Νέα

Ταϊλάνδη sex trip...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTASF16
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57K
  • Εμφανίσεις 4M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
29.192
Κριτικές
34
Like
29.229
Πόντοι
13.427
Πωωω τέρμα Θεού μιλάμε.
Δίπλα Καμπότζη.
Πώς βρήκες εκεί πάνω.
Είναι πιο πάνω και από το Chiang Mai που πάω σύντομα.
Πηγα Τρατ με αεροπλανο και απο εκει με το φερυ-μποτ. Ειχα κλεισει δωματιο σε ξενοδοχειο, αλλα επειδη ηταν οβερ μπουκινγκ με βαλανε σε διορωφη βιλιτσα πανω στην θαλασσα.
 

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Μηνύματα
655
Κριτικές
1
Like
1.324
Πόντοι
206
Υπήρχε ή υπάρχει, μία Ελληνική ταβέρνα στο Πουκέτ, στην περιοχή που είναι το μουσείο για το τσουνάμι. Λένε πως έχει γαμάτο φαγητό!
στη καμαλα η Ελλληνικη ταβερνα Γιωργος Μαρια για Ελληνικο καλο φαγητο , ειχαμε παει πολλοι Ελληνες μαζι για Χριστουγενιατικο ρεβεγιον ,βεβαια τελευταια φορα που πηγα ηταν το 2019
 

rFactor

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2014
Μηνύματα
387
Like
75
Πόντοι
1
Εν τω μεταξύ βλέπω τώρα στο γκουγκλ ότι στην ίδια περιοχή έχει ανοίξει και δεύτερο ελληνικό εστιατόριο. Παπά Γκρικ λέγεται.


Αγαπητέ κωλόγερε, το συγκεκριμένο παληκάρι το γνώρισα κι εγώ κάπου μεταξύ 2015 και 2016, στο Koh Chang, τον είχα βγάλει κιόλας φωτογραφία (πριν καν πάω να του μιλήσω), και έψαξα και την βρήκα τώρα που μου τον θύμισες.
Άρα το "PAPAS" λειτουργούσε από τότε. Να είναι καλά με την οικογένειά του.
 

Συνημμένα

  • papas.jpg
    papas.jpg
    5,8 MB · Εμφανίσεις: 18

Paiktis74

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2019
Μηνύματα
51
Like
74
Πόντοι
0
Αυτό το παιδί είναι στο Κο Τσανγκ. Μάλιστα, σύμπτωση, έχει το ίδιο όνομα και επίθετο με έναν Έλληνα που ήταν πριν από 300 χρόνια πρωθυπουργός στην Ταυλανδη. Για ευνόητους λόγους δεν θέλω να πω το όνομα του.
'Oποιος δεν έχει διαβάσει ΄΄ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΙΑΜ΄΄ να το πράξει! Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το έχουν αποδώσει αρκετοί συγγραφείς...κυρίως ξένοι. Τα σέβη μου! Καλημέρα!
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
29.192
Κριτικές
34
Like
29.229
Πόντοι
13.427
'Oποιος δεν έχει διαβάσει ΄΄ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΙΑΜ΄΄ να το πράξει! Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το έχουν αποδώσει αρκετοί συγγραφείς...κυρίως ξένοι. Τα σέβη μου! Καλημέρα!
Πριν απο καποια χρονια ειχαμε αναφερθει εκτενως, σε αυτο εδω το νημα, στον Κωνσταντινο Γερακη. Και με φωτογραφιες και με διαφορα αποσπασματα απο την ζωη του.
Καλημερα.
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
29.192
Κριτικές
34
Like
29.229
Πόντοι
13.427
Απλως να μεταφερω εδω απο το Βικιπαιδεια.

Κωσταντής Γεράκης ή Costantin Gerachi, γνωστός ως Constance Phaulkon (1647 - 5 Ιουνίου 1688) ήταν χαρισματικός τυχοδιώκτης Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατάφερε να διοριστεί πρωθυπουργός του Σιάμ την περίοδο 1683 - 1688.[4][5][6]

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]​

Γεννήθηκε από Ελληνορθόδοξους γονείς στο Κάστρο της Άσσου, στην περιοχή της Ερίσου (pertinenza di Erisso) της βόρειας Κεφαλονιάς. Η οικογένεια Γεράκη (Gerachi) ήταν εγκατεστημένη στο χωριό Πλαγιά ήδη από τον 16ο αιώνα.[7] [8] Σε ηλικία 12 ετών, για άγνωστο λόγο, εγκατέλειψε το νησί, έγινε ναύτης και ξεκίνησε την τυχοδιωκτική δράση του, υπηρετώντας σε διάφορα αγγλικά πλοία και ταξιδεύοντας κυρίως στις Ινδίες. Το 1669 εγκατέλειψε το επάγγελμα του ναύτη κι έγινε υπάλληλος της αγγλικής Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών, εργαζόμενος στις αποθήκες της, στο Μπάνταμ της Ινδονησίας. Ο Γεράκης, σαν υπάλληλος της Εταιρείας έκανε πολλά ταξίδια σε χώρες της Ασίας και έκανε φιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της. Το 1675 εγκαταστάθηκε στο Σιάμ, εξακολουθώντας να εργάζεται για την Εταιρεία. Εκεί έμαθε τη γλώσσα και άρχισε να δημιουργεί στενές σχέσεις με σημαντικούς αξιωματούχους της βασιλικής αυλής.[4]

Το 1679 και μετά από δολοπλοκίες της Εταιρείας, ο Γεράκης έγινε υπεύθυνος εμπορίου του βασιλείου του Σιάμ. Γρήγορα κατέλαβε τη θέση του διερμηνέα στη βασιλική αυλή, καθώς ήταν πολύγλωσσος. Το 1680 εγκαταλείπει την Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών και το 1683 διορίστηκε πρωθυπουργός του Σιάμ. Το 1684 ξεκίνησαν οι συνομιλίες με τη Γαλλία για εμπορική συνεργασία, που τελικά επιτεύχθηκε το επόμενο έτος και οδήγησε σε πόλεμο το Σιάμ με την Εταιρεία, ο οποίος έληξε με την αποβίβαση, στη χώρα του Σιάμ, γαλλικής στρατιωτικής δύναμης.[4] Ο Γεράκης τιμήθηκε από τον Γάλλο βασιλιά με τον τίτλο του «Ιππότη του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ».

Οι Γάλλοι έγιναν αντιδημοφιλείς με την ρατσιστική συμπεριφορά τους. Ο Γεράκης, έχοντας αποκτήσει μεγάλη περιουσία, άρχισε πλέον να ανησυχεί γιατί έβλεπε ότι θα περιορίζονταν τα δικά του κέρδη. Το 1688 ο βασιλιάς Ναράι αρρώστησε βαριά από άγνωστη ασθένεια δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους του να δράσουν. Τον Μάιο ο Γεράκης προσκλήθηκε στην πρωτεύουσα του Σιάμ, Αγιουτάγια, σε συνάντηση με τον Φεράτσα ο οποίος ήταν ο ηγέτης της αντιβασιλικής παράταξης. Ο Φεράτσα αιχμαλώτισε τον Γεράκη και το Διάδοχο με την κατηγορία της προδοσίας, και τελικά τους δολοφόνησε. Στις 11 Ιουλίου πέθανε και ο Βασιλιάς Ναράι, έξαλλος με τα νέα που είχε μάθει αλλά ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Φεράτσα αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς ηγούμενος ενός ξενοφοβικού καθεστώτος.[εκκρεμεί παραπομπή]

Το Μάιο του 1682 παντρεύτηκε την Μαρία Γκυομάρ ντε Πίνια (Maria Guyomar de Pinha), μιγάδα γιαπωνεζο-πορτογαλικής καταγωγής. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο γιούς, τον João (Γιάννη) και τον Jorge (Γιώργο), ο πρώτος από τους οποίους απεβίωσε πριν τον φρικτό θάνατό του.[9]

Το σπίτι του Γεράκη στο Λοπμπούρι υπάρχει ακόμα και σήμερα και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο. Οι ιστορικοί διχάζονται για το ρόλο που διαδραμάτισε, αν δηλαδή ήταν όντως καιροσκόπος που επεδίωκε την ανέλιξή του στο θρόνο του Σιάμ, ή αν χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος από τον επίσης καιροσκόπο Φεράτσα, για την εξουδετέρωση του νόμιμου Διαδόχου.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom