Νέα

Οικολόγοι Πράσινοι

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.117
Κριτικές
148
Like
2.713
Πόντοι
6.925
Σαν ιδέα μου άρεσε, τι σαίτ τους το έτρεχα ... μέχρι που άρχισαν να ψιλοεμφανίζονται και να δηλώνουν σε εφημερίδες και ο Καφε στην tv και ξενέρωσα. Ασαφείς σε όλα τους ασυντόνιστοι, αρκετά χύμα ανίκανοι να διαχειριστούν την ξαφνική άνοδο τους στα προγνωστικά.

Τελικά δεν την ρίχνω σε αυτούς την ψήφο μου - επ ουδενί σε κάποιον από τους παλιούς. Το σοκ θα έρθει με την ψήφο σε μικρούς και όχι με την αποχή. Πρέπει να ψηφίσουμε ... άλλα 28 κόμματα υπάρχουν.
 

gianevan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
16.919
Like
4.932
Πόντοι
606
Αν είμαι μέλος της μειονότητας αυτής και με κόφτει τόσο; Παραδέχεσαι δηλαδή ότι υπάρχει Τουρκική μειονότητα. Συγχαρητήρια.

O.k. Τουλάχιστον είσαι ειλικρινής. Είσαι λοιπόν μέλος αυτής της μειονότητος που θες να αποκαλείς τουρκική. Αν πρόσεχες καλλίτερα θα παρατηρούσες τα εισαγωγικά στο δικό μου κείμενο που σημαίνει πως φυσικά και δεν την αναγνωρίζω. αλλά φαίνεται πως οι γνώση της Ελληνικής γλώσσας δεν σε ενδιαφέρει και τόσο!
Τώρα αν νομίζετε πως όποιος δεν αναγνωρίζει αυτή την μειονότητα σαν "τουρκική" είναι οπαδός του ΛΑΟΣ, δηλαδή μόνο το 5% του Ελληνικού λαού, πλανάστε πλάνην οικτράν.
Μη σε απασχολώ και άλλο, μπορεί να χάσεις κανένα mail από την Savak. Σωστά το είπα το όνομα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών; Άμα έκανα λάθος διόρθωσέ με. Εσύ θα ξέρεις καλλίτερα!!
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.483
Κριτικές
61
Like
38.892
Πόντοι
21.555
Το μονο Ντιμπειτ που πραγματικα θα αξιζε να δει κανεις για να διαμωρφοση γνωμη για την αποφαση του θα ηταν εκεινο που οι πολιτικοι αρχηγοι θα ερωτουντο απο τους πολιτες και οχι απο τους δημοσιογραφους για τις τοποθετησεις τους η τις αντιπαραθεσεις αν θελετε ζωντανα  με ακροατηριο πολιτων που θα μπορουσαν ακομα και να αιφνιδιασουν χωρις βεβαια να προσβαλουν τους ηγετες της Χωρας για να μας αποκαλυψουν τις ικανοτητες τους τις σκεψεις τους και το σπουδαιοτερο να μας μαθουν να πιστευουμε στη συμμετοχικη δημοκρατια..............
Μεχρι τοτε οτι βλεπουμε ειναι ξαναζεσταμενη σουπα οπου  πολιτικοι αρχηγοι
δημοσιογραφοι και τηλεθεατες ειναι εγκλοβισμενοι σε κλισε που το μονο που μπορει να επιτυχη ειναι την αυξηση της ακροαματικοτητας και την εμβαθυνση του πολιτη στο ρολο της παθητικης νομοτελειας..........
 

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Μηνύματα
1.709
Like
0
Πόντοι
16
Πλησιάζει η ώρα.

Την Κυριακή πρέπει να ρίξουμε το κουκί μας.
...........................
Γιατί η συγκυρία τα ‘φερε έτσι που αυτοί ΜΠΟΡΕΙ να είναι το σοκ που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να φάει ο "πολιτικός μας κόσμος" για να καταλάβει ότι ο γυαλός δεν είναι στραβός.  ΑΥΤΟΙ στραβά αρμενίζουν.

Διάβασα εδώ όλες τις απόψεις.
Οι αρνητικές για τους οικολόγους δε με πείθουν.
Θα πάω να ψηφίσω χωρίς να έχω μπει στις λεπτομέρειες των προγραμμάτων, των αντιπαραθέσεων, των αλληλοκατηγοριών, όλα αυτά. Δε σκοπεύω να αναλώσω χρόνο για τέτοια, έχω πιο ευχάριστα πράματα να κάνω, αρχές καλοκαιριού.  Άσε που όλα αυτά (προγράμματα, στρατηγικές, κλπ) δε λένε τίποτα.  Ούτε και τα debate λένε.  Μπλα-μπλα.

Στο μυαλό μου έχει "ριζωθεί" η πεποίθηση ότι το πολιτικό κατεστημένο πρέπει να πάρει δρόμο. Με την ευρεία έννοια, πολιτικό κατεστημένο είναι και οι πέντε που είναι στη βουλή σήμερα. Με τη στενή, μόνο οι δυο πρώτοι.
"Σφαλιάρα" θα φάνε (και οι 5), αν κάποιο ΝΕΟ μικρό κόμμα κάνει αισθητή την παρουσία του.
...........................
Και βλέπουμε.

  Θα συμφωνησω στο οτι ειναι σημαντικο να ψηφισουμε και οτι και τα πεντε κομματα θελουν ενα χαστουκι . Δυστυχως υπαρχει ο φοβος οι οικολογοι απλα να γινουν ενα 6ο κομμα !!! Οσα νεα κομματα εχουν δημιουργηθει και πηραν καποιο ποσοστο (ΔΗΑΝΑ ΠΟΛΑΝ ΔΗΚΚΙ ΛΑΟΣ Αναγεννηση Φιλελευθεροι, Οικολογοι) απλα αποροφηθηκαν απο τα μεγαλα κομματα ή ονειρευονται να αποροφηθουν!! Δεν βρισκω το λογο να στηριξω ενα ΝΕΟ κομμα που απλα θα γινει σαν τα παλια , ενω αν ψηφισεις εναν παλαβο ή ενα ψωνιο δινεις ενα σαφες μυνημα προς το πολιτικο σκηνικο  !!

  Οποτε θα ριξω ή Λεβεντη ή Βεργη

  ΥΓ Τωρα δεν ξερω ποιος ειναι ο παλαβος και ποιος ο λογικος γιατι τον λόγο του Κατμαν τον καταλαβα ενω οταν μιλα ο Πολυδωρας δεν καταλαβαινω τι λεει  :idiot:
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.483
Κριτικές
61
Like
38.892
Πόντοι
21.555
Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να σημειώσω ότι τα πολιτικά επιτελεία των 4 θα ήτο δεόν να προβληματισθούν επί του ζητήματος κατά πόσο τα ντιμπέιτ αυτής της στατικής μορφής τελικά τους συμφέρουν ως σύνολο ή όχι;;;;
Αν θα ήτο τελικά καλύτερη για αυτούς η ελεύθερη δομή ντιμπέιτ............
Υπό την μορφή που έγινσν τα δύο τελευταία ντιμπέιτ οι αναμφισβήτητοι νικηταί ήσαν οι δημοσιογράφοι............
Ήτο απολύτως προβλέψιμο............
Προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα νώτα τους με τον τρόπο που το έπραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί συνετέλεσαν ώστε το παρόν σύστημα να ευνοεί από πλευράς δομικών χαρακτηριστικών κανέναν εξ αυτών.............
Αποδεχόμενοι το απολύτως πάγιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των δημοσιογράφων σε τέτοιου είδους αλλά και κάθε είδους ΣΧΕΔΟΝ τηλεοπτικού τύπου συζητήσεις - και την προσωπική τους απειρία σε αυτές θα ήτο ενδεχομένως σκόπιμο να επιλέξουν ένα τηλεοπτικό φόρματ που να βοηθά πραγματικά αυτούς ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ και όχι να μεταβιβάζει την δύναμιν τελικώς στην άλλη πλευρά.
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα ήτο σκόπιμο να προωθήσουν ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ντιμπέιτ στυλ που να αναδεικνύει τις δικές τους εμπειρίες και κλίμα.
Για να βγαίνουν πιό φυσικοί.................
Τώρα και οι 4 δεν έδειξαν φυσικότητα..................
Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απώλεια.................
 

gianevan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
16.919
Like
4.932
Πόντοι
606
Δεν σε είπα ρατσιστή. Ο χαρακτηρισμός 'ρατσιστικό παραλήρημα' είναι αυτό που περιγράφει με ακρίβεια το παραλήρημά σου για τους μουσουλμάνους, μετανάστες ή μειονοτικούς.

"Παραλήρημα" είναι ακόμα ένας χαρακτηρισμός, εγώ σου ζήτησα επιχειρήματα τα οποία προφανώς δεν έχεις! Ας πούμε τι από όσα έχω αναφέρει για τους Βούλγαρους μουσουλμάνους μειονοτικούς και τα παθήματά τους στην "μητέρα" Τουρκία ήταν ανακριβές. Μόνο τον Σουλεϊμάνωφ κρατήσατε στην Τουρκία, αφού του αλλάξατε το όνομα σε Σουλεϊμάνογλου [καλά αυτά τα έκαναν και ο Σγούρος με του Ιακώβου με κάτι Κακιασβίληδες κλπ και μετά τους πιάσανε με τη ντόπα σε κιλά!], τους άλλους τους αναγκάσατε να γυρίσουν στην Βουλγαρία. Ας πούμε εσύ άν θεωρείς εαυτόν Τούρκο γιατί δεν πας να πάρεις τουρκική υπηκοότητα και μετά κάνεις ότι θέλεις. Μένεις εδώ σαν αλλοδαπός ή πας στην αγαπημένη σου πατρίδα. Αλλά βολεύει η Ελληνική ταυτότητα και το να είσαι στην Ε.Ε. [που η Τουρκία δεν θα μπεί ποτέ, ευτυχώς που υπάρχει και ο Νικολά!]
Οι Εβραίοι που έφυγαν από τις ΗΠΑ και πήγανε στα Ισραηλινά Κιμπούτς, αφίσαν την βόλεψή τους πίσω, εσάς δεν σας βλέπω διατεθειμένους για κάτι τέτοιο!
Και για τις βόμβες που έβαλαν Βρετανοί υπήκοοι Πακιστανικής καταγωγής, φταίω εγώ που τα έγραψα, ή αυτοί που τις έβαλαν και όχι σε μια ξένη, εχθρική χώρα αλλά στην [υποτιθέμενη] δική τους. Και ο φανατισμός ακόμα και ο Θρησκευτικός έχει τα όριά του, αλλά φαίνεται όχι για τη δική σας θρησκεία! Εγώ είμαι και δηλώνω άθεος και άμα θέλεις με πιστεύεις, αν δεν θες σκασίλα μου. Όλες οι θρησκείες έχουν μια ανοησία και ένα φανατισμό αλλά αυτό με τη δική σας παραπάει!
Και για να τελειώνω άμα διαβλέπεις στα γραφόμενά μου "μια σαφή εχθρότητα για κάθε τι Τουρκικό [και δευτερευόντως Μουσουλμανικό]", ΣΩΣΤΑ διαβλέπεις! Δεν πρόκειται για κάποιον ανόητο εθνικισμό πως τάχα οι Έλληνες είμαστε ο "περιούσιος" Λαός, αλλά για παιδικές μνήμες από οικογενειακές τραγωδίες για βαρβαρότητες που διέπραξαν οι δικοί σου, πριν όχι πάρα πολλά χρόνια. Κι όμως εσύ έχεις εδώ και το βήμα και κάνεις και προπαγάνδα και μας τη λές κι από πάνω πως είμαστε ρατσιστές και καταπιεστές.
Σαν πολλά δε ζητάς ρε φίλε!!
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
6
Πόντοι
2.007
παρα το οτι ο καρατζαφερης και οι αλλες "πατριωτικες" δυναμεις δεν δινουν πιστοποιητικο εθνικοφροσυνης στους πρασινους ,αυτοι φαινεται ανετα να πλασαρονται στην 3η-4η θεση και να
βγαζουν 2 βουλευτες.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.483
Κριτικές
61
Like
38.892
Πόντοι
21.555
Τις κάλπες είτε τους βάζεις φωτιά είτε τις γεμίζεις ψηφοδέλτια το ίδιο και το αυτό είναι.
Τι διάολο ασχολείσται ....................................
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
33
Πόντοι
366
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»


Ο Νάνος Βαλαωρίτης

στηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Τη στήριξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σε μεγάλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αριστερά!» (κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου) ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.


Ο κ. Βαλαωρίτης, που σημειωτέον στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων αφήνει σαφείς αιχμές για την πορεία και στόχευση του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της (δημοσκοπικής) επικαιρότητας και περιγράφει αναλυτικά το δικό του όραμα για την οικολογία, η οποία θα απαντά με ουσιαστικούς όρους στις πιεστικές ανάγκες του σήμερα.


Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τη δική του εμπλοκή με τους Οικολόγους Πράσινους, εκφράζει την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποίησαν το όνομά του για να μαζέψουν ψήφους και μετά μεθόδευσαν τον παραγκωνισμό του και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα προσωπικά -αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν -σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους- ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η τότε βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα».

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η οικολογία έχει αρχίσει να απασχολεί με ουσιαστικούς όρους όλο και περισσότερο κόσμο, σημειώνει ότι «αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, αλλά δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα».


Απαντώντας στην ερώτηση πόσο οικολογικό είναι ένα κόμμα εάν δεν βάζει συνολικά το ζήτημα του μοντέλου ανάπτυξης λέει ότι «δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτά είναι αξεχώριστα. Γι’ αυτό άλλωστε αρχίζουν και τα μεγάλα κόμματα να το συνειδητοποιούν» και σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί σε μία ομάδα ανθρώπων, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάλληλοι».


Τέλος, η συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη κλείνει με τον εξής χαρακτηριστικό διάλογο:


Με δεδομένους, λοιπόν, τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται στις βασικές του προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείθει να τον στηρίξετε;


«Βεβαίως με πείθει, όπως θα στήριζα και άλλους αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη…»


4 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ!
 

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Μηνύματα
463
Like
4
Πόντοι
1
Η θεια μου ηταν ετοιμη να ψηφισει τους Οικολογους αλλα σημερα το πρωι μας ελεγε οτι "μολις ειδα αυτον τον Τρεμοπουλο στη Ζουγκλα του Τριανταφυλλοπουλου δεν μ'αρεσε καθολου η φατσα του... Κι οταν αρχισε να λεει κι αυτα περι Κεμαλ Ατατουρκ, παει! καμμενο το'χει σκεφτηκα και ισως δεν παω να ψηφισω καθολου"
 

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
841
Like
0
Πόντοι
6
Η θεια μου ηταν ετοιμη να ψηφισει τους Οικολογους αλλα σημερα το πρωι μας ελεγε οτι "μολις ειδα αυτον τον Τρεμοπουλο στη Ζουγκλα του Τριανταφυλλοπουλου δεν μ'αρεσε καθολου η φατσα του... Κι οταν αρχισε να λεει κι αυτα περι Κεμαλ Ατατουρκ, παει! καμμενο το'χει σκεφτηκα και ισως δεν παω να ψηφισω καθολου"

Έλα ρε φίλε!!!Έβγαλε τη μασκα και μίλησε περι κεμάλ;;;Ρε τον πούστη!!
 

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Μηνύματα
196
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Tρομερό κειμενάκι:


"Ένα από αυτά που είναι πολύ δημοφιλές (γιατί μου ήρθε από 3 διαφορετικές πηγές), περιέχει ένα άρθρο της Espresso, το οποίο μεταξύ άλλων καταλογίζει στο Μιχάλη Τρεμόπουλο ότι “πιστεύει στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, άρα και στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των ‘Μακεδόνων’!”.

Επειδή το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τυχαίνει, εκτός από την πίστη του Μιχάλη Τρεμόπουλου, να βασίζεται και σε 3-4 διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα, καθώς και σε μια εξαιρετικά πλούσια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (το οποίο κηρύσσει σταθερά ένοχα διάφορα βαλκανικά κρατίδια όπως η Ελλάδα που αρνούνται κατά περίπτωση να το εφαρμόσουν με διάφορες ειλικρινά οικτρές δικαιολογίες), μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία του άρθρου προδίδει την ίδια ασχετοσύνη και εγκεφαλική νέκρα που θα πρόδιδε η υποθετική κατηγορία “ο Τρεμόπουλος αναγνωρίζει το Ευρώ σαν νόμισμα, άρα αναγνωρίζει και το δικαίωμα των γύφτων να πληρώνουν με Ευρώ!”"
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Μην τρελλενεστε! Ενα πυροτεχνημα ειναι οι κυριοι που προσπαθουν απλα να εκμεταλευτουν ή μαλλον καλυτερα να καπηλευτουν την δυσαρεσκεια του κοσμου για τα μεγαλα κομματα και τις οικολογικες ευαισθησες των Ελληνων. Αληθεια, τι οικολογικο εχουνε κανει ως τωρα οι οικολογοι? Μηπως η οικολογικη τους ανησυχια περιοριζεται στο να βαζουν τον ορο "πρασινη" μπροστα απο καθε λεξη? Έτσι λοιπον έχουμε "πρασινες" μειονοτητες, "πρασινη" μακεδονια, "πρασινη" προδοσια και παει λεγοντας! Αχαχαχα φιλοι οικολογοι, τα αφεντικα σας δεν εχουν υπολογισει οτι οι Ελληνες δεν ειναι Αμερικανακια! Εδω ο κοσμος σκεφτεται! Δεν ειναι ζωα! Θα φατε καλαααααααα Αχαχαχαχα
 

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Μηνύματα
196
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Ένα ακόμη κειμενάκι που κάνει κριτική ουσίας στους Οικολόγους και αγνοεί τις εθνο-υστερίες:


"Το μόνο που δεν άκουσα είναι μια ενθουσιώδης Πράσινη πρόταση προς τους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, υπήρχαν κάποιες αναφορές για τους αγώνες που έχει κάνει ενάντια σε αντιπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις του κράτους, αλλά σε καμία περίπτωση επεξεργασμένες προτάσεις για το τι θα έκανε αυτός σαν κυβέρνηση για τη νέα ανάπτυξη που οραματίζεται.

Το πρόβλημα Τρεμόπουλου είναι το τυπικό πρόβλημα της έλειψης πολιτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα. Εύκολα μπορεί κάποιος (με βάση τις συγκυρίες) να αναδειχθεί στο πολιτικό σκηνικό (βλέπε παλιότερα Αβραμόπουλος κλπ), αλλά πολύ γρήγορα ο κόσμος ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα βάθος, καμία ουσία πίσω από την πολιτική του πρόταση.
Ο Μιχ. Τρεμόπουλος χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα ενισχύσει κι αυτός το δικομματισμό στην Ελλάδα, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά το μέσο Έλληνα πολίτη που πιστεύει ότι βρήκε μια εναλλακτική (και μάλιστα θετικής δράσης) πρόταση. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη μίζερη συζήτηση που αναπαράγει ο Μιχ. Τρεμόπουλος, να μην αναγνωρίσουν οι πολίτες τη συνταγή μιας ακόμα αποτυχίας."
 

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Μηνύματα
715
Like
7
Πόντοι
6
το αστείο είναι ότι ΘΕΛΟΥΜΕ με νύχια και με δόντια να είμαστε στην ΕΥΡΩΠΗ  , είμαστε τοσα χρόνια μελη της Ευρωπαικής κοινότητας  , ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ θέμα  η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.....χαιρόμαστε γι αυτο....
Ακόμα περισσοτερο , σαν μελη της ειμαστε απ αυτους που κρινουμε την πορεία άλλων χωρών κατα πόσο μπορούν να πληρούν καποιους ορους για να γίνουν νεα μελη...πχ  η Τουρκια..
Εμείς δηλαδη..ως μονιμα κανονικα μέλη...ενταγμενοι υποτιθεται στην Ευρωπαικη Οικογένεια, χαρούμενοι που αποτελουμε μέλη μιας προηγμένης πραγματικα ομάδας κρατών...
φαίνεται ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ πρεσβευει το να είσαι ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ...ποιος ειναι ο πυρήνας του ευρωπαικού τρόπου σκέψης ...
Ακούμε κατι τριτοκοσμικα  πχ για Οικολόγους κλπ Τελικά έχουμε καταλάβει ποια ειναι η διαφορά ευρώπης και Τουρκιας ...? μήπως είμαστε ακόμα Τουρκια στην νοοτροπια? Οι γειτονες μας γι αυτο δε προκειται να μπουν στην Ευρώπη....γιατι ζουνε ακομα στο 2000...στο 2001 στο 2002...
Κι εδω στην Ελλαδα έχει κατι άτομα που γελαει ολη η Ευρώπη με τις αποψεις τους....
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
59
Πόντοι
66
...Γιατί δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη μίζερη συζήτηση που αναπαράγει ο Μιχ. Τρεμόπουλος, να μην αναγνωρίσουν οι πολίτες τη συνταγή μιας ακόμα αποτυχίας."

Δεν πειράζει.

Ας του δώσουμε τώρα ένα 6-7% με στόχο το να σφίξουν κάποιων άλλων οι χοντροί κώλοι, και μετά ας αποτύχει.

Τον αλλάζουμε.

Αλλά ούτε στο πρώτο μπορούμε να συμφωνήσουμε.
 

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.357
Κριτικές
263
Like
138
Πόντοι
7.985
ειμαστε απ αυτους που κρινουμε την πορεία άλλων χωρών κατα πόσο μπορούν να πληρούν καποιους ορους για να γίνουν νεα μελη...πχ  η Τουρκια..

Δεν πιστευω να το εννοεις αυτο που εγραψες.... ετσι!!!!!  :2funny:

Εσεις οι ελληνες δεν ειστε που θελετε να την ενταξετε ενω αλλες χωρες δεν την θελουν?

'Η μηπως κανω λαθος?  :think:
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
44
Πόντοι
66
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»


Ο Νάνος Βαλαωρίτης :zombie: :zombie: :zombie:

στηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Τη στήριξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σε μεγάλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αριστερά!» (κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου) ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.


Ο κ. Βαλαωρίτης, που σημειωτέον στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων αφήνει σαφείς αιχμές για την πορεία και στόχευση του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της (δημοσκοπικής) επικαιρότητας και περιγράφει αναλυτικά το δικό του όραμα για την οικολογία, η οποία θα απαντά με ουσιαστικούς όρους στις πιεστικές ανάγκες του σήμερα.


Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τη δική του εμπλοκή με τους Οικολόγους Πράσινους, εκφράζει την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποίησαν το όνομά του για να μαζέψουν ψήφους και μετά μεθόδευσαν τον παραγκωνισμό του και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα προσωπικά -αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν -σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους- ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η τότε βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα».

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η οικολογία έχει αρχίσει να απασχολεί με ουσιαστικούς όρους όλο και περισσότερο κόσμο, σημειώνει ότι «αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, αλλά δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα».


Απαντώντας στην ερώτηση πόσο οικολογικό είναι ένα κόμμα εάν δεν βάζει συνολικά το ζήτημα του μοντέλου ανάπτυξης λέει ότι «δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτά είναι αξεχώριστα. Γι’ αυτό άλλωστε αρχίζουν και τα μεγάλα κόμματα να το συνειδητοποιούν» και σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί σε μία ομάδα ανθρώπων, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάλληλοι».


Τέλος, η συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη κλείνει με τον εξής χαρακτηριστικό διάλογο:


Με δεδομένους, λοιπόν, τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται στις βασικές του προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείθει να τον στηρίξετε;


«Βεβαίως με πείθει, όπως θα στήριζα και άλλους αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη…»


4 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ! :gay: :gay: :gay:
  :coffee: :toilet:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom