Νέα

Red Umbrella Athens

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Οξαποδω
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Οξαποδω

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.867
Κριτικές
24
Like
11.197
Πόντοι
9.477
Το «Red Umbrella Αthens» (RUA) είναι Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας». Το «Red Umbrella Αthens» έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη των εργαζομένων στο σεξ στην Ελλάδα και την υποστήριξη ίσων πολιτικών και ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις και στίγμα. Το «Red Umbrella Αthens» διεκδικεί σε πολιτικό επίπεδο την βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (N.2734/1999) και της άρσης των εμποδίων της αποποινικοποίησης της εργασίας στο σεξ.

Το «Red Umbrella Αthens» παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ενδυνάμωσης δωρεάν σε γυναίκες (trans & cis) και άνδρες εργαζόμενους στο σεξ στο Κέντρο ημέρας που λειτουργεί από τον Μάρτιο 2016 μέχρι και σήμερα, πολύ κοντά στην πλατεία Ομονοίας (Σατωμβριάνδου 34) κάθε Τρίτη για άνδρες (6-9μμ) και κάθε Τετάρτη για γυναίκες (4-7μμ). Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν: συμβουλευτική σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική στήριξη, παροχή προφυλακτικών και τεστ εγκυμοσύνης, εξέταση για τον HIV, τις Ηπατίτιδες B & C και άμεση διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας, συμβουλευτική για θέματα εξαρτήσεων και μείωσης της βλάβης, παροχή υλικού ασφαλούς χρήσης, παροχή ρουχισμού και άλλων ειδών, καλλιτεχνικές & ψυχαγωγικές δραστηριότητες, υπηρεσίες αισθητικής (μακιγιαζ, κούρεμα, μανικιουρ). Αξιοσημείωτο είναι ότι το RUA λειτουργεί υπό την επιστημονική επιμέλεια του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το «Red Umbrella Αthens» συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας, όπως και συνολικά της κοινωνίας. Ακόμα, είναι μέλος του διεθνούς δικτύου “International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe”, “The Sex Workers’ Rights Advocacy Network (SWAN)” και του TAMPEP-The European Network for the Promotion of Rights and Health among Migrant Sex Workers.

 
OP
OP
Οξαποδω

Οξαποδω

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.867
Κριτικές
24
Like
11.197
Πόντοι
9.477
Το «Red Umbrella Αthens» (RUA), είναι πρωτοβάθμιος φορέας πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκροτήθηκε από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Σύλλόγο Ασθενων Ήπατος Ελλαδας «Προμηθεας».

Υπόβαθρο της λειτουργίας του είναι το μοντέλο RAPID του Johns Hopkins, οι αρχές μείωσης βλάβης και συμβουλευτικής σεξουαλικής υγείας, το assertive community outreach (streetwork) καθώς το case management υπό το πρίσμα της ψυχαναλυτικής σκέψης. Τα μέσα καταγραφής που χρησιμοποιούνται στην αρχική αυτή φάση της λειτουργίας του είναι ημερολόγια υγείας (WHO, 2013) και ερωτηματολόγια σχετικά με την εργασία στο σεξ (Abel, Fitzegerald & Brunton, 2007, AIDS information & support centre, 2002).

Υπηρεσίες του Red Umbrella Athens
Κοινωνική επανένταξη και ενσωμάτωση των εργαζόμενων στο σεξ
Προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας
Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Μείωση της βλάβης από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών
Ομαδικά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζομένων στο σεξ
Συνηγορία δικαιωμάτων
Νομική υποστήριξη και συμβουλευτική
Έρευνα και τεκμηρίωση
Δικτύωση και συνεργασία με φορείς και οργανισμούς της πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών


Το πλαίσιο που βιώνουν οι εργαζόμενοι/ες στο σεξ

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο σεξ καθίστανται θύματα πολλαπλών μορφών βίας από τους πελάτες, τα παράνομα κυκλώματα και την πολιτεία.
Η περιθωριοποίηση επιτείνεται από το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που ενώ αναγνωρίζει ως νόμιμο το επάγγελμα του «εκδίδεσθαι», στην πράξη ωθεί στην παρανομία τους εργαζόμενους στο σεξ.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν στον HIV σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom