Νέα

Πετρέλαιο στις ακτές της Σαλαμίνας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη»

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 251
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η ρύπανση στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, εξαιτίας της βύθισης δεξαμενόπλοιου. Όλη η ακτογραμμή, από την Κυνοσούρα έως και τον οικισμό των Σεληνίων έχει «μαυρίσει» από το πετρέλαιο, ενώ ο κίνδυνος νέας διαρροής από το ναυάγιο δεν έχει ακόμα αποσοβηθεί. Ο δήμος Σαλαμίνας μιλά για «τεράστια οικολογική καταστροφή», ζητώντας την άμεση παρέμβαση.

Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη», που μετέφερε 2.570 τόνους καυσίμων βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή νοτιοδυτικά της βραχονησίδας Αταλάντης, κοντά στην Ψυτάλλεια.

Η διαρροή καυσίμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, φθάνοντας στη Σαλαμίνα. «Από το απόγευμα της Κυριακής “γύρισε” ο καιρός και έφερε την πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα», λέει η δήμαρχος του νησιού, Ισιδώρα Παπαθανασίου. «Μιλάμε για μια τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή, όλες οι ακτές της ανατολικής πλευράς έχουν γεμίσει μαζούτ. Η ρύπανση έχει καλύψει όλο το στενό, η μυρωδιά είναι βαριά, τσούζουν τα μάτια μας».

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανέθεσε σε δύο εταιρίες απορρύπανσης τον περιορισμό και τελικά τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, ενώ συνεργείο δυτών επιχειρούσε χθες τη στεγανοποίηση του ναυαγίου, ώστε να σταματήσει η διαρροή. Γύρω από την περιοχή του ναυαγίου έχει ποντιστεί ένα πλωτό φράγμα. «Μας λένε ότι θα καθαρίσουν τα πάντα, είναι όμως δύσκολο, η έκταση της καταστροφής είναι πολύ μεγάλη», λέει η δήμαρχος. «Καλό θα είναι με την ευκαιρία το υπουργείο Ναυτιλίας να επανεξετάσει το θέμα του στενού, στο οποίο μένουν “αρόδο” πολλά πλοία ώστε να προλάβουμε τέτοια γεγονότα».

Να σημειωθεί ότι πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου συνελήφθησαν για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, Τελικά αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

www.kathimerini.gr/926110/gallery/epikairothta/ellada/petrelaio-stis-aktes-ths-salaminas-apo-th-vy8ish-toy-de3amenoploioy-agia-zwnh]http://www.kathimerini.gr/926110/gallery/epikairothta/ellada/petrelaio-stis-aktes-ths-salaminas-apo-th-vy8ish-toy-de3amenoploioy-agia-zwnh[/url]





 

Συνημμένα

  • salamina1.jpg
    salamina1.jpg
    155,5 KB · Εμφανίσεις: 15
  • salamina2.jpg
    salamina2.jpg
    139,2 KB · Εμφανίσεις: 8
  • salamina3.jpg
    salamina3.jpg
    53,8 KB · Εμφανίσεις: 10
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Εικόνες οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα - Έφτασε στον Πειραιά η πετρελαιοκηλίδα! :S :S :S

Ρύπανση σε ακτογραμμή πάνω από 1,5 χλμ στη Σαλαμίνα έχει προκαλέσει πετρελαιοκηλίδα, μετά τη βύθιση μικρού δεξαμενόπλοιου στα νερά του Σαρωνικού την Κυριακή.
Από το πρωί της Δευτέρας, ειδικά συνεργεία έχουν ξεκινήσει την απορρύπανση της περιοχής, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί θα πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες.
Η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει στον Πειραιά, όπως μετέδωσε ο Σκάι πριν από λίγο, ενώ η δυσοσμία είναι πολύ έντονη και η εικόνα αποκαρδιωτική.
www.enikos.gr/society/535619/eikones-oikologikis-katastrofis-sti-salamina-eftase-ston-peiraia-]http://www.enikos.gr/society/535619/eikones-oikologikis-katastrofis-sti-salamina-eftase-ston-peiraia-[/url]

 

Συνημμένα

  • 9.jpg
    9.jpg
    48,7 KB · Εμφανίσεις: 33

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Μηνύματα
726
Like
41
Πόντοι
6
Απο το κορυφαιο ΑΣΤΕΡΙΞ ενα παιδικο κομικ με τοσες ενηλικες αληθειες μεσα του
 

Συνημμένα

  • ScreenHunter_2021 Sep. 13 01.52.jpg
    ScreenHunter_2021 Sep. 13 01.52.jpg
    181,3 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Η απάντηση που έδωσαν οι αλήτες κ ξεμπέρδεψαν είναι αυτή  :S :S :S

Η πλοιοκτήτρια εταιρία με ανακοίνωσή της δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή τις στου κατοίκους τις Σαλαμίνας   :vomit:
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Πετρελαιοκηλίδα στον Πειραιά - Αναζητούνται τρόποι περιορισμού της ρύπανσης  :S :S :S

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της ρύπανσης από τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης των Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές, θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθ. 148 «Περιβαλλοντική ευθύνη για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον», καλώντας την πλοιοκτήτρια εταιρεία να καταθέσει εγγράφως στοιχεία για τις έως τώρα ενέργειές της, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών, όπως και μέτρα απορρύπανσης της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής και μέτρα πρόληψης περαιτέρω πρόκλησης περιβαλλοντικής ζημίας.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη λιμενικού σώματος που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Επίσης το ΣΥΓΑΠΕΖ, θα καθορίσει επιπλέον τα κατάλληλα μέτρα αποκατάστασης του παράκτιου οικοσυστήματος, τον τρόπο παρακολούθησης αυτών και τη σχετική εργασία, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από το μεσημέρι πέντε μεγάλα αντιρρυπαντικά σκάφη ιδιωτικής εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που παρέσυραν οι άνεμοι προς την πλευρά της Πειραϊκής, μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου.

Πετρελαιοκηλίδα στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά

Η μόλυνση της θάλασσας του Σαρωνικού έφτασε μέχρι τις ακτές της Φρεαττύδας του Πειραιά, με τον εντοπισμό πετρελαιοκηλίδας και έντονη δυσοσμία, με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί άμεσα και ικανοποιητικά.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ζήτησαν έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το περιστατικό και την εξέλιξη των εργασιών μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

[URL unfurl="true"]http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500161588[/url]
 

Συνημμένα

  • 2.jpg
    2.jpg
    31 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Εφτασε σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή η ρύπανση από τη Σαλαμίνα :S :S :S

Έκτακτη σύσκεψη την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ρύπανση που έχει προκληθεί από τη Σαλαμίνα ως τις ακτές του Πειραιά μετά την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την Κυριακή τα ξημερώματα κοντά στην Ψυτάλλεια. Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου (ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται στο Λονδίνο), ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή Σταμάτιος Ράπτης, ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης και δήμαρχοι περιοχών που έχουν πληγεί ή κινδυνεύουν.

Την Τρίτη το απόγευμα η ρύπανση έφτασε ως τις ακτές της Πειραϊκής και της Φρεαττύδας στον Πειραιά ενώ έντονη δυσοσμία παρατηρείται σε αρκετά σημεία στο μεγάλο λιμάνι. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι λόγω της αλλαγής της διεύθυνσης του αέρα εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα τότε ενδεχομένως η πετρελαιοκηλίδα να φτάσει και σε άλλες ακτές περιοχών όπως στο Πέραμα και στο Κερατσίνι αλλά και σε νησιά του Σαρωνικού.

Εν τω μεταξύ για το ζήτημα ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά: «O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, κατευθύνεται προς την Πειραϊκή,επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος  κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι αύριο το  πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.»

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε μεγάλα αντιρρυπαντικά σκάφη ιδιωτικής εταιρείας επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πειραϊκής προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που παρέσυραν οι άνεμοι προς την πλευρά της.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα, ενώ η όλη επιχείρηση επιτηρείται από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης «μετά την άμεση αντίδραση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης έχει κατατεθεί σχέδιο απάντλησης καυσίμων στη Λιμενική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του πλοίου.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν πλωτός γερανός, ρυμουλκό και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη αναδόχου εταιρείας εργασιών απορρύπανσης.»

www.tovima.gr/society/article/?aid=900416]http://www.tovima.gr/society/article/?aid=900416[/url]
 

Συνημμένα

  • freatida-petrelaio-1.jpg
    freatida-petrelaio-1.jpg
    143,2 KB · Εμφανίσεις: 24
  • freatida-petrelaio-2.jpg
    freatida-petrelaio-2.jpg
    124,7 KB · Εμφανίσεις: 21
  • freatida-petrelaio-3.jpg
    freatida-petrelaio-3.jpg
    86,3 KB · Εμφανίσεις: 17
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
dopa, σκατά στον τάφο τους οι αλήτες, έχω ξενερώσει αφάνταστα με αυτό το γεγονός :S :S :S   
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα έφτασε στη Φρεαττύδα  :S :S :S

Στην Πειραϊκή έφτασε η ρύπανση από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη» - Σύμφωνα με μαρτυρίες η περιοχή μυρίζει έντονα και το Λιμενικό ρίχνει αντιρρυπαντικά στη θαλάσσια περιοχή - Απειλείται και το Φάληρο - Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σαλαμίνας

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» έφτασε τη Φρεαττύδα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Πειραϊκής έχουν σπεύσει δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες αποτρέπουν τους λουόμενους να βουτήξουν στη θάλασσα, την ώρα που ρίχνουν μέσα μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωσή της.

"Μυρίζει όλος ο τόπος πετρέλαιο. Όλο το απόγευμα προσπαθούσαν με ειδικά φράγματα και ρίχνοντας χημικά", λέει στο protothema.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Περιοχή της Φρεαττύδας.

Την ίδια ώρα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το Φάληρο.

Επί τόπου ο Δήμαρχος Πειραιά

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι αύριο το πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση,  θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της  περιοχής της  Πειραϊκής.
www.protothema.gr/greece/article/712974/sok-i-petrelaiokilida-apo-ti-salamina-eftase-sti-freattuda/]http://www.protothema.gr/greece/article/712974/sok-i-petrelaiokilida-apo-ti-salamina-eftase-sti-freattuda/[/url]



 

Συνημμένα

  • peir1.jpg
    peir1.jpg
    235,4 KB · Εμφανίσεις: 12
  • peir2.jpg
    peir2.jpg
    159 KB · Εμφανίσεις: 29
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνοσούρα παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πειραϊκής και κοντά στις ακτές της Φρεαττύδας.

Ήδη και στην Φρεαττύδα η δυσοσμία είναι έντονη.

Με πλωτά φράγματα και απορρυπαντικά προσπαθούν να την περιορίσουν

Από την πρώτη στιγμή που ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε ότι πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος, Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Παράλληλα, από το απόγευμα της Τρίτης έφτασαν στην περιοχή της Πειραϊκής δυνάμεις του Λιμενικού και πλωτά μέσα ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας τοποθετώντας πλωτά φράγματα και απορρυπαντικά.

Όπως ενημέρωσε πάντως ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος τον δήμο Πειραιά, σήμερα το πρωί αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάσταση και στη συνέχεια ο ίδιος θα ενημερώσει τον δήμαρχο της πόλης τόσο για τον τρόπο, όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Πηγή: Οικολογική καταστροφή: Μαύρες ακτές σε Σαλαμίνα και Πειραϊκή [εικόνες] | iefimerida.gr


 

Συνημμένα

  • peiraiki-rypans1.jpg
    peiraiki-rypans1.jpg
    246,6 KB · Εμφανίσεις: 31
  • peiraiki-rypans2.jpg
    peiraiki-rypans2.jpg
    191,9 KB · Εμφανίσεις: 20
  • peiraiki-rypans3.jpg
    peiraiki-rypans3.jpg
    169 KB · Εμφανίσεις: 23
  • peiraiki-rypans4.jpg
    peiraiki-rypans4.jpg
    139 KB · Εμφανίσεις: 16
  • peiraiki-rypans5.jpg
    peiraiki-rypans5.jpg
    159,5 KB · Εμφανίσεις: 26
  • peiraiki-rypansi6.jpg
    peiraiki-rypansi6.jpg
    128,9 KB · Εμφανίσεις: 24
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Τεράστια οικολογική καταστροφή: Μέχρι Άγιο Κοσμά κι Ελληνικό έφθασε η πετρελαιοκηλίδα :S :S :S

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Σαρωνικό, με την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου την Κυριακή να έχει επεκταθεί ως και τις ακτές του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του CNN Greece, τα πετρελαιοειδή έχουν ήδη κάνει αισθητή την... παρουσία τους τόσο στην παραλία του Ελληνικού, όσο και σε αυτήν του Αγίου Κοσμά. Οι ακτές έχουν γίνει μαύρες από την πίσσα, ενώ έντονη είναι και εκεί η δυσοσμία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη που δίνουν ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη για να περιοριστεί η ρύπανση σε Πειραϊκή και Φρεαττύδα, καθώς κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας από το μικρό δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Αταλάντης, παρασύρθηκαν από τους ανέμους και εμφανίστηκαν εκεί.

Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ευρεία σύσκεψη και σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η πετρελαιοκηλίδα ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αυτή δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού απάντησε ότι σήμερα Τετάρτη που θα εκτιμηθεί η κατάσταση θα είναι σε θέση να ενημερώσει τόσο για τον τρόπο, όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανώτεροι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, η ρύπανση που έχει προκληθεί από το δεξαμενόπλοιο κατά τη βύθισή του στον Σαρωνικό, θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά και σε όλα τα επίπεδα.

 

Συνημμένα

  • l1.jpg
    l1.jpg
    140,1 KB · Εμφανίσεις: 25
  • l2.jpg
    l2.jpg
    157,1 KB · Εμφανίσεις: 24
  • 13.JPG
    13.JPG
    142 KB · Εμφανίσεις: 39
  • 14.JPG
    14.JPG
    155,6 KB · Εμφανίσεις: 22
  • 15.JPG
    15.JPG
    119 KB · Εμφανίσεις: 14

nickpie2008

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
8.768
Like
4.314
Πόντοι
506
Κατα τα αλλα δεν υπαρχει λογος ανησυχίας!!!!
Εκει μας κατάντησε ο Αλεξις: πινουμε τη Μοετ στο Pere και βρωμαει πετρέλαιο
 

orionf15

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2017
Μηνύματα
13
Like
0
Πόντοι
0
Aφου ο κoσμος ηθελε αναρχια ρουβικωνα κ πρωτη φορα φασιστερα. Τουμπεκι τωρα κ περαστικα!
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τζαμπα πετρελαιο στην θαλασσα. βγειτε με τους κουβαδες να μαζεψετε για τον χειμωνα που ερχεται
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Μώραλης για πετρελαιοκηλίδα: «Πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή»

Στην καθυστερημένη σύσκεψη που διεξήχθη στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής που συντελείται στον Σαρωνικό αναφέρθηκε o Γιάννης Μώραλης.

«Αυτή η σύσκεψη έγινε σχετικά καθυστερημένα», είπε ο δήμαρχος Πειραιά στον Real FM..

«Εγώ ενημερώθηκα χθες 3.30 το απόγευμα από τυχαίο τηλεφώνημα και από κει και πέρα άρχισε η επικοινωνία μου με τον Αρχηγό του Λιμενικού με τον κ. Ράπτη», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

«Νομίζω ότι δεν γνώριζαν ότι ξέφυγε η κατάσταση από τα φράγματα της Σαλαμίνας και κατευθύνονται προς τον Πειραιά», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του δήμαρχου Πειραιά.

«Έτσι καθυστερημένα το ανέγνωσαν και καθυστερημένα ενημερωθήκαμε. Δεν ενημερώθηκα επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο, είτε Ναυτιλίας είτε το ΥΠΕΚΑ είτε το Λιμενικό Σώμα. Ενημερώθηκα τυχαία, πήρα τον Αρχηγό του Λιμενικού και από κει και πέρα είχα μία συστηματική συνεργασία και επικοινωνία μέχρι το βράδυ μαζί του», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν εδώ δύο-τρία πράγματα που είναι αντικειμενικά. Κατ’ αρχήν πρόκειται για μία πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία έχει ξεπεράσει τη Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα, το δεύτερο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακριβή χρόνο αποκατάστασης ή αν θέλετε καθαρισμό υδάτων και ακτών και το πιο κρίσιμο αν θα μείνει αποτύπωμα από αυτή την πετρελαιοκηλίδα», κατέληξε.

 

Συνημμένα

  • moralis.jpg
    moralis.jpg
    65,3 KB · Εμφανίσεις: 19

Α-Ω

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
5.829
Κριτικές
14
Like
3.524
Πόντοι
2.777
σαπάκι 40 ετών...αξιόπλοο που βυθίστηκε αγκυροβολημένο...

χοχοχο...κάτι ξέφυγε μάγκες, αναρωτιέμαι σε ποιο νηογνώμονα ήταν...υποπτεύομαι ελληνικό, όπως κι η σημαία που ήταν εγγεγραμμένο. Αξιόπλοον 1000%.
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Aκούγονται πολλά σενάρια για τη Cosco.. :S :S :S
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Εικόνες θλίψης στο Π. Φάληρο -Ολες οι παραλίες γεμάτες πίσσα! :S :S :S

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες από το παραλιακό μέτωπο, εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας που εξαπλώθηκε όταν βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ».

Σε όλη την παραλιακή είναι έντονη η μυρωδιά του πετρελαίου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την παραλία του Μπάτη, στο Π. Φάληρο, που έχει «μαυρίσει». Ολες οι παραλίες είναι γεμάτες πίσσα.

Από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο στον Σαρωνικό, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκαν πλέον οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου.

www.iefimerida.gr/news/362265/eikones-thlipsis-sto-p-faliro-oles-oi-paralies-gemates-pissa-eikones-vinteo]http://www.iefimerida.gr/news/362265/eikones-thlipsis-sto-p-faliro-oles-oi-paralies-gemates-pissa-eikones-vinteo[/url]

 

Συνημμένα

  • faliro.13.9.1.jpg
    faliro.13.9.1.jpg
    160,2 KB · Εμφανίσεις: 22
  • faliro.13.9.2.jpg
    faliro.13.9.2.jpg
    138,3 KB · Εμφανίσεις: 28
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Σοκ από την καταστροφή του Σαρωνικού -Σε ένα μήνα θα καθαρίσει  :jerking2:

Τεράστια οικολογική καταστροφή έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ».

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, που βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο στον Σαρωνικό, η πετρελαιοκηλίδα εξαπλώθηκε, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει πλέον μέχρι τη Γλυφάδα. Οι εικόνες από τις ακτές, γεμάτες πίσσα, στη Σαλαμίνα, τον Πειραιά, τον Αγιο Κοσμά και σήμερα τη Γλυφάδα, προκαλούν θλίψη και οργή, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση, αλλά και τον αρμόδιο υπουργό, για ολιγωρία και ανικανότητα. Ο επικεφαλής της WWF Hellas, Δημήτρης Καραβέλας, μίλησε για περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός, εκτίμησαν ότι θα απαιτηθεί περίπου ένας μήνας προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού στον Σαρωνικό. Από το απόγευμα της Τετάρτης έχει ξεκινήσει η απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου.

«Σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ, συμπληρώνοντας «Εχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας». Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα στον ελληνικό χώρο. Οπως έχει γίνει γνωστό, στην επιχείρηση μετέχει και υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος. :jerking2:

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι το υπουργείο κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, αποδίδοντας στα ρεύματα τη μεταφορά της πετρελαιοκηλίδας στις ακτές του παραλιακού μετώπου. Χαρακτήρισε δε «παραμύθια της Χαλιμάς» τις κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ για αργοπορία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για το ναυάγιο, υπήρξαν εκκλήσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η καθυστερημένη αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας είχε συνέπεια να προκληθεί η τραγική σημερινή εικόνα. Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι Ελληνικού και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για  ανύπαρκτη ενημέρωση από τον κρατικό μηχανισμό, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκαν για την κατάσταση από τα ΜΜΕ. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες του δήμου για μπάνιο.  :headbang: :jerking:

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά από αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ το αίτημα είχε καταθέσει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Νότης Μηταράκης. Στη συνεδρίαση θα κληθούν συναρμόδιοι φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις: Ανευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή  

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδας.

«Στο τεράστιο, διαχρονικό πρόβλημα ρύπανσης που επιβαρύνει την Σαλαμίνα εδώ και δεκαετίες (διυλιστήρια, ποντισμένα πλοία, διέλευση πλοίων, κ.ά.) ήρθε να προστεθεί μία άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή, η οποία παρά το μέγεθός της δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, αφού οι διαδικασίες απορρύπανσης προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Μάρκος Ακύλας, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας, ζητώντας να ενταθούν οι προσπάθειες απορρύπανσης, ώστε να συλλεχθεί το μαζούτ το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να υπάρξει διαρκής παρακολούθηση των περιβαλλοντικών και βιολογικών δεικτών, «ώστε να γνωρίζουμε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος».

«Αν μία μικρή σχετικά διαρροή δημιουργεί μια τέτοια καταστροφή, δίπλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ποια ακριβώς είναι η δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίσει διαρροές και ατυχήματα από μεγάλης κλίμακας πετρελαϊκές δραστηριότητες στο Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος; Το θέμα δεν είναι αν θα συμβεί κάποιο άλλο ατύχημα, αλλά πότε» δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος της εκστρατείας για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Ακτιβιστές και εθελοντές της οργάνωσης ήδη είναι στον Σαρωνικό, για να προχωρήσουν σε ανεξάρτητη καταγραφή του προβλήματος. Μάλιστα, σήμερα μέλη της οργάνωσης ξεδίπλωσαν πανό στη Σαλαμίνα, με το μήνυμα «Σύντομα σε μία παραλία κοντά σας».

Οι ενέργειες που γίνονται

Από το απόγευμα της Τετάρτης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ» στον Σαρωνικό, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκαν πλέον οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου.

Στη Γλυφάδα επιχειρεί στο πλαίσιο της διαδικασίας απορρύπανσης ένα βυτιοφόρο. Ο δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει κορδέλες κατά μήκος της παραλίας και ενημερώνει με ταμπέλες του δημότες, να μην προσέρχονται προς το παρόν για κολύμβηση για λόγους δημόσιας υγείας και έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε ότι από το πρωί έχει τοποθετηθεί εκεί πλωτό φράγμα και έριξαν αντιρρυπαντικό υλικό, απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

Πλωτά φράγματα έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές κατά μήκος του όρμου Κυνοσούρας και του κόλπου των Σεληνίων της νήσου Σαλαμίνας, καθώς και σε σημεία της ακτογραμμής μεταξύ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως την μαρίνα Ζέας στο κέντρο του Πειραιά.

Σε αυτές τις περιοχές επιχειρούν για καθαρισμό της ρύπανσης εξειδικευμένα συνεργεία της ιδιωτικής εταιρείας με βυτιοφόρα οχήματα. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου καθώς και στις θαλάσσιες περιοχές που εκτείνονται από τον λιμένα Πειραιά μέχρι και τον Αγιο Κοσμά, συνεχίζουν να επιχειρούν περιπολικά σκάφη του λιμενικού και ειδικά αντιρρυπαντικά, πλωτός γερανός με πλωτά φράγματα, ρυμουλκά και παράκτια σκάφη ιδιωτικής εταιρείας.

Στο πλαίσιο παροχής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ενεργοποιήθηκε το αντιρρυπαντικό σκάφος AKTAIA OSRV με εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

www.iefimerida.gr/news/362295/sok-apo-tin-katastrofi-toy-saronikoy-se-ena-mina-tha-katharisei-eikones-vinteo]http://www.iefimerida.gr/news/362295/sok-apo-tin-katastrofi-toy-saronikoy-se-ena-mina-tha-katharisei-eikones-vinteo[/url]










 

Συνημμένα

  • glyfada-petrelaio-paralia-1.jpg
    glyfada-petrelaio-paralia-1.jpg
    139,1 KB · Εμφανίσεις: 24
  • glyfada-petrelaio-paralia-2.jpg
    glyfada-petrelaio-paralia-2.jpg
    142,9 KB · Εμφανίσεις: 33
  • glyfada-petrelaio-paralia-6.jpg
    glyfada-petrelaio-paralia-6.jpg
    137,4 KB · Εμφανίσεις: 30
  • glyfada-petrelaio-paralia-8.jpg
    glyfada-petrelaio-paralia-8.jpg
    148,5 KB · Εμφανίσεις: 36
  • glyfada-petrelaio-paralia-9.jpg
    glyfada-petrelaio-paralia-9.jpg
    111,7 KB · Εμφανίσεις: 15
  • greenpeace.13.9.jpg
    greenpeace.13.9.jpg
    133,1 KB · Εμφανίσεις: 26

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom