Νέα

Ημερήσια πρόταση φαγητού...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα amjik
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555



Μελιτζάνες και κολοκυθάκια ογκρατέν

Τα λαχανικά του καλοκαιριού αποτελούν την πρώτη ύλη για ένα νόστιμο και θρεπτικό ογκρατέν που θα σας δώσεις όλα τα θρεπτικά στοιχέια που χρειάζεστε!

Υλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια

1 κιλό μελιτζάνες

2-3 ντομάτες

100 γραμμάρια τυρί τριμμένο

500ml γάλα
60g βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Πάρτε τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες και μετά σε φέτες, περίπου 1/4 ίντσες πάχος. Κάντε το ίδιο με τις μελιτζάνες. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του ένα ταψιού, τακτοποιήστε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες τακτοποιημένες σε σειρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και στην κορυφή τοποθετούμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να κάνει φυσαλίδες. Κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Το ξαναβάζουμε στην φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Στη συνέχεια κάνουμε μια άλλη στρώση από κολοκυθάκια και μελιτζάνες, και τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήστε την ογκρατέν για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να είναι αφρώδη και ζεστό, ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή επιτυχία
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.712
Πόντοι
1.306
Εγώ για πρώτο πιάτο προτείνω ένα consome... από μουνάκι γάλακτος...
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.834
Πόντοι
6.796
Ο σεφ προτεινει
 

Συνημμένα

  • 18952897_10213574550817368_6994926979043660497_n.jpg
    18952897_10213574550817368_6994926979043660497_n.jpg
    15,8 KB · Εμφανίσεις: 12

argyropelekanos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Μηνύματα
541
Κριτικές
4
Like
415
Πόντοι
26
αυτα για μεσημεριανο
 

Συνημμένα

  • greek-food-11136824.jpg
    greek-food-11136824.jpg
    49,1 KB · Εμφανίσεις: 6

orallover

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2017
Μηνύματα
241
Like
294
Πόντοι
21
Ok, αυτο ηταν, παραγγελνω φαγητο :)
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555
Ομελέτα με σπανάκι !!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1. Για τις ομελέτες

6 αυγά

30ml γάλα

50ml βούτυρο

2. Για την κρεμώδη γέμιση με σπανάκι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
45ml αλεύρι

350ml γάλα ή μισή ποσότητα γάλα και μισή κρέμα γάλακτος

300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τις ομελέτες

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το ένα τέταρτο από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, ανακινήστε ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και καλύψτε την με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει ζεστή μέχρι να ετοιμάσετε και τις υπόλοιπες τρεις ομελέτες.

2. Για την κρεμώδη γέμιση με σπανάκι

Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.

3. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το σπανάκι. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε. Γεμίστε κάθε ομελέτα με τη γέμιση. Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε.
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555

Σβέλτα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια !!
Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30΄. Από την Νίκη Χρυσανθίδου.
Υλικά
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
40 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Στο ποτήρι μας Ενα ξηρό, δροσερό Τraminer.
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555
Μακαρόνια με γαρίδες !!

Υλικά (4 μερίδες):

• 176 γρ. μακαρόνια, λιγκουίνι/σπαγγέτι ξηρά
• 90 γρ. τριμμένο χαλούμι, χαμηλό σε λιπαρά
Remaining Time -0:00
Fullscreen
Mute


Σάλτσα:

• 240 γρ. γαρίδες, μικρές, ωμές
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 φλιτζάνι καρότο, χοντροτριμμένο
• 1/2 φλιτζάνι σέλινο, λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι μανιταράκια φρέσκα, ροδέλες
• 1 φλιτζάνι ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 4 κουταλάκια λάδι
• 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
• 6 κουταλιές φρέσκια κρέμα, χαμηλή σε λιπαρά, νερό (εάν χρειαστεί)…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555
Πέννες με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα !!


Υλικά


4 ½ κούπες μελιτζάνες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 450 γρ)
225 γρ. χοιρινό λουκάνικο
4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
6 ½ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
280 γρ. ζυμαρικά πέννες
½ κούπα τυρί φέτα Χωριό θρυμματισμένη (περίπου 56 γρ.)
¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε καλά και βάζουμεμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Σε μεσαία-υψηλή φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και το σκόρδο για 5 λεπτά ή μέχρι το λουκάνικο να γίνει καφέ και η μελιτζάνα μαλακή.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε  για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας στη λεκάνη με τα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

.dimitrisskarmoutsos.gr
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.598
Πόντοι
2.606

Σβέλτα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια !!
Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30΄. Από την Νίκη Χρυσανθίδου.
Υλικά
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
40 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Στο ποτήρι μας Ενα ξηρό, δροσερό Τraminer.

Ωραιος τυπε θα το φτιαξω αυριο.  :S :S :S

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
44.513
Κριτικές
61
Like
39.095
Πόντοι
21.555



Ψάρι στον φούρνο με λεμονάτο πουρέ !!

Yλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα ψαριού, 300 γρ. το καθένα (μπακαλιάρο ή γλαυκό)

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά, χτυπημένα

1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

100 γρ. κράκερ πικάντικα, τριμμένα σαν πούδρα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μέτριας έντασης μουστάρδα

2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 ντομάτα, σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ

4 πατάτες, βρασμένες

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κλωναράκι θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αβγά που έχουμε αναμείξει με το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού και σε ένα τρίτο τα κράκερ. Περνάμε τα φιλέτα διαδοχικά από τα παραπάνω πιάτα και ξανά από τα αβγά και τα κράκερ. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε επάνω τα ψάρια.

Αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια με τη μουστάρδα, το κρασί και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα ψάρια. Καλύπτουμε με τις ροδέλες της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στον φούρνο.

Πουρές: Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμη ζεστές και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ. Σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.598
Πόντοι
2.606

Σβέλτα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια !!

Τυπε amjik εισαι ΤΥΠΟΣ  :S :S :S
Το εφτιαξα σημερα και επαθα πλακα
Αντι για ντοματινια επειδη δεν ειχα έκοψα 2 μικρες ντοματες και λαδι εριξα 2 κουταλιες της σουπας στο τηγανι γιατι 80ml μου φαινονται παρα πολλα.
Θα το φτιαχνω τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα.


:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
 

Don Pornos

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
5.010
Κριτικές
27
Like
5.829
Πόντοι
8.615
Τυπε amjik εισαι ΤΥΠΟΣ  :S :S :S
Το εφτιαξα σημερα και επαθα πλακα
Αντι για τοματινια επειδη δεν ειχα έκοψα 2 μικρες ντοματες και λαδι εριξα 2 κουταλιες της σουπας στο τηγανι γιατι 80ml μου φαινονται παρα πολλα.
Θα το φτιαχνω τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα.


:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
τύπε δε σε είχα για μάγειρα  :headbaning1: :headbaning2:
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.598
Πόντοι
2.606
τύπε δε σε είχα για μάγειρα  :headbaning1: :headbaning2:

.
Τυπε εχω μαθει 5-6 συνταγες που γινονται το πολυ σε 30 λεπτα(συνταγες που θελουνε περισσοτερη ωρα δεν τις δοκιμαζω καν) και εχω εχω ξεχασει τι σημαινει delivery. :S :S :S

Πολυ καλα αν σκεφτεις οτι μεχρι πέρυσι δεν ηξερα καν να βρασω μακαρονια. :S :S :S

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

 

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Μηνύματα
244
Like
50
Πόντοι
1
Τυπε εχω μαθει 5-6 συνταγες που γινονται το πολυ σε 30 λεπτα(συνταγες που θελουνε περισσοτερη ωρα δεν τις δοκιμαζω καν) και εχω εχω ξεχασει τι σημαινει delivery. :S :S :S

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Σε 30';Σπιτικο φαγητο το καλυτερο! Αν θες και μπορεις γραψε καμια,θα προτιμουσα να περιεχει κοτοπουλο οπως το παραπανω που ειναι μια καλη συνταγη
 

Don Pornos

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
5.010
Κριτικές
27
Like
5.829
Πόντοι
8.615
Τυπε εχω μαθει 5-6 συνταγες που γινονται το πολυ σε 30 λεπτα(συνταγες που θελουνε περισσοτερη ωρα δεν τις δοκιμαζω καν) και εχω εχω ξεχασει τι σημαινει delivery. :S :S :S

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
έτσι τύπε μου, μόνο έτσι βγαίνει :headbaning2:
άσε που πας να παραγγείλεις delivery και μπορεί να έχει βάλει η άλλη το λουκάνικο στο μουνί της  :S :S :tooth:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom