Νέα

Γνώμες για την οκταετία Σημίτη

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα maniatis1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 255
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

maniatis1983

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Μηνύματα
32
Like
0
Πόντοι
0
ΠΑΡΑΘΈΤΩ ΛΌΓΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΟΥ 2000....
Eλληνικέ Λαέ,


Σας ευχαριστώ για την τεράστια, την ανεπανάληπτη συγκέντρωσή σας. Είναι μια συγκέντρωση Νίκης. Είναι μια γιορτή της σιγουριάς και της ελπίδας. Είναι μια γιορτή της σιγουριάς και της αισιοδοξίας.


Σήμερα δεν είναι εδώ μόνο η Αθήνα. Είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Είναι μαζί μας η Πελοπόννησος και η Κρήτη. Είναι η Θεσσαλία και η Θράκη. Είναι τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες. Είναι η Ήπειρος και η Μακεδονία.
Είναι μαζί μας εδώ, είναι σήμερα κοντά μας στη Νίκη, ολόκληρος ο Ελληνισμός στην Κύπρο και τη Γερμανία, στην Αυστραλία και την Αμερική. Σε όλο τον κόσμο.
Θέλω να πω σε όλους σας. Σε όλους τους Έλληνες, σε όλο τον Ελληνισμό: "Μπορείτε να μεταφέρετε στις γειτονιές, στις πόλεις, στις χώρες σας, το μήνυμα. Να μεταφέρετε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα πέρασε στον 21ο αιώνα. Να πείτε παντού ότι η Ελλάδα νίκησε, πως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω".


Οι Έλληνες περπατάμε σ' ένα σταθερό δρόμο. Έχουμε ασφάλεια. Έχουμε σταθερότητα. Είμαστε δύναμη ειρήνης και συνεργασίας. Έχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Και έχουμε μπροστά μας το στόχο της ολοκλήρωσης του κοινωνικού κράτους. Έχουμε το στόχο μιας καλύτερης ζωής για όλους τους Έλληνες.
Κανείς δεν θα ανακόψει αυτό το δρόμο. Οι Έλληνες δεν θέλουν να γυρίσουν σε περιπέτειες. Στην κοινωνική αναταραχή. Στη σύγκρουση. Στους διαχωρισμούς. Στους πειραματισμούς. Στο κομματικό κράτος.


Σήμερα όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στους μεγάλους εθνικούς στόχους. Εμείς, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όσοι συστρατευόμαστε, είμαστε η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Είμαστε δύναμη αλλαγής για τον κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας.


Η Ελλάδα σήμερα ψηφίζει το κοινωνικό κράτος. Ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, οι γυναίκες και οι νέοι ψηφίζουν για τις δικές τους και νέες κατακτήσεις. Ψηφίζουν για μια τετραετία που ανήκει στους ίδιους.


Πολίτες της Αθήνας,
Λαέ της Ελλάδας,


Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές του 21ου αιώνα. Είναι σημαδιακές. Η αναμέτρηση είναι κρίσιμη. Είναι ψήφος ευθύνης. Ό,τι ψηφίσουμε σήμερα δεσμεύει για πολύ χρόνο εμάς. Δεσμεύει τα παιδιά μας. Δεσμεύει τις γενιές Ελλήνων που έρχονται. Τώρα, στις αρχές του αιώνα, έχουμε κτίσει ένα ασφαλές σπίτι για όλους τους Έλληνες. Το ασφαλές σπίτι είναι η ισχυρή Ελλάδα. Ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, μια νοικοκυρεμένη οικογένεια, που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, ευημερία και προκοπή σε καθένα από τα παιδιά της.
Όλοι ξέρουμε όμως, ότι ενώ χρειάζονται χρόνια για να κτίσεις ένα σπίτι, αρκούν ένα - δύο φουρνέλα να το τινάξουν στον αέρα.
Οι Έλληνες δεν θα αφήσουμε τη φιλελεύθερη λαίλαπα να τινάξει στον αέρα την οικονομία. Να μας γυρίσει στο '90 - '93. Τα ίδια τα λόγια τα μεγάλα έλεγαν και τότε. Τα ίδια ακριβώς αντίθετα θα κάνουν και σήμερα. Δεν θέλουν κοινωνικό κράτος. Θέλουν ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν τους αμείλικτους νόμους της Αγοράς. Θέλουν το λιγότερο Κράτος, όπως λένε. Θέλουν ιδιωτική την Υγεία. Ιδιωτικές τις μεταφορές. Ιδιωτική την εκπαίδευση. Ιδιωτική την ασφάλιση. Για αυτό χτυπάνε το ΕΣΥ. Για αυτό χτυπάνε τα Ταμεία. Για αυτό χτυπάνε τη Δημόσια Εκπαίδευση. Για αυτό χτυπάνε την οικονομική μας πολιτική.


Λαέ της Αθήνας,
Λαέ της Ελλάδας,


Ήμασταν εδώ πριν τέσσερα χρόνια. Στο ίδιο σημείο.
Ρωτάω σήμερα κάθε Έλληνα. Και του ζητώ να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά:
Είναι σήμερα ίδια η Ελλάδα του 2000 με την Ελλάδα του 1996;
Είναι ίδια η οικονομική κατάσταση;
Είναι ίδια η διεθνής θέση της χώρας;
Υπάρχει σήμερα μια Περιφέρεια που να μην έχουν γίνει μεγάλα και μικρά έργα;
Υπάρχει σήμερα έστω και ένας Νομός, που να μην έχει έργα σε εξέλιξη;
Υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που να μην αλλάζει προς το καλύτερο;


Λαέ της Αθήνας,
Ελληνικέ Λαέ,


Τα τέσσερα αυτά χρόνια έγινε ένα μεγάλο και θετικό έργο.
Θα με ρωτήσετε:
Είσαι ευχαριστημένος από όσα έκανες;
Θα σας απαντήσω "όχι".
Δεν είμαι ευχαριστημένος.


Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι και ο τελευταίος άνεργος να βρει δουλειά.


Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα επαγγελματίας να έχουν όλες τις ευκαιρίες να αναπτύξουν τις ιδέες τους, τα σχέδιά τους, τις πρωτοβουλίες τους.


Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι τα παιδιά μας να πηγαίνουν όλα σε καλύτερα σχολεία, σε καλύτερα γυμνάσια, σε καλύτερα πανεπιστήμια.


Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι η κάθε νέα και ο κάθε νέος μας να έχουν όλες τις ευκαιρίες, όλα τα εφόδια για να χτίσουν το μέλλον τους.

Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να αισθανθούν πως η κοινωνία τους εξασφαλίζει υπερήφανα, ασφαλή, αξιοπρεπή γηρατειά.


Δεν θα είμαι ευχαριστημένος μέχρι να δω όλους τους Έλληνες ισχυρούς, δημιουργικούς, υπερήφανους.


Στην κοινωνία αυτός που μετράει δεν είναι εκείνος που ισχυρίζεται αλλά αυτός που πράττει καλύτερα.


Αυτός που μετράει είναι εκείνος που βρίσκεται καθημερινά στον αγώνα.


Αυτός που μετράει είναι εκείνος που νοιάζεται, που αγωνίζεται σκληρά.


Αυτός που μετράει είναι εκείνος που παλεύει με πάθος.


Αυτός που μετράει είναι εκείνος που αφιερώνει τον εαυτό του σε έναν στόχο που αξίζει.


Έχω ένα Όραμα για την Ελλάδα.


Έχω ένα Όραμα που πηγάζει βαθιά μέσα από τις ρίζες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Έχω ένα Όραμα που έχει χαράξει βαθιά την πολιτική μου διαδρομή.


Έχω το Όραμα ότι μια μέρα το έθνος μας θα είναι ψηλά στην κοινωνία των ευρωπαϊκών κρατών.


Έχω το Όραμα ότι μια μέρα η Ελλάδα θα είναι μια Δημιουργική Κοινωνία, μια Νέα Κοινωνία, μια Κοινωνία Αλληλεγγύης.


Έχω το Όραμα ότι μια μέρα τα παιδιά της Ελλάδας θα κοιτάζουν με ελπίδα το μέλλον χωρίς την σκιά του παρελθόντος.


Έχω αυτό το Όραμα Σήμερα!


Έχω το όραμα της Ισχυρής Ελλάδας. Έχω το όραμα του Υπερήφανου Έλληνα.


Αυτή είναι η Πίστη με την οποία εγώ προχωρώ.


Αυτή είναι η Πίστη με την οποία η Ελλάδα δίνει τις μάχες και σημειώνει νίκες.


Με αυτή την πίστη αλλάζουμε τη Μοίρα της Ελλάδας.


Ελληνίδες και Έλληνες,

Εμείς έχουμε μια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς ξέρουμε την οικονομία. Ξέρουμε την κοινωνία.
Ξέρουμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξεις.
Αυτό το αποδείξαμε.


Νιώθω περήφανος που ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ότι έκανα τη δραχμή ισχυρή. Ότι αύξησα τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων. Ότι αύξησα την αγοραστική τους δύναμη.


Και θέλω να πω ότι με βάση αυτή τη δυνατή οικονομία που δημιουργήσαμε, ολοκληρώνουμε τώρα το Κοινωνικό Κράτος. Δεσμεύομαι γι' αυτό.


Εξασφαλίσαμε για την νέα τετραετία 2000-2004 κοινωνικό προϋπολογισμό ύψους 45 τρις δρχ.
Είναι τα χρήματα, ώστε ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, η πολύτεκνη οικογένεια, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, να νιώθουν τη στήριξη, να νιώθουν τη στοργή, να νιώθουν τη φροντίδα του κράτους στις ανάγκες τους.


Πρώτη δέσμευσή μας στη νέα τετραετία είναι η μάχη κατά της ανεργίας.
Στόχος μας είναι η πλήρης απασχόληση. Η μάχη κατά της ανεργίας θα κερδηθεί.

Δέσμευσή μας για το 2000 - 2004 είναι: Δημιουργούμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Και δημιουργούμε άλλες 600.000 θέσεις αμειβόμενης κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων.

Θέλω να το πω καθαρά:
Εγώ δεν συμβιβάζομαι με την ανεργία.
Γιατί εγώ ξέρω τι σημαίνει η ανεργία στη ζωή της οικογένειας. Ξέρω τι σημαίνει οικονομικά. Ξέρω τι σημαίνει στην αξιοπρέπεια του άνεργου. Και εγώ σέβομαι τον άνεργο. Γι' αυτό δεν υπόσχομαι. Δεσμεύομαι απέναντί του.

Δεύτερη μεγάλη δέσμευσή μας είναι η ανάπτυξη.
Εγγυώμαι ότι όπως πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη το 1996-2000 έτσι θα συνεχίσουμε. Με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Έλληνα. Περισσότερη ευημερία. Αυτό σημαίνει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Καλύτερη Δημόσια Εκπαίδευση. Καλύτερη Ασφάλιση. Καλύτερη Πρόνοια. Καλύτερες συντάξεις. Αυτό σημαίνει καλύτερη ζωή για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Τρίτη δέσμευσή μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας.
Πετύχαμε και εξασφαλίσαμε για την Ανάπτυξη 15 τρισεκατομμύρια για το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ολοκληρώνονται οι μεγάλες υποδομές της χώρας. Η Εγνατία, ο ΠΑΘΕ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, το φυσικό αέριο, αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας.

Το 80% των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στρέφεται στη περιφέρεια. Στην Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην Κρήτη, στο Αιγαίο στην Δυτική Ελλάδα. Το 80% πάει στην περιφέρεια.

Τέταρτη δέσμευση μας είναι οι αγρότες και το ζωντάνεμα της υπαίθρου.
Η προστασία του εισοδήματος και των συντάξεων του Έλληνα αγρότη. Εξασφαλίσαμε, με σκληρή διαπραγμάτευση, 9.5 τρισεκατομμύρια δραχμές για το εισόδημα του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Για τις ενισχύσεις στα προϊόντα. Για τη διάθεση της παραγωγής.
Γιατί εμείς είμαστε το κόμμα της αγροτιάς. Και το αίμα νερό δεν γίνεται.

Πέμπτη δέσμευσή μας είναι η διαρκής αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας.
Σας ρωτάω, τί σχέση έχει η σημερινή Ελλάδα με τη θέση της χώρας το 1996;
Τώρα είμαστε χώρα με δύναμη, με κύρος, με φωνή. Τώρα είμαστε μια δύναμη ειρήνης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Που θα ήμασταν σήμερα αν ακούγαμε τις κραυγές της Αντιπολίτευσης;

Σήμερα η Ελλάδα συμβάλει στην ειρήνη. Κατοχυρώσαμε στο Ελσίνκι τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Τουρκία είναι τώρα κάτω από τους κανόνες της Ευρώπης. Και η Ελλάδα είναι κομμάτι αυτής της Ευρώπης.
Έχουμε θωρακίσει την Ελλάδα οικονομικά.
Έχουμε θωρακίσει την Ελλάδα στις διεθνείς της σχέσεις. Έχουμε θωρακίσει την Ελλάδα αμυντικά με το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας.
Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα της ειρήνης και της συνεργασίας.

Έκτη δέσμευσή μας είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του πολίτη.
Κάναμε ένα τεράστιο έργο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με νέα Νοσοκομεία. Με την αναβάθμιση των παλαιών Νοσοκομείων. Με την εξάπλωση του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.
Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αλλά εμείς δεν μηδενίζουμε το ΕΣΥ. Είναι μια κατάκτηση του Ελληνικού Λαού. Δεσμεύομαι για την μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Για να γίνει η περίθαλψη, φιλική και αξιοπρεπής στον Έλληνα Πολίτη.
Θα συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές στην Δημόσια Διοίκηση. Την αποκέντρωση εξουσίας. Τον εκσυγχρονισμό της Διοίκησης. Δέσμευσή μου είναι να γίνει η Δημόσια Διοίκηση φιλική και εξυπηρετική στον πολίτη.

Απόφασή μας είναι να τελειώνουμε με το έγκλημα. Είμαστε αμείλικτοι με την εγκληματικότητα. Ήδη αποδίδει καρπούς η μάχη για την εμπέδωση της ασφάλειας στην πόλη και την ύπαιθρο. Το πρόγραμμα Ασφαλείς Πόλεις, οι Πεζές Περιπολίες εντείνονται. Έχουμε την χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη.

Βάζουμε την Ελλάδα δυναμικά στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας. Το 2001 κάθε σχολείο θα είναι συνδεδεμένο με το Internet. Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη των νέων τεχνολογιών στο παρόν. Δεν αφήνουμε το μέλλον να περιμένει.

Νέοι και Νέες,

Όλη μου η πολιτική, όλη μου η σκέψη καταλήγει πάντα σ' εσάς.
Εσείς είστε μες το μυαλό μου και μες την καρδιά μου. Για σας αγωνίζομαι.
Θα σας πω τούτο: Τώρα που η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εφαρμόζεται με ηρεμία, θα κριθεί στην πράξη. Όπου χρειαστούν αλλαγές και βελτιώσεις θα τις κάνουμε.
Αλλά Νέοι και Νέες της Ελλάδας ένα θέλω να σας πω: εγώ νιώθω υπεύθυνος απέναντί σας.
Κανένας ηγέτης της Ελλάδας δεν έχει το δικαίωμα να δίνει λιγότερα εφόδια στα Ελληνόπουλα από τα εφόδια που έχει ένα παιδί στην Γερμανία, στην Γαλλία ή την Πορτογαλία. Πρέπει να σκεφτόμαστε το τώρα αλλά να βλέπουμε και πέντε και δεκαπέντε και είκοσι χρόνια μπροστά. Και εγώ σας μιλάω για την ζωή σας. Και δεσμεύομαι για τις πολιτικές που προετοιμάζουν το μέλλον σας.

Ελληνίδες και Έλληνες,
Ελληνικέ Λαέ,

Η έβδομη μεγάλη δέσμευσή μας, είναι η Ελλάδα, χώρα της Παιδείας και του Πολιτισμού.
Το μέλλον της Ελλάδας είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Το 2004 η Ελλάδα υποδέχεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η Κυβέρνηση τους κέρδισε. Τους υποδέχεται στη χώρα τους με την περηφάνια της επιτυχίας. Με τους αθλητές και της αθλήτριες που έφεραν στη χώρα δεκάδες μετάλλια. Με τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδειξαν τον δρόμο, ότι με σχέδιο και πρόγραμμα οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Και τώρα, όλοι μαζί, μπορούμε περισσότερα.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Κατέθεσα σήμερα ενώπιόν σας, επτά συγκεκριμένες μεγάλες δεσμεύσεις για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, για την τετραετία 2000 - 2004. Και δεσμεύομαι προσωπικά γι' αυτές.

Όπως ό,τι είπαμε το 1996 το κάναμε, έτσι τώρα θα κάνουμε πράξη το όραμά μας.

Αυτή η αναμέτρηση είναι κρίσιμη.

Θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε όσα όλοι μαζί πετύχαμε;
Θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης;
Θα ολοκληρώσουμε το κοινωνικό κράτος;
Θα έχουμε χρόνο με το χρόνο μια καλύτερη ζωή, ευημερία, ασφάλεια και προκοπή για όλους;
Θα προχωρήσουμε με πρόγραμμα; Ή θα αφήσουμε τη χώρα φτερό στο άνεμο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόγραμμα. Δεν έχει ευθύνη. Δεν έχει θέσεις. Υπάρχει μόνο ο ρεβανσισμός του κομματικού κράτους.

«Ήρθε η ώρα για τα δικά μας παιδιά», λένε. Το ξέρετε όλοι καλά. Κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα με μπλοκάκια και τάζουν τα πάντα για τα «δικά μας παιδιά».
Ε, λοιπόν εδώ είναι η βαθύτερη διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία.
Εγώ θέλω ένα μέλλον για όλα τα παιδιά της Ελλάδας. Θέλω ένα μέλλον σταθερό για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ένα μέλλον όχι για κάποιο κόμμα, αλλά για όλους τους Έλληνες.
Εμένα με εκφράζουν υπεύθυνες θέσεις για την πατρίδα. Δεν με εκφράζει το κομματικό συμφέρον. Δεν με εκφράζει η μικροκομματική πολιτική.
Θέλω σήμερα να σας πω ότι δεν προσέρχομαι στον Ελληνικό Λαό για να ζητήσω τη λαϊκή εντολή, επειδή θέλω το κόμμα μου να κατέχει την εξουσία. Δεν είναι η εξουσία αυτοσκοπός. Θέλω την εντολή για να κάνω πράξη, να κάνουμε πράξη όλοι μαζί οι Έλληνες, ένα όραμα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Το όραμα της ισχυρής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που αγκαλιάζει με στοργή και δίνει ευκαιρίες και προοπτικές σε όλα τα παιδιά της.
Θέλω να σας πω ξεκάθαρα κάτι. Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, οδήγησα τα βήματά μου με αταλάντευτη επιμονή στους μεγάλους στόχους, από ένα βαθύ χρέος.
Ένα βαθύ χρέος στις γενιές Ελλήνων, που μάτωσαν, δούλεψαν και κουράστηκαν για αυτό τον τόπο.


Ένα βαθύ χρέος για τις γενιές των Ελλήνων που έρχονται.
Το ίδιο χρέος στην Πατρίδα, η ίδια πίστη στο όραμά μου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, με φέρνει σήμερα μπροστά σας.
Σας ζητώ μια μεγάλη λαϊκή εντολή. Η Ελλάδα στις 9 Απριλίου δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης. Για να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι ασθενέστεροι. Για να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, η πολύτεκνη οικογένεια, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Για να ωφεληθούν οι νέοι.
Δεν ζητάω την εντολή για ένα κόμμα. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη. Μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Καλώ όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη συστράτευση, για τη δημοκρατία, την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη, για την κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Καλώ σε μια μεγάλη συστράτευση, χωρίς διαχωρισμούς. Η παράταξή μας ένωσε και ενώνει τους Έλληνες. Εμείς δεν θέλουμε διαχωρισμούς ανάμεσα στους Έλληνες. Είμαστε στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Είμαστε δύναμη αλλαγής, δύναμη μεταρρύθμισης. Είμαστε η παράταξη που ανανεώνεται σταθερά σε θέσεις, σε ιδέες, σε πρόσωπα.
Είμαστε δύναμη βαθιά πατριωτική. Πατριωτισμός είναι σήμερα η ισχυρή Ελλάδα στην οικονομία, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Η Ελλάδα που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Η Ελλάδα που έχει δύναμη και φωνή. Η περήφανη Ελλάδα.
Η γκρίζα Ελλάδα υπάρχει μόνο στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Τα αρνείται όλα και υποβαθμίζει όλους τους Έλληνες.
Ε, λοιπόν! Η Ελλάδα είναι σήμερα καλύτερη και γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί. Μπορούν όμως οι Έλληνες. Και πετυχαίνουν.


Λαέ της Αθήνας,
Ελληνίδες και Έλληνες,


Ως σήμερα τίποτα δε μας χαρίστηκε. Και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί από κανέναν. Την θέση μας στον κόσμο την κατακτάμε με τις δικές μας επιλογές. Με τις δικές μας αποφάσεις. Στα χρόνια που έρχονται η Ελλάδα πρέπει να ‘ναι ένα νοικοκυρεμένο σπίτι, μια νοικοκυρεμένη οικογένεια, που προσφέρει, σε όλα τα παιδιά της, ασφάλεια, ευημερία και προκοπή.


Η ισχυρή Ελλάδα, το κοινωνικό κράτος, η πρόνοια και η αλληλεγγύη, η Ελλάδα της παιδείας και του πολιτισμού, η ισχυρή διεθνής θέση της χώρας είναι το όραμα και το σχέδιο μας.
Είναι η δέσμευσή μου στον ελληνικό λαό.
Η τύχη της Ελλάδας είναι σήμερα στα χέρια των Ελλήνων. Στα χέρια του καθενός.


Ζητώ την εντολή του ελληνικού λαού. Δεσμεύομαι ότι το 2000 - 2004 θα εργαστώ με την ίδια επιμονή. Κοντά στο λαό, μαζί με το λαό. Θα εργαστούμε όλοι μαζί. Με οδηγό το όραμα για την Ελλάδα. Τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Θα αγωνιστούμε, όλοι μαζί για μια κοινωνία της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης. Για μια κοινωνία της Παιδείας και του Πολιτισμού. Για μια περήφανη Ελλάδα, με περήφανους Έλληνες.


Ζητώ την εντολή του ελληνικού λαού. Και έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες.
Οι Έλληνες όλοι μαζί πετύχαμε πολλά. Τώρα όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα.

Με τη μεγάλη νίκη στις 9 Απριλίου.
 

piko

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Μηνύματα
987
Like
1.302
Πόντοι
86
Σφίξαν οι ζέστες ε?
 

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Μηνύματα
15.502
Like
17
Πόντοι
166
Ρε μαγκες το εχετε παραγαμησι το ολο θεμα με τα πολιτικα,στο μπουρδελλα ερχεστε ολοι για τις παπαριες σας?Δε υπαρχει αλλου να γραψεις για πολιτικα?
9 στα 10 θεματα ειναι για πολιτικα εδω μεσα,ολοι οι βολεμενοι απο τους πολιτικους ανικανοι να κανετε κατι μονοι σας ασχολοιστε με τα κοματα,ημαρτον,πατε καλα?
 

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Μηνύματα
15.502
Like
17
Πόντοι
166
Σφίξαν οι ζέστες ε?
Ρε δεν καταλαβαινουν αυτοι απο ζεστες και στο κρυο ετσι ειναι,ρε πουστη μου κανενας στην ευρωπη δεν ασχολειται με αυτες τισ μαλακιες περα απο το να πανε να ψηφισουν και τελος
 

Boss_

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2009
Μηνύματα
23
Like
0
Πόντοι
0
Ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας....με διαφορά....και η πιο πονηρή μαϊμού!!!
Το είχε πει ο Αντρέας,όχι ο Σημίτης,όχι αυτός!
Απλά ήταν τυχερός που η ΝΔ είχε αλλαγές στην αρχηγία κτλ....
Τα έργα της Μαϊμούς πολλά,όπως και τα χρέη και τα σκάνδαλα που τα έκρυβε κάτω απο το χαλί.
 

Επισκέπτης


Μας έβαλε στην ΟΝΕ και γίναμε όλοι φτωχότεροι με την ακρίβεια που ακολούθησε!!!
 

arcansR

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.008
Like
0
Πόντοι
16
μια χαρα ητανε.απο το μαλακα που εχουμε τωρα 10000000000000000 καλυτερος.
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Ρε δεν καταλαβαινουν αυτοι απο ζεστες και στο κρυο ετσι ειναι,ρε πουστη μου κανενας στην ευρωπη δεν ασχολειται με αυτες τισ μαλακιες περα απο το να πανε να ψηφισουν και τελος

Εμείς δεν είμαστε Ευρώπη αλλά τουρκόσποροι. Άρα;  ;)
 

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Μηνύματα
11.773
Like
0
Πόντοι
166
Όσον αφορά στο θέμα αυτή η οκταετία, ήταν η οκταετία αποδείξεως τη σωστής πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βάλει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ. Το Πα.Σο.Κ λογικεύτηκε, απαρνήθηκε την ιδεολογία του και ακολούθησε το καλό και σωστό για την Ελλάδα που ήταν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και η ευρωπαϊκή ενοποίηση που ελάμβανε τότε χώρα. Έγινε μεν μείωση εθνικής κυριαρχίας και ανάθεση κάποιων θεμάτων σε διεθνή (ευρωπαϊκά) όργανα, αλλά νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα βγούμε πολύ κερδισμένοι.
Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία η τριανδρία Σημίτη, Παπαντωνίου, Παπαδήμου (και Χριστοδουλάκη) για την επίτευξη, έστω και αργοπορημένα, της εισόδου της Ελλάδος στην ευρωζώνη.

Φυλήςυχος Πολίτης
 

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
12
Like
52
Πόντοι
2.945
Ρε μαγκες το εχετε παραγαμησι το ολο θεμα με τα πολιτικα,στο μπουρδελλα ερχεστε ολοι για τις παπαριες σας?Δε υπαρχει αλλου να γραψεις για πολιτικα?
9 στα 10 θεματα ειναι για πολιτικα εδω μεσα,ολοι οι βολεμενοι απο τους πολιτικους ανικανοι να κανετε κατι μονοι σας ασχολοιστε με τα κοματα,ημαρτον,πατε καλα?

Επειδη υπαρχουν πολλα κομματοσκυλα αλλα και πολλοι
ασχετοι με τα πολιτικα οπως εσυ ειμαστε εκει που ειμαστε
σημερα σαν χωρα.
 

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
12
Like
52
Πόντοι
2.945
Ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας....με διαφορά....και η πιο πονηρή μαϊμού!!!
Το είχε πει ο Αντρέας,όχι ο Σημίτης,όχι αυτός!
Απλά ήταν τυχερός που η ΝΔ είχε αλλαγές στην αρχηγία κτλ....
Τα έργα της Μαϊμούς πολλά,όπως και τα χρέη και τα σκάνδαλα που τα έκρυβε κάτω απο το χαλί.

Θες να πεις δηλ οτι ο Καραμανλης ειναι καλυτερος?
 

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Μηνύματα
15.502
Like
17
Πόντοι
166
Ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας....με διαφορά....και η πιο πονηρή μαϊμού!!!
Το είχε πει ο Αντρέας,όχι ο Σημίτης,όχι αυτός!
Απλά ήταν τυχερός που η ΝΔ είχε αλλαγές στην αρχηγία κτλ....
Τα έργα της Μαϊμούς πολλά,όπως και τα χρέη και τα σκάνδαλα που τα έκρυβε κάτω απο το χαλί.
Nατος δεν αργησε,θα ακολουθηση τωρα το γνωστο τροπαριο,θα φτασει τα 2000 ποστ :rockon: :rockon:
 

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.353
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Ρε σείς θα μας τρελλάνετε τελείως !!!

Για τον Κώστα ΑΒΟΥΡΗ (με το ψευδώνυμο Σημίτης) ήρθατε να μας πείτε ?
Τον Αρχιανθέλληνα ΣΙΩΝΙΣΤΗ ? με τους κολλητούς του του γνωστού θρησκεύματος
(π.χ. Ροζενστάιν aka Ροζάκη) κ.λ.π.

Τον πρωθυπουργό της παράδοσης Οτσαλάν στην τουρκία ?

Τον πρωθυπουργό των Ιμίων και του ευχαριστούμε τους Αμερικάνους (σε άλλο θέμα είπα για
τις 'υποψίες' οτι ήταν στημένα τα Ίμια για να παγιωθούν οι γκρίζες ζώνες με σκηνοθεσία
Αμερικάνων και ηθοποιούς τα πρακτοράκια τους σε Ελλάδα και τουρκία (θυμίζω οτι η Τσιλέρ
πήρε σύνταξη λόγω 35-ετίας από την CIA)).

Τον πρωθυπουργό που με την συμφωνία της Μαδρίτης αναγνώρισε 'ζωτικά συμφέροντα' της τουρκίας
στο Αιγαίο ?

Τον πρωθυπουργό που έφτασε το δημόσιο χρέος σε 280 ΔΙΣ-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ?

Τον πρωθυπουργό της μεγαλύτερης κλοπής της περιουσιάς του Ελληνικού Λαού μέσω του Κόλπου του Χρηματιστηρίου ?

Τον πρωθυπουργό που κατάργησε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες μετά από αίτημα των Σιωνιστών
ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΟΥ ?

Τον πρωθυπουργό του Σχεδίου ΑΝΑΝ της παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία ?

...βαργιέμαι να γράψω άλλα γι αυτόν τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ που μόνο με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και τον θείο Καραμανλή
μπορεί να συγκριθεί για τις σκοπούμενες βλάβες προς το Ελληνικό Έθνος.
 

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Μηνύματα
1.709
Like
0
Πόντοι
16
laliotis.jpg
 

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Μηνύματα
14.808
Κριτικές
13
Like
2.351
Πόντοι
4.765
Σκορπιε μπραβο!ετσι ακριβως ειναι!εχουμε φτασει στο σημειο να λεμε ΘΑ ΨΥΦΙΣΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!τωρα θα γινει το μεγαλο γελιο αν μιλισει ο Χριστοφορακος! :2funny:συμφωνα με το    εχει στη μαυρη λιστα του 157 ΒΟΥΛΕΥΤΕς και 12 ΥΠΟΥΡΓΟΥς.ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗς ΝΕΑς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς!αν και δε νομιζω να μιλισει θα τα βρουνε.παντος αν ανοιξει το στομα του θα εχει πολυ :2funny: :2funny:
 

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Μηνύματα
579
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Στα λαμόγια τους κωλοπολιτικούς, δε χαλαλίζω ούτε δευτερόλεπτο... Καλά, πόσο φυτό είναι ο τύπος για να καθίσει να αντιγράψει 50000 λέξεις κείμενο από λόγο της μαϊμούς;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom