Νέα

Διεθνεις ειδησεις / Επικαιροτητα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AmoKomA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στον Ειρηνικό

Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στον Ειρηνικό, στη θάλασσα της Ιαπωνίας, νοτιοανατολικά της Οκινάουα.

Στο αεροσκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στη θάλασσα των Φιλιππίνων, επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έντεκα άτομα συνολικά, πλήρωμα και επιβάτες.

Ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού με έδρα την Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με το Τόκιο να ανακοινώνει ότι έχουν εντοπιστεί οκτώ άτομα χωρίς να διευκρινίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Δραματική απόδραση Βορειοκορεάτη αξιωματικού στη Ν. Κορέα [Βίντεο]
Τον πυροβόλησαν πάνω από σαράντα φορές

Ένα βίντεο που πραγματικά κόβει την ανάσα έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς δείχνει την απελπισμένη προσπάθεια ενός αξιωματικού του στρατού της Βορείου Κορέας να περάσει τα σύνορα προς τη Νότιο Κορέα.

Στην αρχή του βίντεο ο αποστάτης οδηγά ένα αυτοκίνητο ενώ τον καταδιώκουν στρατιώτες της χώρας του, οι οποίοι προσπαθούν να τον συλλάβουν. Το αμάξι σταματά ελάχιστα μέτρα πριν τα σύνορα και ο αποστάτης βγαίνει και τρέχει προς την αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Οι διώκτες του φτάνουν στο αμάξι και, αντί να συνεχίσουν την καταδίωξη, σταματούν και αρχίζουν πυρ εναντίον του. Συνολικά τον πυροβολούν πάνω από σαράντα φορές ενώ σύμφωνα με τους Νοτιοκορεάτες τον πέτυχαν έξι φορές.


Ο αποστάτης αξιωματικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο της Νοτίου Κορέας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας ήδη υποβληθεί σε δυο χειρουργεία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Νοεμβρίου αλλά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 21 Νοεμβρίου.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μαθητές υποχρεώθηκαν σε υπερωρίες για να συναρμολογήσουν το νέο Apple
Καταγγελείες για το εργοστάσιο της Foxcon ότι παραβιάζει την κινεζική νομοθεσία

Έξι μαθητές ηλικίας 17 έως 19 ετών κατήγγειλαν σε βρετανική εφημερίδα ότι η Foxconn, που -μεταξύ άλλων συσκευών- συναρμολογεί το iPhone X της Apple στην Κίνα, χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά της και μαθητές που δουλεύουν παράνομες υπερωρίες, έως 11 ώρες, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη παγκόσμια ζήτηση για το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας.

Η καταγγελία έγινε στη βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Όπως είπαν οι έξι μαθητές, στο πλαίσιο απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, υποχρεώθηκαν παρά τη θέλησή τους να εργάζονται κάθε μέρα 11ωρα στο εργοστάσιο συναρμολόγησης, κάτι που απαγορεύεται από την κινεζική νομοθεσία.

Η αντίδραση της Apple και Foxconn
Η Apple και η Foxconn δήλωσαν ότι οι μαθητές εργάσθηκαν εθελοντικά και αμείφθηκαν, ενώ για τις υπερωρίες παραδέχθηκαν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει. Οι μαθητές ανέφεραν ότι υποχρεώθηκαν να εργασθούν επί τρίμηνο και μάλιστα υπερωριακά, επειδή, όπως τους ειπώθηκε, αυτό ήταν αναγκαίο για να αποφοιτήσουν από το σχολείο της επαγγελματικής εκπαίδευσής τους.

Καταγγελίες για 3.000 μαθητές σχολείου επαγγελματικής εκπαίδευσης
Οι καταγγελίες αφορούν περίπου 3.000 μαθητές ενός σχολείου επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική Κίνα, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές και από άλλα σχολεία έκαναν κάτι ανάλογο. Μια 18χρονη ανέφερε ότι μόνη της συναρμολόγησε 1.200 κάμερες του iPhone X μέσα σε μια μέρα.

Επιστρατεύτηκαν μαθητές ως εποχικοί εργαζόμενοι
Κάθε φορά που πρόκειται να βγει στην αγορά ένα νέο iPhone, τα κινεζικά εργοστάσια συναρμολόγησης της Foxconn (η οποία εδρεύει στην Ταϊβάν) προσλαμβάνουν πρόσθετο προσωπικό, τριπλασιάζοντας πρόσκαιρα το δυναμικό τους. Αυτή τη φορά, για να παραχθεί το νέο iPhone X, λόγω και των καθυστερήσεων στην παραγωγή του, «επιστρατεύθηκαν» ακόμη και μαθητές ως εποχικοί εργαζόμενοι. Η Foxconn, ο αποκλειστικός υπεργολάβος συναρμολόγησης του iPhone X, συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τις επαγγελματικές σχολές για να κλείνει τις σχετικές συμφωνίες, προκειμένου να απασχολήσει και μαθητές.

Τι αναφέρει ο κινέζικος νόμος για τη μαθητική εργασία
Ο κινεζικός νόμος επιτρέπει τη μαθητική εργασία, εφόσον γίνεται στο πλαίσιο πρακτικής εξάσκησης ή απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, είναι εθελοντική, αμοιβόμενη και δεν ξεπερνά τις 40 ώρες την εβδομάδα. Στην περίπτωση της Foxconn όμως, οι μαθητές υποχρεώθηκαν σε παράνομες και αναγκαστικές υπερωρίες και, επιπλέον, η δουλειά τους δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους (σιδηρόδρομοι).

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Θύμα χάκερ η Uber - Κλάπηκαν δεδομένα 57 εκατ. πελατών
Το συγκάλυπτε επί ένα χρόνο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, ο Ντάρα Κοσροφσάχι, αποκάλυψε πως πριν από ένα χρόνο η εταιρεία του έπεσε θύμα χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες 57 εκατομμυρίων χρηστών.

Το θέμα της ηλεκτρονικής επίθεσης είναι εξαιρετικά σοβαρό αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το ότι η εταιρεία αποφάσισε να «κουκουλώσει» το θέμα, λύνοντας το χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές ή τους πελάτες των οποίων τα στοιχεία είχαν κλαπεί.

Σε ανάρτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε πως «τίποτα από αυτά δεν έπρεπε να έχει συμβεί και δεν θα προσπαθήσω καν να το δικαιολογήσω».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε «κάποια» προσωπικά στοιχεία των χρηστών αλλά όχι στο ιστορικό των διαδρομών τους, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τα οικονομικά στοιχεία.

Επίσης κατάφεραν να αποσπάσουν τα ονόματα και τις πινακίδες 600 χιλιάδων οδηγών της εταιρείας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η εταιρεία προέβη σε αρκετά αμφισβητούμενες ενέργειες μετά την ανακάλυψη της κυβερνοεπίθεσης. Δεν τη γνωστοποίησε στα θύματα ή στον υπόλοιπο κόσμο ενώ φέρεται να πλήρωσε τους χάκερ 100 χιλιάδες δολάρια για να καταστρέψουν τα στοιχεία.

Ο Κοσροφσάχι αναφέρει πως έμαθε εξαιρετικά πρόσφατα για το περιστατικό και αμέσως διέταξε έρευνα για τη συγκάλυψη, η οποία οδήγησε στην απόλυση δυο υψηλά ιστάμενων υπαλλήλων.

Η σιγή της εταιρείας για το περιστατικό είναι αξιοσημείωτη, καθώς η επίθεση έλαβε χώρα στο ενδιάμεσο συνομιλιών μεταξύ της Uber και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ αναφορικά με το πώς χρησιμοποιεί η εταιρεία τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε συμβιβασμό.

O Κοσροφσάχι δήλωσε πως «δεν μπορώ να διαγράψω το παρελθόν αλλά μπορώ να δεσμευτώ, εξ ονόματος όλων των υπαλλήλων της Uber, πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μλάντιτς: Σήμερα η απόφαση για τον «χασάπη των βαλκανίων»
Κατηγορείται ως αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης μέρους της Βοσνίας

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ιστορική απόφαση στη δίκη για τον 74 Ράτκο Μλάντιτς, γνωστό ως «χασάπης των Βαλκανίων» ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης ενός μέρους της Βοσνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμιγές σερβικό κράτος.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY)θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την απόφασή του, με τον ίδιο τον Μπλάντιτς να είναι – κατά πάσα πιθανότητα – στην αίθουσα λόγω και των προβλημάτων υγείας που εντοπίζει, όπως επικαλείται ο δικηγόρος του.


Είκοσι και πλέον χρόνια μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία (1992-1995), στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια, ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, 74 ετών σήμερα, εξακολουθεί να διχάζει τη Βοσνία.
Καταγγελίες για γενοκτονία
Κατηγορείται ότι ήταν «ο εγκέφαλος πίσω από τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων» και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται ήρωας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι, όπου επαινείται ως ο «Σέρβος Ντε Γκολ».
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σερζ Μπράμερτς, μαζί με το πολιτικό του άλτερ έγκο, τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, είναι «ο αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης» ενός μέρους της Βοσνίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμιγές σερβικό κράτος.

Το ICTY, που δημιουργήθηκε το 1993 για να δικαστούν όσοι κατηγορούνταν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια των συγκρούσεων στα Βαλκάνια, θα εκδώσει σήμερα «μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ιστορίας του», προτού κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις 31 Δεκεμβρίου.
Έχει ζητηθεί να επιβληθούν ισόβια
Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε να επιβληθούν ισόβια στον Μλάντιτς, μια ποινή «την οποία αξίζει βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν». Η υπεράσπισή του, από την άλλη, ζητεί την απαλλαγή του: ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σερβοβόσνιων δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την ενοχή του, αν και έχει δηλώσει ότι «λυπάται για κάθε αθώο που σκοτώθηκε σε όλες τις πλευρές, σε όλες τις εθνοτικές κοινότητες της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Ο ίδιος ο στρατηγός Μλάντιτς ενδέχεται να είναι ο μεγάλος απών σήμερα, ημέρα που θα κλείσει δύο δεκαετίες συγκρούσεων και αναζήτησης της δικαιοσύνης, ενώ η υπεράσπισή του επιζητεί εδώ και ημέρες μάταια την αναβολή της ιστορικής απόφασης με δικαιολογία την κακή κατάσταση της σωματικής και πνευματικής του υγείας.

Έχοντας πάθει τρία εγκεφαλικά ο Μλάντιτς «μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή», προειδοποίησε ο δικηγόρος του Ντράγκαν Ίβετιτς, ο οποίος αμφιβάλλει ακόμη κι αν ο πελάτης του είναι σε θέση «να κατανοήσει» την απόφαση.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ζιμπάμπουε: Παραίτηση του προέδρου Μουγκάμπε έπειτα από 37 χρόνια

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από 37 χρόνια στην εξουσία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Τζέικομπ Μουντέντα.

Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει νωρίτερα για την καθαίρεσή του, λόγω της μέχρι πρότινος επίμονης άρνησής του να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο.

Με την ανακοίνωση της παραίτησης ξέσπασαν πανηγυρισμοί έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στη Χαράρε.

Νέος πρόεδρος ο Μνανγκάγκουα

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε Έμερσον Μνανγκάγκουα θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας αύριο ή την Πέμπτη, δήλωσε ο νομικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF Πάτρικ Τσιναμάσα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά την παραίτηση Μουγκάμπε.

Από την πλευρά του, ο Λάβμορ Ματούκε, ο «σύνδεσμος» του κόμματος με την κοινοβουλευτική ομάδα του, επιβεβαίωσε ότι ο Μνανγκάγκουα θα αναλάβει την προεδρία. Η ορκωμοσία του θα γίνει εντός των επόμενων 48 ωρών και θα παραμείνει το υπόλοιπο της θητείας του Μουγκάμπε μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Υπό ομαλές συνθήκες, οι εκλογές στη Ζιμπάμπουε θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

Λίγο νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείας ζήτησαν τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, αποκαλώντας «ιστορική στιγμή» την παραίτηση του Μουγκάμπε από την εξουσία.

«Όποια βραχυπρόθεσμα μέτρα και αν λάβει η κυβέρνηση, ο δρόμος θα πρέπει να οδηγήσει σε ελεύθερες και δίκες εκλογές, χωρίς αποκλεισμούς», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Χαράρε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Λιβύη: Δύο αμερικανικές επιδρομές εναντίον μελών του Ι.Κ.

Ο στρατός των ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες διεξήγαγε δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επικράτεια της Λιβύης.
Σε ανακοίνωσή της η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική, διευκρίνισε ότι μία επιδρομή έγινε την Παρασκευή και άλλη μία την Κυριακή. Και οι δύο έγιναν κοντά στην πόλη Φουκάχα, χωρίς να διευκρινιστεί πόσοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τη Σύρτη στις αρχές του 2015, μετατρέποντάς τη στην πιο σημαντική του βάση εκτός Μέσης Ανατολής και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ξένων τζιχαντιστών. Η οργάνωση επέβαλε την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφάρμοζε στους κατοίκους κι επέκτεινε τον έλεγχό της σε μια έκταση περίπου 250 χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών της Λιβύης στη Μεσόγειο.
Όμως δεν μπόρεσε να αποκτήσει ερείσματα πουθενά αλλού στη Λιβύη και εκδιώχθηκε από τη Σύρτη τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από μια εκστρατεία δυνάμεων από τη Μισράτα που υποστηρίχθηκαν αεροπορικά από τις ΗΠΑ.
Έκτοτε πολλοί τζιχαντιστές έχουν καταφύγει σε κοιλάδες της ερήμου και απομονωμένες εκτάσεις με λόφους νοτιοανατολικά της Τρίπολης, καθώς επιδιώκουν ακόμη να εκμεταλλευθούν τον πολιτικό διχασμό και την ακυβερνησία στη Λιβύη και να εκδικηθούν για την ήττα τους στη Σύρτη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αργεντινή: Άφαντο το υποβρύχιο με τους 44 επιβαίνοντες, έξι ημέρες μετά

Συνεχίζονται οι έρευνες στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, στα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής, για τον εντοπισμό του υποβρυχίου San Juan του αργεντινικού πολεμικού ναυτικού, που δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής εδώ και έξι ημέρες.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή βελτιώθηκαν την Τρίτη, έπειτα από πολλές ημέρες σφοδρής κακοκαιρίας.

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού Ενρίκε Μπάλμπι ανέφερε ότι το πλήρωμα ενός αεροσκάφους παρατήρησε λευκούς καπνούς, που προέρχονται από φωτοβολίδες, προτού διευκρινίσει ότι οι φωτοβολίδες του San Juan ήταν πράσινου ή κόκκινου χρώματος. Την ίδια ώρα περισυλλέχθηκε μια σωστική λέμβος, που ωστόσο δεν ανήκε στο υποβρύχιο.
«Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη την τελευταία ημέρα που είχαμε επικοινωνία. Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες. Προσωπικά, ως μέλος υποβρυχίου κι εγώ ο ίδιος, δεν χάνω την ελπίδα».
Η αρχική ζώνη ερευνών, διαμέτρου 300 χλμ, ελέγχθηκε κατά 100%, όμως οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε περίμετρο 1.000 χλμ.
«Με όλα αυτά τα εθνικά και διεθνή μέσα, οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Φρούδες ελπίδες
Η Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή για τους συγγενείς των 44 μελών του πληρώματος, καθώς συνειδητοποίησαν σε δύο περιπτώσεις ότι οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν μάταια: από τη μία οι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι οι ήχοι που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από το σόναρ δύο πλοίων δεν προέρχονταν τελικά από το San Juan.
Όσον αφορά τα επτά σήματα που ελήφθησαν το Σάββατο από ναυτικές βάσεις στην Αργεντινή, τα οποία θεωρήθηκαν αρχικά ως σήματα κινδύνου που εξέπεμψε το San Juan, τελικά δεν προέρχονταν από το υποβρύχιο.
Δεκατέσσερα πλοία και 19 αεροσκάφη συνεχίζουν τις έρευνες, σε μια ευρεία ζώνη περιμετρικά της τελευταίας θέσης του υποβρυχίου, όπως καθορίστηκε από την επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τη ναυτική βάση, σε απόσταση 430 χλμ από τις ακτές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Χιλή και η Ουρουγουάη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.
ΗΠΑΓαλλία


 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Κηδεύτηκε στο Κορλεόνε της Σικελίας ο αρχινονός της μαφίας Τοτό Ριίνα

Κηδεύθηκε το πρωί στο χωριό Κορλεόνε της Σικελίας ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα, ο οποίος απεβίωσε στο νοσοκομείο της πόλης Πάρμα, την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως είχε ορισθεί από τις ιταλικές αρχές.
Ο Ριίνα ενταφιάστηκε δίπλα στα μνήματα άλλων μεγαλονονών της σικελικής μαφίας, όπως του Λουτσιάνο Λίτζιο, του Μικέλε Ναβάρα και του Μπερνάρντο Προβεντσάνο.
Η κόρη του Ριίνα, Λουτσία, έφυγε από το νεκροταφείο του Κορλεόνε χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στην τελετή πήραν μέρος η σύζυγος του αρχινονού, Νινέτα Μπαγκαρέλα, η κόρη της Λουτσία και τα αδέλφια της Σαντούτσιο και Κοντσέτα.
Ο Τοτό Ριίνα είχε καταδικασθεί από την ιταλική Δικαιοσύνη σε 26 φορές ισόβια ως εντολοδότης πάνω από 200 δολοφονιών (δεν δίστασε να διατάξει την θανάτωση και παιδιών) και δεν μετανόησε ποτέ για την δράση του.
Πηγή: ΑΜΠΕ

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μεγάλη πυρκαγιά στο Λονδίνο – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της [Βίντεο]
Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Χάμπστεντ στο βόριο Λονδίνο, με μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της και είκοσι ακόμα ανθρώπους να αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάστηκαν οκτώ οχήματα και εξήντα πυροσβέστες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί το ακριβές αίτιο της φωτιάς, ξεκίνησε όμως από τον δεύτερο όροφο και έφτασε μέχρι και την σκεπή.

Άνδρες της πυροσβεστικής παραμένουν στο χώρο αν και η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ υπάρχει οδηγία προς τους διερχόμενους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Συνεχίζεται μέχρι να εξαντληθεί και η τελευταία ελπίδα η προσπάθεια εντοπισμού
Αργεντινή: Οξυγόνο για άλλες 24 ώρες για τους 44 του υποβρυχίου San Juan

Δραματικές στιγμές για τους ναυτικούς - Μάχη με το χρόνο και τα κύματα δίνουν οι διασώστες - Συγκλονιστικό βίντεο με κύματα 10 μέτρων στον ωκεανό - Βρίσκουν διάφορα υπολείμματα στη θάλασσα, αλλά κανένα δεν ανήκει στο υποβρύχιο

Στο αποκορύφωμά της πλησιάζει η τραγωδία των 44 μελών του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan, το σήμα του οποίου χάθηκε στα βάθη του Νοτίου Ατλαντικού Ωκεανού πριν από λίγες ημέρες. Τα συνεργεία διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, αλλά και τον χρόνο, ο οποίος κυλά με υπερβολική ταχύτητα, καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν εξαντληθεί και η τελευταία ανάσα οξυγόνου στο υποβρύχιο, τη στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταφέρει ούτε καν να εντοπίσουν το στίγμα του San Juan στα σκοτεινά βάθη της μεγάλης θάλασσας.


Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού Ενρίκε Μπάλμπι ανέφερε ότι το πλήρωμα ενός αεροσκάφους παρατήρησε λευκούς καπνούς, που προέρχονται από φωτοβολίδες, προτού διευκρινίσει ότι οι φωτοβολίδες του San Juan ήταν πράσινου ή κόκκινου χρώματος. Την ίδια ώρα περισυλλέχθηκε μια σωστική λέμβος, που ωστόσο δεν ανήκε στο υποβρύχιο.

«Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη την τελευταία ημέρα που είχαμε επικοινωνία. Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες (…). Προσωπικά, ως μέλος υποβρυχίου κι εγώ ο ίδιος, δεν χάνω την ελπίδα». Η αρχική ζώνη ερευνών, διαμέτρου 300 χλμ, ελέγχθηκε κατά 100%, όμως οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε μια περίμετρο 1.000 χλμ. «Με όλα αυτά τα εθνικά και διεθνή μέσα, οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου.
Συγκλονιστικό βίντεο: Μάχη με κύματα 10 μέτρων τα συνεργεία διάσωσης

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, αναδεικνύει τις τιτάνιες κατά κυριολεξία μάχες που δίνουν οι ναύτες και το ανώτερο προσωπικό, προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς ή νεκρούς τους συναδέλφους τους και να ανασύρουν το υποβρύχιο από το βυθό του νότιου Ατλαντικού ωκεανού.

Τα κύματα φτάνουν σε ύψος τα 30 πόδια (σχεδόν 10 μέτρα), προκαλώντας συνθήκες άκρως επικίνδυνες όχι μόνο για επιχείρηση διάσωσης, αλλά και για απλό διάπλου.

Ακολουθεί το συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη με τα κύματα του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν...

Φρούδες ελπίδες

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή για τους συγγενείς των 44 μελών του πληρώματος, καθώς συνειδητοποίησαν σε δύο περιπτώσεις ότι οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν μάταια: από τη μία οι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι οι ήχοι που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από το σόναρ δύο πλοίων δεν προέρχονταν τελικά από το San Juan.

Όσον αφορά τα 7 σήματα που ελήφθησαν το Σάββατο από ναυτικές βάσεις στην Αργεντινή, τα οποία θεωρήθηκαν αρχικά ως σήματα κινδύνου που εξέπεμψε το San Juan, τελικά δεν προέρχονταν από το υποβρύχιο.

Δεκατέσσερα πλοία και 19 αεροσκάφη συνεχίζουν τις έρευνες σήμερα, σε μια ευρεία ζώνη περιμετρικά της τελευταίας θέσης του υποβρυχίου, όπως καθορίστηκε από την επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τη ναυτική βάση, σε απόσταση 430 χλμ από τις ακτές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Χιλή και η Ουρουγουάη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα»

Περίπου 100 συγγενείς του πληρώματος φιλοξενούνται από την Πέμπτη στη ναυτική βάση Μαρ ντελ Πλάτα.

«Οι ώρες περνούν και η ανησυχία αυξάνεται. Το καλύτερο ηρεμιστικό θα ήταν μια ακριβής πληροφορία» δήλωσε ο ψυχίατρος Ενρίκε Στέιν, που προσφέρει ψυχολογική βοήθεια στους συγγενείς.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είμαστε στην αναμονή, νιώθουμε μεγάλη αγωνία» είπε η Αντρέα Άλι, η σύζυγος ενός ηλεκτρολόγου του San Juan.

«Στην αρχή ένα φως (ελπίδας) διακρίνεται κατόπιν σβήνει» τόνισε η Μαρία Μοράλες, μητέρα ενός ναυτικού.

Οι διασώστες δεν γνωρίζουν εάν το υποβρύχιο μήκους 65 μέτρων έχει βγει στην επιφάνεια, εάν πλέει ακυβέρνητο ή απλά τα συστήματα επικοινωνίας έχουν υποστεί βλάβη. Δεν γνωρίζουν καν εάν έχει αναδυθεί εσκεμμένα στην επιφάνεια ή έχει βυθιστεί.

Στην περίπτωση που παραμένει κάτω από την επιφάνεια, το οξυγόνο επαρκεί για 7 ημέρες, προειδοποίησε ο Ενρίκε Μπάλμπι.

Το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα με υποβρύχιο στον κόσμο, τα τελευταία 30 χρόνια, ήταν εκείνο της 12ης Αυγούστου του 2000, όταν το ρωσικό υποβρύχιο Κουρσκ βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη θάλασσα του Μπάρεντς, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 118 μελών του πληρώματός του.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μλάντιτς: Σήμερα η απόφαση για τον «χασάπη των βαλκανίων»
Κατηγορείται ως αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης μέρους της Βοσνίας

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ιστορική απόφαση στη δίκη για τον 74 Ράτκο Μλάντιτς, γνωστό ως «χασάπης των Βαλκανίων» ο οποίος έχει κατηγορηθεί ότι ήταν ο αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης ενός μέρους της Βοσνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμιγές σερβικό κράτος.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY)θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την απόφασή του, με τον ίδιο τον Μπλάντιτς να είναι – κατά πάσα πιθανότητα – στην αίθουσα λόγω και των προβλημάτων υγείας που εντοπίζει, όπως επικαλείται ο δικηγόρος του.


Είκοσι και πλέον χρόνια μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία (1992-1995), στον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 2,2 εκατομμύρια, ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, 74 ετών σήμερα, εξακολουθεί να διχάζει τη Βοσνία.
Καταγγελίες για γενοκτονία
Κατηγορείται ότι ήταν «ο εγκέφαλος πίσω από τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων» και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται ήρωας στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, όπου ζουν ένα εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι, όπου επαινείται ως ο «Σέρβος Ντε Γκολ».
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σερζ Μπράμερτς, μαζί με το πολιτικό του άλτερ έγκο, τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, είναι «ο αρχιτέκτονας της πολιτικής εθνοκάθαρσης» ενός μέρους της Βοσνίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμιγές σερβικό κράτος.

Το ICTY, που δημιουργήθηκε το 1993 για να δικαστούν όσοι κατηγορούνταν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια των συγκρούσεων στα Βαλκάνια, θα εκδώσει σήμερα «μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ιστορίας του», προτού κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις 31 Δεκεμβρίου.
Έχει ζητηθεί να επιβληθούν ισόβια
Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε να επιβληθούν ισόβια στον Μλάντιτς, μια ποινή «την οποία αξίζει βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν». Η υπεράσπισή του, από την άλλη, ζητεί την απαλλαγή του: ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σερβοβόσνιων δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την ενοχή του, αν και έχει δηλώσει ότι «λυπάται για κάθε αθώο που σκοτώθηκε σε όλες τις πλευρές, σε όλες τις εθνοτικές κοινότητες της πρώην Γιουγκοσλαβίας».

Ο ίδιος ο στρατηγός Μλάντιτς ενδέχεται να είναι ο μεγάλος απών σήμερα, ημέρα που θα κλείσει δύο δεκαετίες συγκρούσεων και αναζήτησης της δικαιοσύνης, ενώ η υπεράσπισή του επιζητεί εδώ και ημέρες μάταια την αναβολή της ιστορικής απόφασης με δικαιολογία την κακή κατάσταση της σωματικής και πνευματικής του υγείας.

Έχοντας πάθει τρία εγκεφαλικά ο Μλάντιτς «μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή», προειδοποίησε ο δικηγόρος του Ντράγκαν Ίβετιτς, ο οποίος αμφιβάλλει ακόμη κι αν ο πελάτης του είναι σε θέση «να κατανοήσει» την απόφαση.


Ο Σερβοβόσνιος Ράτκο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει λίγο πριν την ετυμηγορία - Το προεδρείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης τον απομάκρυνε από την αίθουσα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Μλάντιτς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων και η γενοκτονία.


Ο πρώην επικεφαλής του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς υποβάλλεται σε μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, με τον δικηγόρο του να ζητά από το δικαστήριο να καθυστερήσει την έκδοση της ετυμηγορίας, επικαλούμενος την υπέρταση που παρουσίασε ο πελάτης του.

Σύμφωνα με το BBC, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημά και τότε ο Μλάντιτς άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να τον βγάλουν έξω από την αίθουσα.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στον Ειρηνικό

Αεροσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη στον Ειρηνικό, στη θάλασσα της Ιαπωνίας, νοτιοανατολικά της Οκινάουα.

Στο αεροσκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan στη θάλασσα των Φιλιππίνων, επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έντεκα άτομα συνολικά, πλήρωμα και επιβάτες.

Ο 7ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού με έδρα την Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με το Τόκιο να ανακοινώνει ότι έχουν εντοπιστεί οκτώ άτομα χωρίς να διευκρινίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.


Στη διάσωση των οχτώ από τους 11 επιβαίνοντες του μεταγωγικού αεροσκάφους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη την Τετάρτηστη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα προχώρησαν οι ιαπωνικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο Έβδομος Στόλος, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.  "Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή", αναφέρει δελτίο Τύπου του Έβδομου Στόλου.

US Navy crash

Ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό ΠΝ τον ενημέρωσε πως η πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.

Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.


Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Τουρκία: 216 νέα εντάλματα σύλληψης για το πραξικόπημα
Στους «υπόπτους» περιλαμβάνονται και πρώην υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 216 ανθρώπων, περιλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το περυσινό αποτυχημένο πραξικόπημα και το δίκτυο του ιμάμη Γκιουλέν, εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι 17 πρώην υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου τέθηκαν ήδη υπό κράτηση και άλλοι 65 αναζητούνται.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι αρχές πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε 40 επαρχίες με στόχο ιμάμηδες, που κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του περασμένου χρόνου και έχει επανειλημμένως ζητήσει την έκδοσή του, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.

Μετά το πραξικόπημα, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί και περίπου 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον στρατό, στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συνεδριάζει για τον Μπερλουσκόνι
Ο οποίος ζητά να του δοθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζητώντας να του δοθεί και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Η συνεδρίαση του ΕΔΑΔ ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, στο Στρασβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι βάσει της ιταλικής νομοθεσίας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές για συνολικό διάστημα έξι ετών λόγω της οριστικής καταδίκης του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για φορολογική απάτη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι υπογραμμίζουν όμως ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται με αναδρομική ισχύ.

Στόχος του ιδρυτή και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια είναι να καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης 'Ανοιξης. Οι περισσότεροι αναλυτές πάντως τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τα καταφέρει από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να εκδώσει την απόφασή του ακόμη και σε δέκα μήνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κάνει γνωστό ότι θα λάβει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ όπως έχει διαρρεύσει είναι πιθανό να αναγράφεται και το επώνυμό του στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. «Θα παραμείνω πάντα στο πολιτικό πεδίο, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερλουσκόνι.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Σάλος στην Αμερική
Σκότωσε τον άντρα που την είχε σκλάβα για σεξ όταν ήταν 16 και καταδικάστηκε σε ισόβια

Ριάνα και Καρντάσιαν στο πλευρό της Σιντόια Μπράουν που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 13 χρόνια - Η υπόθεσή της ήρθε στην δημοσιότητα από το ντοκιμαντέρ του Νταν Μπίρμαν που διηγείται την ιστορία της

Μια παλιά υπόθεση δολοφονίας έρχεται ξανά στο φως στις ΗΠΑ, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για την ιστορία της Σιντόια Μπράουν, που στα 16 της χρόνια, το 2004, σκότωσε τον άντρα που την κρατούσε ως σκλάβα του σεξ και την οποία η αμερικανική δικαιοσύνη καταδίκασε σε ισόβια για φόνο και πορνεία. Τώρα, 13 χρόνια μετά, το ντοκιμαντέρ του Νταν Μπίρμαν ρίχνει φως στην υπόθεση, ενώ Ριάνα, Κιμ Καρντάσιαν και άλλοι διάσημοι τάσσονται στο πλευρό της κοπέλας ζητώντας την απελευθέρωσή της.


Η Σιντόια Μπράουν ήταν θύμα τράφικινγκ από έναν νταβατζή, που την κακοποιούσε σωματικά, σεξουαλικά και πνευματικά, πριν την πουλήσει στον 43χρονο κτηματομεσίτη Τζόνι Άλεν, το 2004. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, απόσπασμα του οποίου προβλήθηκε από το Fox 17, η κοπέλα, που ήταν τότε 16 ετών, φοβόταν πως ο Άλεν, που ήταν πρώην μέλος του στρατού και είχε όπλα στο σπίτι του, θα την σκότωνε και όταν βρήκε ευκαιρία, άρπαξε ένα όπλο και τον σκότωσε αυτή. Η αμερικανική δικαιοσύνη την καταδίκασε σε ισόβια για δολοφονία πρώτου βαθμού και πορνεία.

Τώρα όμως, οι πτυχές της ιστορίας της έρχονται σιγά σιγά στο φως από τον Μπίρμαν, στον οποίο μίλησε η ίδια η κοπέλα. Εξήγησε την κακοποίηση που είχε υποστεί και πώς αυτό την τρέλαινε. Είπε ακόμα ότι όπως εκείνη, η μητέρα της και η γιαγιά της ήταν θύματα βιασμού. 
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακόμα πως αν η υπόθεσή της δικαζόταν τώρα, τότε η Μπράουν θα αντιμετωπιζόταν ως ανήλικο θύμα τράφικινγκ.

«Κάτι πάει τρομακτικά στραβά, όταν το σύστημα δυναμώνει τους βιαστές και πετάει το θύμα στη φυλακή για μια ζωή», έγραψε η Ριάνα στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου το hashtag #freecntoiabrown, έχει γίνει trend.



«Η Δικαιοσύνη είναι τόσο πίσω! Αυτό είναι εντελώς τρελό», ήταν το σχόλιο της Κάρα Ντελεβίν, ενώ η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε πως θα ζητήσει από την νομική της ομάδα να εξετάσει την συγκεκριμένη υπόθεση. «Το σύστημα απέτυχε. Είναι σπαρακτικό να βλέπεις ένα νέο κορίτσι θύμα τράφικινγκ να μπαίνει φυλακή για όλη του τη ζωή, όταν βρίσκει το κουράγιο να παλέψει», έγραψε ακόμα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Γυαλιά, παρτιτούρες και άλλα που είχε «βουτήξει» ο πρώην σοφέρ της Όνο
Βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα του Τζον Λένον στο Βερολίνο

Το 2006 η 'Ονο έπεσε θύμα ληστείας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας εκλάπησαν διάφορα αντικείμενα του Λένον - Μεταφέρθηκαν μέσω του Τουρκίας στο Βερολίνο το 2013 ή 2014

Δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Τζον  Λένον που βρέθηκαν πρόσφατα στο Βερολίνο είχαν κλαπεί το 2006 αναμφίβολα από τον πρώην σοφέρ της Γιόκο 'Ονο, ο οποίος κρύβεται στην Τουρκία, εξήγησε η αστυνομία στο Βερολίνο.


«Θεωρούμε ότι είναι ο ένοχος και αυτός που έκλεψε τα αντικείμενα», δήλωσε η εκπρόσωπος της δικαστικής αστυνομίας του Βερολίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Τον περασμένο Ιούλιο, 86 αντικείμενα, ανάμεσά τους προσωπικά ημερολόγια, δύο ζευγάρια γυαλιά, ένα σημειωματάριο και μια ταμπακιέρα του πρώην «Σκαθαριού», κατασχέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα.
Ο άνθρωπος που φέρεται να έκανε την κλοπή, ο Κοράλ Καρσάν, ήταν ο προσωπικός οδηγός της χήρας του τραγουδιστή μεταξύ 1995 και 2006, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το 2006 η 'Ονο έπεσε θύμα ληστείας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας εκλάπησαν διάφορα αντικείμενα του Λένον.

Τα αντικείμενα αυτά μεταφέρθηκαν αρχικά μέσω Τουρκίας πριν προωθηθούν στο Βερολίνο "πιθανόν το 2013 ή το 2014", ανέφερε η γενική εισαγγελέας του Βερολίνου Σουζάν Βέτλι.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε έναν 58χρονο ως ύποπτο ότι κρύβει κλεμμένα προσωπικά είδη του Λένον. Άλλα προσωπικά αντικείμενα του Λένον βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Ο Γερμανός αυτός με τουρκική καταγωγή έχει προφυλακιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σχέση μεταξύ αυτού και του πρώην σοφέρ.

Το 2007, ο Καρσάν είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ σε φυλάκιση 60 ημερών για άλλη υπόθεση, συγκεκριμένα γιατί προσπάθησε να αποσπάσει με εκβιασμό χιλιάδες ευρώ από τη Γιόκο Ονο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Θρυλική μορφή των Beatles μαζί με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο Λένον έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός ψυχικά διαταραγμένου θαυμαστή του στη Νέα Υόρκη το 1980.

Ένα από τα δερμάτινα σακάκια του πωλήθηκε αντί 10.400 στερλινών (11.700 ευρώ) σε δημοπρασία στη Βρετανία τον Φεβρουάριο.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Β. Κορέα: Σοβαρή πρόκληση η στάση των ΗΠΑ
Μετά την απόφαση Τραμπ για ένταξη της Πιονγιάνγκ στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

«Σοβαρή πρόκληση και επιθετική συμπεριφορά» χαρακτηρίζει η Βόρεια Κορέα την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να την επανεντάξει στην λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέταξε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που του επιτρέπει να κλιμακώσει τις κυρώσεις εναντίον της.

Σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση «επαίσχυντη συμπεριφορά» εκ μέρους του Τραμπ και διέψευσε ότι η Βόρεια Κορέα εμπλέκεται στην τρομοκρατία.

Ο ίδιος αποκάλεσε την απόφαση του Τραμπ «ένα ακόμη εργαλείο του αμερικανικού τύπου απολυταρχισμού που μπορεί να εντάσσει ή να αφαιρεί ανά πάσα στιγμή (τη χώρα στη λίστα) ανάλογα με τα συμφέροντά του». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο που κατάφερε έτσι είναι να ενισχύσει την δέσμευση της Βόρειας Κορέας να διατηρήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. «Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν για όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την αυθάδη πρόκληση προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Ο Τραμπ ενέταξε και πάλι τη Βόρεια Κορέα στην λίστα με τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία επιστρέφοντας από την 12ήμερη περιοδεία του σε πέντε ασιατικές χώρες στη διάρκεια της οποίας έθεσε ως κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες του τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της χώρας.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ είπε: "Πέραν του ότι απειλεί τον κόσμο με πυρηνική καταστροφή, η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως υποστηρίξει ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας, περιλαμβανομένων των δολοφονιών στο έδαφος ξένης χώρας".

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Βρετανία: Προϋπολογισμός με συγκρατημένες δαπάνες ενόψει Brexit
Τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, λέγοντας ότι αποτελεί «το θεμέλιο για την παγκόσμια Βρετανία» που θέλει να δημιουργήσει.
Τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, λέγοντας ότι αποτελεί «το θεμέλιο για την παγκόσμια Βρετανία» που θέλει να δημιουργήσει.

Έδωσε έμφαση στην οικονομική στήριξη της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών, στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας NHS και στην αντιμετώπιση των σημαντικών ελλείψεων ως προς τη στέγαση, αλλά χωρίς να δεσμεύει τα μεγάλα ποσά που η αντιπολίτευση και αναλυτές έχουν πει ότι χρειάζονται.

Αρχίζοντας την παρουσίαση του προϋπολογισμού ο κ. Χάμοντ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και ότι το υπουργείο του έχει ήδη δεσμεύσει 700 εκατομμύρια λίρες για την απορρόφηση των κραδασμών της πορείας εξόδου από την ΕΕ. «Σήμερα βάζω στην άκρη για τα επόμενα δύο χρόνια ακόμα 3 δισεκατομμύρια λίρες», είπε ο Υπουργός Οικονομικών, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε απροόπτου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χάμοντ, υποστηρικτής του ήπιου Brexit, έχει κατηγορηθεί από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι επιχειρεί να «σαμποτάρει» την κυβέρνηση Μέι αρνούμενος να υπολογίσει στις δαπάνες χρήματα για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

Ο Φίλιπ Χάμοντ παρέπεμψε στη συνέχεια στις προγνώσεις του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού που αναθεωρεί επί τα χείρω το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια: 1,5% για φέτος (από αρχική πρόβλεψη για 2%), 1,4% για το 2018 και 1,3% για το 2019 και το 2020. Με την ανακοίνωση των αναθεωρημένων προβλέψεων καταγράφηκε πτώση της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Είπε πάντως ότι το τρέχον δημοσιονομικό έλλειμα θα πέσει από το 2,4% φέτος στο 1,9% του χρόνου.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να στηρίξει τις επιχειρήσεις τεχνολογίας με πάνω από 500 εκ. λίρες και την έρευνα και ανάπτυξη συνολικά με 2,3 δισεκατομμύρια λίρες, ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα και στην καινοτομία. «Όσοι υποτιμούν το Ηνωμένο Βασίλειο, το κάνουν με δική τους ευθύνη», σχολίασε ο κ. Χάμοντ, προσθέτοντας ότι εφόσον χρειαστεί είναι έτοιμος να αναπληρώσει ενδεχόμενη χαμένη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.

Σε ό,τι αφορά το NHS είπε ότι οι πόροι του θα αυξηθούν κατά 7,5 δισεκατομμύρια λίρες για φέτος και του χρόνου, με 2,8 δισεκατομμύρια εξ αυτών να είναι νέες δεσμεύσεις για τα νοσοκομεία στην Αγγλία. Επιφυλάχθηκε δε για αυξήσεις μισθών του νοσηλευτικού προσωπικού εφόσον υπάρξει συμφωνία μέσα από διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας.

Στον απόηχο της τραγωδίας του Πύργου Γκρένφελ κάλεσε όποια δημοτική αρχή δεν έχει πόρους για απαραίτητα έργα πυρασφάλειας να απευθυνθεί στην κεντρική κυβέρνηση. Ως προς τη στεγαστική κρίση με την οποία όπως προειδοποιούν οι αναλυτές είναι αντιμέτωπη η Βρετανία, ο κ. Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να χτίσει περισσότερα σπίτια σε προσιτές τιμές μέσα από μία σειρά προγραμμάτων, όπως η αλλαγή των όρων χορήγησης οικοδομικής άδειας και η εκπαίδευση αρμοδίων στις υπηρεσίες των τοπικών δήμων.

Όπως τόνισε, την επόμενη πενταετία θα δαπανηθούν συνολικά 44 δισεκατομμύρια λίρες για την κατασκευή τουλάχιστον 300.000 νέων σπιτιών κατά μέσο όρο κάθε χρόνο έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, στη μεγαλύτερη οικοδομική πρωτοβουλία στη ώρα από τη δεκαετία του 1970.

Ανακοίνωσε επίσης κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου για την αγορά πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000 λιρών.

Ανακοίνωσε επίσης δαπάνη για την ανάπτυξη δικτύου οχημάτων χωρίς οδηγούς στους βρετανικούς δρόμους, για την υποστήριξη της διδασκαλίας μαθηματικών στα σχολεία της χώρας («περισσότερα μαθηματικά για όλους!» ανέφερε χαρακτηριστικά), περισσότερα χρήματα για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία και ρυθμίσεις για τους δικαιούχους επιδομάτων πρόνοιας, μετά από πολλές καταγγελίες περί δυστοκιών στο νέο σύστημα χορήγησης των επιδομάτων αυτών.

Ανακοίνωσε δε ότι από τον Απρίλιο θα αυξηθεί από 7,50 σε 7,83 λίρες την ώρα ο Εθνικός Μισθός Διαβίωσης, όπως επίσης ότι το αφορολόγητο όριο εισοδήματος θα αυξηθεί ελαφρώς στις 11.850 λίρες το χρόνο. Aύξηση, στις 46.350 λίρες το χρόνο από 43.000, θα γίνει και στο εισοδηματικό όριο για τον αμέσως υψηλότερο φορολογικό συντελεστή του 40%.

Αντιδρώντας στην παρουσίαση του προϋπολογισμού ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι οι ασθενέστεροι θα συνεχίσουν να ζουν υπό οικονομική πίεση, παραπέμποντας μεταξύ άλλων στην αναθεωρημένη προς τα κάτω πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης και τη χαμηλότερη του πληθωρισμού αύξηση υων μισθών.

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Θα έκανε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Οδησσός
Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ατατούρκ: Ειδοποίηση για βόμβα σε αεροπλάνο της Ukranian Airlines

Ο κυβερνήτης μπλόκαρε την είσοδο επιβατών, λόγω της ειδοποίησης και ειδικό όχημα μετέφερε τους επιβάτες πίσω στον κύριο χώρο του αεροδρομίου - Ο πιλότος πήρε το αεροπλάνο και το μετέφερε σε ασφαλή χώρο στάθμευσης

Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Aεροπλάνο της Ukrainian Airlines, το οποίο ήταν προετοιμασμένο για να εκτελέσει το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Οδησσός, οδηγήθηκε στο χώρο στάθμευσης μετά από ειδοποίηση βόμβας.


Ο κυβερνήτης μπλόκαρε την είσοδο επιβατών, λόγω της ειδοποίησης και ειδικό όχημα μετέφερε τους επιβάτες πίσω στον κύριο χώρο του αεροδρομίου. Ο πιλότος πήρε το αεροπλάνο και το μετέφερε σε ασφαλή χώρο στάθμευσης.

Η πρώτη πληροφορία του DHA ήταν ότι υπήρχαν 2 βόμβες στο αεροπλάνο. Την ίδια στιγμή, μια άλλη πτήση των Ukrainian Airlines σταμάτησε για προληπτική έρευνα.
Μετά από λίγη ώρα, το δρομολόγιο πήρε «πράσινο φως» για να συνεχιστεί, καθώς από τις έρευνες δεν βρέθηκε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom