Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα της Κίνας να διαλυθεί;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα arcansR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 89
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στην Κίνα
8 Ιουλίου 2009, 03:40



Την λύπη της για τα θύματα των αιματηρών επεισοδίων στην επαρχία Xinjiang της Κίνας και την "βαθιά ανυησυχία" της για την έκταση και τη διάρκεια που αυτά πήραν, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας ταυτόχρονα όλες τι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η ΕΕ δηλώνει βαθιά ανήσυχη για τις ταραχές που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Σιανζιάνγκ στην Κίνα. Εκφράζει τη λύπη της για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών και εκφράζει την συμπάθειά της στις οικογένειες των θυμάτων" και συνεχίζει:

"Η ΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέρη για να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ζητεί να υπάρξει μια ειρηνική λύση στην κατάσταση αυτή".

Επιστρέφει εσπευσμένα στο Πεκίνο ο Κινέζος πρόεδρος

Την άμεση αποχώρησή του από την Ιταλία, όπου είχε μεταβεί, προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο των G8, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Hu Jintao, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, στην οποία παραμένει η χώρα.

«Ο Κινέζος πρόεδρος, Hu Jintao, περιέκοψε την παραμονή του στην Ιταλία, αφού ολοκλήρωσε το μέρος της επίσημης επίσκεψης στη χώρα και αναχώρησε νωρίς σήμερα για την Κίνα εξαιτίας των ταραχών, στην επαρχία Xinjiang, στην Αυτόνομη περιοχή του Ουιγούρων», ανέφερε χαρακτηριστικά το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα».


Έκακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας

Για να αποτρέψουν νέες εκδηλώσεις βίας, οι τοπικές αρχές στο Urumqi της Κίνας, απαγόρευσαν την κυκλοφορία στους δρόμους, έπειτα από τις εθνοτικές ταραχές στην πρωτεύουσα της επαρχίας Xinjiang, που στοίχισαν τη ζωή σε 156 ανθρώπους, ενώ πάνω από 1000 τραυματίστηκαν.

Ανώτατος αξιωματούχος του κομμουνιστικού κόμματος ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 21.00 τοπική ώρα σήμερα μέχρι τις 08.00 της Τετάρτης για να αποφευχθεί η επανάληψη των βιαιοτήτων που σημειώθηκαν και σήμερα στην πόλη.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και στις δύο εθνότητες που συγκροτούν τον τοπικό πληθυσμό του Χαν και τους μουσουλμάνους και τουρκόφωνους Ουιγούρους



Σχεδόν 200 Ουιγούροι, μουσουλμανική και τουρκόφωνη εθνότητα, βγήκαν και πάλι νωρίτερα σήμερα στους δρόμους της πόλης Urumqi, στη Δυτική Κίνα, διαμαρτυρόμενοι για τις περίπου 1.400 "αυθαίρετες" συλλήψεις συγγενών τους χθες Κυριακή. Μεταξύ των διαδηλωτών είναι και πολλές γυναίκες που ζητούν πληροφορίες για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.


Από την άλλη, εκατοντάδες Κινέζοι Χαν οπλισμένοι με ρόπαλα, φτυάρια και μπαλτάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Xinjiang, στην Πλατεία του Λαού για να τους αντιμετωπίσουν, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα.

Ωστόσο ορισμένοι δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν για να εκδικηθούν για τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν εναντίον τους από τους Ουιγούρους. 


Οι ταραχές ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο από μία ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία και κατέληξαν σε χάος με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, οι νεκροί φτάνουν τους 156, ενώ οι τραυματίες τους 1.008. Στη συγκεκριμένη επαρχία οι εθνοτικές διαφορές μεταξύ Ουιγούρων και Χαν οδηγούν συχνά σε ένταση.

Αρχικά, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο ζητώντας να ερευνηθεί μία υπόθεση διαπληκτισμού ανάμεσα σε έναν Ουιγούρο και έναν Χαν. Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν με τη βία την καθιστική διαμαρτυρία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους επιτίθενται, να πηδούν τα οδοφράγματα και να σπάνε παράθυρα αυτοκινήτων.

Η ένταση επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος της πόλης. Περίπου χίλιοι διαδηλωτές έκαιγαν οχήματα και προκαλούσαν καταστροφές, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε με δακρυγόνα, αντλίες νερού και πυροβολισμούς στον αέρα να ελέγξει την κατάσταση για ώρες.

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση αστυνομίας και στρατού, τελικά επικράτησε ηρεμία.  Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε 1.434 διαδηλωτές και αναζητεί περισσότερους από 90, που θεωρούνται «άνθρωποι-κλειδιά», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.


Η κυβέρνηση της Κίνας επέρριψε την ευθύνη για τα επεισόδια στις ομάδες των εξόριστων Ουιγούρων, οι οποίες αξιώνουν την ανεξαρτησία από την Κίνα, την οποία κατηγορούν ότι αλλοιώνει την κουλτούρα τους και εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Ωστόσο, αντιπρόσωποι των Ουιγούρων διέψευσαν με απόλυτο τρόπο τους ισχυρισμούς της Κίνας, τονίζοντας πως η εξέγερση αποτέλεσε το ξέσπασμα της οργής που υπέβοσκε στον πληθυσμό, από την πολιτική που ακολουθούν οι κινέζοι Χαν στη διαχείριση των οικονομικών ευκαιριών.


Διεθνείς αντιδράσεις

Ερωτηθείς για τα σοβαρά επεισόδια στην επαρχία Xinjiang ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, είπε με νόημα ότι όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατεύουν την ελευθερία του λόγου και τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών τους.

Ο αντιπρόεδρος της "Αμερικανικής Ένωσης Ουιγούρων" καταδίκασε την "υπερβολική βία" των δυνάμεων ασφαλείας: "Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις δολοφονίες αθώων Ουιγούρων από την Κίνα. Αυτή είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία του λαού των Ουιγούρων".

Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έσπευσαν να καταδικάσουν τα επεισόδια στην Κίνα. Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, Gordon Brown, ζήτησε ηρεμία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ ο Ιταλός πρόεδρος Giorgio Napolitano είπε ότι είχε εγείρει το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Hu Jintao, στη Ρώμη.

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε σήμερα η Τουρκία για τα αιματηρά επεισόδια στην κινεζική επαρχία Xinjiang και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθούν.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Αναμένουμε να απονεμηθεί δικαιοσύνη όταν βρεθούν αυτοί που ευθύνονται για τα γεγονότα".

Την ίδια στιγμή περίπου 60 άνθρωποι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Κινεζική πρεσβεία της Χάγης για τα εθνοτικά επεισόδια στην Xinjiang, συνελήφθησαν από τις τοπικές Αρχές με την κατηγορία της "ανυπακοής" στις εντολές της αστυνομίας.

Τη διαδήλωση οργάνωσε η Ολλανδική "Ένωση Ουιγούρων του ανατολικού Τουρκεστάν" και παραβρέθηκαν συνολικά 200 άτομα σε αυτήν.

Ποιοί είναι οι Ουιγούροι;

Η τελευταία εξέγερση στη δυτική επαρχία Xinjiang της Κίνας, πηγάζει από μία μακρόχρονη ιστορία διαφωνίας μεταξύ των κινεζικών Αρχών και της μειονότητας των Ουιγούρων. Ποιοι είναι όμως οι Ουιγούροι;

Είναι μουσουλμάνοι. Η γλώσσα τους σχετίζεται με την τουρκική και θεωρούνται πολιτισμικά πιο κοντά στα κεντρικά ασιατικά έθνη. Η οικονομία της περιοχής βασίζεται εδώ και αιώνες στην γεωργία και στο εμπόριο. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Ουιγούροι απέκτησαν για λίγο την ανεξαρτησία τους. Όμως η περιοχή της Xinjiang, πέρασε στον έλεγχο της κομμουνιστικής Κίνας το 1949.

Επίσημα η επαρχία θεωρείται από τις κινεζικές αρχές ως αυτόνομη περιοχή, όπως το Θιβέτ. Το Πεκίνο λέει ότι οι αντάρτες της συγκεκριμένης φυλής, διεξάγουν μία βίαιη καμπάνια για την απόκτηση της ανεξαρτησία τους, προκαλώντας συχνά αιματηρά επεισόδια.

Από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά, η Κίνα χαρακτηρίζει τους Ουιγούρους αυτονομιστές ως συνεργάτες της Al Qaeda, που εκπαιδεύονται από ισλαμιστές αντάρτες στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες.

Από την πλευρά τους, ομάδες των εξόριστων Ουιγούρων, αξιώνουν την ανεξαρτησία από την Κίνα, την οποία κατηγορούν ότι αλλοιώνει την κουλτούρα τους και εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.



μηπως καποιοι και καποιες χωρες αρχισαν να ενοχλουντε απο την νεα υπερδυναμη που λεγετε κινα?


 

Επισκέπτης
Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ να μείνει ανέπαφη κ θα κοιμάμαι ήσυχος...

URL]]
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
τελικα βαλανε στο ματι να διαλυσουνε και την κινα απο οτι φαινετε.
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
51
Πόντοι
4.095
Χμ...να περιμένουμε διαδηλώσεις και πορείες προς την πρεσβεία της Κίνας φαντάζομαι.

ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ αποκλείεται να περάσουν στο ντούκου τέτοια γεγονότα.

:2funny:
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
Χμ...να περιμένουμε διαδηλώσεις και πορείες προς την πρεσβεία της Κίνας φαντάζομαι.

ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ αποκλείεται να περάσουν στο ντούκου τέτοια γεγονότα.

:2funny:
ειμαι περιεργος να ακουσω τη θα πει το κκε,που σκιζετε για τα ανθρωπινα δικαιωματα.
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.653
Like
1.255
Πόντοι
366
τελικα βαλανε στο ματι να διαλυσουνε και την κινα απο οτι φαινετε.
Δυσκολο το κοβω...θα δειξει ομως...
Παντως οι κινεζοι δεν αστειευονται μ αυτα, ριχνουν στο ψαχνο, οποιος σηκωνει κεφαλι του το παιρνουν, μεχρι στιγμης 200 νεκροι και γυρω στους 1800 τραυματιες.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Hτανε απλα η προειδοποιηση του μεγαλου αδελφου προς τον οικονομικο κολοσσο που λεγεται Κινα, η οποια μαζι με την Ρωσσια προσπαθουν εντονα να θεσπισουν νεο νομισμα γιατι η κινα ιδιως που εχει τα πιο πολλα αποθεματικα της σε ομολογα των ΗΠΑ δεν αντεχει αλλο να χανει δισεκατομυρια απο τα γνωστα παιχνιδια που κανει η Αμερικη με το δολλαριο! Στη ρωσσια δεν εχει τα @@ να παει ο αμερικανος αλλα προσπαθει να διασπασει το κινημα δημιουργωντας προβληματα στην Κινα.
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Καλά ωρε παλικάρια, σε μια χώρα 1,6 δις τι ζημιά θα μπορούσε να κάνει η εξέγερση μια μειοψηφίας??
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
51
Πόντοι
4.095
Για την ταμπακιέρα ρε παιδιά, κανένα σχόλιο?

Το ότι οι Κινέζοι σφάζουν, δικάζουν, καταδικάζουν κλπ κλπ κλπ σεβόμενοι εννοείται πάντα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουμε να πούμε κάτι?

Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι σφάζουν κατά βούληση?

Α ρε μαλάκες Αμερικάνοι....εσέις φταίτε που οι Κινέζοι έχουν ξεφύγει εντελώς.

Αυτοί φταίνε πάντα για όλα. Τα πάντα όλα όπως λέμε.

Εγώ λέω η πορεία να μην γίνει προς την πρεσβεία της Κίνας αλλά προς το γνωστό σημείο συνάντησης, δλδ πρεσβεία ΗΠΑ, βολεύει άλλωστε για να πιούμε και κανένα ποτάκι μετά στο "Μπρίκι".


URL]]
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
Καλά ωρε παλικάρια, σε μια χώρα 1,6 δις τι ζημιά θα μπορούσε να κάνει η εξέγερση μια μειοψηφίας??
αμα αρχισε να απλωνετε ομως φιλε,δεν προκειτε να σταματησει με τιποτα.και ισως καταρρευση ολο αυτο που λεγετε κινα.αφου δεν μπορεσαν να την νικησουν εμπορικα ισως γινει με αυτο τον τροπο.βλεπω η πλατεια να ζει ενδοξες μερες παλι.
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
διαιρει και βασιλευε.......το ρητο των αγαπημενων λαων της γης...ξερετε ποιους εννοω....τους εμπαινε στο ματι η ΕΣΣΔ?τελος...   η Γιουγκοσλαβια...?τελος....  το ιρακ...?τελος.... τωρα ποιοι τους μπαινουν στο ματι...? το ιραν κ η κινα φυσικα....δε χρειαζεται να εμπλακουν σε πολεμο πλεον....ξερουν τι κανουν εδω κ χρονια.....
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
διαιρει και βασιλευε.......το ρητο των αγαπημενων λαων της γης...ξερετε ποιους εννοω....τους εμπαινε στο ματι η ΕΣΣΔ?τελος...   η Γιουγκοσλαβια...?τελος....  το ιρακ...?τελος.... τωρα ποιοι τους μπαινουν στο ματι...? το ιραν κ η κινα φυσικα....δε χρειαζεται να εμπλακουν σε πολεμο πλεον....ξερουν τι κανουν εδω κ χρονια.....
ετσι ειναι φιλε.αλλα φταιει και η κινα στη συγκεκριμενη περιπτωση.τοσα χρονια εκεμεταλευετε το λαο της,τους εχει σκλαβους.λογικο ειναι να το εκμεταλευτουν καποιοι αυτο και να ξεκινηση το πανηγυρη και εκει.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Για την ταμπακιέρα ρε παιδιά, κανένα σχόλιο?

Το ότι οι Κινέζοι σφάζουν, δικάζουν, καταδικάζουν κλπ κλπ κλπ σεβόμενοι εννοείται πάντα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχουμε να πούμε κάτι?

Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι σφάζουν κατά βούληση?

Α ρε μαλάκες Αμερικάνοι....εσέις φταίτε που οι Κινέζοι έχουν ξεφύγει εντελώς.

Αυτοί φταίνε πάντα για όλα. Τα πάντα όλα όπως λέμε.

Εγώ λέω η πορεία να μην γίνει προς την πρεσβεία της Κίνας αλλά προς το γνωστό σημείο συνάντησης, δλδ πρεσβεία ΗΠΑ, βολεύει άλλωστε για να πιούμε και κανένα ποτάκι μετά στο "Μπρίκι".


http://[URL unfurl="true"]www.theepochtimes.com/news_images/2007-11-12-handcuff-olympic-symbol.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Eγω ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τη γνωμη των αριστερων για το θεμα!!! Ειναι γνωστο τοις πασει οτιη Κινα ειναι 1 εκ των 2 εναπομειναντων καθαροαιμων κομμουνιστικων χωρων! Τωρα πως συμβαδιζει κομμουνισμος και 1,2 τρις δολαρρια αποθεματικα και επενδυσεις ειναι μια αλλη ιστορια, ταχω γραψει σε αλλο θρεντ!
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
Eγω ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τη γνωμη των αριστερων για το θεμα!!! Ειναι γνωστο τοις πασει οτιη Κινα ειναι 1 εκ των 2 εναπομειναντων καθαροαιμων κομμουνιστικων χωρων! Τωρα πως συμβαδιζει κομμουνισμος και 1,2 τρις δολαρρια αποθεματικα και επενδυσεις ειναι μια αλλη ιστορια, ταχω γραψει σε αλλο θρεντ!
αυτο που κανει η κινα το κανει και η παπαρηγα εδω.σου θυμιζω την εθελοντικη εργασια που προσφερετε στο κομμα απο τα συντροφια των 700ευρω,και ειναι 8ωρο κανονικα.
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.653
Like
1.255
Πόντοι
366
ετσι ειναι φιλε.αλλα φταιει και η κινα στη συγκεκριμενη περιπτωση.τοσα χρονια εκεμεταλευετε το λαο της,τους εχει σκλαβους.λογικο ειναι να το εκμεταλευτουν καποιοι αυτο και να ξεκινηση το πανηγυρη και εκει.
σωστο αυτο
αλλα αν δεν κανω λαθος η διαμαχη ειναι φυλετικη και οχι ταξικη
 
OP
OP
A

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
σωστο αυτο
αλλα αν δεν κανω λαθος η διαμαχη ειναι φυλετικη και οχι ταξικη
η διαμαχη φιλε επρεπε να ξεκινηση απο καπου και ξεκινησε.το θεμα ειναι οτι αν επεκταθει θα πιασει ολα τα μετωπα.σκεψου να ξεκινησουν και τιποτα απεργιες,και εξεγερσεις? ολα αυτα θα γινουν το καλυτερο κοκταιηλ΄για να γινει η εκρηξη.και μην ξεχνας οτι μιλαμε για 1,5δις κοσμο,η μικροτερη εξεργερση θα εχει 5000000 κοσμο,αντε να δω ποιος θα τους μαζεψει ολους αυτους.σκοπος ειναι να μην γινει η αρχη.αμα γινει μετα δυσκολα ειναι.
 

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
3.663
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Εμένα όσον αφορά την Κίνα με φοβίζεο πολυ περισότερο ποιός θα πληρώσει τους ρύπους της την επόμενη 20ετία.

Έχω δεί με τα μάτια μου - εκπληκτος- ποτάμι ολόκληρο να είναι βαμμένο κιτρινο από τα απόβλητα γιγαντιαίας βοημαχίας χρωμάτων. Το ίδιο ποτάμι την επόμενη ήταν μώβ - άλλαξαν παραγωγή. Η πλάκα έιναι ότι έιχαν - άθικτα- τα μηχανίματα βιολογικού καθαρισμού γιατί τους εμπόδιζαν την ''παραγωγικότητα'' και ενώ είχαν εισπράξει την επιδότηση για τη χρήση τους. Για όσυς γνωρίζουν, οι κινέζοι κάνουν χρώματα ακόμα με διαλύτες όπότε εκτός των χρωστικών η οικολογική καταστροφή του περιβαλλοντος ήταν μόνιμη και μη ανατρεψιμη. Το ίδιο γινεται στα ελαστικά και τα πλαστικά - ολόλκληρες πόλεις/περιοχές κατεστραμένες.

Σε καμιά 10αριά χρονάκια, θα αρχίσει να έρχεται ο λογαριασμός.
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
33
Πόντοι
366
Eγω ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τη γνωμη των αριστερων για το θεμα!!! Ειναι γνωστο τοις πασει οτιη Κινα ειναι 1 εκ των 2 εναπομειναντων καθαροαιμων κομμουνιστικων χωρων! Τωρα πως συμβαδιζει κομμουνισμος και 1,2 τρις δολαρρια αποθεματικα και επενδυσεις ειναι μια αλλη ιστορια, ταχω γραψει σε αλλο θρεντ!
1) εναπομεινασών & όχι εναπομεινάντων χωρών
2) Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, στο αριστερό κίνημα έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, αλλά και αίματος γιατί δεν είναι όλοι οι αριστεροί ίδιοι. Για πολλούς αριστερούς λοιπόν, η Κινα είναι ένα κράτος με κρατικό καπιταλισμό και χωρίς στοιχειώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Τα αιτήματα των φοιτητών της Τιενανμεν (δημοκρατία και ελευθερίες) είναι αιτήματα μεγάλου μέρους της αριστεράς, δηλαδή αυτής που πιστεύει ότι ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει καθόλου.
Αυτά γι' αρχή.....
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom