Ενα θέμα άκρως ανδρικο. Οσοι ασχολούμαστε με αυτά απλά κολλάμε. Η ευχαρίστηση να καταστρέφεις χορτάρια και πουρνάρια είναι απερίγραπτη. Είχα κάτι κινέζικα αλλά τώρα θέλω να αλλάξω κατηγορία. Τι μου προτείνετε να πάρω...? Πάντα μιλάμε για επαγγελματικό που κάνει καλή δουλειά.
Stihl FS 260 / FS 260 C - Δυνατό, πολύ καλός κηδεμόνας άνετος ώστε να πέφτει όλο το βάρος στο κέντρο του σώματος (λιγότερη κοπωση)
πολλά παρελκόμενα, βέβαια τσούζει λίγο η τιμή τους (ειδικά ο δίσκος με όλα τα σύνεργα βάση κλπ πάει στα 90€) αλλά κάνει πολύ δουλειά ...
Δέχεται 4πλή μισινέζα 4mm άρα σηκώνει και τις πέτρες....
Το αντίστοιχο Husqvarna είναι πιο βαρύ για αυτό και δεν το προτίμησα επίσης έχει περισσότερη κατανάλωση καυσίμου ως προς το stihl!
εχουμε ενα καβασακι 13 χρόνια για να κόβουμε τα χόρτα στο κοινόχρηστο της οικοδομής με κορδονι. θηρίο μιλάμε . και φυσικά καλό χαρτζηλίκι όποτε τύχει.
Αν θες έλα να σου χαρίσω ένα kawasaki ακόμα γιατί πιάνει το ράφι .... 4 φορές έσπασε η μετάδοση κίνησης και αντικατέστησα 2 πιστόνια επίσης μέσα σε 1 χρόνο , με χρήση μισινέζας 4Χ2mm, εντέλει κάθεται στο ράφι ... έχω να το χρησιμοποιήσω 3 χρόνια γιατί πολύ απλά από την ΑΓΡΟΜΕΞ (ο εισαγωγέας) είπαν ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει των απαιτήσεων μου !!!
κατά την γνώμη μου ΔΕΝ αξίζει αυτός ο δίσκος αν υπάρχουν χοντρά κλαδιά από πουρνάρια κλπ ειδικά αν υπάρχει και πέτρα .... σπάνε τα μαχαίρια
για πουρνάρια σκίνο κλπ άγρια δέντρα π.χ. συκιά κλπ όπως ζητήθηκε από την αρχή είναι αυτός ο δίσκος και μόνο ! Μασάει σε καλάμια και βάτα (συνήθως πάνε πακέτο αυτά)
Για καλάμια αποδίδει ο δίσκος :
Ένα μικρό μυστικό σχετικά με την μισινέζα κοπής
την κόβουμε κομμάτια (στο μήκος που θέλουμε) από την προηγούμενη μέρα, την βάζουμε σε χλιαρό νερό (περίπου 40 C και την αφήνουμε όλη νύχτα μέσα στο νερό ...
Με δοκιμή, λειτουργεί και γίνεται πιο εύκαμπτη και αποδοτική...
Εχει βγάλει η stihl ένα δονητικο μηχάνημα που κουνάει τα κλαδιά από τις ελιές. Με κατάλληλη τροποποίηση γίνονται θαύματα.
το Brumi σε συνεργασία την Husqvarna είναι πιο δυνατό .... το Stihl βέβαια (11kgr βάρος) έχει πιο πολλές στροφές αλλά το Brumi (18kgr βάρος) έχει πιο ισχυρές δονήσεις ...
βέβαια δεν ξέρω πόσο κοστίζουν οι "τροποποιήσεις" που θέλει ο καθένας ) ;)
Συνεπώς όπως αρέσει να το ζει ο καθένας !!!! Βέβαια δεν κάνει σε όλες τις ποικιλίες ελιάς αλλά Μόνο στις κορωνέικες ελιές κάνει ... Βέβαια το brumi για τις ελιές κάνει περίπου 2k++€ αλλά μπορείς να μαζέψεις με 2 τέτοια 1,5 τόνο ελιές την ημέρα 4 άτομα !
Αν πάμε σε πιο επαγγελματική κατηγορία χορτοκοπτικών :
για όποιον έχει τρακτέρ και τον ξύνει η τσέπη γερά ...
καταβροχθίζει και κλαδιά σπάει πέτρες κλπ ....