Νέα

Αισθητηρες παρκαρισματος

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
4.160
Κριτικές
3
Like
10.174
Πόντοι
3.506
Σκεφτομαι να βαλω,προσθετους αισθητηρες παρκαρισματος αφου το αυτοκινητο που εχω,δεν εχει.
Εχει καποιος εμπειρια? Ειναι αξιοπιστοι?Ποιος τυπος ειναι πιο καλος?
Με ταινια,με καμερα,με τρυπημα στο προφυλακτηρα,η στο πλαισιο της πινακιδας κυκλοφοριας?

medium_20161024131728_spin_psd_plate.jpeg


medium_20160330091815_oem_g6001.jpeg
 

gravatakias

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2017
Μηνύματα
1.254
Like
809
Πόντοι
96
Για την ταινία δεν γνωρίζω, εγώ με 4 αισθητήρες από άκρη σε άκρη (τρύπημα στον προφυλακτήρα) και ηχητική ειδοποίηση είμαι κομπλέ  :headbaning1:
 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
42
Πόντοι
16
Αύτές οί τεχνολογίες είναι μόνο γιά άτομα πού λάδωσαν γιά νά πάρουν δίπλωμα...
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εγω σκέφτομαι να παρω αμαξι πολης 3,5 μετρα.
παλια δεν το σκεφτομουν καν όλα τα αμαξια ηταν πανω από 4 μετρα και κάθε φορα που βρίσκαμε 1 θεση παρκινγκ μας επαιρνε.
από το 1990 και μετα που κυκλοφορισαν ευρεως τα ρενο τουιγκο και τα φιατ τσινκουεντσεντο, βλέπεις μια θεση πας να παρκαρεις και βλέπεις ότι δεν σε παιρνει, εκνευρισμος σκετος.
απορω τι τα κρατανε τα αμαξια τους αυτοι με τα 4,8 μετρα τζιπ ή λιμουζινα.
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.679
Like
7.509
Πόντοι
2.306
Χρειάζεται πολύ προσοχή να είναι καλά στεγανοποιημένες οι συνδέσεις για να μη καίγεται η ασφάλεια.
 

Επισκέπτης
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και πανώριους κώλους... :dancing:  :dancing: :dancing:



 

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.526
Κριτικές
208
Like
4.318
Πόντοι
9.035
Οι αισθητήρες παρκαρίσματος είναι απαραίτητοι (ειδικά στην Αθήνα) αν θες να προστατεύσεις το αμάξι σου. Βασικά οι απλοί με τον ήχο είναι μια χαρά λύση, ιδανική θα έλεγα γιατί έχουν πανεύκολη εγκατάσταση στο πίσω μέρος χωρίς πολλά καλώδια.

Δεν συστήνω να πάρεις σύστημα με την οθόνη της απόστασης γιατί δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το αντίστοιχο με τον ήχο, και είναι και ακριβότερο και με περισσότερα καλώδια.

Η λύση και με κάμερα είναι η ιδανική λύση. Προσοχή στις ασύρματες λύσεις γιατί δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Οι ενσύρματες, αν και έχουν περισσότερη φασαρία στην εγκατάσταση, είναι πάντα πιο σίγουρες. Έχω δοκιμάσει και τις δύο.

Αυτά τα γνωρίζω γιατί παλαιότερα τα είχα δοκιμάσει όλα, γιατί το αμάξι μου δεν είχε μαμά. Το τωρινό τα έχει όλα μαμά, μπρος-πίσω αισθητήρες ηχητικούς, και πίσω κάμερα, και το παρκάρισμα είναι πανεύκολο. Από τις πιο χρήσιμες επενδύσεις στο αμάξι...
 

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Μηνύματα
704
Κριτικές
1
Like
364
Πόντοι
26
Προσωπικά θεωρώ τους αισθητήρες παρκαρίσματος περιτούς για αυτοκίνητα πόλης.
Εαν δεν έχεις αίσθηση του όγκου του αμαξιού σου τότε πολύ πιθανό να είσαι οδηγός για κλάματα.
Οι αισθητήρες έχουν χρησιμότητα σε κοπελίτσες που πρωτοπαίρνουν δίπλωμα και δεν έχουν καλή αίσθηση του περιβάλοντα χώρου και του όγκου του αμαξιού.
Τώρα εαν κάποιος πει οτι θέλει τους αισθητήρες για να παρκάρει και σε χώρους ανάμεσα σε αμάξια που σε παίρνει τσίμα τσίμα , έχω να του πω οτι αφού το βάλει εκεί που θέλει το αμάξι , όταν θα βγει είτε ο μπροστινός του είτε ο πισινός του , κατά 99% θα τον χτυπήσουν καθότι ούτε όλοι είναι οδηγάρες , ούτε έχουν στα αμάξια τους όλοι αισθητήρες.Οπότε άδικος και ο κόπος να αγοράσεις αισθητήρες παρκαρίσματος για να το χώνεις σε δύσκολα σημεία μιας και θα το βρεις από τον άλλο και όχι από δικό σου λανθασμένο παρκάρισμα.
Όταν πρωτοείχα πάρει το δίπλωμα , καθότι και οδηγάρα , κόμπαζα για το πόσο καλός είμαι στο παρκάρισμα με παλαιό αμάξι χωρίς αισθητήρες , και πήγαινα και το έχωνα σαν βλάκας ανάμεσα σε αμάξια στον πόντο.
Ώσπου κάποια μέρα πήγα να το πάρω και μου την είχε χώσει ο από πίσω.
Από τότε , πάντα όταν παρκάρω κοιτάω να έχω αρκετό χώρο ή μπροστά ή πίσω ή και στα δυο εαν γίνεται για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις.
 

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.526
Κριτικές
208
Like
4.318
Πόντοι
9.035
trelokotsidou μου δεν έχεις πάντα την δυνατότητα να επιλέξεις θέση που να είναι και άνετη. Αν οδηγείς εντός πόλης είναι σίγουρο ότι θα αναγκαστείς να παρκάρεις και στο πόντο. Τα σύγχρονα αεροδυναμικά αμάξια έχουν κακή ορατότητα τους αμαξώματος και είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις της αίσθηση που αναφέρεις. Χωρίς αισθητήρες είναι εφικτό να έχεις αίσθηση του αμαξιού σου το πολύ στους 20-30 πόντους, και ανάλογα το αμάξι πάντα. Με τους αισθητήρες θα πας στους 10. Με κάμερα θα πας στα 1-2 εκατοστά.
Αυτό που λες ότι μπορεί να σε χτυπήσουν οι άλλοι ισχύει. Αλλά με τους αισθητήρες τουλάχιστον δεν θα χτυπάς εσύ τους άλλους, και αυτό είναι μια καλή αρχή...
 

MrTesto

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
24
Like
1
Πόντοι
0
Κάποτε νόμιζα ότι είναι για άσχετους.
Είναι απίστευτα πιο εύκολο το παρκάρισμα χωρίς να γυρίσεις καν το κεφάλι σαν το κοριτσάκι απ'τον εξορκιστή, ειδικά αν έχεις κανα σπορ αυτοκίνητο που δεν βλέπεις τίποτα από πίσω και κοιτάς καθρέφτες.
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.679
Like
7.509
Πόντοι
2.306
Εμένα μου την δίνει που είναι βαμμένα τα πάντα, υπάρχει περίπτωση να μη ακουμπήσεις αφού ή εσύ ο ίδιος θα ακουμπήσεις ή κάποιος άλλος. Τι ωραία που είναι όσοι έχουν μαύρους προφυλακτήρες να είναι και λίγο ελαστικοί. Στα βαμμένα πάντα φαίνονται γδαρσίματα ακόμα και ελάχιστα να ακουμπήσεις.
 

prowler7

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.621
Κριτικές
29
Like
175
Πόντοι
2.007
Οι αισθητηρες ειναι πολυ χρησιμοι οταν βρισκεις δυσκολα παρκινκ και παρκαρεις σε κωλοστενα οπως της κυψελης,παγκρατιου,πειραια κι αλλου που πρεπει να παρκαρεις υποχρεωτικα οπου βρεις κι ισως να χωραει μονο μηχανη η σμαρτακι καποιες φορες..εκμεταλλευεσαι ολο τον διαθεσιμο χωρο ετσι.συνηθως ρυθμιζονται να βαρανε στα 30 cm,οποτε υπολογιζεις και 10 cm ακομη...:)
τσιμπα κατι τετοιο...
εγω εβαλα προσφατα μονος ενα τετοιο σε καποιο αμαξι σχετικα ευκολα.αν πιανουν λιγο τα χερια σου,εχεις ολα τ απαραιτητα κι οδηγιες...
επιπλεον τελευταια υπαρχουν κι αυτα...
διαλεγεις και παιρνεις....:)
 

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Μηνύματα
704
Κριτικές
1
Like
364
Πόντοι
26
Πολύ πιο χρήσιμο για μένα θα ήταν να έχουν τα αμάξια στο μπροστινό σποϊλερ 2 κάμερες , μια στη δεξιά άκρη και μια στην αριστερή ώστε στα στενά και στις διασταυρώσεις που δεν έχεις καλή ορατότητα να μην χρειάζεται να βγάλεις όλη τη μούρη του αμαξιού για να μπορέσεις να δεις αν έρχεται κάποιος άλλος.
Νομίζω σε εργοστασιακό αμάξι το είχα δει ή σε Bentley ή σε Jaguar.
Αν έχει κανείς υπόψη του κανένα link ευπρόσδεκτο.
 

tnmeg

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2018
Μηνύματα
10
Like
0
Πόντοι
0
Μονο με ηχητικη ειδοποιηση και εισαι κομπλε. Θα σε βολεψει.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom