Αναζήτηση
filter  
poll image Ψηφοφορία
Ερώτηση: Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...
Συμφωνω
Διαφωνω
Να παραμείνει όπως έχει σήμερα
Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Σελίδες: 1 ... 142 143 144 145 146 147 [148] 149 150 151 152 153 154 ... 429   Κάτω
  Εκτύπωση  
topic image Αποστολέας Θέμα: Περί θητείας στρατού  (Αναγνώστηκε 168172 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2205 στις: 24/09/09, 01:01 »

ΠοινέςΟι ποινές είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον στρατό. Είναι αυτές που φοβούνται όχι μόνο οι στρατιώτες αλλά ακόμα και τα μόνιμα στελέχη, καθώς κι εκείνα μπορούν να τιμωρηθούν. Εδώ φυσικά θα μας απασχολήσουν οι ποινές των στρατιωτών.

Καταρχήν για ποιους λόγους μπορείς να τιμωρηθείς; Για χίλιους δύο: Επειδή ήσουν..ακομβίωτος ή επειδή έχεις γράψει στο τζόκεϊ σου, επειδή αντιμίλησες σε ανώτερο, επειδή δεν εκτέλεσες εντολή ανωτέρου σου, επειδή διέπραξες κάποιο αδίκημα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σου.  Από όλα τα παραπάνω τα σοβαρότερα είναι αυτά που σχετίζονται με εκτέλεση της υπηρεσίας καθώς αφορούν την ασφάλεια του στρατοπέδου και γι αυτό τιμωρούνται αυστηρότερα.  Από εκεί και πέρα είναι απολύτως σχετικό το πόσο θα τιμωρηθείς για ένα συγκεκριμένο αδίκημα. Ο Στρατιωτικός Κανονισμός αναφέρει συγκεκριμένες ποινές για αδικήματα που σχετίζονται με την υπηρεσία (και που συνήθως είναι αναρτημένα και στους λόχους), και έχει γενικές κατευθύνσεις σχετικά με τα είδη των αδικημάτων και τα είδη της ποινής που επιβάλλονται. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι στο χέρι του Διοικητή.

Είδη Ποινών:
Στέρηση Άδειας Εξόδου: Αν και θεωρείται το ελαφρύτερο είδος ποινής είναι πολλές φορές το χειρότερο. Σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος δεν έχει υπηρεσία και είναι κανονικά εξοδούχος δεν θα βγει έξω. Αυτό σε μονάδες όπου η υπηρεσία δεν πάει και τόσο καλά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιους στρατιώτες.

Περιορισμός και Κράτηση: Οι στρατιώτες μένουν μέσα στο στρατόπεδο για όσες μέρες διαρκεί ο περιορισμός ή η κράτηση. Στις μέρες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες υπηρεσίας. Ουσιαστική διαφορά, πλέον, αυτών των δύο ποινών μεταξύ τους δεν υπάρχει.

Φυλάκιση: Οι στρατιώτες επίσης μένουν μέσα στο στρατόπεδο για όσο καιρό διαρκεί η φυλάκιση συμπεριλαμβανομένων και των ημερών υπηρεσίας με τη μόνη διαφορά ότι οι ποινές φυλάκισης γράφονται στα ατομικά έγγραφα των οπλιτών.

Αυστηρή φυλάκιση: Σε αυτή την περίπτωση οι στρατιώτες εκτείουν την ποινή τους στο πειθαρχείο της μονάδας (αν υπάρχει).

Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2206 στις: 24/09/09, 01:01 »

Όλοι οι άντρες οι οποίοι συμπληρώνουν τα 19 τους χρόνια είναι υποχρεωμένοι να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν, για οποιοδήποτε λόγο κάποιος πάρει αναβολή υποχρέωσης κατάταξης (βλ. παρακάτω για τις αναβολές), παρουσιάζεται μόλις εκλείψουν οι λόγοι της αναβολής του. Η υποχρέωση κατάταξης δεν εκλείπει παρά μόνο όταν κάποιος συμπληρώσει τα 45 του χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιος κηρυχθεί ανυπότακτος κινδυνεύει να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή μέχρι να συμπληρώσει τα 45 του χρόνια.

Όσοι επίσης το επιθυμούν μπορούν να καταταγούν εθελοντικά στον στρατό εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 17 τους χρόνια.
Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2207 στις: 24/09/09, 01:01 »

Ανυπότακτοι

Ανυπότακτοι καλούνται όλοι αυτοί οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιαστούν στον στρατό αλλά δεν το έπραξαν.

Οι ανυπότακτοι διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε ανυπότακτους εσωτερικού, δηλαδή σε όσους διαμένουν στην Ελλάδα και μετά την ανυποταξία τους και σε ανυπότακτους εξωτερικού, περιλαμβάνονται δηλαδή όλοι εκείνοι οι οποίοι είναι ανυπότακτοι και διαμένουν στο εξωτερικό.

Οι ανυπότακτοι αντιμετωπίζουν μία σειρά από διοικητικές κυρίως κυρώσεις, καθώς οι ποινικές κυρώσεις πολλές φορές δεν εφαρμόζονται. Σε γενικές γραμμές, εφόσον συλληφθούν, τους επιβάλλεται πρόσθετη εξάμηνη στρατιωτική υπηρεσία ενώ δεν μπορούν να διοριστούν στο ελληνικό δημόσιο.

Η ανυποταξία και οι συνέπειες αυτής, διακόπτεται με την οικειοθελή ή μη παρουσίαση του ανυπότακτου για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή με τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας του ανυπότακτου.

Στους ανυπότακτους εσωτερικού δεν χορηγείται διαβατήριο και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι  Έλληνες ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν ωστόσο  να λάβουν ελληνικό διαβατήριο ενώ πλέον επιτρέπεται στους ανυπότακτους να επισκεφτούν την Ελλάδα άνευ αιτιολόγησης μέχρι τριάντα συνολικά ημέρες τον χρόνο.

 Όσοι είναι κάτοικοι χωρών μελών της Συνθήκης Σέγκεν μπορεί να έλθουν στην Ελλάδα με αρκετές πιθανότητες να μην συλληφθούν, καθώς δεν γίνεται έλεγχος διαβατηρίων σε όσους ταξιδεύουν μεταξύ των χωρών αυτών. Μπορεί όμως να συλληφθούν αν γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος των διαβατηρίων τους, όπως έχει δικαίωμα κάθε χώρα να πράξει.

Ωστόσο όσοι παρουσιαστούν οικειοθελώς στον στρατό, μπορούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία και την υπόλοιπη να την εξαγοράσουν.

Πλέον επίσης επιτρέπεται για όσους είναι άνω των 35 ετών να υπηρετήσουν μόνο 45 ημέρες και να εξαγοράσουν τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας τους προς €810 το μήνα.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι είναι άνω των 35 ετών, και πρέπει να υπηρετήσουν 12μηνη θητεία μπορούν να υπηρετήσουν μόνο 45 μέρες και τους υπόλοιπους 10,5 μήνες να τους εξαγοράσουν προς €810 x 10,5 = € 8.505. Όσοι δικαιούνται να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία, θα πληρώσουν μόνο τους μήνες που θα υπηρετούσαν τη θητεία τους.

Κατά τη διάρκεια της αναβολής οι -πρώην πλέον- ανυπότακτοι μπορούν να επισκέπτονται κανονικά την Ελλάδα, ενώ από την κατάταξη τους αίρονται όλες οι ποινικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε αυτούς.
Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2208 στις: 24/09/09, 01:01 »

Συνθήματα - ΕμβατήριαΤα συνθήματα και τα εμβατήρια χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον στρατό. Υποτίθεται ότι εμψυχώνουν τους στρατιώτες και τονίζουν το αίσθημα ενότητας που αυτοί πρέπει να έχουν. Τους κάνουν επίσης υπερήφανους για το σώμα ή το μέρος που υπηρετούν.

Συνθήματα
Τα συνθήματα διαφέρουν από όπλο σε όπλο και από περιοχή σε περιοχή για αυτό αναφέρουμε εντελώς ενδεικτικά μερικά:
Ψηλά - Ψηλά τα μαύρα τα μπερέ (ΤΘ)


Ο εκπαιδευτής αναφωνεί: Α-ρι-θμήσατε και η κλάση φωνάζει: Εν, δυο, τρι-τες, εν δυο, τρί-τες (και κατόπιν πιο γρήγορα) εν, δυο, τρί-τες, εν δυο τρί-τες Έξι- Δέκα Δύναμη (το όνομα της μονάδας ή του λόχου).

Πυροβόλα  στη γραμμή, κεραυνοί τη χαραυγή, για να κάψουν σαν λαμπάδα όποιον βλάψει την Ελλάδα.

Υπάρχουν ασφαλώς και εθνικιστικά συνθήματα τα οποία αν και μερικές φορές ακούγουνται θα πρέπει να ξέρεις ότι έχουν απαγορευθεί με διαταγές.

Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2209 στις: 24/09/09, 01:01 »

Τα είδα όλα κωλυόμενα: Σημαίνει ότι μου φάνηκε κάτι βουνό, μπλοκάρισα επειδή μου έπεσαν όλα μαζεμένα ή/και δεν ήξερα τι να κάνω

Δίκας και Υπόδικας: Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής

Λελεόχαρτο: Το απολυτήριο

Λελέ - Απολελέ - Είμαι λελέ: Κοντεύω να απολυθώ, να πάρω απολυτήριο.

Παρτάλι: Ο φαντάρος που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους και γενικά αυτός που δεν πολυνοιάζεται για πολλά (παρτάλι στην κυριολεξία είναι το κουρέλι)

Τούφα - Ζωάρα: Περνάω καλά μέσα στο στρατόπεδο, συνήθως καλύτερα από τους υπόλοιπους

Μπιφτέκι: Έφαγα μπιφτέκι, κάνω την υπηρεσία κάποιου άλλου ενώ ήμουν εξοδούχος, χώθηκα την τελευταία στιγμή.

Εμπλοκή: Με πάει εμπλοκή, έφαγα εμπλοκή. Κάνω συνέχεια υπηρεσίες, καθημερινά ενώ έχω να πάρω πολλές μέρες έξοδο.

Σειρά ή Σειρούλα: Προσφώνηση σε κάποιον άλλο που είναι ίδια ή παραπλήσια  σειρά με αυτόν που την λέει.

Κοντοσείρια: Φαντάροι Παραπλήσιων Σειρών

Παλιοσειρά: Ο παλιός φαντάρος

Λούι: Ο Λοχίας Υπηρεσίας

Θαλαμοdog ή θαλαμόσκυλο: Ο Θαλαμοφύλακας

Θα βαρέσω αναβολή: Λέγεται όταν κάποιος δεν αντέχει κάτι και υπονοεί ότι κάποιος θα πάρει αναβολή για να ησυχάσει. Στην πραγματικότητα αυτός που το λεει πολύ σπάνια εννοεί ότι στην πραγματικότητα θα πάρει αναβολή.

Ψάρι ή Ψαρούκλα: Συνήθως αναφέρεται στους νέους στρατιώτες, μερικές φορές αναφέρεται και σε παλαιότερους οι οποίοι είναι πολύ τυπικοί επειδή φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν  "Ασε μωρέ, αυτός ακόμα ψάρι είναι"

Προβλέπεται ή δεν προβλέπεται για την ΕΣΣΟ μου: Εννοεί ότι κάποιος είναι ή δεν είναι υποχρεωμένος  με βάση τους άγραφους νόμους του στρατού να κάνει κάτι. Για παράδειγμα "Προβλέπεται για την ΕΣΣΟ σου να πας αγγαρεία ενώ για μένα δεν προβλέπεται" (εννοεί ότι εσύ είσαι ακόμα νέος ενώ εγώ που πάλιωσα δεν πρέπει να πηγαίνω αγγαρείες)

Αγγαρεία: Η επιπρόσθετη υπηρεσία, συνήθως στα εστιατόρια (π.χ πλύσιμο πιάτων, καθάρισμα πατατών και λοιπές χρήσιμες ενασχολήσεις!)

Έφαγα 5 Φι ή 10 Κάπα: Τα Φι και τα Κάππα είναι η Φυλακή και η Κράτηση αντίστοιχα

Σ.ΕΞ Η στέρηση εξόδου

Δεν προλαβαίνω, απολύομαι: Συνήθως λέγεται από φαντάρους που κοντεύουν να απολυθούν όταν τους λένε να κάνουν μία δουλειά.

Καραβάνες: τα αγγεία εστιάσεως, δηλαδή τα μεταλλικά σκεύη όπου τρώνε οι φαντάροι όταν βρίσκονται εκτός στρατοπέδου σε άσκηση.

Καραβανάς: Χαρακτηρισμός που αποδίδεται στους μόνιμους στρατιωτικούς

Γιωτάς: Ο στρατιώτης που έχει σωματική ικανότητα Ι3 ή Ι4, μερικές φορές αναφέρεται γενικά στους ανίκανους ή τεμπέληδες στρατιώτες. Παλαιότερα και μερικές φορές και σήμερα οι γιωτάδες αποκαλούνταν και ντακότες.

Το πλοίο της αγάπης: Αναφέρεται στην σκουπιδιάρα, δηλαδή στο όχημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη συγκομιδή σκουπιδιών από το στρατόπεδο. Αν σου προσφέρουν μια βόλτα με το πλοίο της αγάπης μην βιαστείς να δεχτείς, διότι σημαίνει ότι σε στέλνουν να μαζέψεις σκουπίδια με τη σκουπιδιάρα, μετά την οποία θα χρειαστεί να κάνεις επειγόντως μπάνιο!

Με πάει μία μία: Εννοεί ότι οι υπηρεσίες είναι  μία μέρα μέσα και μία έξω.

Θα σε βγάλω στον τάκο: Θα βγεις αναφορά

Tακ λάιν: Η γραμμή της αναφοράς

Γόπινγκ: Ο καθαρισμός του στρατοπέδου από τα αποτσίγαρα (γόπες).

Τσάπινγκ: Η αποψίλωση από χόρτα.

Μαυροσκούφηδες: Οι στρατιώτες Τεθωρακισμένων, επειδή φορούν μαύρο μπερέ

Πρασινοσκούφηδες: Όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις, πάλι από το χρώμα του μπερέ τους
Καταγράφηκε
Yorgos
Τιμημένος
*******
Offline Offline

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 16012
Κριτικές: 22Όσο χρωστάς, δεν μιλάς. Γύφτε, ξεχρέωσε λέμε!


WWW
« Απάντηση #2210 στις: 24/09/09, 01:01 »

αριθμός διψήφιος πολίτης υποψήφιος

δεν μπορώ να περπατήσω με τραβάνε οι μήνες πίσω
Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2211 στις: 24/09/09, 01:01 »

Το πλήρες κείμενο του στρατιωτικού όρκου:
Ορκίζομαι να τηρώ πίστη εις την πατρίδα.

Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.

Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.

Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.

Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.

Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.

Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.

Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.
Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2212 στις: 24/09/09, 02:02 »

Παρακάτω είναι το πλήρες κείμενο της εσπερινής προσευχής του στρατού, η οποία λέγεται κατά την βραδινή αναφορά πριν το σιωπητήριο.
Δέσποτα Παντοκράτωρα, ο καταξιώσας ημάς διελθείν το μήκος της ημέρας ταύτης,

Πρόσδεξε τας εσπερινάς ημών δεήσεις και κατέπεμψεν το πλήθος του ελέους Σου επί πάντας ημάς τους δεομένους Σου.

Τοίχισον ημάς τοις Αγίοις Αγγέλοις Σου, περιχαράκωσον ημάς την αληθείαν Σου, φρούρησον ημάς τη δύναμιν σου, φύλαξε υπό την σκέπην Σου τον στρατόν και άπαν το ελληνικόν έθνος.

Παράσχου, δε ημίν και την επερχομένην νύχτα ειρηνικήν και αναμάρτητον ως και πάσας τας ημέρας της ζωής ημών.

Ταις πρεσβείας της υπεραγίας ημών Θεοτόκου και πάντων των Αγίων,

Αμήν

Καταγράφηκε
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2213 στις: 24/09/09, 02:02 »

Οι τελευταίες ημέρες στον ΣτρατόΜετά από μία πολύμηνη -και για πολλούς- ατελείωτη θητεία έρχεται κάποια στιγμή και η ώρα για να παραλάβεις το περιβόητο "λελεόχαρτο". Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κρατήσει αρκετές μέρες άδειας και την παίρνουν στο τέλος ενώ επιστρέφουν την τελευταία ημέρα που είναι να απολυθούν. Άλλοι πάλι είτε επειδή δεν έχουν άδεια είτε επειδή δεν το επιθυμούν τις τελευταίες ημέρες τις περνούν μέσα στην μονάδα.


Το πρώτο πράγμα που καλό θα είναι να προσέξεις είναι η συμπεριφορά σου απέναντι στους νεότερους συναδέλφους σου. Μην κάνεις αυτά που δεν ήθελες να σου κάνουν όταν ήσουν νέος, με άλλα λόγια μην το παίζεις παλιός, με την έννοια της άσχημης συμπεριφοράς απέναντι στους νέους στρατιώτες. Εξάλλου θα πρέπει να σκεφτείς και πώς θα ήθελες να σε θυμούνται όταν απολυθείς. Θα ήθελες δηλαδή κάποια μέρα, όταν θα συναντήσεις στον δρόμο έναν νεότερο συνάδελφο σου να σε χαιρετήσει ή να αλλάξει στενό βρίζοντας σε;


Εϊναι περίεργα τα αισθήματα που αισθάνεται κανείς όταν απολύεται. Ενώ οι περισσότεροι περιμένουν πώς και πώς εκείνη την ημέρα, όταν έρθει συνειδητοποιούν ότι δεν αισθάνονται και τόσο πολύ μεγάλη χαρά όπως περίμεναν. Μάλιστα τα αισθήματα είναι ανάμικτα. Χαρά, γιατί επανέρχονται και πάλι στην πολιτική ζωή αλλά και λύπη γιατί αποχωρίζονται φίλους που ίσως δεν ξαναδούν ποτέ. Είναι ωστόσο γεγονός ότι οι καλύτερες φιλίες γίνονται στον στρατό.


Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το τυπικό μέρος της απόλυσής σου. Φρόντισε αρκετές ημέρες πριν να έχεις βγάλει ακτινογραφία απολύσεως. Όπως όταν παρουσιάστηκες έβγαλες ακτινογραφία, έτσι και όταν απολύεσαι πρέπει να έχεις βγάλει μία ακτινογραφία απολύσεως σε οποιοδήποτε στρατιωτικό, ύστερα από παραπεμπτικό του γιατρού της μονάδος, ή πολιτικό νοσοκομείο.Η τελευταία μέρα
Την τελευταία ημέρα μπορείς να σηκωθείς και να φορέσεις πλέον τα πολιτικά σου ρούχα. Θα πρέπει να έχεις φροντίσει δύο-τρεις ημέρες πριν να έχεις έτοιμη τη διαχειριστική βεβαίωση με όλες εκείνες τις απαραίτητες υπογραφές (για όσους δεν το γνωρίζουν η διαχειριστική βεβαίωση πιστοποιεί ότι δεν υπέχεις καμία οικονομική ή άλλου είδους υποχρέωση στη μονάδα).


Το απολυτήριο (ή Ειδικό Φύλλο Πορείας όπως είναι επισήμως το όνομα του) θα το παραλάβεις από το 1ο Γραφείο της μονάδας. Εκεί θα βάλεις ορισμένες υπογραφές. Ελάχιστοι δίνουν προσοχή στο τι υπογράφουν. Για να ξέρεις λοιπόν τι υπογράφεις, βάζεις τρεις υπογραφές στις οποίες δηλώνεις ότι τα στοιχεία της διεύθυνσής σου που αναφέρονται είναι σωστά, διαφορετικά θα πρέπει να το αναφέρεις για να διορθωθούν, ότι σε περίπτωση απώλειας του απολυτηρίου ή αλλαγή διεύθυνσης θα ενημερώσεις αμέσως το αρμόδιο στρατολογικό σου γραφείο και ότι παρέλαβες το απολυτήριο.


Το χρώμα του ΕΦΠ μπορεί να είναι λευκό ή πράσινο, αν έχεις πράσινο απολυτήριο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να σε καλέσουν για μετεκπαίδευση εφεδρείας, ως επίστρατο.

Επιπλέον θα παραλάβεις και τη Βεβαίωση απόλυσης την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς στις σχέσεις σου με οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία.

Επίσης παραδίδεις την στρατιωτική σου ταυτότητα,  και το δελτίο εισόδου στη μονάδα το οποίο τυχόν έχεις. Από τη μονάδα σου παραδίδεται το δελτίο της αστυνομικής σου ταυτότητας, το τυχόν δίπλωμα οδήγησης στρατιωτικού οχήματος που έχεις, το οποίο δεν ισχύει ούτε μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό δίπλωμα, αυτό το δίπλωμα ισχύει μόνο σε περίπτωση επιστράτευσης ή όταν σε καλέσουν για μετεκπαίδευση.


Μετά από αυτό και αφού αποχαιρετήσεις όλους τους συναδέλφους σου, είσαι ελεύθερος πολίτης!
Καταγράφηκε
francesco
Ο παλιός, είν' αλλιώς
******
Offline Offline

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2453
Κριτικές: 13
« Απάντηση #2214 στις: 24/09/09, 02:02 »

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ

1)Οφειλει να ξυπναει ολους τους θαλαμιζομενους στο εγερτηριο ,η αυτους που εχουν υπηρεσια(σκοπου,περιπολου κτλ)καποια συγκεκριμενη ωρα
2)Δεν αφηνει ατομα απο αλλο Λοχο η διμοιρια να εισερχονται στον θαλαμο χωρις καποιο λογο.
3)Φροντιζει για την καθαριοτητα του θαλαμου
4)Προσεχει ωστε να μην καπνιζει η πινει κανεις μεσα στον θαλαμο
5)Προσεχει τους ελευθερους υπηρεσιας να μην απομακρυνονται απο τον θαλαμο
6)Βγαζει ολες τις αρβυλες εξω απ τον θαλαμο
7)Προσεχει ωστε η εξαρτυση του να ειναι καλα προσαρμοσμενη πανω του
8)Γνωριζει ποσα οπλα βρισκονται εκτος και εντος οπλοβαστου,τα οποια, οποια οπλα βγαινουν η μπαινουν
τα γραφει στο βιβλιο <<Διακινησης Οπλισμου>>και στα οποια τα χρεωνεται και ειναι υπευθυνη του.
Ετσι πρεπει να ξερει και τον αριθμο θαλαμιζομενων (παροντων,αποντων,κωλυομενων κτλ)
Καταγράφηκε

OΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΑΜΑΤΕ
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ!!
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2215 στις: 24/09/09, 02:02 »

Ελληνικός Στρατός-Μέση ανθρώπινη υπομονή: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1
Είναι ορισμένες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που νομίζεις ότι όσες λέξεις και να χρησιμοποιήσεις δεν φτάνουν για να περιγράψεις το "μεγαλείο" τους. Μια τέτοια περίοδος είναι και η λεγόμενη περίοδος "στρατιωτικοποίησης". Ας τα πάρουμε από την αρχή, μπας και βγει κάποιο νόημα....

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ: Η αποφράδα μέρα κατάταξης. Με το που περνάς την πύλη αρχίζει η προσωπική οδύσσεια του καθενός. Μας κατατάσσουν άμα τη εμφανίση σε διμοιρία και λόχους (το ΚΕΜΧ έχει 3 Λόχους) και μας πάνε μπουλούκι στο ΚΨΜ. Εκεί ένας καραβανάς μας κάνει μια παρουσίαση του τι γαμάτο που είναι το στρατόπεδο και πόσο έχει εκσυγχρονιστεί ο στρατός και τι καλά που θα περάσουμε. Δηλώνεις επιτόπου τις 4 μεταθέσεις που προτιμάς (λες και έχει καμιά σημασία) και βουρ στο Λόχο να αφήσεις πράγματα. Από εκεί μαγειρία να φάμε (είχε φτάσει μεσημέρι) μην τους λιποθυμήσουμε πρώτη μέρα!! Πριν καλά καλά κατέβει η μπουκιά, σφαίρα στα συνεργεία κατάταξης. Σου παίρνουν την ταυτότητα και συμπληρώνεται το ατομικό δελτίο οπλίτη (κάπως έτσι το λένε) που αποτελεί το προσωπικό φακέλωμα του καθενός σε όλη τη θητεία. Αμέσως μετά σου δίνουν τον πρώτο μισθό (!!!!!) που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 8.60€ (!!!!!!!!!!!!!!!). Απέλπιδες προσπάθειες να μας καλοπιάσουν για να δούμε τι ωραία που είναι στο στρατό.....Μετά τις πολλές γραφειοκρατίες, γραφείο Υ.Ε.Α. κλπ. ήρθε η ώρα για το στρατό. Θρυλική ατάκα κατά τον έλεγχο: σήκωσε το πουλί σου. Μου'ρθε να πω πάρτο στη μούρη αλλά κρατήθηκα :-) Ακολουθούν εμβόλια, ένδυση και αισίως είχε νυχτώσει.

Αυτό που δεν έχει πει κανένας ποτέ και πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο στρατό συνεχώς ντύνεσαι και ξεντύνεσαι. Την πρώτη μέρα δοκιμάζεις στο θάλαμο όλα τα ρούχα παρουσία ανθυπολοχαγού, ξαναντύνεσαι, την επομένη ξεντύνεσαι και βάζεις στολή εξόδου για να πας στο ράφτη να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα, ξεντύνεσαι, την επομένη ξαναβάζεις στολή εξόδου για να πας για φωτογραφίες για την ταυτότητα, ξαναβάζεις παραλλαγή....Εμένα προσωπικά μου την είχε δώσει στα νεύρα.

ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Όπως γνωρίζουν οι στρατευμένοι είναι πιο δύσκολο να καταλάβει κάποιος πώς εκτελείται η προσοχή και η ημιανάπαυση παρά να λύσει επικαμπύλιο ολοκλήρωμα γι'αυτό δικαιολογείται να το κάνεις αδιαμαρτύρητα από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι επί τρεις μέρες συνεχόμενα!! Μαγειρία, θαμαμοφυλίκια, καθαριότητες στην ημερήσια διάταξη...Ξύρισμα, γυάλισμα επίσης. Το πρωινό περιλαμβάνει και κεϊκ! Λέω κοίτα περιποίηση ο Ε.Σ. Ένας ΛΥΒίτης φροντίζει να με ενημερώσει ότι μας το δίνουν μόνο την πρώτη εβδομάδα μετά κόβεται...Όντως έτσι έγινε..

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Ατελείωτες πρόβες του όρκου και της παρέλασης μέσα στο ήλιο, σε σημείο που το 70% του τάγματος έβγαλε σπυράκια στα αφτιά (μας ενημέρωσαν ότι ήταν αλλαργική αντίδραση στην υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο). Προσωπικά τα δικά μου ακόμα ξεφλουδίζουν. Ώστόσο πήραμε σοκολατί χρωματάκι 5 μήνες πριν από τον υπόλοιπο κόσμο, κάτι είναι κι αυτό. Πριν τις πρόβες: αγγαρείες. Μετά τις πρόβες: επ' ώμου, παραπόδα και τα συναφή. Την Τρίτη είχε και νυχτερινή εκπάιδευση μέχρι τις 10 το βράδυ. Δεν περίμενα ότι θα δω φαντάρους να παρακαλάνε να είναι υπηρεσία (έστω και μαγειρία!) προκειμένου να γλυτώσουν κάτι...

ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Οι υποψήφιοι Ράμπο πάνε για βολή...Τα 0/0 απανωτά, εκτός από ελάχιστους που έφεραν μέχρι και 10/45!! Πληρώνω τα λάθη της παιδικής ηλικίας γιατί αν κυνηγούσα κι εγώ μπεκάτσες και ορτύκια θα είχα μια μέρα τιμητική. Μην ξεχνάμε τις πρόβες γιατί το απο-καλυφθείτε και το υψώσατε την δεξιά, πώς να το κάνουμε, απαιτούν σκληρή εκπαίδευση...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ: Μέχρι τώρα μετράω 2 θαλαμοφυλίκια τέταρτο νούμερο, ένα πρωινό μαγειρίο (δηλαδή από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι), ένα απογευματινό (δηλαδή 2:30 μέχρι 12:30 το βράδυ), πλυντήρια (από πρωί μέχρι μεσημέρι), 2 καλλιόπες, μία κηπουρική και δεν ξέρω πόσες καθαριότητες. Πριν μπω ήθελα να πάω ΔΕΑ, να είμαι συνεπής και φιλότιμος κλπ. Τώρα, είμαι της άποψης ούτε μια μέρα παραπάνω στο άντρο του παραλογισμού, ψάχνω τρόπους να λουφάρω και γενικά να μη θυμάται κανένας το όνομά μου....

ΚΕΜΧ: Χωρίς αστεία πολύ όμορφο στρατόπεδο, μέσα στα πεύκα...Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι συνεχώς μαζεύουμε πευκοβελόνες! Το φαγητό σε υψηλό επίπεδο, οι τουαλέτες διαρκώς σκατωμένες μετά διαπεραστικής μπόχας, τα μπάνια με ζεστό νερό μόνο τις ώρες που θες να κοιμηθείς...Από τους 3 Λόχους ο πιο χαλαρός είναι ο πρώτος και με διαφορά. Τη μέρα κατάταξης έβρεχε και τη βραδυνή αναφορά μας την κάνανε όπως ήμασταν ξαπλωμένοι! Στους άλλος δυο τους βγάλανε μες στη βροχή. Οι καραβανάδες καλύτεροι από ότι τους περίμενα, αν και δε λείπουν οι κλασικοί βλάχοι, μουστακαλήδες λοχαγοί...

Σε γενικές γραμμές οι πρώτες 3 βδομάδες είναι δύσκολες...Διαρκώς τρέχεις, αναφέρεσαι, γυαλίζεσαι, κωμβιώνεσαι και δε συμμαζεύεται. Ωστόσο κάθε αρχή και δύσκολη, όταν πάμε σε μονάδα ελπίζω να έχει λιγότερη κούραση. Όλη την άδεια ορκωμοσίας την πέρασα κοιμώμενος, και ακόμα νυστάζω :-) Τώρα που θα έχουμε εξόδους θα σας ενημερώνω συχνότερα για το μαγευτικό μου ταξίδι στον κόσμο των Ενόπλων Δυνάμεων...
Καταγράφηκε
james70
Ο παλιός, είν' αλλιώς
******
Offline Offline

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2126Τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο!Τα κακά Πατάγια


« Απάντηση #2216 στις: 24/09/09, 02:02 »

τι είναι αυτό ρε αρκ?Hmmm....

σε πήραν φαντάρο ή πάλι copy-paste και μας μπερδεύεις? 2funny 2funny 2funny 2funny 2funny 2funny
Καταγράφηκε

Μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ, κανένα θηλαστικό που αιμορραγεί για 7 ημερες και δεν πεθαίνει....
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2217 στις: 24/09/09, 02:02 »

Παράθεση από: james70 link=topic=985.msg1337093#msg1337093 date=1253751969
τι είναι αυτό ρε αρκ?Hmmm....

σε πήραν φαντάρο ή πάλι copy-paste και μας μπερδεύεις? 2funny 2funny 2funny 2funny 2funny 2funny
τζειμς δεν ειναι δικα μου ρε.copy-paste ειναι.
απλα εκανα μια ενημερωση σε νεοσυλλεκτους και γιωταδες.αλλαξανε τζειμς τα πραγματα.οποιος λενε οτι ειναι υπερ του στρατου ειναι στρατογκαβλος.και οι κουραδες που δεν υπηρετουν και βγαινουν γιωταδες ειναι μαγκες.λες να ειναι ετσι? Hmmm.... Hmmm.... Hmmm.... Hmmm....
Καταγράφηκε
james70
Ο παλιός, είν' αλλιώς
******
Offline Offline

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2126Τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο!Τα κακά Πατάγια


« Απάντηση #2218 στις: 24/09/09, 02:02 »

Παράθεση από: arcans70 link=topic=985.msg1337105#msg1337105 date=1253752651
τζειμς δεν ειναι δικα μου ρε.copy-paste ειναι.
απλα εκανα μια ενημερωση σε νεοσυλλεκτους και γιωταδες.αλλαξανε τζειμς τα πραγματα.οποιος λενε οτι ειναι υπερ του στρατου ειναι στρατογκαβλος.και οι κουραδες που δεν υπηρετουν και βγαινουν γιωταδες ειναι μαγκες.λες να ειναι ετσι? Hmmm.... Hmmm.... Hmmm.... Hmmm....
γιατί αμφιβάλλεις?
Καταγράφηκε

Μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ, κανένα θηλαστικό που αιμορραγεί για 7 ημερες και δεν πεθαίνει....
arcans70
Banned
Ειδήμων
****
Offline Offline

Μηνύματα: 831

« Απάντηση #2219 στις: 24/09/09, 02:02 »

Παράθεση από: james70 link=topic=985.msg1337118#msg1337118 date=1253753349
γιατί αμφιβάλλεις?
δηλαδη εμεις ειμαστε μαλακες που πηγαμε κανονικα.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 142 143 144 145 146 147 [148] 149 150 151 152 153 154 ... 429   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: