προφανώς κάπως πρέπει να "μεταμφιεστεί" η πραγματική αιτία θανάτου, αλλά εγώ ρωτούσα πιο συγκεκριμένα. Τι έφταιγε (απ' όσο μπορούμε να ξέρουμε); Υπερβολική δόση; Κακής ποιότητας πράγμα; Κάποια αλληλεπίδραση ουσιών;
Αυτό που λεγόταν ότι είχα παραλύσει για ένα διάστημα το δεξί του χέρι και (και καλά) δεν μπορούσε να το εξηγήσει κανείς...;
Λίγο άσχετο με το αρχικό θέμα του τόπικ, ξέρω, αλλά μου δημιουργήθηκε η απορία όταν το είδα
Επρόκειτο για υπερβολική δόση, ο Σιδηρόπουλος είχε την οικονομική άνεση, δεν έπαιρνε σκάρτο πράγμα. Το χέρι του το έπαθε κάπου στα τέλη του 1989 με αρχές 1990, όταν πίνεις, καπνίζεις, δεν τρέφεσαι σωστά, κάνεις μια στρεσογόνα δουλειά και έντονη ζωή, δεν προσέχεις τον εαυτό σου και βεβαίως κάνεις συστηματική χρήση ηρωίνης για πολλά χρόνια, δημιουργούνται και προβλήματα υγείας. Γενικά ο Πάυλος ήταν γερός οργανισμός, φτηνά την έβγαλε και πέθανε και μια και έξω.
Η αιτία θανάτου δεν μεταμφιέστηκε, οι γιατροί καταγράφουν την αιτία όχι τι την προκάλεσε. Ποιος να κρύψει ότι ο Παύλος έπαιρνε ηρωίνη την στιγμή που ο ίδιος την είχε σημαία. Απλά όπως θα πουν ότι πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και όχι από τρακάρισμα κάποιος έτσι οι θάνατοι από ηρωίνη καταγράφονται ως ανακοπή ή πνευμονικό οίδημα. Καταγράφεται δηλαδή η σωματική μεταβολή.
Τον είδα Live κάπου το 1989 δεν θυμάμαι που, μετά βγήκε και ο δίσκος χωρίς μακιγιάζ. Ήταν όπως πάντα μοναδικός, λυπάμαι τα νέα παιδιά που δεν θα ζήσουν ποτέ τέτοιες στιγμές. Έχουν βέβαια τα δικά τους τώρα, hip hop κ.λπ. , όλες οι κουλτούρες καλές είναι δεν λέω, απλά τότε υπήρχε μια ενέργεια διαφορετική. Σήμερα όποιος θέλει μπορεί για παράδειγμα να βγει και να γράψει ένα τραγούδι ότι παίρνει ναρκωτικά, δεν τρέχει μία. όταν έγραψε ο Παύλο το "Η" είχαμε σοκαριστει και εμείς που τον ακούγαμε. Μην κοιτάτε σήμερα που μαζί με άλλους αποτελούν σταθμούς της Ελληνικής μουσικής. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι όσοι ακούγαμε ΤΟΤΕ τέτοια μουσική ήμασταν περιθωριακοί.