Νέα

Ο «επιχειρηματίας» της εβδομάδας (Airfast, Hellas Power, Dealer) κλπ.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 44
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nickpie2008

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
8.786
Like
4.379
Πόντοι
506
Δυστυχώς επειδή κάθε εβδομάδα σχεδόν και "κατι" γίνεται είπα να το καθιερωσω.

Πρόσωπο της εβδομάδας ο Armando Meta :grin:

Απολαύστε υπεύθυνα...

Στις αρχές Ιανουαρίου, αρκετές ιστοσελίδες είχαν την είδηση για «τη λαμπερή εκδήλωση στα υπερσύγχρονα γραφεία της KOKLONIS GROUP» της Λεωφόρου Συγγρού, όπου «ο Νίκος Κοκλώνης (φωτό) υποδέχτηκε πλήθος προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό αλλά και δημοσιογραφικό κόσμο, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber».

Τα κείμενα είχαν εμπλουτιστεί με φωτογραφίες του πρώην ιδιοκτήτη της AirFastTickets, της εταιρείας διαδικτυακών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έσκασε με θόρυβο προ τριετίας, και προσώπων που φιλοξενούνται συχνά στις κοσμικές στήλες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εμφανιζόταν για μήνες ως το νέο «όχημα» του επιχειρηματία που απασχολούσε για καιρό τον ελληνικό Τύπο, εξαιτίας της κατάρρευσης της AirFastTickets. Τώρα ο ίδιος δηλώνει στο Euro2day.gr πως δεν είναι πλέον διαχειριστής της Dealber.

Τα στοιχεία του εμπορικού μητρώου (ΓΕΜΗ) δείχνουν, όμως, πως παραμένει διαχειριστής της εταιρείας που ελέγχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δηλώνει, επίσης, άγνοια για πρόστιμα που έχουν ήδη καταλογιστεί από το υπουργείο Οικονομίας την περίοδο που ήταν διαχειριστής της Dealber. Η υπόθεση, πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, απασχολεί και τις εισαγγελικές αρχές, κατόπιν ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Η Dealber προσφέρει κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από ακριβά κινητά τηλέφωνα μέχρι αεροπορικά εισιτήρια και πακέτα διακοπών, με μειωμένες τιμές «μέχρι 70%», όπως αναφέρει στον δικτυακό της τόπο.

Εκτός από τον ελληνικό δικτυακό τόπο εντοπίσαμε και έναν στα αγγλικά, όπου κάτω από την ένδειξη «US address-post code» αναφέρεται η διεύθυνσή της στη… Λεωφόρο Συγγρού 194!

Τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο Twitter η αμερικανική εκδοχή, η @DealberUS, ήταν πάντως τον περασμένο Ιούνιο. Εκτοτε σίγησε, όπως συνέβη και με τη σελίδα της στο Facebook. Από την τελευταία μαθαίνουμε πως η έδρα της εταιρείας στις ΗΠΑ δεν είναι τελικά η... Λεωφόρος Συγγρού αλλά η «708 3rd avenue», κατά σύμπτωση στον ίδιο δρόμο με το πρώην αμερικανικό γραφείο της Airfast Tickets.

Η Dealber βρέθηκε προχθές στην επικαιρότητα για έναν άλλο λόγο. Εξαιτίας μιας ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, με την οποία «γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία "DEALBER I.K.E.", που εδρεύει στην Καλλιθέα, για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά».

Από την ίδια ανακοίνωση μαθαίνουμε πως σε βάρος της Dealber Ι.Κ.Ε. «έχουν ήδη εκδοθεί εντός του τρέχοντος έτους άλλες δύο αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού €45.000,00, για παράβαση των παραπάνω διατάξεων, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή». Τα δύο προηγούμενα πρόστιμα δεν είχαν ανακοινωθεί από τη Γεν. Γραμματεία.

Ο θόρυβος έγινε ακόμα μεγαλύτερος, όταν αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες έλαβαν εξώδικο από τον δικηγόρο της Dealber, με το οποίο τους ζητούσε να «κατεβάσουν» την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή! Ξεκαθάριζε, επίσης, πως «η απόφαση του υπουργείου δεν είναι οριστική», αλλά διατηρεί το δικαίωμα ενστάσεως (αίτηση θεραπείας) εντός 60 ημερών, «το οποίο θα ασκήσουμε και το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο εσείς αναφέρετε».

Στο εξώδικο δεν αναφερόταν, πάντως, αν έχει καταθέσει αιτήσεις θεραπείας για τα δύο προηγούμενα πρόστιμα και ποια τύχη είχαν οι συγκεκριμένες αιτήσεις. Το Euro2day.gr επιχείρησε χθες να μιλήσει με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας, με κλήσεις στο σταθερό και στο κινητό του τηλέφωνο, χωρίς επιτυχία.

Ως ιδιοκτήτης της Dealber και εντολέας του νομικού συμβούλου αναφερόταν στο εξώδικο ένα τρίτο πρόσωπο, ο Armando Meta και όχι ο Ν. Κοκλώνης. Ο τελευταίος δήλωσε στο Euro2day.gr πως ήταν μέχρι πρόσφατα διαχειριστής της Dealber Ι.Κ.Ε.

Όπως είπε, η Dealber είναι πολυεθνική εταιρεία, η οποία ανήκει σε λετονικό fund. «Έχει δραστηριότητα σε 7 χώρες: Στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στη Λετονία. Πρόσθεσε πως ανέλαβε ως διαχειριστής του ελληνικού τμήματος, ως γνώστης της αγοράς. Ωστόσο, από τον Μάρτιο που ανέλαβε τηλεοπτική εκπομπή, τον κάλεσαν στα κεντρικά στη Ρίγα της Λετονίας και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, διότι λόγω των νέων του καθηκόντων δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκλώνη, από τον περασμένο Ιούλιο έχει αποχωρήσει και το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή στην εταιρεία είναι «να βοηθάει», διότι του το έχουν ζητήσει. Η εταιρεία, λέει, πρόκειται να πωληθεί και ο νέος αγοραστής θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της και σε φυσικά καταστήματα, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνεί.

Ο πρώην διαχειριστής της Dealber υποστηρίζει πως η επιχείρηση «δεν εμπλέκεται σε απάτη», αλλά «απλώς δεν καταλάβαιναν τον τρόπο λειτουργίας της οι καταναλωτές». Δηλώνει πως η επιχείρηση «λειτουργούσε με βάση το εκπτωτικό μοντέλο και ήταν σαφές ότι για να υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης, για την προμήθεια π.χ. 1.000 κινητών, έπρεπε να συγκεντρωθεί κάποιος αριθμός παραγγελιών. Συνεπώς με έκπτωση αγόραζαν τα προϊόντα όσοι περίμεναν από 30 έως 90 ημέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκλώνη, επί της διαχείρισής του και ως τον Ιούλιο του 2017, «όσοι καταναλωτές ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω, τα έλαβαν». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαμεσολάβηση της Αθηνάς Κοντογιάννη (αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή) για την επίλυση των διαφορών μεταξύ εταιρίας και καταναλωτών. Τέλος, δηλώνει πως από τον Ιούλιο και έπειτα δεν γνωρίζει αν υπάρχουν καταγγελίες και τι έχει πράξει ο νέος διαχειριστής και πως «ουδέποτε του κοινοποιήθηκε ή έπεσε στην αντίληψή του κάποιο πρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του υπουργείου, υπήρξαν δύο αποφάσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, δηλαδή πριν από την αποχώρηση του κ. Κοκλώνη από τη διαχείριση, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Τα δύο πρόστιμα, συνολικού ύψους 45.000 ευρώ, έγιναν για παραβάσεις «των διατάξεων του Ν. 2251/94 και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές εξ αποστάσεως και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν ότι ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, μηδέποτε παρέλαβαν τα αγαθά, εξαργύρωσαν τα κουπόνια ή εκτέλεσαν τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτήν».

Με βάση τα ίδια στοιχεία του υπουργείου, «η υπηρεσία μας διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν επέστρεψε τα χρήματα που κατέβαλαν οι καταναλωτές, εφόσον δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις συμβάσεις».

Από το ίδιο σημείωμα προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, το οποίο είναι στη διάθεση του Euro2day.gr, προκύπτει πως οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ενημερώσει «σχετικώς και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών των ανωτέρω προσώπων για αδικαιολόγητο πλουτισμό».

Τι δείχνει το εμπορικό μητρώο
Από το ΓΕΜΗ μαθαίνουμε, πάντως, πως η Dealber ιδρύθηκε με την επωνυμία «Fast Call I.K.E.» στις 3 Αυγούστου του 2015 και έδρα τα πρώην γραφεία της AirFastTickets στη Λεωφ. Συγγρού 194. Ιδρυτικοί εταίροι ήταν ο κ. Γιώργος Καραβατάκης με 1% και η Fast Capital Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. με 99%.

Ο κ. Καραβατάκης είναι πρώην συνεργάτης του κ. Κοκλώνη στην AirFastTickets (ο ίδιος έχει δηλώσει πως κατείχε τη θέση του «Executive project manager of the CEO and President»). Ταυτόχρονα, όπως επίσης έχει δηλώσει, είναι συνεταίρος του Ν. Κοκλώνη στην εταιρεία Easystarter, η οποία επίσης εδρεύει στη Λεωφ. Συγγρού 194 και ασχολείται με crowdfunding καινοτόμων ιδεών. Στην ουσία, κάποιος βάζει μια ιδέα στην ιστοσελίδα της και ζητάει χρήματα από τους πολίτες. Πάντως, η τελευταία φορά που ανέβηκε μια ιδέα προς χρηματοδότηση («Σώστε τον Πρασινόφρυνο της Ιθάκης»!) ήταν τον Οκτώβριο του 2016.

Στις 16 Μαρτίου 2016 η «Fast Call Ι.Κ.Ε.» μετονομάστηκε σε «Dealber I.K.E.», με αίτηση του διαχειριστή της κ. Καραβατάκη. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, οι εταίροι αποφασίζουν πως διαχειριστής θα είναι πλέον ο κ. Νίκος Κοκλώνης. Στις 25 Νοεμβρίου, μάλιστα, ο κ. Κοκλώνης αποκτά τα 50 εταιρικά μερίδια που είχε ο Γ. Καραβατάκης και έτσι καθίσταται και μέτοχος της Dealber. H μετοχική σύνθεση δεν αλλάζει ούτε και τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Ν. Κοκλώνης εγκαταλείπει τη θέση του διαχειριστή της «Dealber Ι.Κ.Ε.» και την αναλαμβάνει ο υπήκοος Αλβανίας κ. Armando Meta. Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας δεν αλλάζει.

Ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της Dealber; H Fast Capital Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου 2015, με έδρα επίσης τη Λεωφόρο Συγγρού 194, μοναδικό εταίρο την κυπριακή Mersist Limited και διαχειριστή τον κ. Καραβατάκη. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ως διαχειριστής της εταιρείας αναλαμβάνει ο κ. Κοκλώνης.

Ο επιχειρηματίας παραμένει δηλαδή ακόμα και σήμερα διαχειριστής της εταιρείας που ελέγχει την Dealber Ι.Κ.Ε., τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ.

Ν. Κοκλώνης: "Δεν κατέχω διοικητική ή άλλη σχέση με την εταιρία Dealber από τον Ιούλιο του 2017 - Δεν ενημερώθηκα για τα πρόστιμα"
Με επιστολή του, αλλά και σε επικοινωνία του με τη διεύθυνση του Euro2day.gr o κ. Κοκλώνης , παραθέτει στοιχεία τα οποία όμως περιλαμβάνονται ήδη στο παρόν ρεπορτάζ.

Eιδικότερα, έχουμε ήδη αναφέρει ότι α) από τον περασμένο Ιούλιο διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της DEALBER IKE είναι ο κ. Meta και όχι o κ. Κοκλώνης.  Και β) Ότι ο κ. Κοκλώνης εμφανίζεται απ' ευθείας μέτοχος της Dealber ΙΚΕ σε ποσοστό 1% αλλά και διαχειριστής της Fast Capital Μονοπρόσωπη ΙΚΕ (που ελέγχει το υπόλοιπο 99% της Dealber IKE) από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 έως και σήμερα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τη διεύθυνση του Euro2day.gr ο κ. Κοκλώνης υποστήριξε ότι ενόσω ήταν διαχειριστής της Dealber «δεν ενημερώθηκε» εσωτερικά για την ύπαρξη των δύο προηγούμενων προστίμων (τα οποία σύμφωνα με απολύτως έγκυρα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Euro2day.gr επιβλήθηκαν τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2016), με αποτέλεσμα, όπως λέει, να μην υπάρξει έγκαιρη αντίδραση / αμφισβήτηση από την πλευρά της εταιρείας, ωστόσο αναφέρει ότι συνεργάστηκε με την αναπληρώτρια Συνήγορο του Πολίτη κα Αθηνά Κοντογιάννη, για την εξομάλυνση των σχέσεων με καταναλωτές. Για το τι έγινε έκτοτε, ουδεμία γνώση έχει.
Eurotoday.gr
 

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.240
Κριτικές
4
Like
69
Πόντοι
16
Η αλήθεια είναι πως γίνεται στην ελληνική αγορά της πουτάνας.

Αν θυμάμαι καλά, η AirFast Tickets είχε ρίξει μία «καμπάνα» στις αεροπορικές εταιρείες περί τα € 90.000.000, οποίος θυμάται, επίσης, τους δείχνανε στα κανάλια σαν μια καινοτόμο επιχείρηση πολύ υψηλής ανάπτυξης....

Ποιος ξέρει, τι άλλη κομπίνα έχουν στήσει τα λαμόγια.
 

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Μηνύματα
3.239
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
Θα ανεβάζεις κάθε εβδομάδα;
 

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Μηνύματα
266
Like
4
Πόντοι
1

Ωραίο θρεαδ τύπε. Δέχεσαι παραγγελιές;
Θέλω ΗελλαςΠαουερ-Ενεργκα με φωτο απο τα παρτυ στη Μυκονο
 

greekfeet

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2009
Μηνύματα
1.348
Κριτικές
16
Like
1.416
Πόντοι
2.487
του γκουντ του μπι τρου
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Στο σφυρί η μυθική μπουτίκ του Καρούζου

Λένε ότι οι μύθοι δεν εκποιούνται αλλά στην εποχή της βαθιάς κρίσης που διανύουμε στην Ελλάδα, ακόμη και αυτοί βγαίνουν στο σφυρί για χρέη.

Κάπως έτσι στις αρχές Νοεμβρίου, η πάλαι ποτέ εμβληματική μπουτίκ του οίκου Carouzos στην γωνία των οδών Κανάρη & Σέκκερη στο Κολωνάκι βγαίνει στο σφυρί από την Alpha Bank για χρέη που αγγίζουν το 1.476.710 ευρώ.

Η συγκεριμένη ήταν η ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας που ξεκίνησε ο αείμνηστος Αντώνης Καρούζος αλλάζοντας για πάντα το ντύσιμο των Ελλήνων.

Ήταν αυτός που τους έμαθε τον Zegna,την Prada, τα κουστούμια του οίκου Brioni, τα κασμιρένια πουλόβερ της Cornegliani και ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχίσει.
Όμως δεν υπάρχει πια ούτε κανένας κατάλογος, ούτε ο Carouzos.

Υπάρχουν χρέη που πρέπει να αποπληρωθούν και τίποτε άλλο που να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της ιστορικής φίρμας, τότε που πολιτικοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και εκδότες πέρναγαν την είσοδο της μπουτίκ στην Κανάρη.

Αυτής, που άντεξε μέχρι τον Μάϊο του 2014 να κρατάει μόνη της τα βάρη μιας τσακισμένης αυτοκρατορίας, οι κληρονόμοι της οποίας δεν κατάφεραν τελικά να την σώσουν.

Ήταν η τελευταία που έκλεισε ένα Σάββατο του Μάη, πριν τρία χρόνια με τους υπαλλήλους να κλαίνε μαζί με τους τελευταίους πελάτες που μπήκαν για να ψωνίσουν.

Στις 8 Νοεμβρίου πλειστηριάζεται σε μια από αυτές τις θλιβερές τελετές που λαμβάνουν χώρα στα ειρηνοδικεία της χώρας, με ανθρώπους να αγοράζουν ότι απέμεινε από αλλοτινές κραταιές επιχειρήσεις.

Σαν αυτή που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες ένας Κρητικός με όραμα…

 
OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
8.786
Like
4.379
Πόντοι
506

Συνημμένα

  • skandalo-Hellas-Power-Energa-apo-ti-chlida-sti-mykono-kai-ta-montela-sta-isovia-foto-300.jpg
    skandalo-Hellas-Power-Energa-apo-ti-chlida-sti-mykono-kai-ta-montela-sta-isovia-foto-300.jpg
    14,7 KB · Εμφανίσεις: 39
  • mykon4b.jpg
    mykon4b.jpg
    136,6 KB · Εμφανίσεις: 164
OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
8.786
Like
4.379
Πόντοι
506
Ακριβώς όπως Ελλαδα:

Η ειδοποίηση απόλυσης που έλαβε από την διεύθυνση κάνει λόγο για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης
Την πόρτα εξόδου έδειξαν οι υπεύθυνοι ενός υποκαταστήματος γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ στη Βαρκελώνη σε έναν από τους υπαλλήλους του επειδή εργαζόταν πολύ και πήγαινε νωρίτερα από τη βάρδιά του στο κατάστημα, ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι όλα στη θέση τους

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, ο εν λόγω υπάλληλος, που κατονομάζεται απλώς ως “Jean P”,  συνήθιζε να πιάνει δουλειά μια ώρα νωρίτερα τα πρωινά για «να προετοιμάζει το κατάστημα πριν ανοίξει». Η ειδοποίηση απόλυσης που έλαβε από την διεύθυνση κάνει λόγο για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης και αναφέρει ότι χωρίς να κτυπήσει κάρτα ο Jean «έκανε παραγγελίες, άλλαζε τιμές ή γέμιζε ολόκληρες παλέτες με προϊόντα».

Οι υπεύθυνοι του σουπερμάρκετ παρατήρησαν τον περασμένο Απρίλιο από τις κάμερες ασφαλείας ότι ο Jean P εμφανιζόταν από τις 05:00 τα χαράματα στο κατάστημα και δούλευε «από 49 έως 87 λεπτά», χωρίς να έχει χτυπήσει την κάρτα του παραβιάζοντας έτσι τους αυστηρούς κανόνες της αλυσίδας, σύμφωνα με τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται για κάθε λεπτό εργασίας και πρέπει να καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι ώρες εργασίας. Η εταιρεία είπε ακόμη ότι δέχθηκε παράπονα από συναδέλφους του Jean P ότι τους πίεζε να πηγαίνουν και αυτοί νωρίτερα στη δουλειά.
Ο απογοητευμένος υπάλληλος, που εργαζόταν επί 12 συναπτά έτη στην επιχείρηση, πήγε τον πρώην εργοδότη του στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ήταν άδικη η απόλυσή του και διεκδικώντας την επαναπρόσληψή του. Ο Jean P ισχυρίστηκε ότι δεν ζήτησε από συναδέλφους του να πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά, ότι δεν του είπε κανείς ποτέ ότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν κι ότι το έκανε επειδή ήθελε να είναι όλα στη θέση τους όταν θα άνοιγε το κατάστημα
 

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
15.243
Like
195
Πόντοι
166
Τα πρόστιμα που πέφτουν (στην Ελλάδα τουλάχιστον) από την επιθεώρηση εργασίας στις επιχειρήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ μεγάλα και έχει μια λογική η απόλυση αν σκεφτεί κανείς ότι έθετε την Εταιρεία σε κίνδυνο τέτοιο. Ειδικά εάν πραγματοποιούσε παραγγελίες τις μη εργάσιμες ώρες δημιουργώντας έτσι απτές αποδείξεις για το συμβάν.

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που τρέχουν της επιχειρήσεις μετά στα δικαστήρια.
 

Mollers

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Οκτ 2017
Μηνύματα
19
Κριτικές
4
Like
214
Πόντοι
280
Ακριβώς όπως Ελλαδα:

Η ειδοποίηση απόλυσης που έλαβε από την διεύθυνση κάνει λόγο για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης
Την πόρτα εξόδου έδειξαν οι υπεύθυνοι ενός υποκαταστήματος γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ στη Βαρκελώνη σε έναν από τους υπαλλήλους του επειδή εργαζόταν πολύ και πήγαινε νωρίτερα από τη βάρδιά του στο κατάστημα, ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι όλα στη θέση τους

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, ο εν λόγω υπάλληλος, που κατονομάζεται απλώς ως “Jean P”,  συνήθιζε να πιάνει δουλειά μια ώρα νωρίτερα τα πρωινά για «να προετοιμάζει το κατάστημα πριν ανοίξει». Η ειδοποίηση απόλυσης που έλαβε από την διεύθυνση κάνει λόγο για πολύ σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης και αναφέρει ότι χωρίς να κτυπήσει κάρτα ο Jean «έκανε παραγγελίες, άλλαζε τιμές ή γέμιζε ολόκληρες παλέτες με προϊόντα».

Οι υπεύθυνοι του σουπερμάρκετ παρατήρησαν τον περασμένο Απρίλιο από τις κάμερες ασφαλείας ότι ο Jean P εμφανιζόταν από τις 05:00 τα χαράματα στο κατάστημα και δούλευε «από 49 έως 87 λεπτά», χωρίς να έχει χτυπήσει την κάρτα του παραβιάζοντας έτσι τους αυστηρούς κανόνες της αλυσίδας, σύμφωνα με τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνονται για κάθε λεπτό εργασίας και πρέπει να καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι ώρες εργασίας. Η εταιρεία είπε ακόμη ότι δέχθηκε παράπονα από συναδέλφους του Jean P ότι τους πίεζε να πηγαίνουν και αυτοί νωρίτερα στη δουλειά.
Ο απογοητευμένος υπάλληλος, που εργαζόταν επί 12 συναπτά έτη στην επιχείρηση, πήγε τον πρώην εργοδότη του στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ήταν άδικη η απόλυσή του και διεκδικώντας την επαναπρόσληψή του. Ο Jean P ισχυρίστηκε ότι δεν ζήτησε από συναδέλφους του να πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά, ότι δεν του είπε κανείς ποτέ ότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν κι ότι το έκανε επειδή ήθελε να είναι όλα στη θέση τους όταν θα άνοιγε το κατάστημα

Τέτοιες καταστάσεις μόνο στην Ιαπωνία συνέβαιναν που πάθαιναν υπερκόπωση από την υπερβολική δουλειά εντός και εκτός ωραρίου και πέθαιναν κιόλας,το λεγόμενο Καρόσι.
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
67.515
Like
67.551
Πόντοι
12.756
nickpie2008  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

πες καμια καινουργια ιδεα για καμια μπιζνα  :rockon: :rockon: βαρεθηκα να τρωω λεφτα  :rockon: :rockon:
 

Set_air

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2016
Μηνύματα
1.724
Like
3.431
Πόντοι
456


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η εταιρική μπαμπούσκα του Νίκου Κοκλώνη, ο Αλβανός διαχειριστής και τα φέσια σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία!​

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +
Email
nikos-koklwnhs-768x461


Στο πλέγμα των εταιριών που φέρονται τον τίτλο Barkingwell, υπάρχει σαφέστατο πλέγμα συναλλαγών τύπου μπαμπούσκα όπως και δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
Την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση για την εταιρία Barkingwell Progress ΜΙΚΕ του κ. Νίκου Κοκλώνη και την ένταξή της στον Αναπτυξιακό με χρηματοδότηση 9,9 εκ ευρώ η εν λόγω εταιρία δεν είναι η μόνη που έχει τον τίτλο Barkingwell.
Τώρα, εκτός από τη νεοσυσταθείσα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ποιοι είναι οι μέτοχοι των υπολοίπων εταιριών.
Αναζητώντας τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ προκύπτει ότι είναι εγγεγραμμένες πλην της Barkingwell Progress ΜΙΚΕ και οι Barkingwell Media ΑΕ, Barkingwell Media IKE και Barkingwell Staff Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.
Μέσα από αυτές όμως φυτρώνουν άλλες τρεις εταιρίες εκ των οποίων οι δύο έχουν Αλβανό υπήκοο διαχειριστή με άδεια διαμονής έως το 2026.
Στο πλέγμα των εταιριών παλαιών και νέων υπάρχει σαφέστατο πλέγμα συναλλαγών τύπου μπαμπούσκα και δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και πιθανά και τρίτους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Οι … Barkingwell
Η Barkingwell Progress ΜΙΚΕ
ιδρύθηκε στις 23/11/2021 έχει ως μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Νίκο Κοκλώνη. Το κεφάλαιό της είναι 4.000 ευρώ και έχει ως αντικείμενο «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».
Η Barkingwell Media AE ιδρύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 με τον όνομα «KOKLONIS MEDIA IKE» και κατά τη σύστασή της ναι μεν ο κ. Κοκλώνης ήταν διαχειριστής αλλά δεν ήταν εταίρος.
Στο τέλος του 2020 η ΙΚΕ μετατράπηκε σε ΑΕ.
Τότε εταίροι της ΙΚΕ ήταν η “KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC” με 2.137.880 εταιρικά μερίδια και ο Νίκος Κοκλώνης με 66.120 εταιρικά μερίδια.
H KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC έχει ιδρυθεί το 2015 και έχει έδρα το Delaware των ΗΠΑ που αποτελεί τον παράδεισο των εξωχώριων αμερικάνικων εταιριών.
Από την έκθεση αποτίμησης της εταιρίας για να μετατραπεί σε ΑΕ ξεχωρίζουν 4 υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας κτήσης 278 χιλιάδων ευρώ τα οποία είναι PORCHE CAYENNE, AUDI R,8 LAND ROVER και TESLA P1000
Με βάση την έκθεση αυτή η εταιρία είχε αρνητική καθαρή θέση 370 χιλιάδων ευρώ.
Μετά την μετατροπή της έχουν γίνει δύο αυξήσεις κεφαλαίου 3 εκατ ευρώ
Η τελευταία δημοσίευση που έχει γίνει στο ΓΕΜΗ είναι στα τέλη του 2021 ενώ δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2021 παρ ότι έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία και μάλιστα μετά από παράταση.
Το 2020 εμφάνισε έσοδα 4,6 εκ ευρώ και 733 χιλιάδες ευρώ ζημιές.
Από τις συναλλαγές με συνδεδεμένες εταιρίες προκύπτει ότι έγιναν αγορές αξίας 308 χιλιάδες ευρώ από την Barkingwell Staff MIKE, 1,2 εκ ευρώ απόν την EASY STARTER IKE και 53 χιλιάδες ευρώ από την Dealber IKE. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν και άλλες δύο εταιρίες που διασυνδέονται με τον κ. Κοκλώνη.
H Barkingwell Media IKE είναι σε διαδικασία προεγγραφής και εκκρεμεί η γνωστοποίηση ΑΦΜ στο ΓΕΜΗ.
Η «BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» ιδρύθηκε στις 16/10/2020 με κεφάλαιο 10.000 ευρώ που κατεβλήθη από την KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC και διαχειριστής για 20 χρόνια έχει οριστεί ο κ. Καγιούλης Ιωάννης. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2021 είχε έσοδα 5,4 εκ ευρώ και ζημία 158 χιλιάδες ευρώ. Και φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί τζίρος από τις δραστηριότητες Κοκλώνη στη συγκεκριμένη εταιρία. Μάλιστα η BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε εμφανίζεται να έχει φεσώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο που χρωστά 1,5 εκ ευρώ και 2 εκ ευρώ αντίστοιχα.
Οι … «παράπλευρες»
Εν τω μεταξύ η EASY STARTER ΙΚΕ που αποκαλύπτεται από τις οικονομικές καταστάσεις της BARKINGWELL MEDIA AE τελεί σε αναστολή καταχώρησης λόγω του ότι δεν έχει προβεί σε πιστοποίηση καταβολής αρχικού κεφαλαίου εντός ενός (1) μήνα από την
σύστασή της, ως ώφειλε καθώς είναι ΙΚΕ με κεφαλαιακές εισφορές. Η εταιρία έχει ιδρυθεί τον Ιούνιο του 2015 από την KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC και έχει ως διαχειριστή από το 2017 τον κ. META ARMANDO KIERSTO Αλβανός υπήκοος με άδεια διαμονής στην Ελλάδα έως το 2026. Η εταιρία το 2020 είχε τζίρο 1,2 εκ ευρώ και ζημία 50 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να γίνει αντιληπτό το σύνολο του τζίρου τους έγινε με πωλήσεις προς την Barkingwell MEDIA AE. Στο τέλος του 2020 χρωστούσε σε φόρους και τέλη 450 χιλιάδες ευρώ και προς ασφαλιστικά ταμεία 550 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων είναι προφανές ότι υπήρχε σημαντικό ποσοστό ληξιπρόθεσμων οφειλών.
H DEALBER ιδρύθηκε από μια άλλη εταιρία συμφερόντων Κοκλώνη το 2015 τη FAST CAPITAL MIKE και έχει επίσης ως διαχειριστή τον Αλβανό Υπήκοο META ARMANDO KIERSTO. Η DEALBER δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία από το 2016 και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Σημειώνεται ότι η Dealber είναι η εταιρία που έχει εμπλακεί το 2016 στο σκάνδαλο με την μη παράδοση ηλεκτρονικών συσκευών που πουλούσε θεωρητικά φθηνά αλλά ουδείς μπήκε φαίνεται στον κόπο να ελέγξει τι γίνεται και συνεχίζει τουλάχιστον έως και το 2020 να κάνει συναλλαγές.
Η FAST CAPITAL που «φυτρώνει» μέσω της DEALBER επίσης ιδρύθηκε το 2015 (Ιούνιος) από την MERSIST LIMITED με κεφάλαιο 5000 ευρώ και διαχειριστής είναι ο κ. Νίκος Κοκλώνης. Η εταιρία έχει αρνητική καθαρή θέση 2,4 εκ ευρώ!!! Η εταιρία έχει υποχρεώσεις 6 εκ ευρώ και στις χρήσεις 2021 και 2020 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών και ζημίες 550 χιλιάδες και 600 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα!!!
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr
 

George71

Μέγας
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.259
Like
10.715
Πόντοι
3.556

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom