Νέα

Ρεάλ Μαδρίτης,η βασίλισσα της Ευρώπης!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman21
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 159K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Cristiano Ronaldo VS Ronaldo Luís Nazário de Lima

  • Cr7

    Ψήφοι: 44 35,2%
  • R9

    Ψήφοι: 81 64,8%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    125

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.896
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
166
[size=14pt]

Πλήρες όνομα Real Madrid Club de Fútbol [/size]
Ψευδώνυμο Los Blancos (Οι Λευκοί)
Los Merengues (Οι Μαρέγκες)
Los Vikingos (Οι Βίκινγκς)
Los Madridistas (Οι Μαδριλένοι)
Έτος ίδρυσης 6 Μαρτίου 1902
(ως Sociedad Madrid FC)
Έδρα Σαντιάγκο Μπερναμπέου
Μαδρίτη, Ισπανία
Χωρητικότητα 80.400 θέσεις
Πρόεδρος  Φλορεντίνο Πέρεθ
Προπονητής  Μανουέλ Πελεγκρίνι
Κατηγορία Λα Λίγκα


Η Ρεάλ Μαδρίτης (ισπανικά:Real Madrid Club de Fútbol) είναι ισπανικό ποδοσφαιρικό σωματείο που εδρεύει στη Μαδρίτη και ιδρύθηκε το 1902. Η Ρεάλ κατέχει το ρεκόρ των 31 τίτλων στη Λα Λίγκα ή Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ έχει κατακτήσει και 17 Κύπελλα Ισπανίας. Ο σύλλογος επίσης διατηρεί δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης Β.

Έδρα της ομάδας είναι το Σαντιάγκο Μπερναμπέου στη Μαδρίτη. Ιδιαιτερότητα της Ρεάλ είναι πως, σε αντίθεση με τα περισσότερα ποδοσφαιρικά σωματεία, ανήκει και διοικείται αποκλειστικά από τα μέλη της (socios), από το 1902. Στις 23 Δεκεμβρίου 2000, η Ρεάλ τιμήθηκε από τη ΦΙΦΑ ως "Ο μεγαλύτερος σύλλογος του 20ου αιώνα". Η ισπανική ομάδα είναι επίσης ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας κατακτήσει συνολικά 11 τρόπαια, 9 Κύπελλα Πρωταθλητριών, αριθμό ρεκόρ, και 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ. Η τεράστια και διαχρονική επιτυχία της, της έχουν χαρίσει το χαρακτηρισμό "Βασίλισσα της Ευρώπης". Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παραμένει τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των πιο πλούσιων συλλόγων του κόσμου με συνολικά έσοδα το 2007-08 ύψους 289,6 εκατ. ευρώ.


Το ποδόσφαιρο εισήχθη στη Μαδρίτη από τους καθηγητές και μαθητές του Institución Libre de Enseñanza, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και αρκετοί απόφοιτοι των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Εν έτει 1895 ίδρυσαν την ομάδα Football Sky (ουρανός του ποδοσφαίρου), που αγωνιζόταν τα κυριακάτικα πρωινά στη Μονκλόα. Το 1900 η ομάδα χωρίστηκε σε δύο διαφορετικούς συλλόγους, τη New Foot-Ball de Madrid και την Español de Madrid. Πρόεδρος της δεύτερης ήταν ο Julián Palacios. Το 1902 η Español de Madrid χωρίστηκε και πάλι, με αποτέλεσμα το σχηματισμό της Sociedad Madrid FC στις 6 Μαρτίου 1902. Πρώτος της πρόεδρος υπήρξε ο Juan Padrós Rubió, ενώ πρώτος γραμματέας ο Manuel Mendía. Λίγο αργότερα τον Juan Padrós Rubió θα διαδεχόταν ο αδελφός του Carlos Padrós. Τρία μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Madrid FC κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, το πρώτο από τα τέσσερα συνεχόμενα Κύπελλα Ισπανίας. Το όνομα Real (=βασιλική), της αποδόθηκε από τον Βασιλιά Αλφόνσο 13ο στις 29 Ιουνίου 1920. Έκτοτε η ομάδα αναφέρεται ως Real Madrid (Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά οι οπαδοί της συνηθίζουν να την αποκαλούν και ως Madrid (Μαδρίτη). Το χρώμα της φανέλας της (λευκό), είναι δανεισμένο απο τα χρώματα της θρυλικής ερασιτεχνικής ομάδας "Κορίνθιανς", που αγωνιζόταν τον καιρό της ίδρυσης της Ρεαλ στην Αγγλία.

Γήπεδο: Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου
Το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, ένα από τα θρυλικότερα γήπεδα της Ευρώπης και μια από τις έδρες - φόβητρα. Κατασκευάστηκε το 1947, στο χώρο που βρισκόταν το τότε γήπεδο της Ρεάλ, το Στάδιο Σαμαρτίν. Το όνομα Σαμαρτίν, το διατήρησε μέχρι το 1955, οπότε στις 4 Ιανουαρίου του έτους αυτού πήρε τη σημερινή του ονομασία, προς τιμήν του προέδρου της ομάδας, Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Σήμερα έχει χωρητικότητα 80.400 θέσεις, ενώ το 1953 η χωρητικότητά του έφτανε τις 120.000.

Προσωνύμια
Στη διάρκεια της ιστορίας του, ο σύλλογος απέκτησε διάφορα προσωνύμια. Από τα πρώτα υπήρξαν το los merengues, που αναφέρεται στο γνωστό γλυκό μαρέγκα και το los blancos, ήτοι οι λευκοί. Βάση και των δύο υπήρξε η θρυλική κατάλευκη φανέλα της ομάδας, ενώ και τα δύο χρησιμοποιούνται έως και τις μέρες μας. Στη δεκαετία του 1970 έγινε δημοφιλές και το παρατσούκλι los vikingos δηλαδή οι Βίκινγκς, ενδεχομένως λόγω της απόκτησης την εποχή εκείνη αρκετών Βορειο-ευρωπαίων ποδοσφαιριστών. Πιο πρόσφατα, οι εφημερίδες της απέδωσαν το χαρακτηρισμό los galácticos (οι γαλαξιακοί), εξαιτίας της απόφασης της τότε διοίκησης της ομάδας να φέρει στη Μαδρίτη ορισμένους από τους μεγαλύτερους και ακριβότερους ποδοσφαιριστές της αγοράς.

Σαντιάγκο Μπερναμπέου
Πριν γίνει πρόεδρος το 1945 ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είχε περάσει ήδη από τη θέση του ποδοσφαιριστή, αρχηγού της ομάδας, μάνατζερ και τεχνικού διευθυντή. Ως πρόεδρος ανέλαβε να ανοικοδομήσει τον σύλλογο μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο και ήταν αυτός, επί της προεδρίας του οποίου, κτίστηκαν το ομώνυμο γήπεδο της Ρεάλ καθώς και ολόκληρο το αθλητικό της κέντρο, η περίφημη Ciudad Deportiva. Είναι ο πρόεδρος στον οποίο αποδίδουν οι φίλοι της Ρεάλ τη μετάβαση από έναν μικρομεσαίο σύλλογο της Ισπανίας στον αδιαμφισβήτητο ηγεμόνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οργάνωσε το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας την απόλυτη διοικητική ιεραρχία που αποτελεί πλέον κανόνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αποδίδοντας σε κάθε επίπεδο και τμήμα του συλλόγου ανεξάρτητη δομή και οργάνωση, στρατολογώντας για αυτό πρόσωπα, όπως ο περίφημος Raimundo Saporta. Μετά από όλα αυτά, στις αρχές του 1953, έβαλε σε εφαρμογή το όραμά του για απόκτηση παικτών παγκόσμιας κλάσης από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια πραγματικά πολυεθνική δύναμη. Στη διάρκεια της προεδρίας του Μπερναμπέου πολλά μεγάλα ονόματα, πλην του Ντι Στέφανο, φόρεσαν τη φανέλα της Ρεάλ, όπως οι Francisco Gento, Luis Molowny, Miguel Muñoz, Raymond Kopa, Héctor Rial, Amancio, Carlos Alonso González ή Santillana, Juan Gómez González ή Juanito, Uli Stielike, Vicente Del Bosque, José Antonio Camacho και ο Φέρεντς Πούσκας.

Το 1955, κατόπιν μιας ιδέας του Gabriel Hanot, δημοσιογράφου της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας L'Equipe (Εκίπ), βασισμένης πάνω στο τότε υπάρχον Copa Latina (μια διοργάνωση με συλλόγους από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και Ιταλία), ο Μπερναμπέου συναντήθηκε στο Ambassador Hotel του Παρισίου με τους Bedrignan και Gustav Sebes και αποφάσισαν τη δημιουργία ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, αυτού που είναι πλέον γνωστό ως Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπερναμπέου έμεινε στο τιμόνι της Ρεάλ για 35 χρόνια. Μέχρι το θάνατό του το 1978 η ομάδα είχε κατακτήσει 1 διηπειρωτικό κύπελλο, 6 ευρωπαϊκούς τίτλους, 16 πρωταθλήματα Ισπανίας και 6 Κύπελλα Ισπανίας.

 
OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.896
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
166
Σκοπος του θρεντ ειναι η πληροφορηση και η ανταλλαγη πληροφοριων γυρω απο την εν λογω ομαδα...
Εμπειριες και αποψεις πανω στο θεμα γινονται δεκτες...
 
OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.896
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
166
[size=15pt]Primera Division: «Βασίλισσα» στο τέλος [/size]


Η Ρεαλ Μαδρίτης ξύπνησε στο τελευταίο τέταρτο και με τα τέρματα των Ιγκουαΐν(74’) Μπενζεμά (82’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (84’) επικράτησε 4-2 της Αλμερία, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για τη 13η αγωνιστική της Primera Division.

Η «βασίλισσα» προηγήθηκε στο 31’ με τον Σέρχιο Ράμος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι στο 58’ έφεραν στα ίσια το ματς με τον Σοριάνο και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ούτσε έδωσε το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του παγώνοντας το «Μπερναμπέου».

Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους… Ο Ιγκουαΐν στο 74’ έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή κάνοντας το 2-2, ενώ στο 82’ οι γηπεδούχοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ με το τέρμα Μπενζεμά. Τη νίκη για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι σφράγισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 84’. O Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε στο φινάλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Ορτίθ.

 
OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.896
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
166
[size=15pt]Η απολογία του Ρονάλντο! [/size] (video)


Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το τέλος του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία (4-2). Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός απολογήθηκε για την ενέργειά του να κάνει αντιαθλητικό χτύπημα στον Ορτίθ, ο οποίος τον χτύπησε με το δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια ενός μαρκαρίσματος.

«Είμαι άνθρωπος και έχω ελαττώματα», ανέφερε ο 24χρονος παίκτης και εξήγησε την πράξη του, λέγοντας ότι «ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση» και υποστήριξε ότι δεν θα το ξανακάνει. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του.

Ο διεθνής παίκτης είχε δεχθεί ήδη μία κίτρινη κάρτα, όταν στο 84’ του χθεσινού αγώνα σκόραρε και έβγαλε τη φανέλα του. Ωστόσο, θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι των «μερένχες» στην έδρα της Βαλένθια. «Είναι ένας αγώνας που ήθελα να παίξω και αυτό με λυπεί», τόνισε ο Ρονάλντο.

Μάλιστα, ο «CR9» λίγο έλειψε να σκοράρει νωρίτερα στην αναμέτρηση, αλλά αστόχησε κατά την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και πέτυχε το τρίτο τέρμα της «βασίλισσας». «Είμαι τελειομανής, αλλά το καλό είναι ότι Καρίμ ήταν σε θέση να σκοράρει», είπε ο Πορτογάλος.

 
Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Μηνύματα
6.873
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρείται η πιο "εμπορική" ομάδα στον κόσμο, με το τμήμα μάρκετινγκ να φέρνει κάθε χρόνο πάνω από 100.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου (και να στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το ετήσιο μπάτζετ που φτάνει τα 400.000.000 ευρώ), και για το λόγο αυτό δεν σταματάει να αναζητάει τρόπους για να προσελκύσει νέους πελάτες.

Η τελευταία καμπάνια της "βασίλισσας" προς αυτή την κατεύθυνση αφορά μία γραμμή εσωρούχων ("Luxe"), που θα έχουν την επωνυμία της Ρεάλ, με την καιτονομία να είναι πως τα εσώρουχα που θα σχεδιαστούν θα προορίζονται και για άνδρες αλλά και για γυναίκες.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση των Μαδριλένων, τα καινούρια αυτά προϊόντα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά από τον ερχόμενο Μάρτιο, με την ισπανική εταιρία "Little Kiss" να αναλαμβάνει την παραγωγή τους και τα εσώρουχα να διατίθενται σε τρεις εκδόσεις: αθλητική, κλασική αλλα και τεχνολογικά υπερσύγχρονη.

"Ταιριάζουν σε όλους όσοι αισθάνονται τέλεια με το σώμα τους", είναι το σλόγκαν της καμπάνιας, και το σίγουρο είναι πως μετά από τις φανέλες, τις μπλούζες, τις κούπες καφές καθώς και τα άλλα αντικείμενα που προσφέρονται από τη Ρεάλ, τα εσώρουχα αναμένεται να κάνουν "θραύση", με τους οπαδούς της ομάδας να έχουν έναν επιπλέον λόγο να κάνουν το συγκεκριμένο δώρο στις συντρόφους τους.

Εσώρουχα με την επωνυμία της Ρεάλ Μαδρίτης:

αεκατζη εγω αυτο βρηκα για την χουντομαδα
αλλα εχε χαρη που επαιξε εκει μπαλα
ο τρισμεγιστος ζινταν
 

Συνημμένα

  • KENTRIKI5_2009_12_6_12_30_54_b.jpg
    KENTRIKI5_2009_12_6_12_30_54_b.jpg
    14,1 KB · Εμφανίσεις: 51
OP
OP
hitman21

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
14.896
Κριτικές
2
Like
12
Πόντοι
166
τι ανεβασε ο λακαμας...
αχαχχχαχαχααχααχ....
 

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Μηνύματα
9.382
Κριτικές
7
Like
373
Πόντοι
366
τι θρεντ είναι αυτό ρε; σε τρώει ο κώλος σου να μπινελικωθείς από τον περσόνα ε;
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  η πιο μισητη ομαδα για μενα,παρειτσα με την Μαντσεστερ....
  πουθεναδες

  Αγιαξ-Λιβερπουλ-Μιλαν-Μπαρτσελονα

  Αυτες ειναι οι ομαδες που "πηγαν" το ευρωπαικο ποδοσφαιρο μπροστα

  Ουστ με τους χουνταρεςςςςςς
 

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Μηνύματα
2.664
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616
Το χρώμα της φανέλας της (λευκό), είναι δανεισμένο απο τα χρώματα της θρυλικής ερασιτεχνικής ομάδας "Κορίνθιανς", που αγωνιζόταν τον καιρό της ίδρυσης της Ρεαλ στην Αγγλία.
φιλε, αυτο μπορεις να το εξηγησεις καπως καλυτερα?? Γιατι "θρυλικη ερασιτεχνικη ομαδα" δεν εχω ξανακουσει...
 

Επισκέπτης
η ομαδα της χουντας και των καλπικων πρωταθληματων. σιχαμενη ομαδα του φρανκο :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: η πιο πουστικια ομαδα με αβαντες απο διατησια και ευρωπαικη ομοσπονδια οταν επερνε τα ευρωπαικα.ουστ :tickedoff:
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.490
Κριτικές
20
Like
210
Πόντοι
2.995
107 χρόνια βρωμιάς!
Πιο μισητή ομάδα στον κόσμο δεν ξέρω!
 

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Μηνύματα
6.655
Like
16
Πόντοι
66
Απλά ο νο.1 σύλλογος στον κόσμο.

URL]]
 

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Μηνύματα
287
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
η ομαδα της χουντας και των καλπικων πρωταθληματων. σιχαμενη ομαδα του φρανκο :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: :blahblah1: η πιο πουστικια ομαδα με αβαντες απο διατησια και ευρωπαικη ομοσπονδια οταν επερνε τα ευρωπαικα.ουστ :tickedoff:

"Επιχειρήματα" των αυτονομιστών καταλανών...Του κώλου εν ολίγοις!
 

dimispagrati7

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.535
Like
14
Πόντοι
16

προηγηθηκανε κιολας...
δεν πειραζει,περαστικα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom