Νέα

Μετακόμιση λόγω δουλειάς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα BigJumper
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς τι θα επιλέγατε;

• Να ζω στο πατρικό μου κι ας μη γαμήσω ποτέ

Ψήφοι: 13 41,9%
  • Να διαμένω σε δικό μου χώρο κι ας μετράω και τον καφέ

Ψήφοι: 18 58,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    31

BigJumper

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
841
Πόντοι
2.972
Ανοίγω το θέμα με βάση μια επαγγελματική πρόταση που είχα πριν από ένα μήνα όπου είχα την ευκαιρία να αλλάξω την δουλειά μου στην επαρχεία με μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα στην Αθήνα.
Το μόνο που θα παρέμενε το ίδιο θα ήταν τα λεφτά που θα έπαιρνα όλα τα άλλα θα άλλαζαν νέα ζωή, νέο σπίτι, νέα δουλειά, νέοι φίλοι. Η πρόταση ήρθε τελείως στα ξαφνικά αλλά με δεδομένο ότι έχω ένα διαμέρισμα στην Αθήνα (Ν.Κόσμο) και ότι στη δουλειά μου είχα δέκα χρόνια στα ίδια σκατά αποφάσισα να την δεχτώ. Εννοείτε ότι μόλις συμφώνησα δε παραιτήθηκα, πήρα άδεια και κατέβηκα στο διαμέρισμα μου στην Αθήνα για να κάνω μια πρόβα τζενεράλ, έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα άρχιζε μετά τον Ιούλιο.
Μόλις πάτησα το πόδι μου στην πρωτεύουσα άρχισα να αγχώνομαι, δλδ εδώ θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου; (ξέχασα να πω ότι η δουλειά θα είναι μόνιμη για τα επόμενα 25 χρόνια) την Αθήνα την ξέρω αρκετά καλά και την επισκέπτομαι τακτικά τα τελευταία 10 χρόνια αλλά τώρα την έβλεπα με άλλο μάτι...΄
Φτάνω στο διαμέρισμα μου στο κέντρο και διαπιστώνω κάτι που ήξερα και τα προηγούμενα χρόνια αλλά δε το έδινα σημασία, ότι είναι πολύ μικρό... Πραγματικά δε γινόταν να ζήσω σε ένα διαμέρισμα 20τμ όταν στην επαρχία έχω μάθει σε 80!!!
Αρχίζω να το σκέφτομαι καλύτερα λέω εδώ το πολύ να μείνω για κάνα μήνα, μετά πρέπει να βρω σπίτι κοντά στη δουλειά(ήταν εκτώς Αθηνών). Κάθομαι και υπολογίζω ότι με νοίκι, λογαριασμούς και βενζίνες, σούπερ-μάρκετ κλπ ίσα ίσα που θα μου έφτανε ο μισθός κάθε μήνα μην πω ότι κάποιους μήνες θα έμπαινα. Τέρμα τα ταξιδάκια, τέρμα οι βίζιτες τέρμα οι καβάτζες όλα στο νοίκι...
Αρχίζω και αγχώνομαι σοβαρά, για 5 μέρες κοιμόμουν και ξυπνούσα με τον ίδιο καημό δλδ πως θα τα βγάλω πέρα στο μέλλον; δε θα βγάλω ένα καλύτερο μισθό; Ναι, αλλά και τα έξοδα θα είναι περισσότερα οικογένεια, ΕΝΦΙΑ μλκίες...
Για να μην πολυλογώ πήρα τηλ τον μελλοντικό εργοδότη και ακύρωσα την συμφωνία, σαν το σπίτι σου δεν έχει κι άμα έχεις μάθει να ζεις στο δικό σου για πολλά χρόνια δύσκολα δέχεσαι αλλαγές (είμαι και 36).
Κατά τα χρονικά αυτά των 5 ημερών συνέβησαν πολλά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική μου απόφαση αλλά δε θέλω να τα σχολιάσω, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι ήθελα να αλλάξω την δουλειά μου αλλά δεν ήθελα να αλλάξω την ζωή μου και προσωπικά βάζω πρώτα την ζωή και μετά την δουλειά.
Αυτά τα ολίγα από μένα αν έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή θέλετε να πείτε την γνώμη σας παρακαλώ γράψτε χωρίς πάθη και προκαταλήψεις... :hi:

teleutaios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Κριτικές
9
Like
266
Πόντοι
280
Για μένα, δε συγκρίνεται η Αθήνα με μια επαρχιακή πόλη από θέμα ποιότητας ζωής. Στην επαρχία είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο ανθρώπινα.

Τώρα, όταν μπαίνει στη μέση το θέμα δουλειά, εκεί υπερτερεί η Αθήνα και για αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν να μείνουν εκεί. Χωρίς να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες της περίπτωσης σου, καταλαβαίνω ότι πάνω κάτω ήταν η δουλειά με τα ίδια λεφτά ενώ συμπεραίνω ότι και στον τόπο καταγωγής σου έχεις δικό σου σπίτι. Οπότε με τα παραπάνω δεδομένα, νομίζω ότι καλά έκανες και διάλεξες να παραμείνεις εκεί που ήσουν.

Εγώ την Αθήνα την βλέπω σαν μια πάρα πολύ καλή πόλη να την επισκέπτομαι ως τουρίστας, να διασκεδάζω, να κάνω τις πονηρές μου επισκέψεις αλλά δε θα την επέλεγα σαν τόπο διαμονής μου (εκτός επαγγελματικής ανάγκης).

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Oλες οι αλλαγές συνοδεύονται με αγχος
Ημουν στρατιωτικος και απο τις μεταθεσεις που εχω παρει καλύτερη ηταν η Αθηνα
Μπορεις να γαμησεις απο tinder γυμναστηριο και κανα τυχερο απο καμακι
Ειμαι ομως Θεσσαλονικιος οποτε παλι με χαλούσε γιατι προτιμούσα την πολη μου. Παλι γαμας αλλα με πιο ευχαριστη καθημερινοτητα
Οποτε το ερωτημα ειναι οτι ειναι οντως καλύτερα στην πολη σου ή ειναι απλα η δυναμη της συνήθειας
Εγω θα προτιμουσα 20τμ στην Αθηνα παρα επαυλη στην κωλοπετινιτσα και δεν ειμαι Αθηναιος

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.920
Πόντοι
216
Μια χαρά είσαι επαρχία φίλε, ήμουν στην ίδια φάση μ εσένα πριν 12 χρόνια και μπορώ να πω ότι η Αθήνα μου πήγε τη ζωή πάρα πολύ πίσω. Άφησα μία στρωμένη ζωή στην επαρχία με δουλειά, πολλές φιλίες, καθημερινούς καφέδες, μπύρες, ποτά, άθληση, μπάλα, πολλά ταξιδάκια με το αμάξι τριγύρω θάλασσα και βουνό, ευκολία στην τακτοποίηση όλων των υποθέσεων ταχύτατα (σε μια μέρα τέλειωνες 7 δουλειές αφού όλα ήταν δίπλα)
Πήγα δεχόμενος μία δουλειά στην ίδια εταιρία (ανώτερης διοικητικής φύσεως) και έζησα τα ίδια συναισθήματα που περιγράφεις αλλά για χρόνια. Δυσκολία στο να κάνεις καινούργιους φίλους (οι παιδικοί είναι αναντικατάστατοι) που να τους βλέπεις συχνά, δυσκολία στο να τελειώσεις δουλειές, χαώδεις αποστάσεις και πολλές ώρες χαμένες σε ΜΜΜ, απώλεια της χαράς του να οδηγάς ήρεμα σε έναν ήσυχο επαρχιακό δρόμο δίπλα στη φύση (σχεδόν παράτησα το αυτοκίνητο λόγω οδηγικής ζούγκλας με ατέλειωτα φανάρια) απώλεια επαφής με τη φύση, πολλές ώρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι (η αλήθεια είναι ότι είχα φίλους να βγω, αλλά ήθελε 2 ώρες μέχρι να τους συναντήσω και βαριόμουν) στα 4 ντουβάρια, άγχος, αίσθηση ότι πιθανό όλη σου η ζωή να τραβήξει έτσι, άθλιο κέντρο, μετανάστες, τσιμέντο, γκρίνια, κατσουφιά και παραξενιές γενικώς απ τον περισσότερο κόσμο, κλπ

Δεν ξέρω αν το μετάνιωσα, γιατί μέσα απ τη δουλειά, που ήταν το μόνο που με κρατούσε, έμαθα πάρα πολλά και έχτισα ένα καλό βιογραφικό, ώστε να μπορώ πλέον να βρω μια καλή δουλειά στο εξωτερικό (όπως και έκανα).

Ωστόσο, δεν έχει φυσικά μόνο άσχημα η Αθήνα. Ωραία πάρκα (έστω και λίγα), εμπορικά κέντρα, νέες περιοχές για εξερεύνηση, εύκολο αγοραίο σεξ, αεροδρόμιο με πάμπολες επιλογές, το ίδιο και λιμάνι με τις κυκλάδες δίπλα, χώροι τέχνης, άθλησης (σπορ που δε μπορείς να κάνεις πουθενά αλλού, όπως πχ squash, κλπ) και πολλά άλλα, που αν μάθεις πως να τα απολαμβάνεις, μπορείς να ζήσεις μία όμορφη ζωή. Το κυριότερο από όλα είναι η ανωνυμία και η ελευθερία που αυτή σου δίνει, αφού μπορείς να πηγαίνεις και να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να αισθάνεσαι ότι "κάποιος γνωστός σου σε κοιτάει"

Γενικά μπορώ να πω ότι η Αθήνα αντιπροσωπεύει λίγο τον τζόγο, το ρίσκο, ενώ η επαρχία το μικρότερο αλλά σίγουρο

Επισκέπτης
σιγα ρε τυποι ...χαλαρωστε λιγο ..
δεν ειναι και καμια Νεα Υορκη η αθηνα !!!
ελεος με αυτο το φοβικο  συνδρομο του επαρχιωτη πια !

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
351
Πόντοι
1.520
Αναλογα τι επαρχια ρε παιδια. Αν μενεις κορινθο βολο λαρισα μια χαρα εισαι και τα βρισκεις ολα. Αν εισαι πιο εξω σε πολυ μικρη πολη η και χωριο εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης αλλα μειωμενες επιλογες.. οσο για αθηνα κεντρο ειναι ζουγκλα νοτια προαστια και βορεια εισαι ααρχοντας.

mitsmitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2018
Κριτικές
10
Like
840
Πόντοι
371
Ναι αλλά αυτός κέντρο έμενε και η δουλειά ήταν αλλού. Τι να λέμε τώρα.
Δηλαδή ή έπρεπε να πληρώνει νοίκια ή να γαμιέται στις βενζίνες. έξοδα+ παντού. Χώρια την αύξηση ΧΑΜΕΝΟΥ χρόνου σε ότι θες να κάνεις, από το σουπερ μάρκετ και την δουλειά, μέχρι την άθλησή σου, ταλαιπωριέσαι για τα πάντα λόγω πολυκοσμίας.
Τελικά το ωφέλειμο περίσευμα χρόνου, χρήματος και διάθεσης στην αθήνα είναι τρομερά μικρότερο λόγω τρόπου και κόστους ζωής, και αξίζει την υποχώρηση μόνο για αρκετά λεφτά/όταν έχεις δικό σου μεγάλο σπίτι=περιουσία/έχεις όλους τους φίλους και την οικογένεια εκει.
Και ναι εννοείται Νότια+Βόρεια είναι πολύ καλύτερα, θέλει όμως και το ανάλογο budget, οπότε πάλι μόνο με πολύ καλά λεφτά αξίζει.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.738
Πόντοι
1.706
Tυπε,
Το να εχεις επιλογες λεγετε "ευχαριστο προβλημα"

Αλλοι δεν εχουν ουτε μια επιλογη

Επισκέπτης
Μια παρένθεση , επίτρέψτε μου να πω ότι , χάρει στους αλλοδαπούς , το ρουφιανιλίκι , από γειτόνους κυρίως , έχει φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα στην Αθήνα .

trospe Giant

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2013
Κριτικές
6
Like
473
Πόντοι
26
Να πας Αθηνα ψηλε μπας και ψεβλαχεψεις !!(αν και δεν το βλεπω)

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
To_koritsi.jpg

Επισκέπτης
Μια χαρά είσαι επαρχία φίλε, ήμουν στην ίδια φάση μ εσένα πριν 12 χρόνια και μπορώ να πω ότι η Αθήνα μου πήγε τη ζωή πάρα πολύ πίσω. Άφησα μία στρωμένη ζωή στην επαρχία με δουλειά, πολλές φιλίες, καθημερινούς καφέδες, μπύρες, ποτά, άθληση, μπάλα, πολλά ταξιδάκια με το αμάξι τριγύρω θάλασσα και βουνό, ευκολία στην τακτοποίηση όλων των υποθέσεων ταχύτατα (σε μια μέρα τέλειωνες 7 δουλειές αφού όλα ήταν δίπλα)
Πήγα δεχόμενος μία δουλειά στην ίδια εταιρία (ανώτερης διοικητικής φύσεως) και έζησα τα ίδια συναισθήματα που περιγράφεις αλλά για χρόνια. Δυσκολία στο να κάνεις καινούργιους φίλους (οι παιδικοί είναι αναντικατάστατοι) που να τους βλέπεις συχνά, δυσκολία στο να τελειώσεις δουλειές, χαώδεις αποστάσεις και πολλές ώρες χαμένες σε ΜΜΜ, απώλεια της χαράς του να οδηγάς ήρεμα σε έναν ήσυχο επαρχιακό δρόμο δίπλα στη φύση (σχεδόν παράτησα το αυτοκίνητο λόγω οδηγικής ζούγκλας με ατέλειωτα φανάρια) απώλεια επαφής με τη φύση, πολλές ώρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι (η αλήθεια είναι ότι είχα φίλους να βγω, αλλά ήθελε 2 ώρες μέχρι να τους συναντήσω και βαριόμουν) στα 4 ντουβάρια, άγχος, αίσθηση ότι πιθανό όλη σου η ζωή να τραβήξει έτσι, άθλιο κέντρο, μετανάστες, τσιμέντο, γκρίνια, κατσουφιά και παραξενιές γενικώς απ τον περισσότερο κόσμο, κλπ

Δεν ξέρω αν το μετάνιωσα, γιατί μέσα απ τη δουλειά, που ήταν το μόνο που με κρατούσε, έμαθα πάρα πολλά και έχτισα ένα καλό βιογραφικό, ώστε να μπορώ πλέον να βρω μια καλή δουλειά στο εξωτερικό (όπως και έκανα).

Ωστόσο, δεν έχει φυσικά μόνο άσχημα η Αθήνα. Ωραία πάρκα (έστω και λίγα), εμπορικά κέντρα, νέες περιοχές για εξερεύνηση, εύκολο αγοραίο σεξ, αεροδρόμιο με πάμπολες επιλογές, το ίδιο και λιμάνι με τις κυκλάδες δίπλα, χώροι τέχνης, άθλησης (σπορ που δε μπορείς να κάνεις πουθενά αλλού, όπως πχ squash, κλπ) και πολλά άλλα, που αν μάθεις πως να τα απολαμβάνεις, μπορείς να ζήσεις μία όμορφη ζωή. Το κυριότερο από όλα είναι η ανωνυμία και η ελευθερία που αυτή σου δίνει, αφού μπορείς να πηγαίνεις και να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να αισθάνεσαι ότι "κάποιος γνωστός σου σε κοιτάει"

Γενικά μπορώ να πω ότι η Αθήνα αντιπροσωπεύει λίγο τον τζόγο, το ρίσκο, ενώ η επαρχία το μικρότερο αλλά σίγουρο
Σε ποια επαρχιακη πολη ζουσες και πως ειναι το εξωτερικο απο πλευρας ποιοτητας ζωης;

OP
OP
BigJumper

BigJumper

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
841
Πόντοι
2.972
Να πας Αθηνα ψηλε μπας και ψεβλαχεψεις !!(αν και δεν το βλεπω)

αν έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή θέλετε να πείτε την γνώμη σας παρακαλώ γράψτε χωρίς πάθη και προκαταλήψεις... :hi:
Και είναι να ξε-βλαχέψεις (αν και δεν είμαι)

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
66
Like
3.395
Πόντοι
7.276
Δύσκολη απόφαση τύπε.
Πολλοί έχουν περάσει από αυτό το σημείο.
Εγώ εχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα μιας και έχω ζήσει και τα δυο.
Η αθήνα είναι όταν είσαι πιτσιρικάς μέσα στην κάβλα να βγείς΄, να ξενυχτήσεις, να γαμήσεις.
Απειρες επιλογές, πιο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι.
Η επαρχία είνα για μεγαλύτερες ηλικίες, όταν θες να αράξεις ή τεσπά την βρίσκεις και με λιγότερα πράγματα.
π.χ. μια ταβερνούλα, ενα τσιπουράδικο, ενα μπαρακι στο τσακιρ κέφι!

Η επαρχία ενδεικνυται για οικογενεια!
Η αθήνα για ξεφτιλίκια!

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
351
Πόντοι
1.520
Αν η επαρχια ειναι νησι τα 2/3 των συμμαθητών του παιδιού σου θα ειναι Αλβανοι
ενω αθηνα θα εχει συμμαθητες ολες τις φυλες της γης ! το μονο καλο ειναι οτι τα παιδια μας θα εχουν προσβαση σε ποικιλια μουνιων

thalasolikos37

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2017
Κριτικές
3
Like
758
Πόντοι
81
Oλες οι αλλαγές συνοδεύονται με αγχος
Ημουν στρατιωτικος και απο τις μεταθεσεις που εχω παρει καλύτερη ηταν η Αθηνα
Μπορεις να γαμησεις απο tinder γυμναστηριο και κανα τυχερο απο καμακι
Ειμαι ομως Θεσσαλονικιος οποτε παλι με χαλούσε γιατι προτιμούσα την πολη μου. Παλι γαμας αλλα με πιο ευχαριστη καθημερινοτητα
Οποτε το ερωτημα ειναι οτι ειναι οντως καλύτερα στην πολη σου ή ειναι απλα η δυναμη της συνήθειας
Εγω θα προτιμουσα 20τμ στην Αθηνα παρα επαυλη στην κωλοπετινιτσα και δεν ειμαι Αθηναιος
  :dancing:  :dancing: συμφωνώ απόλυτα κι εγώ που έχω το δικαίωμα της επιλογής επέλεξα Αθήνα και δεν φεύγω που να μου χαρίσουν έπαυλη στην επαρχία

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.920
Πόντοι
216
Σε ποια επαρχιακη πολη ζουσες και πως ειναι το εξωτερικο απο πλευρας ποιοτητας ζωης;

Ζούσα σε πρωτεύουσα νομού της Μακεδονίας, σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη. Μικρός παράδεισος.
Το εξωτερικό έχει μεγάλη γκάμα καταστάσεων, δε μπορούν να μπουν όλες στο ίδιο καλάθι. Εγώ ήμουν σε μικρό σχετικά μέρος της Αγγλίας. Τυπικά καλή δουλειά και ικανοποιητικά λεφτά, αλλά ουσιαστικά ήταν μία σκατένια δουλειά με πολύ άγχος και πολλές μαλακίες που με οδήγησαν στην απόφαση για αλλαγή. Κατά τ άλλα εύκολες παρέες, εύκολο κράτος, βολικές οι περισσότερες πτυχές της ζωής και πολλές σούρες, κλάμπινγκ κλπ
Ο καιρός σκατένιος το χειμώνα, ανεκτός έως καλός το καλοκαίρι, αν και δεν είναι ότι καλύτερο να χεις τη θάλασσα δίπλα σου και να μη μπορείς να μπεις μεσα :(
Όλα ξεκινάν απ τη δουλειά (αυτό ισχύει σε όλον τον πλανήτη). Αν περνάς καλά εκεί, περνάς παντού. Και οι διαφορές μπορεί να είναι χαοτικές ακόμη και σε εταιρίες που απέχουν 50 μέτρα τα κτίρια τους, ή ακόμα και σε ρόλους εντός της ίδιας εταιρίας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom