Νέα

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ποινικοποιούν τον πελάτη της πορνείας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα voltaire45
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 225
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.898
Πόντοι
366
www.athensvoice.gr/greece/412076_ergasia-sto-sex-na-dioketai-o-pornopelatis][size=15pt]Εργασία στο σεξ: Να διώκεται ο πορνοπελάτης;
Ένα ντιμπέιτ για τις επερχόμενες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την πορνεία[/size][/url]

Καθώς όλοι συμφωνούν ότι ο νόμος που ισχύει από το 1999 θα πρέπει να αλλάξει, τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί μία συζήτηση για το πού θα πρέπει να κινείται το επόμενο νομικό πλαίσιο. Οι δύο βασικές απόψεις υποστηρίζουν αφενός το σκανδιναβικό μοντέλο, όπου η πορνεία και το τράφικινγκ σχεδόν ταυτίζονται και πολλές φορές διώκεται και ο πελάτης, αφετέρου το λεγόμενο γερμανο-ολλανδικό, όπου αναγνωρίζεται η προσωπική επιλογή κάποια/ος να είναι εργάτρια/ης του σεξ.

Τις θέσεις τους εκφράζουν στην ATHENS VOICE ο Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλής Μοσκώφ και η επιστημονική σύμβουλος του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή, Κορίνα Χατζηνικολάου, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», Γιώργος Τσιακαλάκης.

Γράφει η Φωτεινή Κούβελα

Οι παρεμβάσεις μας στο πλαίσιο της εμπέδωσης της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, της ενδυνάμωσης της θέσης της γυναίκας σε κάθε πτυχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής και της καταπολέμησης σεξιστικών στερεοτύπων και πρακτικών που απαξιώνουν την γυναίκα ως προσωπικότητα, μας οδηγούν στη θεώρηση ότι η πορνεία δεν μπορεί να είναι επιλογή και αποτελεί εμπόδιο στην ουσιαστική ισότητα. Δεν μπορεί να αποτελεί επαγγελματική προοπτική για κανέναν.

Για τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ),  oι πελάτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Έχουν ίδιες ευθύνες για τη διατήρηση της πορνείας  και τη μέσω αυτής εμπορευματοποίηση και μεταχείριση των γυναικείων σωμάτων. Πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν την ευθύνη της πράξης τους και να αναλογιστούν τι προκαλεί αυτή τόσο στις γυναίκες όσο και στην κοινωνία εν γένει.

Η ΓΓΙΦ ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να ανοίξει τον κοινωνικό διάλογο για το φαινόμενο αυτό, μελετώντας διεξοδικά το σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά και τη συναφή νομοθεσία της Γαλλίας στο ζήτημα της πορνείας. Θέλει να διαμορφώσει διαφορετικές αντιλήψεις και στάσεις στην κοινωνία. Θέλει να δώσει μια προοπτική εξόδου και αποκατάστασης στις γυναίκες που έχουν εμπλακεί στα γρανάζια της πορνείας.

Δυστυχώς, ακόμη και στις ημέρες μας υπάρχει η σεξιστική και αναχρονιστική αντίληψη ότι η ενηλικίωση ενός εφήβου ολοκληρώνεται με τη χρήση υπηρεσιών πορνείας!

Δεν είναι εύκολο θέμα. Κάθε άλλο. Αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητά του. Επιλέξαμε όμως να μην εθελοτυφλήσουμε και να το φέρουμε στο προσκήνιο, παρά τις όποιες αντιδράσεις, οι οποίες για εμάς αποτελούν τη βάση νέων προβληματισμών και αναζήτησης λύσεων, μέσω νέων πολιτικών προς όφελος πάντα των εκδιδόμενων γυναικών.

Το προφίλ της πορνείας στη χώρα μας είναι διαφορετικό σε πολλά σημεία από το αντίστοιχο της Σουηδίας, καθώς η χώρα μας έχει δεχτεί προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς και αποτελεί για πολλούς από αυτούς χώρα διέλευσης και όχι προορισμού, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται εδώ γυναίκες και μικρά παιδιά, εν δυνάμει θύματα κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ωστόσο, αυτό δε μας εμποδίζει να προσπαθήσουμε να μελετήσουμε και να προσαρμόσουμε στη δική μας κοινωνική πραγματικότητα καλές πρακτικές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως να ανοίξουμε επιτέλους το διάλογο και να σκεφτούμε έξω από το υφιστάμενο πλαίσιο και τις αναχρονιστικά παγιωμένες αντιλήψεις δεκαετιών.

Το πρόβλημα της πορνείας συνδέεται με τη γενικότερη κρίση που υπάρχει, συνδέεται με την κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις και με την κυρίαρχη αντίληψη ότι όλα μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχες.

Επιλογή διαθέτει μια γυναίκα όταν έχει πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες. Όταν αυτές οι ευκαιρίες, δεν είναι στη διάθεση της, τότε δε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια απόφαση. Η πορνεία έτσι, δεν είναι παρά ένα σύστημα, μέρος μιας επικερδούς επιχείρησης, τροφοδοτούμενης από τη ζήτηση για γυναικεία σώματα.

Στη ΓΓΙΦ συγκροτήσαμε Ομάδα Διοίκησης Έργου, για να μελετήσει το σκανδιναβικό μοντέλο, με σκοπό να διατυπώσει εφικτές και γόνιμες προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα προστατεύουν τις γυναίκες από την πορνεία, η οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις εργασίες της.

«Στόχος μας είναι να οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα στην αλλαγή αντιλήψεων και στην ανάδειξη της πορνείας σε μορφή βίας, η οποία υποβαθμίζει τη γυναικεία φύση και αξιοπρέπεια ως «παρεχόμενη υπηρεσία», τροφοδοτώντας τα κυκλώματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών».

Γράφουν ο Ηρακλής Μοσκώφ και η Κορίνα Χατζηνικολάου

Η προσέγγιση που υποστηρίζει τη νομική κατάργηση της πορνείας όπως αυτή εκφράζεται σήμερα στις σκανδιναβικές χώρες, υπογραμμίζει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του νομοθέτη που εκφράζει μια κοινωνία που δεν αποδέχεται οτι η ανθρώπινη φύση και αξιοπρέπεια μπορεί να αποτελέσει παρεχομένη υπηρεσία.

Θεωρούμε ότι το σκανδιναβικό μοντέλο αξιολογικά βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και αναγνωρίζουμε ότι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι μια βασική συνθήκη στη μεγάλη πλειοψηφία των σχέσεων μεταξυ των εκδιδομένων συνανθρώπων μας και των προστατών και πελατών τους.

Ωστόσο, επειδή δεν θέλουμε να μπερδεύουμε την επιθυμία με την πραγματικότητα, εκτιμούμε ότι η ποινικοποίηση του πελάτη θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί στη χώρα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η επιβολή ενός κατασταλτικού νόμου για την πορνεία, όταν δεν υπάρχει κοινωνική σύμπνοια πάνω στο θέμα αυτό, πιθανότατα δεν θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο δεύτερος λόγος αφορά στη σχετική έλλειψη σε δομές και υπηρεσίες που μπορούν να στηρίξουν τον αριθμό των ατόμων που θα αναλάβει το κράτος να στηρίξει. Απαιτείται να προετοιμάσουμε την κοινωνία στο να «ανοίξει» διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους για τους ανθρώπους αυτής της ομάδας, που θα χρειάζονται μιας μορφής κοινωνική επανεκκίνηση. Προβληματισμό δημιουργεί επίσης κατά πόσο μια κατασταλτική πρακτική θα μπορούσε γενικότερα να έχει παιδευτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με την ενημέρωση και το διάλογο που δημιουργούν προϋποθέσεις για το σχηματισμό νέας νοοτροπίας και κοινωνικής συνείδησης.

Θα προτείναμε, λοιπόν, να θέσουμε ως μακροπρόθεσμο στόχο την κατάργηση της πορνείας και να ξεκινήσουμε δυναμικά μπαίνοντας στα σχολεία για να μιλήσουμε στα παιδιά –στους αυριανούς ενήλικους πολίτες- για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σεξουαλική υγεία. Αφού μια γενιά γαλουχηθεί με αυτό το αξιολογικό σύστημα, και αφού οι δομές θα έχουν σχεδιαστεί και λειτουργήσει ικανοποιητικά, το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η ποινικοποίηση του πελάτη και η παύση χορήγησης νέων αδειών εργασίας για παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.

Τέλος, αφού ο δημόσιος διάλογος πάνω στις αλλαγές αυτές θα έχει ολοκληρωθεί και οι δομές και υπηρεσίες θα έχουν αξιολογηθεί και κριθεί ως ικανοποιητικές, η κατάργηση της πορνείας θα μπορούσε να επιβληθεί και νομικά, με ταυτόχρονη πρόταση αντιμετώπισης της «κρυφής» πορνείας που θα παρουσίαζε λογικά, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια τη νομικής κατάργησής της, σημαντική αύξηση.
 
OP
OP
voltaire45

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.898
Πόντοι
366
ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε;

Καλά να πάθετε.

Με το παραμύθι των προσφύγων και της κακοποίησης παιδιών θα αλλάξουν το νόμο.

ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε;

Πληρώστε τώρα για "Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων" με γραφείο και προσωπικό. Πληρώστε για Ομάδα Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων.

Πληρώστε τώρα και πάτε φυλακή.

Όταν έλεγα τι θα γίνει (και έχω ποστάρει γι' αυτό) βγαίναν διάφοροι και το αμφισβητούσαν.
 
OP
OP
voltaire45

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.898
Πόντοι
366
Επίσης σας υπενθυμίζω:

tu9E1j7.png


 

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Μηνύματα
56.148
Κριτικές
171
Like
20.204
Πόντοι
33.988
Πουτσα αριστερη
Μπραβο μλκς που τους βγαλατε :vomit:
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
16.299
Κριτικές
165
Like
24.727
Πόντοι
34.168
Θα λεμε οτι ειναι γκομενες μας!!!!
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.105
Κριτικές
16
Like
13.003
Πόντοι
5.577
Θα σας το κλεισουν το σαη οι μπολσεβικοι
Συνεχιστε να τους χαιδευετε
:-(
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.570
Πόντοι
1.796
χαχα ;) ;) ;)


μην παιζετε παιδακια εκει που δεν πρεπει
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
150.819
Κριτικές
1
Like
28.681
Πόντοι
8.006
Καλα να παθετε ολοι σας που ψηφισατε Συριζα.
Φωναζαμε τοτε, μην ψηφισετε και δωσετε την κυβερνηση σε αυτα τα χαμενα κορμια.

Και ειρωνευονταν καποιοι "τι θα γινει, θα σταματησει η γη να γυριζει αν βγει ο Συριζα? Ειδαμε και τους προηγουμενους, τι χειροτερο να γινει κλπ κλπ".

Ζωα ελληνες ψηφοφοροι.
Τον Συριζα κυβερνηση. Τον Συριζα!
Βόδια.
Ευχομαι ο πρωτος πελατης που θα συλληφθει να ειναι ο Πορνοπαπος σε κανενα μασατζιδικο.
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
16.299
Κριτικές
165
Like
24.727
Πόντοι
34.168
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ....

Αμεσο μπαναρισμα οσων υποστηριζουν ΣΥΡΙΖΑ στα διαφορα τοπικ!!!!


:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.730
Πόντοι
1.306
Καλα να παθετε ολοι σας που ψηφισατε Συριζα.
Φωναζαμε τοτε, μην ψηφισετε και δωσετε την κυβερνηση σε αυτα τα χαμενα κορμια.

Και ειρωνευονταν καποιοι "τι θα γινει, θα σταματησει η γη να γυριζει αν βγει ο Συριζα? Ειδαμε και τους προηγουμενους, τι χειροτερο να γινει κλπ κλπ".

Ζωα ελληνες ψηφοφοροι.
Τον Συριζα κυβερνηση. Τον Συριζα!
Βόδια.
Ευχομαι ο πρωτος πελατης που θα συλληφθει να ειναι ο Πορνοπαπος σε κανενα μασατζιδικο.

εδω βγαλανε την νδ του πιτσαδορου στον τσυριζα θα κολλαγανε

πουλαγε το αντιμνημονιο
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.105
Κριτικές
16
Like
13.003
Πόντοι
5.577
Τη  :jerking: θα την επιτρεπουν οι συριζαιοι?  :think:
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
150.819
Κριτικές
1
Like
28.681
Πόντοι
8.006

ParisPapis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2017
Μηνύματα
4.064
Like
1.935
Πόντοι
216
ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε;

Καλά να πάθετε.

Με το παραμύθι των προσφύγων και της κακοποίησης παιδιών θα αλλάξουν το νόμο.

ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε;

Πληρώστε τώρα για "Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων" με γραφείο και προσωπικό. Πληρώστε για Ομάδα Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων.

Πληρώστε τώρα και πάτε φυλακή.

Όταν έλεγα τι θα γίνει (και έχω ποστάρει γι' αυτό) βγαίναν διάφοροι και το αμφισβητούσαν.
 

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Μηνύματα
1.815
Κριτικές
8
Like
1.238
Πόντοι
216
Ο αργοσχολος αυτος δεν μπορει να ασχοληθει με το traficking ποδοσφαιριστων και αθλητων. Ξεκιναει πχ ο γυφτος απο την βραζιλια,αργεντινη και τον πουλανε στην μπαρτσελονα και τον γαμανε στην προπονηση και τον εχουν φυλακισμενο στα ξενοδοχεια πριν τον αγωνα. Αυτο ειναι το πραγματικο trafficking εργασιας  :grin:

Αυτον τον βλαμμενο τον πληρωνει το δημοσιο ??
 

ParisPapis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2017
Μηνύματα
4.064
Like
1.935
Πόντοι
216
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ LEFT-FREE ZONE ΤΟ ΣΑΗ

ποιο μελος λετε να ειναι αυτος ο δροσερος μοσκοφ?
 

Hellenes

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
593
Like
135
Πόντοι
6
Μπα δεν εχει να κανει με την πορνεια , ο Συριζα θελει να επιβαλλει εναν κουμουνισμο νεου τυπου αρπαζωντας ιδιωτικες περιουσιες για ψηλλου πηδημα , η πολιτικη ορθοτητα θα κυβερνα παντου οπως συμβανει στους μαλακες σοσιαλιστες της Σουηδιας
Ειδατε που θελουν περασουν και τη υποχρεωτικη διαμεσολαβηση στην δικαιοσυνη δια πληρωμης μιλαμε δεν παιζωνται οι τυποι
Το σιγουρο ειναι οτι αυτοι οι προδοτες μετρανε αντιστροφα προς στην εξοδο οριστικα και αμετακλητα μεσα στο 2018
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.574
Πόντοι
4.765
γαμω το σπιτι τους
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.570
Πόντοι
1.796
εσυ τι εισαι ρε που θα σου πω και τι ψηφιζω κλωναρι
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom