Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Μέλη : 157725
Online:  2540 επισκέπτες & 268 μέλη 
Κατάλογος : 9472 καταχωρίσεις & 56720 κριτικές
 • Ξέχασες το password;
 • Ξέχασες το username;
 • Γίνε μέλος!
 • Αναζήτηση
     
                     

  Τίνα Σπάθη

  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη
  Τίνα Σπάθη

  Ελληνική Φιλμογραφία

  1. Το γυμνό κορμί της για δόλωμα (1974)
  2. Ο Πυρετός της Ηδονής (1974)
  3. Διαστροφές (1974)
  4. Αληθινή Ηδονή (1974)
  5. Γυμνό Κεντρί (1975)
  6. Μέλι το Κορμί της (1975)
  7. Η Λεσβία (1975)
  8. Δωμάτιο 69 (1975)
  9. Το Ακρογιάλι του Έρωτα (1976)
  10. Έξι Διεστραμμένες Ζητούν Δολοφόνο (1976)
  H Τίνα Σπάθη (κανονικό όνομα Κωνσταντίνα Σπαθούμα) είναι η γυναίκα-θρύλος των αισθησιακών ταινιών της δεκαετίας του '70, της soft εποχής του ελληνικού πορνό. Ανακάλυψη του σκηνοθέτη Απόστολου Τεγόπουλου (ο οποίος είναι κι αυτός που της αλλάζει το όνομα), πρωτοεμφανίζεται στον ελληνικό κινηματογράφο το 1974 στην ταινία Διαστροφές του Γιώργου Νομικού και γρήγορα ξεχωρίζει απ' τις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες λόγω της ομορφιάς της, του ιδιαίτερου βλέμματος της αλλά και του πλούσιου και πολύ όμορφου στήθους της.
  Η Τίνα Σπάθη δεν έχει παίξει ποτέ σε hardcore ταινία και όλες οι ερωτικές σκηνές που συμμετείχε ήταν στα όρια το μαλακού πορνό. Η φήμη ότι έχει συμμετάσχει σε σκληρές τσόντες ξεκίνησε απ' την δεκαετία του '70 και εξακολουθεί να κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί ποτέ. Η σύγχυση αυτή δικαιολογείται εν μέρει απ' την κυκλοφορία σκληρών εκδόσεων κάποιων ταινιών που έπαιζε η Τίνα Σπάθη όπως π.χ. η ταινία Έγκλημα στη Γλυφάδα. Η ταινία αυτή κάποια στιγμή κυκλοφόρησε και με τον τίτλο Έξι Διεστραμμένες Ζητούν Δολοφόνο όπου είχαν προστεθεί hardcore σκηνές από άλλες ταινίες με άσχετους ηθοποιούς.
  Ένας ακόμα σημαντικός λόγος της δημιουργίας αυτής της φήμης είναι η εμφάνιση της νεαρής ηθοποιού Κατερίνας Σπάθη τη δεκαετία του '80 η οποία έπαιξε μόνο σε hardcore ταινίες. Η επιλογή αυτού του ονόματος μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι και το γεγονός ότι η Κατερίνα Σπάθη εμφανίστηκε σε κάποιους τίτλους ταινιών που συμμετείχε ως Τίνα Σπάθη αποδεικνύει πως κάποιοι εκμεταλλεύονταν αυτό το μπέρδεμα για εμπορικούς σκοπούς.
  Από τις καλύτερες ταινίες της Τίνας Σπάθη είναι Η Λεσβία (1975) του Στράτου Μαρκίδη και το Μέλι στο Κορμί της (1975) του Ηλία Μυλωνάκου, ταινίες γεμάτες από λεσβιακές σκηνές μεταξύ της ίδιας και της Μάγδας Μακρή.

  Κριτικές μελών

  Δεν υπάρχουν κριτικές γι' αυτή την καταχώρηση.

  Για να γράψετε κριτική παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε.