Νέα

Ναυτική Εργασία στην Ελλάδα του 2025.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΣΕΞΟΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2024
Κριτικές
6
Like
1.189
Πόντοι
361
Είμαι κάτοχος ναυτικού φυλλαδίου εδώ και μερικά χρόνια ωστόσο πέρα από κάποια επιβατηγά πλοία σταθερής γραμμής που έχω δουλέψει σαν τζόβενο, δεν έχω πάρει ακόμα την μεγάλη απόφαση για μπαρκό και το χοντρό το χρήμα γιατί δεν έχω βγάλει ΑΕΝ και δεν ξέρω αν συμφέρει να το κάνω σε τόσο χαμηλόβαθμη θέση. Υπάρχει κάποιος συναγωνιστής που μπορεί να με κατατοπίσει σε σχέση με τις συνθήκες του επαγγέλματος και τους δρόμους που έχω να ακολουθήσω;

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
6.682
Πόντοι
1.056
Βούρ για την ακαδημία Ε.Ν ! Όχι Πλάτωνος !!!! :woldman:

olotyxeros

Μέγας
Εγγρ.
10 Δεκ 2011
Κριτικές
24
Like
3.001
Πόντοι
3.820
Είμαι κάτοχος ναυτικού φυλλαδίου εδώ και μερικά χρόνια ωστόσο πέρα από κάποια επιβατηγά πλοία σταθερής γραμμής που έχω δουλέψει σαν τζόβενο, δεν έχω πάρει ακόμα την μεγάλη απόφαση για μπαρκό και το χοντρό το χρήμα γιατί δεν έχω βγάλει ΑΕΝ και δεν ξέρω αν συμφέρει να το κάνω σε τόσο χαμηλόβαθμη θέση. Υπάρχει κάποιος συναγωνιστής που μπορεί να με κατατοπίσει σε σχέση με τις συνθήκες του επαγγέλματος και τους δρόμους που έχω να ακολουθήσω;
Αν είσαι πάνω από 25 δεν αξίζει, αν είσαι κάτω από 25,ναι. Επίσης είναι και το τι θες να κάνεις στην συνέχεια της ζωής σου. Αν δεν έχεις θέμα με κλεισούρα, όλα καλά.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
28.998
Πόντοι
15.446
Άμα δίναν εύκολα το χρήμα θα ήταν πελούσιοι οι ναυτικοί και όχι οι εφοπλιστές..... Τέσπα υπάρχουν και ιδιωτικές σχολές που δίνουν πιστοποιητικά (έτσι τα λένε),
επίσης Κυπριακές, Βουλγάρικες κλπ.
Για να σε πάρουν τζόβενο σε ποντοπόρο δε νομίζω, βγάλε κάνα χαρτί και βουρ.

North people

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Ιαν 2025
Κριτικές
15
Like
6.225
Πόντοι
1.346
Ηλικια φιλε? εχω εναν γνωστο που στα 20 του ειχε παει σχολη για βοηθος μηχανικου.
τωρα στα 40 παιρνει κανα 8χιλιαρο! κανει βεβαια μεγαλα ταξιδια, αλλα καθετε και κανα μηνα να τρωει τα φραγκα!

• Λύπη
Αντιδράσεις: Y13

patrick

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2007
Κριτικές
5
Like
556
Πόντοι
26
Οι ελληνες ναυτικοί έχουν εξαφανιστεί εδώ και καιρό από τα κατώτερα πληρώματα ποντοπόρων πλοίων. Η πλειονότητα είναι κυρίως Ασιάτες (Φιλιππινέζοι κλπ), λόγω χαμηλότερων μισθών. Επίσης απαγορεύεται να μπαρκάρεις με μισθό μικρότερο (πχ τον ίδιο που παίρνει ο Φιλιππινέζος) από αυτόν που προβλέπει η Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΝΟ. Εχουν δικαίωμα τα ναυτικά σωματεία να κάνουν έλεγχο στο βαπόρι και σε κατεβάζουν αμέσως, ενώ πληρώνει πρόστιμο και ο ιδιοκτήτης. Μόνο με κάποιο χαρτί αξιωματικού (γέφυρας ή μηχανής) έχεις επαγγελματικές προοπτικές σε ποντοπόρα πλοία. Συνήθως 6 μήνες δουλεύεις, 6 κάθεσαι, ανάλογα βέβαια και με την εταιρεία που είσαι.
Οπως είπε και ο προηγούμενος, το θέμα είναι τί θες να κάνεις στην ζωή σου.

Patinakias

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2025
Like
76
Πόντοι
0
Θυμάμαι στο στρατο μας ειχαν στείλει να φυλάμε καράβι στο λιμάνι που έιχε οπλα,τα ελληνικά καράβια είναι πολύ πίσω ούτε κρεβάτια δεν εχουνε κοιμούνται σε μπαούλα και σε ράντζα ενώ η τουαλέτα ήταν τόσο βρώμικη που κατουρουσαμε στη θάλασσα.Ποιος τρελός θα παει να κάνει αυτό το επάγγελμα,ίσως τα ξένα καράβια να έχουν πιο καλές συνθήκες ζωης

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
13.455
Πόντοι
3.936
Ένα γνωστό παιδί κάτω των 25 είχε τελειώσει το Ν.Λ Οινουσσών κ πήγε να μπει απ' την πίσω πόρτα με την βαθμολογία αλλά ήταν άτυχος γιατί αμέσως μπήκαν πανελλήνιες. Μετά το στρατό σεμινάρια επί των σεμιναρίων και με τελάρα ψάρια α' κατηγορίας πεσκέσι σε ατζέντη -μπήκε σε μια ξένη εταιρεία σε γκαζαδικο στον Περσικό με 3μηνη σύμβαση σαν δόκιμος στην γέφυρα όπου το ξένο ανώτερο πλήρωμα Γεωργιανοί κ Ρώσοι του έκαναν την ζωή δύσκολη. Πόλεμο κανονικό μαζί με ένα μουνοποανο Έλληνα καπτεν που είχε πάει για 3ημερο. Τώρα είναι πόρτ Σαιντ τους κάνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να έρθουν Ελλάδα. Και τα λεφτά? 1 χιλιάρικο το μήνα- και οι βόμβες να σφυριζουν δίπλα σου Συμπέρασμα αν δεν έχεις τελειώσει ΑΕΝ -δύσκολα πολυ τα πράγματα

Mariouklas

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2017
Like
288
Πόντοι
21
αξιζει αυτο το επαγγελμα αν εχεις υπομονη. ειναι το μονο επαγγελμα πιστευω οτι μπορει να το κανει καποιος και να ξεκινησει απο το 0 και να μπορεσει να βγαλει καποια σοβαρα λεφτα με αξιοπρέπεια

• Like
Αντιδράσεις: Y13

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
43.352
Πόντοι
9.931
Επαγγελμα που θελει υπομονή, επιμονή και 100% επαγγελματισμό. Μπαίνεις στην σχολη στα 18 και στα 30 αν δεν εχεις κανει φουλ σπατάλες θα εισαι ηδη φτιαγμένος. Μετα τα 45-50 βγαίνεις γραφείο και εισαι άρχοντας.

Patinakias

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2025
Like
76
Πόντοι
0
Ναι θα κοιμάσαι σε μπαούλα σε ράντζα και θα χεζεις στη θάλασσα..και λεφτά να κάνεις με τέτοια ζωή θα στα φάνε οι γιατροι

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.527
Πόντοι
6.955
Εχω σπουδάσει ναυτιλιακές σπουδές. Η αποψη μου είναι οτι δεν αξιζει να πας να δουλεψεις ως κατωτερο πληρωμα. Αντιθετα αν είσαι απόφοιτος ΑΕΝ τότε το επάγγελμα του αξιωματικου ΕΝ είναι ενα απο τα καλύτερα που μπορεί να ακολουθησει ενα φτωχο παιδι. Οι αποδοχές είναι καλές, τα συχγρονα πλοια εχουν ποιοτικους χωρους ενδυαιτησης και στα 40 σταματάς να δουλευεις αν εισαι νοικοκυρης και εφτιαξες κομποδεμα. Δίνω έμφαση στο να εχει αφαιρεθει προληπτικα ο σκοληκωιδιτης αν προκυται να ταξιδεψεις στον ωκεανο, οι λογοι εινα ευκολος εννοουμενοι.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom