρεωμένο ελληνικό σιδηροδρομικό οργανισμό και το οποίο συνεχίζει ανενόχλητο να διανέμει κατά το δοκούν τη φουσκωμένη μισθολογική «πίτα» στον υπερχρεωμένο ΟΣΕ.

Την ίδια ώρα και ενώ ο προαστιακός βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της διάλυσης ελλείψει προσωπικού, δεκάδες υπάλληλοι παραμένουν αποσπασμένοι σε γραφεία υπουργών και βουλευτών.

Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος στον ΟΣΕ, όπου μεταξύ άλλων είδαν το φως της δημοσιότητας και απολαβές τεχνικών υπαλλήλων που θυμίζουν μισθούς των «golden boys», η διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θορυβημένη από τα όσα αποκαλύφθηκαν, επιχείρησε να βάλει φραγμούς στη μισθολογική ανισοκατανομή που ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με εσωτερικό έγγραφο που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2010, η αρμόδια διεύθυνση επιχείρησε να βάλει πλαφόν στις υπηρεσίες των μηχανοδηγών σε μια προσπάθεια να θέσει τέλος στη σκανδαλώδη ανισοκατανομή των μισθών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν συνδικαλιστικά στελέχη του Οργανισμού, το εν λόγω επίσημο έγγραφο «εξαφανίστηκε» προτού καν κοινοποιηθεί στους υπαλλήλους.

Σε όλες, πάντως, τις περιπτώσεις των υψηλόμισθων υπαλλήλων οι «έκτακτες» αποδοχές εμφανίζονται μεγαλύτερες από τις κανονικές. Στη λίστα μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΟΣΕ υπάρχουν υπάλληλοι οι μηνιαίες αποδοχές των οποίων φθάνουν ή και ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ, με τον βασικό μισθό να κινείται στα επίπεδα των 1.000 - 1.100 ευρώ περίπου.

Πηγές προέλευσης των έκτακτων αποδοχών εκτός των διαφόρων επιδομάτων που παρέχονται επιλεκτικά, είναι η υπερωριακή απασχόληση και οι πληρωμένες αναπαύσεις (ρεπό). Η έλλειψη, άλλωστε, προσωπικού στις τάξεις των μηχανοδηγών είναι μια κατάσταση που εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις των ημετέρων. Ενώ θα έπρεπε να απασχολούνται όχι λιγότεροι από 800 μηχανοδηγοί στον ΟΣΕ, συνολικά δεν υπερβαίνουν τους 560, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 είναι προϊστάμενοι μηχανοστασιάρχες και δεν εκτελούν υπηρεσίες στις αμαξοστοιχίες.

Υπάρχουν μηχανοδηγοί οι οποίοι στις λίστες με τις πληρωμένες αναπαύσεις εμφανίζονται να έχουν δουλέψει σχεδόν όλα τα ρεπό του χρόνου(περισσότερα από 100).

«Εξαφάνισαν» το πλαφόν
Μετά τις αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» η διοίκηση επιχείρησε να βάλει πλαφόν στις υπηρεσίες. Το έγγραφο απλά... εξαφανίστηκε.

H ΛΙΣTA
Μισθολογικές διαφορές έως και... 30.000 €

Στη λίστα με τις ετήσιες μισθολογικές απολαβές του 2009, την οποία το «Εθνος της Κυριακής» έχει στη διάθεσή του, εμφανίζονται για παράδειγμα δύο μηχανοδηγοί με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, όπου οι μεικτές αποδοχές του ενός υπαλλήλου φθάνουν τις 58.000, ενώ οι αποδοχές του δεύτερου υπαλλήλου ξεπερνούν τις 82.000. Ο ένας εμφανίζεται να έχει πληρωθεί μεταξύ άλλων 47 ρεπό στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, ενώ ο έτερος υπάλληλος δεν πληρώθηκε ούτε ένα ρεπό το 2009. Αριστερά αντίγραφο μισθολογικής κατάστασης που δείχνει πως ο μισθός των 1.100 ευρώ γίνεται... 6.500 ευρώ.

Σήμερα το προσωπικό του ΟΣΕ ανέρχεται σε 6.500 άτομα με μισθολογικό κόστος 430 εκ. ευρώ ενώ το 2003 που απασχολούνταν επιπλέον 2.500 άτομα, το κόστος μισθοδοσίας του δεν ξεπερνούσε τότε τα 260 εκ. ευρώ.

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Το 10% διορίστηκε και αποσπάστηκε

Την ώρα που συνεχίζεται το όργιο σπατάλης στον Οργανισμό, ο προαστιακός, λειτουργώντας σε συνθήκες χάους, κυριολεκτικά βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, από τα 330 άτομα που εργάζονται, οι περί τους 35 εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα και σήμερα αποσπασμένοι σε διάφορα υπουργεία και γραφεία βουλευτών με αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί ημερών κυβερνήσεως της ΝΔ.

Ενδεικτικό της τραγελαφικής εικόνας που εμφανίζει σήμερα ο προαστιακός και που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων είναι ότι υπάρχουν ελάχιστοι υπάλληλοι -μόλις 11 άτομα- για να ελέγχουν τα εισιτήρια των επιβατών σε ένα δίκτυο μήκους 120 χιλιομέτρων.

Στον σταθμό μετεπιβίβασης στην περιοχή των Λιοσίων, παρά το ότι το τελευταίο τρένο περνάει στις 23.00, το εκδοτήριο κλείνει στις 8 το απόγευμα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Την εικόνα διάλυσης συμπληρώνουν τα εκτός λειτουργίας ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων σε όλους τους σταθμούς από τον Πειραιά μέχρι και την Αθήνα.

«Ακόμα δηλαδή και εκείνοι που φιλοτιμούνται να βγάλουν εισιτήριο -μας λένε χαρακτηριστικά στελέχη του προαστιακού- δεν βρίσκουν μηχανήματα που λειτουργούν για να τα ακυρώσουν».

Κώστας Νάνος
nanos@pegasus.gr
 

Επισκέπτης
Απαντηση σε αυτους που προασπισθηκαν την εργατικοτητα των υπαλληλων του ΟΣΕ. Η πλειονοτητα των υπαλληλων του ΟΣΕ ειναι μια κλικα κοπροσκυλων που τργαν τα λεφτα των ελληνων φορολογουμενων και καταταλαιπωρουσαν το επιβατικο κοινο.
Eιμαι μαζι σου συμμαχε ΠΑΣΟΚε.

Μονο πες μου πως μπορω να στησω και εγω μια ΜΚΟ,απο αυτες που θα δινουν μαξιμουμ 625 Ευρω κρατωντας και αυτες μια προμηθεια.

Κρατικα θα ειναι τα φραγκα.Για την αναπτυξη.
 

Επισκέπτης
κάθε ένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης

Άλλο αυτό, μεγάλη κουβέντα.
Ακόμα κι έτσι να είναι, δε μπορεί να την πληρώνει ΜΟΝΟ ο πολίτης.
Εδώ ζούμε τ θέατρο του παραλόγου. Φταίει πάντα ο Χατζηπετρής. Παίζει να είμαστε το μοναδικό (μπουρδελο)κράτος στην υφήλιο όπου ότι και να γίνει οι ευθύνες σταματάνε έξω απ'τις πόρτες των υπουργικών γραφείων..
Και το θράσος περισσεύει..
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom