Νέα

Athens Gay Pride 2018

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα avnanovic
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 181
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16
Δεν ειμαι gay και δεν θα παω, αλλα επειδη απεμειναν μολις δυο μερες απο το event (ειναι το ερχομενο Σαββατο) και υπαρχουν και gay μελη στο site ανοιγω το παρον thread.

«Το Athens Pride 2018 φέτος, δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Ιουνίου.

Από την πρώτη Παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride είναι να παρεχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI* ατόμων στην ελληνική κοινωνία.

Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.

Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.

Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.

Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.

Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα».

Τηλεοπτικό Σποτ

Πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
12:00 – 00:00 | ATHENS PRIDE VILLAGE

12:00 – 17:00 | ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Face and Body Painting με τα χρώματα ουράνιου τόξου
Rainbow Games

13:00 – 17:00 | DJ SETS

17:00 | ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

18:00 | PRE-PARADE PARTY

18:30 | ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

19:00 | ΠΑΡΕΛΑΣΗ

21.00 – 00.00 | ATHENS PRIDE LIVE SHOW & PARTY

Σχετικό Ρεπορτάζ

Περισσότερες Πληροφορίες

Αφίσα
 

Συνημμένα

  • 32359616_10156288064109242_53096567556538368_n.jpg
    32359616_10156288064109242_53096567556538368_n.jpg
    115,4 KB · Εμφανίσεις: 43
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16

reaper21

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2018
Μηνύματα
29
Κριτικές
2
Like
87
Πόντοι
0
Επίσης κάτι περίεργο

Στα χρώματα του Gay Pride το Σάββατο η Βουλή
Τα «χρώματα» του ουράνιου τόξου θα φορέσει το κτίριο της Βουλής το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου προκειμένου να τιμήσει το Gay Pride του 2018.


Αφού μπουρδέλο ειναι ας τα αφήσουν τα χρώματα ολο το χρόνο.
 

max-mad

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.822
Κριτικές
10
Like
458
Πόντοι
3.245
Εσενα τωρα δηλαδή σε επιασε ο πονος για τους gay του site ,μπας και δεν μαθουνε για την παρελαση, και κανεις ολη αυτή την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΥΛΗΚΟΤΗΤΑΣ ? Δηλαδη αν ησουν gay τι θα εκανες? Τουμπες στον αερα?
Κι αυτά που γραφεις το καταλαβες ότι δεν τα πιστευουν ουτε οι νοικοκυρες σε απογνωση ?
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.105
Κριτικές
16
Like
13.003
Πόντοι
5.577
Επίσης κάτι περίεργο

Στα χρώματα του Gay Pride το Σάββατο η Βουλή
Τα «χρώματα» του ουράνιου τόξου θα φορέσει το κτίριο της Βουλής το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου προκειμένου να τιμήσει το Gay Pride του 2018.

πως δεν σκεφτηκαν να διωξουν και τους τσολιάδες από κει και να βαλουν 2 πουστηδες με ψιλοτακουνα  :S
 
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16
Εσενα τωρα δηλαδή σε επιασε ο πονος για τους gay του site ,μπας και δεν μαθουνε για την παρελαση, και κανεις ολη αυτή την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΥΛΗΚΟΤΗΤΑΣ ? Δηλαδη αν ησουν gay τι θα εκανες? Τουμπες στον αερα?
Κι αυτά που γραφεις το καταλαβες ότι δεν τα πιστευουν ουτε οι νοικοκυρες σε απογνωση ?

δεν καταλαβαινω γιατι μου την λες
σου λεω πως ειμαι str8 και γενικοτερα προσωπικα δεν ανοιγω threads εδω μεσα μονο με βαση το τι πιστευω εγω

επισης ειμαι Παναθηναϊκος αλλα ειχα ανοιξει και νημα για τον τελικο κυπελλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

υγ: ο,τι εγραψα στον αρχικο post ειναι copy paste απο την σελιδα του event


 
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16
Αναδημοσιευση απο σχετικο αρθρο.

Και ενώ με όλα αυτά που γίνονται και γράφονται στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο η ατάκα «τα έχω δει όλα» σε διαψεύδει μέρα τη μέρα, καθώς σέρφαρα αμέριμνα στο διαδίκτυο πέφτω πάνω σε αυτή την εικόνα-αφίσα που διαφημίζει το πρώτο Straight Pride της Ελλάδος. Θα τολμήσω λοιπόν να πω σ’αυτήν την περίπτωση ότι πραγματικά «τα έχω δει όλα».

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ – Straight Pride”

Το Σάββατο 9 Ιουνίου τ.ε. μπροστά από το ιερό μνημείο του Άγνωστού Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος, θα λάβει μέρος η εκδήλωση του “Athens Pride” γνωστή ως “Gay Pride”. Η εν λόγω εκδήλωση στηρίζεται από το κρατικό κανάλι της “ΕΡΤ”, από τον Δήμο Αθηναίων, από πολιτικούς, καθώς και από πολλές άλλες επιχειρήσεις αλλά και συλλογικότητες.

Σε αυτή την εκδήλωση θα παραστούν όπως και πέρυσι ομάδες και οργανώσεις από το εξωτερικό με σκοπό να συνδράμουν με τα γνωστά τους έκτροπα στην “προσβολή της δημοσίας αιδούς” αλλά και στην “παραποίηση του εθνικού μας συμβόλου” (Σημαία) καθώς και το περιεχόμενο σε αυτήν ιερό σύμβολο του Τιμίου Σταυρού, βάφοντάς τα με τα χρώματα της διαφημιζόμενης ιδιαιτερότητας τους Συνέλληνες, καλούμαστε να αντιδράσουμε ενάντια στην διάβρωση της κοινωνίας μας και να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την σαπίλα του ιού που διοχέτευσαν οι γνωστοί εχθροί μας υπό το πρίσμα του πολιτικού ιστού… Δεν είμαστε ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν εντός της οικίας τους. ΟΧΙ όμως έξω στον δρόμο και μάλιστα υπό το βλέμμα των ανηλίκων τέκνων μας τα οποία προβληματίζονται βλέποντας μουσάτους με φουστάνια, άντρες με γόβες, γυναικώτους σε τηλεοπτικά κανάλια και παράλληλα όταν ακούν γυναικώφωνους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς…

Οπότε για όλους τους ως άνω λόγους αναλαμβάνω την πρωτοβουλία μαζί με αρκετούς Πατριώτες να εγκαινιάσουμε το Σάββατο 9 Ιουνίου τ.ε. και ώρα προσέλευσης 14:30 το μεσημέρι, την δική μας εκδήλωση υπερηφάνειας στα κεντρικά γραφεία της “ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ” στην Αθήνα. Θα ξεκινήσουμε την εκδήλωσή μας με αρκετά γνωστούς ομιλητές με το θέμα: “Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ”. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι θα πάρουν μέρος με ελληνικές σημαίες στην συμβολική παρέλασή μας πίσω από το πανό άνευ εμβλημάτων υπό την ονομασία “ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ – Straight Pride”… Η εκδήλωση δεν θα καπελωθεί από την “ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ”… Ζητάω από όλες τις συλλογικότητες του Εθνικοπατριωτικού χώρου και όλους τους Έλληνες με ελληνική συνείδηση να συνδράμουν με την παρουσία τους, τη γνώση τους, την εμπειρία τους και με τα μέσα που διαθέτουν στην επιτυχία αυτής της ύψιστης εθνικής και κοινωνικής εκδήλωσης.

Βασίλειος Πετρομιχελής Επικεφαλής της “ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ” (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978133105)

Ψάχνοντας περισσότερο, η λέξη «ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ» οδηγεί σε μια σελίδα στο facebook ( ) την οποία ακολουθούν 1.800 άτομα (δεν είναι πάρα πολλά, δεν είναι και λίγα) και η οποία είναι γεμάτη από άρθρα εθνικής υπερηφάνειας, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και μίσους για καθετί διαφορετικό. Μετανάστες, πρόσφυγες, ομοφυλόφιλοι είναι στο στόχαστρο. Θέματα υπέρ αναπτέρωσης του ηθικού του έθνους, στρατιωτικά θέματα, συλλαλητήρια, πολιτική, είναι θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Τα σχόλια σε πολλά άρθρα είναι από σουρεαλιστικά, ειρωνικά αστεία, αποστομωτικά, έτσι που μπορείς να πεις ότι υπάρχει ελπίδα. Ο ιδιοκτήτης της σελίδας δεν είναι ανώνυμος. Τολμά και έχει αναρτημένη φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο του, καθώς και το τηλέφωνο του. Διατηρεί μάλιστα και ιστοσελίδα στην οποία ανεβάζει οργισμένα βιντεάκια ονομάζοντας την πρωτοβουλία του «κίνημα πολιτών». Ας πάμε όμως στο Straight Pride.

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχτεί η πιο πετυχημένη κίνηση εξωστρέφειας μιας και σίγουρα όλοι θα ασχοληθούν, ο καθένας για τον δικό του λόγο, με το γεγονός της διοργάνωσης μιας τέτοια παρέλασης. Μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό, ακόμα και αστείο, όμως παρόμοια Pride έχουν γίνει και στο εξωτερικό. Δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Δημιουργήθηκαν τις δεκαετίες 1980-1990 από συντηρητικές ομάδες ως πολιτική στάση και στρατηγική, ως απάντηση στο δικαίωμα που δινόταν σε όλες σχεδόν τις χώρες στους ομοφυλόφιλους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να κάνουν παρελάσεις. Από συντηρητικούς κύκλους στην Αμερική ζητήθηκε να καθιερωθεί και η παγκόσμια ημέρα ετερόφυλης περηφάνιας. Σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, στην Βουδαπέστη, την Βραζιλία, την Φιλανδία, έγινε προσπάθεια να πάρουν οι παρελάσεις αυτές μεγάλη διάσταση. Ίσως θα αναρωτηθεί κάποιος: Γιατί όχι; Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης θα μπορούσαν και αυτού του τύπου οι παρελάσεις να είναι αποδεκτές. Δεν είναι όμως, και εκτός αυτού (ευτυχώς) απέτυχαν παταγωδώς με αποτέλεσμα να σταματήσουν να γίνονται.

Η διαφορά τους με τα Gay Pride και ο λόγος της αποτυχίας τους είναι το γεγονός ότι δεν στηρίχθηκαν στην προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά στην απαίτηση της στέρησης αυτών από κάποιους άλλους. Το ομοφυλοφιλικό κίνημα καθιέρωσε τις παρελάσεις ως μέρα μνήμης των επεισοδίων του Stonewall, που σήμαναν την αρχή της διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων για όλους. Δίπλα στο γκέι κίνημα στάθηκαν οι Μαύροι Πάνθηρες, το φεμινιστικό κίνημα και όλοι μαζί αλληλοβοηθήθηκαν ως προς την προάσπιση της ισότητας και ελευθερίας.

Αντίθετα το Straight Pride είναι φτιαγμένο για να αποκλείσει την οποιαδήποτε ελεύθερη έκφραση φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας. Είναι φτιαγμένο για να αποδείξει ότι είναι παράλογο να είσαι κάτι άλλο πέρα από ετεροφυλόφιλος, με οικογένεια, παιδιά και στην δική μας περίπτωση πρέπει να είσαι και Έλληνας. Η έκφραση της ετερόφυλης περηφάνιας είναι κυρίαρχη σε πολλές εκφάνσεις της ζωής, όπως γάμους, βαπτίσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις, σχολικές γιορτές, οπότε μια παρέλαση για να δείξει κάποιος το προφανές είναι κάτι περιττό. Ακόμα και το πεταχτό φιλί στο δρόμο, η φωτογραφία της οικογένειας σε κορνίζα στο γραφείο, μια βέρα, είναι ελευθερία έκφρασης της προσωπικότητας, κάτι που για το LGBTQI κίνημα είναι απαγορευτικό στις περισσότερες περιπτώσεις, παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει σε νομικό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε πόσα περιστατικά bullying, ξυλοδαρμών, βίαιων θανάτων κατά LGBTQ ανθρώπων καταγράφονται κάθε χρόνο. Ακόμα και νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά από όργανα εξουσίας, από ομάδες φανατικών από συντηρητικές κοινωνίες. Το να κάνεις μια παρέλαση ως διαμαρτυρία για την ύπαρξη μιας άλλης, είναι επιθυμία στέρησης της ελευθερίας και ξεκάθαρος ρατσισμός. Ακόμα και το γεγονός ότι γίνεται την ίδια μέρα, στο ίδιο σημείο που έχει εξαγγελθεί ότι θα γίνει το Athens Pride και η ενόχληση ότι αυτό το στηρίζουν μέσα, θεσμοί και άνθρωποι δείχνει την πραγματική πρόθεση της προσπάθειας αυτής. Με την ελπίδα να μην γεννηθούν προσδοκίες και για την Θεσσαλονίκη (μόνο αυτό λείπει από το Thessaloniki Pride), θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει την ώρα της συνάντησης των δύο Pride στην πλατεία Συντάγματος.

Read more at:
 

Συνημμένα

  • straight-pride.jpg
    straight-pride.jpg
    88 KB · Εμφανίσεις: 46
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16
οντως κακως πηγα να ανοιξω νεο νημα για το straight pride
καλυτερα να υπαρχουν ολα μαζι
 
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16
To Σαββατο λογικα θα πεσει ξυλο. Εγω δεν πλησιαζω Συνταγμα η θα παω με ποπ-κορν να παρακολουθησω την μαχη.

Η εθνικιστική οργάνωση «Ανακατάληψη», το Straight Pride και τα Ίμια

Υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή ο επικεφαλής της οργάνωσης που ετοιμάζει αντισυγκέντρωση το Σάββατο


Εθνικισμός, αντισιωνισμός, ρατσισμός, ομοφοβία – Όλα όσα συνθέτουν το παζλ της εθνικιστικής οργάνωσης «Ανακατάληψη» είναι ακριβώς αυτά που περιμέναμε. Αυτές τις μέρες ετοιμάζουν μία… ετεροφυλοφιλική αντισυγκέντρωση κατά την ημέρα διεξαγωγής του Athens Pride, δηλαδή το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Για την ακρίβεια, το κάλεσμα στην αντισυγκέντρωση «εξηγεί» πως το Athens Pride με τα «γνωστά του έκτροπα» είναι υπεύθυνο για «προσβολή δημοσίας αιδούς» και «παραποίηση τους εθνικού συμβόλου», δηλαδή της σημαίας. Οπότε τώρα, επιμένοντας ότι δεν είναι εναντίον της LGBT κοινότητας, αρκεί να μην προκαλεί στους δρόμους -δηλαδή να παραμένει κλεισμένη στα σπίτια της.

«Δεν είμαστε ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν εντός της οικίας τους. ΟΧΙ όμως έξω στον δρόμο και μάλιστα υπό το βλέμμα των ανηλίκων τέκνων μας τα οποία προβληματίζονται βλέποντας μουσάτους με φουστάνια, άντρες με γόβες, γυναικώτους σε τηλεοπτικά κανάλια και παράλληλα όταν ακούν γυναικώφωνους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς…» (σσ. Η ορθογραφία είναι όπως υπάρχει στο διαδικτυακό κάλεσμα)

Καλεί, λοιπόν, το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 14.30 σε εκδήλωση στα γραφεία της εθνικής οργάνωσης, εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Ο Θεσμός της Οικογένειας».  Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι καλούνται να πάρουν μέρος με ελληνικές σημαίες σε παρέλαση υπό την ονομασία «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ – Straight Pride». Το κάλεσμα απευθύνει ο Βασίλειος Πετρομιχελής, που έγινε γνωστός στα τέλη του Ιανουαρίου.

 

pornliberal

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιαν 2018
Μηνύματα
8.842
Κριτικές
40
Like
8.373
Πόντοι
2.646
Πρέπει να γίνει ένα κίνημα straight pride στην Ελλάδα από δημοκρατικούς ανθρώπους και που δεν θα έχει καμία σχέση με ακροδεξιούς, φασίστες, εθνικιστές και λοιπούς οι οποίοι είναι θρησκόληπτοι και πουριτανοί άρα στην πράξη και ετεροφοβικοί. Ίσως πρέπει να το οργανώσουμε μέσα από το bou...
 
OP
OP
avnanovic

avnanovic

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2012
Μηνύματα
2.005
Κριτικές
4
Like
164
Πόντοι
16

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom