Νέα

Γήπεδο ΠΑΟ στον Βοτανικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 123
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
26
Like
2.241
Πόντοι
3.475
Καλά και το Καραϊσκάκης δεν είναι ακριβώς και παράδειγμα.
Πέταξαν τον Εθνικό εξω, το έκαναν γήπεδο από στάδιο, το ενέταξαν στα Ολυμπιακά έργα με την ανάλογη χρηματοδότηση, το έχτισε ο Κόκκαλης με τις δικές του Ιντραμετ και Ιντρακατ.
Όλα οσα λες ισχυουν, περα απ' το θεμα των χρηματοδοτησεων.
Αν εχεις καποιο σχετικο στοιχείο, δωσε λινκ για να το μαθω κι εγω.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Όλα οσα λες ισχυουν, περα απ' το θεμα των χρηματοδοτησεων.
Αν εχεις καποιο σχετικο στοιχείο, δωσε λινκ για να το μαθω κι εγω.
Μπορείς απλά να ψάξεις τη σύμβαση. Από τη Βουλή έχει περασει. Νόμος του κράτους είναι.
15 χρόνια του το παραχώρησαν δωρεάν.
Μετά από αυτό το διάστημα από το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων ξεκινά η καταβολή ενός ποσού 15% επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων του γηπέδου.
Το οποίο ανήκει στην ΕΟΑ. Και παραχώρησε το οικόπεδο στον Κόκκαλη για την κατασκευή του γηπέδου.
Εσύ που λες για τους βαζελους και τη Λεωφόρο, αναλογικά θα έπρεπε είτε να χτίσεις στου Ρέντη είτε να παραχωρήσεις τις εγκαταστάσεις εκεί στο κράτος. Οικόπεδο αντί οικοπέδου όπως λες.
Ασε που η συμφωνία που είχε εξαγγείλει κάπου στη δεκαετία του 90 ο Λαλιώτης προέβλεπε το 50% του κόστους να το αναλάβει το κράτος. Μετά από την ένταξη στα Ολυμπιακά έργα για φαστ τρακ διαδικασίες, αν θυμαμαι καλα η συμμετοχή του κράτους περιορίστηκε σε κάποια έργα πέριξ του Σταδίου.
Και νομίζω ότι δεν πληρώθηκε και ποτέ.
Κόκκινο ήταν το δάνειο αφού ο Κόκκαλης σταμάτησε να πληρώνει. Πρέπει να το πήρε κάποια από τις εταιρείες διαχείρισης. Αν έπεσε κούρεμα και τι συμφωνία αποπληρωμής έγινε τελικά δεν ξέρω. Ο Κόκκαλης τα ρίχνει στο Μαρινάκη κι ο Μαρινάκης στον Κοκκαλη.
Το γήπεδο πάντως εξακολουθεί να το έχει ο γαύρος.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
26
Like
2.241
Πόντοι
3.475
Μπορείς απλά να ψάξεις τη σύμβαση. Από τη Βουλή έχει περασει. Νόμος του κράτους είναι.
15 χρόνια του το παραχώρησαν δωρεάν.
Μετά από αυτό το διάστημα από το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων ξεκινά η καταβολή ενός ποσού 15% επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων του γηπέδου.
Το οποίο ανήκει στην ΕΟΑ. Και παραχώρησε το οικόπεδο στον Κόκκαλη για την κατασκευή του γηπέδου.
Εσύ που λες για τους βαζελους και τη Λεωφόρο, αναλογικά θα έπρεπε είτε να χτίσεις στου Ρέντη είτε να παραχωρήσεις τις εγκαταστάσεις εκεί στο κράτος. Οικόπεδο αντί οικοπέδου όπως λες.
Ασε που η συμφωνία που είχε εξαγγείλει κάπου στη δεκαετία του 90 ο Λαλιώτης προέβλεπε το 50% του κόστους να το αναλάβει το κράτος. Μετά από την ένταξη στα Ολυμπιακά έργα για φαστ τρακ διαδικασίες, αν θυμαμαι καλα η συμμετοχή του κράτους περιορίστηκε σε κάποια έργα πέριξ του Σταδίου.
Και νομίζω ότι δεν πληρώθηκε και ποτέ.
Κόκκινο ήταν το δάνειο αφού ο Κόκκαλης σταμάτησε να πληρώνει. Πρέπει να το πήρε κάποια από τις εταιρείες διαχείρισης. Αν έπεσε κούρεμα και τι συμφωνία αποπληρωμής έγινε τελικά δεν ξέρω. Ο Κόκκαλης τα ρίχνει στο Μαρινάκη κι ο Μαρινάκης στον Κοκκαλη.
Το γήπεδο πάντως εξακολουθεί να το έχει ο γαύρος.
Μην μπλέκεις το Ρέντη. Αυτο ανήκε στον Κόκκαλη, όπως και η διαχείριση του εμπορικού σήματος (νομίζω λεγόταν Θρύλος ΑΕ η εταιρεία που είχε συστήσει και ΔΕΝ ήταν θυγατρική της ΠΑΕ αλλά απευθείας ιδιοκτησία Κόκκαλη). Είναι σαν να λες ότι ο ΠΑΟ έπρεπε να δώσει το προπονητικό του κέντρο για να πάρει γήπεδο. Επίσης ισχύουν αυτά που λες περί κόκκινων δανείων, αλλά αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι το κράτος δεν έβαλε λεφτά, αλλιώς δεν θα υπήρχαν ούτε χρέη ούτε τίποτα.
Στο φινάλε, η ίδια επιχειρηματολογία εφαρμόζεται στην περίπτωση DPG - OAKA: Βάζω 25 εκατομμύρια, παίρνω ανάλογα έσοδα (και απορώ γιατί το κωλοβαράνε τόσο πολύ οι Αγγελόπουλοι με το ΣΕΦ, ενώ υπάρχει τόσο χρήμα από πίσω).
Ανταλλαγή οικοπέδου με τελειωμένο γήπεδο δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στα διεθνή χρονικά.
Μιας που φαίνεσαι νορμάλ στα μυαλά σου με βάση αυτά που γράφεις: Έχεις υπόψιν σου πώς προέκυψε η "ιδιοκτησία" επί της Λεωφόρου; Μαζεύτηκαν κάποτε οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, έβαλαν λεφτά σε έναν κουμπαρά και αγόρασαν από το Δημόσιο ή από τον Δήμο αυτή την έκταση και την έχτισαν; Γιατί να τους ανήκει, ενώ το παλιό Καραϊσκάκη ΔΕΝ ανήκε στον ΟΣΦΠ και η παλιά Φιλαδέλφεια ΔΕΝ ανήκε στην ΑΕΚ;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.972
Πόντοι
2.356
Μην μπλέκεις το Ρέντη. Αυτο ανήκε στον Κόκκαλη, όπως και η διαχείριση του εμπορικού σήματος (νομίζω λεγόταν Θρύλος ΑΕ η εταιρεία που είχε συστήσει και ΔΕΝ ήταν θυγατρική της ΠΑΕ αλλά απευθείας ιδιοκτησία Κόκκαλη). Είναι σαν να λες ότι ο ΠΑΟ έπρεπε να δώσει το προπονητικό του κέντρο για να πάρει γήπεδο. Επίσης ισχύουν αυτά που λες περί κόκκινων δανείων, αλλά αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι το κράτος δεν έβαλε λεφτά, αλλιώς δεν θα υπήρχαν ούτε χρέη ούτε τίποτα.
Στο φινάλε, η ίδια επιχειρηματολογία εφαρμόζεται στην περίπτωση DPG - OAKA: Βάζω 25 εκατομμύρια, παίρνω ανάλογα έσοδα (και απορώ γιατί το κωλοβαράνε τόσο πολύ οι Αγγελόπουλοι με το ΣΕΦ, ενώ υπάρχει τόσο χρήμα από πίσω).
Ανταλλαγή οικοπέδου με τελειωμένο γήπεδο δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στα διεθνή χρονικά.
Μιας που φαίνεσαι νορμάλ στα μυαλά σου με βάση αυτά που γράφεις: Έχεις υπόψιν σου πώς προέκυψε η "ιδιοκτησία" επί της Λεωφόρου; Μαζεύτηκαν κάποτε οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, έβαλαν λεφτά σε έναν κουμπαρά και αγόρασαν από το Δημόσιο ή από τον Δήμο αυτή την έκταση και την έχτισαν; Γιατί να τους ανήκει, ενώ το παλιό Καραϊσκάκη ΔΕΝ ανήκε στον ΟΣΦΠ και η παλιά Φιλαδέλφεια ΔΕΝ ανήκε στην ΑΕΚ;
Κοίτα. Από τα τρία γήπεδα που χειρίστηκε ο Ανδριόπουλος μόνο αυτό που έχτισε ο Πηλαδάκης έγινε με μη κρατική χρηματοδότηση.
Στον Κόκκαλη χαρίστηκε το 15% που είχε οριστεί να πηγαίνει στη ΓΓΑ για 15 χρόνια. Και το ίδιο έγινε με το 10% του ερασιτέχνη. Συν κάτι άλλα απροσδιόριστα ποσά τρίτων κι επιδοτήσεις που τρέχα γύρευε τι αφορούσαν. Και τμήμα των έργων τα έκανε το κράτος μέσω της ΕΟΕ.
Στο Μελισσανίδη έπεσε χοντρό πακέτο. Από αρκετές πλευρές. Αυτός αποδείχτηκε ο πιο καπάτσος.
Πηλαδάκης και Κόκκαλης πήραν δάνεια σχεδόν όσο η αξία των γηπέδων και τα πιστόλιασαν.
Υποτίθεται ότι η Δικέφαλος 1924 είναι της ερασιτεχνικής αλλά χωράει πολλή συζήτηση αυτό.
Πάντως το μοτίβο είναι το ίδιο και στις τρεις περιπτώσεις. Κι αν αναλάβει και το γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Ανδριόπουλος, όπως διάβασα κάπου, θα το δούμε κι εκεί.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως αποκτήθηκαν τα γήπεδα.
Υποτίθεται της ΑΕΚ παραχωρήθηκε ως γη με το σχέδιο της εγκατάστασης των προσφύγων στον τότε Ποδονίφτη. Στα 83 στρέμματα που παραχωρήθηκαν για να δημιουργηθεί ο καταυλισμός που μετέπειτα ονομάστηκε Φιλαδέλφεια, έχωσαν και το γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν είχε έδρα τότε στην περιοχή.
Για τη Λεωφόρο ένα ΦΕΚ του 1924 έχω διαβάσει, που λέει ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο κι ότι η χρήση του παραχωρείται στον ΠΑΟ για όσο διάστημα υφίσταται ως σύλλογος.
Κάτι περισσότερο δεν ξέρω.

• Like
Αντιδράσεις: kosamf

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom