Νέα

Ράλι Ακρόπολις τέλος για την Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα company of heroes tho
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

company of heroes tho

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
5.804
Κριτικές
183
Like
18.449
Πόντοι
30.558
https://[URL unfurl="true"]www.to10.gr/wp-content/uploads/2017/12/rally-acropolis.jpg[/img[/URL]]
Πριν από χρόνια οι ξένοι μας ανακοίνωσαν ότι έβγαλαν από το ημερολόγιο του WRC τον μεγαλύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το δικό μας αγώνα. Το Ράλι Ακρόπολις. Μετά από αυτή τη μεγάλη ήττα, αναγκαστήκαμε και δεχθήκαμε ότι τουλάχιστον θα έχουμε το ERC , αγώνας που μετράει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Οι πιο παλιοί ποτέ δεν ασπάστηκαν το ERC. Και με το δίκιο τους. Αυτοί που έζησαν τα μεγαλεία και την αίγλη από το WRC ήταν δύσκολο να δεχθούν τον υποβιβασμό.

Και να τώρα που χάσαμε και το ERC. Δηλαδή το 2019 κανένας εργοστασιακός οδηγός, καμιά εργοστασιακή ομάδα δεν θα έρθει στη χώρα μας. 
[img]https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2018/06/03/132774/main/ACROPOLIS-2018-3.jpg
Οι άρχοντες του σπορ προτίμησαν να δώσουν τη δική μας ημερομηνία, στην Ουγγαρία. Έτσι δεν θα έχουμε ούτε Ράλι Ακρόπολις στο ERC. 
Από το κακό στο χειρότερο. Κρίμα γιατί αυτοί που διοικούν το σπορ δεν σεβάστηκαν την ιστορία του μεγάλου μας αγώνα. Μια ιστορία 60 ετών. Μας «άρπαξαν» τον αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και αφού μας υποβάθμισαν μας έδωσαν και τη χαριστική βολή. Μας έβγαλαν για το 2019 και από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι .

Ποιοι ευθύνονται για αυτή την ήττα; Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες. Κακοί οργανωτές και κακοί διαπραγματευτές.

Δεν είναι η ώρα να ξεφυλλίσουμε την ιστορία μας προς τα πίσω. Ούτε είναι η ώρα να σας θυμίσουμε ότι πριν 50 χρόνια ,οι γιαπωνέζοι έμαθαν την Ελλάδα και την Ακρόπολη από τις φωτογραφίες των αγωνιστικών του WRC που ξεκίναγαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τι λέει η ΟΜΑΕ για τη νέα τροπή του δικού μας αγώνα

 

Ο τίτλος της απάντησης είναι : Το Ράλι Ακρόπολις ανασυντάσσεται για το 2020
« Το 2019 θα είναι έτος ανασύνταξης για το Ράλι Ακρόπολις, καθώς η ΟΜΑΕ από κοινού με το Eurosport κατέληξαν στην απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής, πλέον, ανάγκης να τεθούν υγιείς -οικονομικές και θεσμικές- βάσεις για το Ράλι Ακρόπολις, ώστε το 2020 να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι - κάτι για το οποίο υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με τον Promoter του ERC.

Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της Ιστορίας του Ράλι  Ακρόπολις για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τους χιλιάδες φίλους του, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ΟΜΑΕ - όμως και αναγκαία για να οικοδομηθεί το σταθερό υπόβαθρο που απώλεσε, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, ο «εθνικός μας αγώνας».

Πέραν του ότι κάλυψε το 2015 -για να διασώσει το Ακρόπολις εκείνης της χρονιάς- το υπέρογκο βάρος που αφορούσε στη δέσμευση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού για την πληρωμή του παραβόλου του αγώνα, η ΟΜΑΕ έκτοτε επωμιζόταν τις ζημίες που παρουσίαζε, κάθε χρόνο ανεξαιρέτως, το οικονομικά ελλειμματικό Ράλι Ακρόπολις. Και, επιπλέον, αναγκαζόταν να αναλαμβάνει με ίδιες δυνάμεις τη διοργάνωση του αγώνα και όχι με «εξωτερικούς συνεργάτες» - επιβαρύνοντας, έτσι, υπέρ το δέον, τα κορυφαία στελέχη της που έτσι κι αλλιώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Η διαιώνιση του προβλήματος δεν είχε τίποτα καλό να προσφέρει ούτε στον αγώνα, ούτε στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η κρισιμότατη συμβολή των συνδιοργανωτών μας -της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων-, όπως επίσης και των χορηγών μας ΕΚΟ και SEAJETS, εξασφάλιζε την ορθή και επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και τις υποχρεώσεις προς τον Promoter. Σε καμία περίπτωση, όμως, η ΟΜΑΕ δεν είναι αυτή που θα επιβαρύνει τους συνδιοργανωτές και χορηγούς του αγώνα με βάρη που δεν τους αναλογούν.

Τα βάρη αυτά δεν θα είχαν δημιουργήσει το υφιστάμενο ασθενές οικονομικό υπόβαθρο του Ράλι Ακρόπολις αν οι υπόλοιποι φορείς, που είχαν διαδοχικά δεσμευθεί για την υποστήριξη του αγώνα τα τελευταία τέσσερα έτη, κάλυπταν τις σαφείς δεσμεύσεις τους - κάτι που, μέχρι σήμερα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει συμβεί.

Η σημασία της έλλειψης ισχυρού κρατικού υποστυλώματος του Ράλι Ακρόπολις πολλαπλασιάζεται αν αναλογιστεί κανείς πως χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ένας διεθνής αγώνας αυτοκινήτων, σε πρωταθλήματα μεγάλης εμβέλειας και παγκόσμιας προβολής, δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τη συμμετοχή της ύψιστης διοίκησης του κράτους που τον ζητά και τον διοργανώνει. Με λίγα λόγια, η ανάληψη ενός κορυφαίου αγώνα Ράλι  έχει ήδη μετατραπεί αποκλειστικά σε αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, με σαφές και ορατό αντάλλαγμα την προβολή της χώρας σε όλο τον κόσμο - με όλα τα πολιτισμικά και τουριστικά οφέλη που αυτή αποφέρει.

Κατά συνέπεια, ελπίζοντας στην καλή συνεργασία της ΓΓΑ και του Υπουργού, καθώς και του ΕΟΤ, και εκτιμώντας την απόλυτη εμπιστοσύνη των συνδιοργανωτών και χορηγών της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η ΟΜΑΕ θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της για να διαμορφώσει ένα υγιές πλαίσιο, οικονομικό και θεσμικό, ώστε από το 2020 το Ράλι Ακρόπολις να διοργανώνεται σε υγιείς βάσεις - κάτι απολύτως απαραίτητο για οποιαδήποτε σκέψη περαιτέρω ανάπτυξής του»..

 

funkyxxxxx

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.510
Κριτικές
1
Like
2.997
Πόντοι
456
και που να ηξεραν τι φραγκα εφερνε καθε χρονο στην χωρα αυτος ο αγωνας.
Απο που να ξεκινησεις.....ομαδες,μηχανικοι, φιλαθλοι του σπορ απο ολο τον κοσμο, και μετα καποιοι απο αυτους μετα το περας του αγωνα ποσοι εμεναν εδω για ολιγοημερες διακοπες.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.248
Κριτικές
16
Like
13.270
Πόντοι
5.577
Μερικοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν εχουν λαστιχα τα περιπολικα να κυνηγησουν τους εγκληματιες το ραλυ μας μαρανε  :heavymetalbig:
 

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.822
Κριτικές
10
Like
462
Πόντοι
3.245
Στεναχωριέμαι οσο και εσυ για αυτές τις εξελιξεις και ελπιζω να εξυγιανθει ο αγωνας και να ξαναβρεθει εκει που του πρεπει.Η μαυρη αληθεια είναι όμως ότι ο αγωνας μας "επεσε" από το WRC γιατι επι σειρα ετων γινοταν πολύ κακες οργανωσεις ,και κυριαρχουσε η νοοτροπια της λαμογιας που τοσο μας χαρακτηριζει ,και του να βαλουμε και στην τσεπη κατι...
Και στην FIA, που δεν είναι μαλακες όπως εμεις νομιζουμε,λογο της ιστοριας του αγωνα και των καλων(παλαιων )οργανώσεων μας εβαλαν στο ERC δινοντας μας ετσι μια ευκαιρια να βελτιωθούμε και να ξαναβρεθούμε στο WRC στο μελλον.
Και εμεις τι καναμε? συνεχισαμε το ιδιο ακριβως βιολι και στο ERC .Ηταν επομενο ότι θα γινοταν αυτό καποτε.
Ευχομαι οι αρχοντες του σπορ να εχουν το μυαλο και τον κολο να ξαναστησουν από την αρχη ένα σωστο και υγειες ραλλυ Ακροπολης που οι FIA θα θελει να το εχει στο πρόγραμμα της.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.252
Κριτικές
15
Like
5.698
Πόντοι
1.496
Δε ξερω κατα ποσο ρολο παιζει και η αδυναμια του Δημου Λουτρακιου να υποστηριξει κατι τετοιο αφου τα τελευταια χρονια γινοταν και εκει το ραλυ Ακροπολις. Ο Δημος Λουτρακιου τα παει δυσκολα εως τραγικα με το Καζινο που ειναι συνεταιρος, το Υδροθεραπευτηριο-Σπα θα το επινοικιασει να το δουλεψουν ιδιωτες, οποτε που διαθεση για διοργανωση του Ραλυ Ακροπολις.
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.017
Like
2.756
Πόντοι
506
Μερικοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν εχουν λαστιχα τα περιπολικα να κυνηγησουν τους εγκληματιες το ραλυ μας μαρανε  :heavymetalbig:
Με τον γελοιο τον συριζα δεν έχουμε λεφτα ουτε τις λακκουβες να συντηρησουμε.
 

brujeria69

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
1.186
Κριτικές
34
Like
3.797
Πόντοι
2.846
Κατά τ'άλλα, ήρθε η ανάπτυξη και βγήκαμε από τα μνημόνια  :2funny: :2funny: :headbang: :headbang: :jerking:
 

black panther

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2011
Μηνύματα
230
Κριτικές
18
Like
799
Πόντοι
311
Θλίψη και οργή !!! ... ειδικά για όσους το έχουμε αγαπήσει, ζήσει και υπηρετήσει στο παρελθόν...

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να αναστηθεί απο τις στάχτες του, γιατί πέρα απο το αγωνιστικό κομμάτι του η αξία του στη προβολή της χώρας μας ήτανε και μπορεί να είναι τεράστια ...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.730
Πόντοι
1.306
Θελαμε και φορμουλα1 τρομαρα μας

Με τσυριζα ουτε συγκρουομενα αυτοκινητακια σε λουνα παρκ
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
και που να ηξεραν τι φραγκα εφερνε καθε χρονο στην χωρα αυτος ο αγωνας.
Απο που να ξεκινησεις.....ομαδες,μηχανικοι, φιλαθλοι του σπορ απο ολο τον κοσμο, και μετα καποιοι απο αυτους μετα το περας του αγωνα ποσοι εμεναν εδω για ολιγοημερες διακοπες.
αφου ηταν ελλειματικος για χρονια ο αγωνας, αρα δεν συνεφερε και σωστα εκλεισε σαν μαγαζι.
τωρα αν εφερνε φραγκα σε παρατρεχαμενους πχ ξενοδοχεια, τουρισμο, τον περιπτερα που πουλουσε νερακια ε τοτε ας τσονταραν αυτοι που κονομουσαν σαν χορηγοι για να ειναι πλεονασματικη η διοργανωση και να μην κλεισει. οχι να πληρωνουμε οι φορολογουμενοι-κρατος για να κοναμαει ο ξενοδοχος και σουβλατζης στην Αθήνα και στις ειδικες διαδρομες.


και ενα τουρνουα μπιτς βολευ θα εφερνε καλη διαφημιση και καποιο τουρισμο, αντε πληρωσε εσυ και αλλα στο κρατος για τα σπασμενα και για να κονομανε τα ξενοδοχεια και τα εστιατορια της περιοχης των αγωνων
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.436
Κριτικές
1
Like
29.241
Πόντοι
8.006
αντε πληρωσε εσυ και αλλα στο κρατος για τα σπασμενα και για να κονομανε τα ξενοδοχεια και τα εστιατορια της περιοχης των αγωνων
Αν κονομαει το ξενοδοχειο και το εστιατοριο, δεν κονομαει και το κρατος απο την φορολογια? Τι ηταν αυτο τωρα?
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Αν κονομαει το ξενοδοχειο και το εστιατοριο, δεν κονομαει και το κρατος απο την φορολογια? Τι ηταν αυτο τωρα?
ε τοσα πολλα ηταν ?
προφανως δεν ηταν κακοι και το κλεισανε, δεν βγαινανε οικονομικα. αλλιως ολοι θα το θελανε έναν αγωνα διαφημιση.
αλλα αν είναι για το κρατος να πληρωνει 10 για να παιρνει 5 και αλλα 2 μεσω φορολογιας των τουριστικων επαγγελματων (που κονομάνε αλλα 5). ε δεν θα πληρωνω εγω επιπλεον 3 στο κρατος για να κονομάει 5 καθαρα ο ξενοδόχος, ας τα χωσει ο ξενοδοχος
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.248
Κριτικές
16
Like
13.270
Πόντοι
5.577
Αν κονομαει το ξενοδοχειο και το εστιατοριο, δεν κονομαει και το κρατος απο την φορολογια? Τι ηταν αυτο τωρα?

Και για τους ολυμπιακους ετσι μας ελεγαν οτι θα κερδισει η χωρα και  :takethis: :pipa3: :pipa1:
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
απλα με τους ολυμπιακους καυλωναν 9 εκατομυρια από τα 10 των ελληνων για να γινουν εδώ.
με το ραλλυ ακροπολις μαλλον καυλωνει λιγοτερο από το 50% οποτε ορθως δεν πληρωσαμε την καυλα των λιγων.
 

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Μηνύματα
15.603
Like
14.491
Πόντοι
3.656
Μερικοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν εχουν λαστιχα τα περιπολικα να κυνηγησουν τους εγκληματιες το ραλυ μας μαρανε  :heavymetalbig:



τυπε και γιαυτο υπαρχει λυση    :S :S :S



Running-Shoe-Bicycle-Tires.jpg
 

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.240
Κριτικές
4
Like
69
Πόντοι
16
Μερικοι δεν εχουν καταλαβει οτι δεν εχουν λαστιχα τα περιπολικα να κυνηγησουν τους εγκληματιες το ραλυ μας μαρανε  :heavymetalbig:

Και να έιχαν δεν θα τους κυνηγούσαν , μαν.
Μοιράζονται οι μπάτσοι τα λάφυρα με τους ληστές.  Δεν το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι;;;;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom