Νέα

Θα πηδουσες στο κενο χωρις Αλεξιπτωτο?

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα P_a_u_l_i_n_a{24}.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Οι πίπες αρέσουν σε όλους και δεν χρειαζόμαστε στατιστικές για να μάθουμε ότι είναι η πιο συχνή μορφή σεξουαλικής επαφής ανάμεσα σε άντρες (και όχι μόνο, φυσικά). Συχνότερη από τον πρωκτικό έρωτα και σαφώς συχνότερη από τον αμοιβαίο αυνανισμό.

Ο πιο επικίνδυνος τρόπος για να κολλήσουμε HIV είναι κάνοντας πρωκτικό ή κολπικό έρωτα χωρίς προφυλακτικό (είτε ως ενεργητικοί, είτε ως παθητικοί!). Για τον αμοιβαίο αυνανισμό ξέρουμε ότι είναι ασφαλής. Με τις πίπες όμως τι γίνεται; Κινδυνεύουμε να κολλήσουμε HIV με τον στοματικό έρωτα, ναι ή όχι;


Το παρακάτω άρθρο δίνει μια εικόνα..

Τι κινδύνους κρύβει ο στοματικός έρωτας;

Ο στοματικός έρωτας αποτελεί πρακτική χαμηλού κινδύνου όσον αφορά τη μετάδοση του HIV. Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος υπάρχει γιατί:

    το στόμα καλύπτεται από βλεννογόνο, πολύ συχνά υπάρχουν πληγές ή αμυχές στο στόμα (από ουλίτιδα, μάσημα σκληρών τροφών, βούρτσισμα των δοντιών, χρήση οδοντικού νήματος, οδοντιατρικές θεραπείες κ.ά.),
    ο HIV μπορεί να βρίσκεται στο σπέρμα ή στα κολπικά υγρά καθώς και στο αίμα της περιόδου.


Παίρνω ή μου παίρνουν πίπα. Υπάρχει διαφορά;

Αν σας πάρουν πίπα χωρίς προφυλακτικό δεν θα κολλήσετε HIV, αφού το σάλιο δεν περιέχει τον ιό σε τέτοια ποσότητα που να είναι επικίνδυνο.
Αν πάρετε σε κάποιον πίπα χωρίς προφυλακτικό κινδυνεύετε να κολλήσετε HIV; Συνήθως όχι.


Τι σημαίνει "συνήθως";

Ο ιός του HIV/AIDS βρίσκεται στο αίμα, στο σπέρμα αλλά και στο προσπερματικό υγρό ("ξεροχύσι"). Για να μολυνθεί κανείς, πρέπει ο ιός να μπει μέσα στο αίμα του από μια πύλη εισόδου, δηλαδή μια πληγή. Η επαφή μολυσμένου σωματικού υγρού με υγιές δέρμα δεν αποτελεί τρόπο μετάδοσης.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχαν μελέτες που θα βάζουν ανθρώπους να παίρνουν πίπες ο ένας στον άλλο σε όλες τις δυνατές παραλλαγές (με πολύ προσπερματικό υγρό, με λίγο, με πληγές, χωρίς πληγές, με εκσπερμάτωση, κλπ), για να μελετήσουν το αν, πώς και υπό ποιες συνθήκες μεταδίδεται ο ιός HIV με το στοματικό έρωτα. Όμως τέτοιες μελέτες δεν υπάρχουν ούτε είναι δυνατόν να γίνουν.

Οι μόνες μελέτες που υπάρχουν είναι ό,τι βρήκαν οι επιστήμονες μελετώντας εκ των υστέρων περιπτώσεις ατόμων που κόλλησαν HIV. Πόσοι απ' αυτούς κόλλησαν από πρωκτική επαφή, πόσοι από πίπες, πόσοι από ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών.
Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά μετάδοσης του ιού HIV από στοματικό έρωτα με εκσπερμάτωση κυμαίνονται από 0-8%, παρότι μερικές από αυτές τις μελέτες αμφισβητούνται ως προς την αξιοπιστία τους.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα ποσοστά μετάδοσης του HIV μέσω στοματικού έρωτα χωρίς προφυλακτικό και με εκσπερμάτωση στο στόμα είναι μεν υπαρκτά, αλλά πολύ χαμηλά.


Πότε ο στοματικός έρωτας είναι περισσότερο επικίνδυνος;
Ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV με τον στοματικό έρωτα είναι μεγαλύτερος αν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, όπως βλεννόρροια ή σύφιλη, και δεν παίρνετε θεραπευτική αγωγή. Είναι επίσης περισσότερο επικίνδυνος αν υπάρχουν ανοιχτές πληγές, έλκη ή αμυχές μέσα στη στοματική κοιλότητα, πονόλαιμος, αμυγδαλίτιδα ή ουλίτιδα.

Ένας άλλος παράγοντας επικινδυνότητας είναι η περιεκτικότητα του σπέρματος σε ιό HIV (δηλαδή πόσο υψηλό ή χαμηλό ιικό φορτίο έχει ο άλλος).
Αν ο άλλος έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο είναι ασφαλής, σωστά;
Όχι. Yψηλό ιικό φορτίο στο αίμα συνήθως σημαίνει υψηλό ιικό φορτίο και στο σπέρμα. Το αντίθετο όμως δεν ισχύει απαραίτητα: ακόμα και αν το ιικό φορτίο στο αίμα είναι μη ανιχνεύσιμο, μπορεί να μη συμβαίνει το ίδιο στο σπέρμα. Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος είναι μικρότερος εάν ο άλλος έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο (στο αίμα) αλλά όχι ανύπαρκτος.


Πόσο επικίνδυνα είναι τα κολπικά υγρά;
Τα επίπεδα του HIV στα κολπικά υγρά ποικίλλουν. Είναι πιθανό να είναι υψηλότερα κατά τη διάρκεια του κύκλου της εμμηνόρροιας (περιόδου). Όταν τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί με HIV αποσπώνται από τον τράχηλο της μήτρας είναι πιθανότερο να βρεθούν μέσα σε κολπικό υγρό, μαζί με αίμα. Ο στοματικός έρωτας προς τις γυναίκες είναι κατά συνέπεια περισσότερο επικίνδυνος κατά το διάστημα της εμμηνόρροιας.
Με λίγα λόγια, αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα κολλήσετε, χρησιμοποιείστε προφυλακτικό.


Προφυλακτικό;

Πόσοι όμως από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να παίρνουμε πίπα με προφυλακτικό; Και πόσοι τελικά το κάνουμε; Μήπως είναι ανεδαφικό να προτείνουμε πίπες με προφυλακτικό;
Η παγκόσμια εμπειρία αυτό ακριβώς έχει δείξει. Γι΄ αυτό σε πολλές χώρες οι εκστρατείες πρόληψης HIV έπαψαν να συνιστούν τη χρήση προφυλακτικού στον στοματικό και άρχισαν να δίνουν συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου.
Η στρατηγική του harm reduction (μείωσης της βλάβης) αποδέχεται ότι ο στοματικός έρωτας χωρίς προφυλακτικό μπορεί να έχει κάποιο, χαμηλό, ρίσκο, αλλά, πρώτον, όλοι το κάνουν χωρίς και, δεύτερον, είναι πολύ πιο ασφαλής από τον πρωκτικό.


Πώς μειώνω τον κίνδυνο;

1. Πρώτο και σημαντικότερο, έχω υγιές στόμα. Δηλαδή, δεν έχω ουλίτιδα, άφθες ή πληγές για να μην αφήνω δίοδο στον HIV.
2. Δεν επιτρέπω να χύνουν στο στόμα μου.
3. Δεν βουρτσίζω τα δόντια μου δύο ώρες πριν πάρω πίπα για να μην προκλέσω έστω και μια μικρή πληγή.
4. Αν χύσουν μέσα στο στόμα μου, δεν έχει διαφορά αν τα φτύσω ή τα καταπιώ. Είναι εξίσου επικίνδυνο. Δεν κολλάμε στο στομάχι, αλλά στο στόμα· στο στομάχι υπάρχουν οξέα που σκοτώνουν τον ιό.


Βλεννόρροια & άλλα

Τα άλλα αφροδίσια νοσήματα κολλάνε πολύ πιο εύκολα από τον HIV. Το καλό είναι ότι τα περισσότερα θεραπεύονται χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, αρκεί να τα προλάβετε νωρίς! Αν τα αφήσετε χωρίς θεραπεία, μπορούν να γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα.
Aν πάρετε πίπα χωρίς προφυλακτικό κινδυνεύετε να κολλήσετε βλεννόρροια, έρπητα, σύφιλη, ηπατίτιδα Β και HIV. Αν σας πάρουν πίπα χωρίς προφυλακτικό, κινδυνεύετε μεν λιγότερο, αλλά μπορεί να κολλήσετε έρπητα και βλεννόρροια (και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σύφιλη).
Επειδή όμως ούτε αυτά είναι ικανά να μας σταματήσουν από το να παίρνουμε ή να μας παίρνουν πίπες (χωρίς προφυλακτικό), μόνο μία λύση υπάρχει:


Εξετάσεις!

Αν έχετε δραστήρια σεξουαλική ζωή, ανεξάρτητα από το αν είστε γκέι, λεσβία ή στρέιτ, είναι πάρα πολύ έξυπνο κάθε έξι μήνες να κάνετε μια εξέταση για όλα τα ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα). Σε περίπτωση που έχετε κολλήσει κάτι, θα πάρετε μια αγωγή και συνήθως θα γλυτώσετε χωρίς πολύ σοβαρούς μπελάδες. Επίσης εμβολιαστείτε για την ηπατίτιδα Β, που είναι αρκετά συχνή στη χώρα μας!


Στοματικός έρωτας προς άντρα:

Επειδή ο στοματικός έρωτας με προφυλακτικό κατά γενική ομολογία δεν είναι ό,τι καλύτερο, ας παίρνουμε τουλάχιστον την προφύλαξη να μην αφήνουμε τον άντρα να χύσει στο στόμα μας. Δεν υπάρχει διαφορά αν, σε περίπτωση που χύσει, φτύσουμε ή καταπιούμε το σπέρμα. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη ότι καταπίνοντάς το πηγαίνει στο στομάχι, όπου ο ιός HIV αδρανοποιείται από τα οξέα, ενώ φτύνοντάς το περνά από τα ούλα, όπου πιθανόν να υπάρχουν μικροτραυματισμοί.
Αν χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, καλό θα είναι να μην έχει σπερματοκτόνο, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον βλεννογόνο του στόματος και να διευκολύνει τη μόλυνση. Ποτέ να μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικό που ήδη χρησιμοποιήσατε για διείσδυση στον κόλπο ή στον πρωκτό.


Στοματικός έρωτας προς γυναίκα:

Μία ελάχιστα ελκυστική λύση για προστασία είναι να κόψουμε με ψαλίδι κατά μήκος ένα ανδρικό προφυλακτικό και να το χρησιμοποιήσουμε σαν φραγμό ανάμεσα στη γλώσσα μας και τα γεννητικά όργανα της γυναίκας.
Όπως και με το σπέρμα, αν δεν καταπίνει κανείς τα κολπικά υγρά τότε ο κίνδυνος είναι μικρός. Το αίμα της περιόδου πάντως είναι πολύ μολυσματικό αν η γυναίκα έχει μολυνθεί από HIV.


Το ρεζουμέ:

Αν δεν θέλετε χρησιμοποιείτε προφυλακτικό στις πίπες (και ποιος θέλει;), πρώτον μην αφήνετε να χύνουν μέσα στο στόμα σας, δεύτερον προσέχετε την υγιεινή του στόματός σας και τρίτον κάνετε εξετάσεις για ΣΜΝ κάθε έξι μήνες.

ΠΗΓΗ:


Καλά τα λέει το άρθρο..αναρωτιέμαι ομως ποιος τα ακολουθεί. Σε ένα χώρο με έντονη σεξουαλική δραστηριοτήτα πως μπορει να προστατεύσει κάποιος τον εαυτό του?
Κάνετε σεξ κολπικο & πρωκτικό πάντα με προφυλακτικό?
Κάνετε στοματικό σεξ μονο αν ο παρτενερ φοραει/τε προφυλακτικό?
Δεχεστε να τελειώσει/ετε στο στόμα σας/της?
Κυριοι, δέχεστε να σας παίρνουν πιπα με προφυλακτικό ή ξενερωνετε?
Και στην τελική πηγαίνετε για εξετασεις ΣΜΝ, απαιτήτε να εχει κανει κι ο άλλος εξετάσεις? Κι οταν δεν μιλαμε για σχεση δυο ανθρώπων αλλα περισσότερων και οχι σταθερών ατόμων τότε τι γίνεται?
 

Συνημμένα

  • ΠΙΠΑ.jpg
    ΠΙΠΑ.jpg
    9,4 KB · Εμφανίσεις: 51

Επισκέπτης
Το είχα κάνει αυτό με το κομμένο προφυλακτικό σε ένα call girl. Της άρεσε πολύ η ιδέα τότε. Είναι μία καλή λύση για να περιποιηθείς ένα cg μουνάκι χωρίς να έχεις άγχος
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.211
Κριτικές
49
Like
22.051
Πόντοι
24.596
Τους πακι που τσιμπουκωνεις ακα τους εχεις ενημερωσει για τους κινδυνους :think: :S :S :S
 

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
27.211
Κριτικές
49
Like
22.051
Πόντοι
24.596

Συνημμένα

  • hiv.jpg
    hiv.jpg
    10 KB · Εμφανίσεις: 40
OP
OP
P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Δέν είναι άρκετο. Άν θές 99% άσφάλεια γιά STDs, πρέπει κάθε μέρα tests.

οχι γιατι χρειαζεται χρονος για να δειξει ο οργανισμος οτι εχει νοσησει..
αν κανω σεξ κ την επομενη κανω τεστ δε θα δειξει τπτ !
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
12.753
Κριτικές
121
Like
18.175
Πόντοι
20.786
Eιχα κανει λιγο γλειφομουνι σε 2 μασατζουδες. Αλλα δεν εβαλα βαθεια την γλωσσα επιφανειακα έξω στην κλειτοριδα. Και δεν ειχαν περιοδο ή αιμα.
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Ζητείται να μου χαρίσουν αλεξίπτωτο για διακόσμηση αεροπλάνου.
 

nikos708

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2017
Μηνύματα
690
Κριτικές
128
Like
6.410
Πόντοι
17.336

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
42
Πόντοι
16
οχι γιατι χρειαζεται χρονος για να δειξει ο οργανισμος οτι εχει νοσησει..
αν κανω σεξ κ την επομενη κανω τεστ δε θα δειξει τπτ !

Άκριβώς. Γιά νά δείξει κάτι πού έγινε κάτι πρίν κάποιο καιρό.

Έτσι, άν κάνεις κάθε μέρα (πού δέν είναι καθόλου πρακτικό), θά πιάσεις στά σίγουρα κάτι πού έγινε πρίν μερικές βδομάδες ή μήνες. Καί πάλι φυσικά δέν μπορείς νά είσαι σιγουρος.

Καί γιαύτο έγραψα αύτό πού έγραψα. Νά δείξω ότι αύτό πού κάνουν μερικοί έδω μέσα (γλυφομούνια, γλυφοκώλια κλπ), είναι ΣΚΕΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Είναι πραγματικά άπίστευτο.

Έχεις καλύτερες πιθανότητες νά παίζεις ρωσική ρουλέτα μέ τό .357.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
487
Πόντοι
186
Άκριβώς. Γιά νά δείξει κάτι πού έγινε κάτι πρίν κάποιο καιρό.

Έτσι, άν κάνεις κάθε μέρα (πού δέν είναι καθόλου πρακτικό), θά πιάσεις στά σίγουρα κάτι πού έγινε πρίν μερικές βδομάδες ή μήνες. Καί πάλι φυσικά δέν μπορείς νά είσαι σιγουρος.

Καί γιαύτο έγραψα αύτό πού έγραψα. Νά δείξω ότι αύτό πού κάνουν μερικοί έδω μέσα (γλυφομούνια, γλυφοκώλια κλπ), είναι ΣΚΕΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Είναι πραγματικά άπίστευτο.

Έχεις καλύτερες πιθανότητες νά παίζεις ρωσική ρουλέτα μέ τό .357.
Εχω γλεψει σκατωμενη κωλοτρυπιδα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom