Νέα

Γιατί δε δίνουν λεφτά για την Παιδεία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα iaswnas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Metz

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2007
Μηνύματα
171
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ βλέπω ότι και τα χρήματα που δίδονται τώρα,για εργαστήρια βιβλιοθήκες κλπ,γίνονται κάρβουνο μετά από κάποιο πάρτι.Ποιος δεν είχε γράψει στο σχολείο σε τοίχο ή θρανίο;Ποιος δεν είχε σπάσει καρέκλα;Και μετά λέγαμε "το σχολείο είναι βρώμικο δώστε λεφτά να το φτιάξουμε".Αφού εμείς το χαλάγαμε!Ας αλλάξουμε νοοτροπία ως Έλληνες και μετά να ζητάμε.
 

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
12
Like
52
Πόντοι
2.945
Δε δινονται λεφτα για τη παιδεια γιατι δε βγαινουν ευκολα μιζες απο αυτα οπως βγαινουν απο τους εξοπλισμους του Στρατου ουτε μπορουν με αυτα να οφεληθουν χρηματοδοτες κομματων.
Η αναβαθμιση της παιδειας ειναι να δοθει μπονους στους μεγαλοεπιχειρηματιες, δηλ τα ιδιωτικα πανεπιστημια για τους φιλους μας τα ζωα που πανε Γιατροι στη Βουλγαρια.
 

Επισκέπτης
Επειδή τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έχω να πω το εξής: Σαν λαός είμαστε καραγυφταρέοι και καρατσοπαναρέοι. Οπότε πως είναι δυνατόν να εκτιμήσεις ένα καθαρό σχολείο, μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια. Έχετε δει λοιπόν μανάδες και πατεράδες τι κάνουν και πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους...
 

panourgos

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
759
Like
6
Πόντοι
6
παιδες καλα τα λετε... αλλα ολοι εμεις οι μαλακες του εχουμε δωσει  την κουταλα να τρωνε οι δηθεν μεγαλοι και το δικαιωμα να μας πηδανε εμας και τα παιδια μας , ειδατε κανενα απο αυτους τους ξεφτιλες να στελνει το παιδι του σε δημοσιο σχολειο ? κανενας !!
επομενως στα παπαρια τους για εμας , εφ'οσον ειναι σιγουροι πως εμεις παλι αυτους θα ψηφισουμε .
ειμαστε μαζοχες σαν λαος και αυτοι το ξερουν , μας αρεσει η πεινα , η κακομοιρια αλλα καθε σαββατο να πουλαμε μουρη στα μπαρακια και στις ταβερνες .
καλα μας κανουν .... και εμεις για να τους παμε κοντρα παλι θα τους ψηφισουμε .
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Με ευθύνη μερίδας γονιών/ μαθητών / φοιτητών εδώ και αρκετά χρόνια το να επενδύεις χρήματα στην παιδεία είναι λιγότερο αποδοτικό από το να ρίχνεις χρήματα σε ομόλογα του δημοσίου της ουγκάντα...
Τα χρήματα που δόθηκαν για ν' αποκατασταθούν οι  ζημιές στις υλικοτεχνικές υποδομές από καταλήψεις από το 1990 έως και σήμερα θα έφταναν να γίνουν πολλά στην παιδεία..
Το ζήτημα επομένως δεν είναι πόσα λεφτά δίνονται ως απόλυτο μαθηματικό μέγεθος ή ποσοστό του ΑΕΠ αλλά πώς αξιοποιούνται αυτά τα λεφτά...
Και όταν τα μισα από αυτά δίνονται για να αποκαθίστανται βανδαλισμοι και τα άλλα μισά στα τυφλά χωρίς καμία αξιολόγηση, ε, και τον αμυντικό προυπολογισμό των ΗΠΑ να έριχνες πάλι μηδεν εις το πηλικό θα είχες...
Τρύπιο πηγάδι είναι η ελληνική παιδεία και θεωρώ τον εαυτό μου από τους τελευταίους τυχερούς που πρόλαβαν να μορφωθούν με σχετικά μικρό κόστος και υποφερτή ποιότητα...
Κάθε πέρυσι και καλύτερα και είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις όπου ο "λαός" έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τη πολιτική του ηγεσία γι ' αυτό το χάλι...
 
OP
OP
I

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Μηνύματα
180
Like
0
Πόντοι
1
Δε δινονται λεφτα για τη παιδεια γιατι δε βγαινουν ευκολα μιζες απο αυτα οπως βγαινουν απο τους εξοπλισμους του Στρατου ουτε μπορουν με αυτα να οφεληθουν χρηματοδοτες κομματων.
Η αναβαθμιση της παιδειας ειναι να δοθει μπονους στους μεγαλοεπιχειρηματιες, δηλ τα ιδιωτικα πανεπιστημι α για τους φιλους μας τα ζωα που πανε Γιατροι στη Βουλγαρια.

ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ

Τα λεφτά δεν υποκαθστούν την ποιότητα της γνώσης .Για φανταστήτε ομως αν υπηρχαν πολλα σχολεια και οι ταξεισ ήταν 10 μελησ αντι για 30 ατομα.Θα μπορουσαν ευκολα να καινε και να λεηλατουν? Θα γινονταν τοση φασαρια?
 

aetoc

Νέο Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Μηνύματα
1
Like
0
Πόντοι
0
Καλημέρα σε όλους.

Παιδιά έχουμε μάθει όλοι από τη κούνια μας να είμαστε *xδισές. Ξέρουμε να παραπονιόμαστε για τα πάντα αλλά όταν ρωτήσει κάποιος γιατί δεν κάνουμε κάτι η απάντηση είναι "Γιατί; Εγώ θα κάνω τη διαφορά;".

Καλά μας κάνουν τότε. Αφού έχουν βρει τον τρόπο να μας κάνουν να μην μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας καλά να πάθουμε.

Δεν είναι λίγες φορές που έχω ακούσει μεγαλύτερους από μένα (μόνο στην ηλικία όμως) που να βρίζουν όλα τα κόμματα και στο τέλος να πηγαίνουν και να ψηφίζουν αυτούς που έβριζαν.

Είμαστε λαός που "ξεχνάει". Και αφού ξεχνάμε καλά να πάθουμε.

Όσο αφορά το θέμα της παιδείας όλα ξεκινάνε από το σπίτι. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παιδιά της "παλιάς εποχής". Τα παιδιά που οι γονείς τους ενδιαφέρονταν ποιο πολύ στο να μεταδώσουν κάτι στα παιδιά τους παρά στην καριέρα τους. Αυτό είναι το λάθος της σημερινής οικογένειας. Έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια που είχα τα πάντα μέχρι όμως τη στιγμή που θα άκουγα το "όχι". Εκεί ήξερα ότι σταματάνε τα πάντα.

Ένα άλλο θέμα είναι η τηλεόραση. Ποιος είχε φανταστεί από εμάς ότι στο δημοτικό θα είχαμε συμμαθήτριες βαμμένες και κινητά; Είμαι ο μοναδικός από εδω που έχω ακούσει παιδί να βρίζει τους γονείς του επειδή δεν του πήρα τη μάρκα το τζιν και το τελευταίο μοντέλο κινητού; Δεν νομίζω. Πρέπει να πάψουμε να βομβαρδίζουμε τα παιδιά μας με άχρηστες πληροφορίες και να τα μάθουμε πλέον κοινωνικές αξίες και όχι οικονομικές αξίες.

Έχω κάπου λάθος ρε παιδιά;
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
μα δεν φανταζομαι να εννοουσε οτι φταινε τα παιδιακια...αλλα οι συνθηκες μεσα στις οποιες δεν χαλιναγωγουνται,δεν παιδευονται,δεν αναπτυσσουν κριτικη ικανοτητα και ολα αυτα που κατα καιρους τα εχουμε συζητησει εμεις οι γεραιτεροι με παρεες μας κλπ....

Αυτο ακριβως εννοουσα και για αυτο το πραγμα μιλαγα......και χαιρομαι που το αναφερουν και αλλοι λιγοτερο "ξενομανεις" οι οποιοι δεν μενουν στο εξωτερικο........ :)

 

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.907
Like
14
Πόντοι
66
Tι σεμνοτητα λεμε,το βαρβιτσιωτακι τον ειδατε στη θαλαμηγο με τις μουναρες αγγαλια καπου σε καραιβικη(?)
Α ρε μακη πουτα βρισκεις ρε?
Εκπροσωπησε λεει την ελλαδα σε ελιτ γκρουπ..

Και έγινε και βουλευτής με την ...αξία του :2funny: :2funny: :2funny:
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
Σαν λαός είμαστε καραγυφταρέοι και καρατσοπαναρέοι.  Οπότε πως είναι δυνατόν να εκτιμήσεις ένα καθαρό σχολείο, μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο. Όλα ξεκινάνε από την οικογένεια. Έχετε δει λοιπόν μανάδες και πατεράδες τι κάνουν και πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους...
Εχεις δικιο, οταν ο πατερας πεταει απο το παραθυρο τη γοπα και η μανα τις μπανανοφλουδες στα μουτρα του δικυκλιστη που ακολουθει, ο γιοκας τι θα κανει; ευχαριστημενος θα 'μαι αν δεν χεσει στην ταξη του!
 

PRESIDENT

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2005
Μηνύματα
140
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Ένα μέτρο που θα βοηθίσει στην αύξιση των δαπανών για την Παιδεία είναι η αξιολόγιση των Ανωτάτων Ιδυμάτων. Βεβαίως το πρόβλημα εδώ είναι το πως θα γίνεται η αξιολόγιση και από ποιούς, αλλά πιστεύω πως με σωστούς χειρισμούς και επιλογές μπορούν να γίνουν πολλά.
 
OP
OP
I

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Μηνύματα
180
Like
0
Πόντοι
1
Ναι γιατι να το πανεπιστημιο κανει ερευνα θα δωθουν λεφτα ....
Καλα ας μην ειναι σωστου χρωματος η αλυσιδα χρηματοδοτησης και θα σου πω τι θα παρει...
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Τι να την κάνεις την αξιολόγηση αν είναι να καλύπτονται καταστάσεις... θα πει η αξιολόγηση ότι πχ ο καθηγητής δεν αφήνει τους φοιτητές να δουν την κόλλα τους και να ζητήσουν το δίκιο τους;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom