Νέα

Πολιτικά νέα/άρθρα από websites, blogs κλπ.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 226K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με την αποπομπή της Δραγωνας από το Υπουργείο παιδείας αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα;

  • Ναι

    Ψήφοι: 103 86,6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 16 13,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    119

Επισκέπτης
πολιτική επικαιρότητα.

σε αυτό το θρεντ μπορούμε να ποστάρουμε διάφορα πρόσφατα άρθρα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα και να σχολιάζουμε τα υπέρ και τα κατά.

και επειδή σε ένα λαό ο βασικός άξονας ανάπτυξης του περνάει από την εκπαίδευση που πριν ένα χρόνο περίπου άρχισε συζήτηση με σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 που αφορά την παιδεία σας παραθέτω άρθρο που ασχολείται με την παιδεία και την εισβολή σε αυτήν διάφορων εταιρειών άσχετων με την παιδεία.





Πολυεθνικό φαγάδικο μοιράζει πτυχία


Η είδηση που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία είναι αποκαλυπτική: Τρεις ιδιωτικές επιχειρήσεις πήραν κρατική άδεια να εκπαιδεύουν οι ίδιες τους υπαλλήλους τους και τα πιστοποιητικά που τους παρέχει αυτή η ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση να αναγνωρίζονται σε εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για την αλυσίδα φαστ - φουντ «McDonald's» (Μακ Ντόναλντς), την αεροπορική εταιρεία «Flybe» (Φλάιμπι) και tη σιδηροδρομική «National Rail» (Νάσιοναλ Ρέιλ).

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου της «McDonald's», η επιχείρηση μπορεί «να αναπτύξει και να απονείμει τους δικούς της εθνικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών». Τα προγράμματα «εκπαίδευσης» θα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων, από βασικές ικανότητες εξυπηρέτησης πελατών, μέχρι οικονομικά και διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Οι εργαζόμενοι, ανάλογα με το ποιο κομμάτι του προγράμματος παρακολουθούν και μέχρι ποιο επίπεδο, συλλέγουν τις αντίστοιχες πιστωτικές μονάδες. Κατά περίπτωση, οι δεξιότητες μπορούν να φτάσουν σε επίπεδο αντίστοιχο με μέρος του πιστοποιητικού «Α - επιπέδου», το οποίο από ορισμένα πανεπιστήμια στη Βρετανία θεωρείται όρος εισαγωγής. Το παράδειγμα αυτό είναι αποκαλυπτικό του ρόλου που αποκτούν οι επιχειρήσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αλλωστε, το να έχει μάθει ο εργαζόμενος ακριβώς όσα χρειάζεται για να είναι αποτελεσματικός στη συγκεκριμένη δουλιά - στάλα παραπάνω γνώσης - θεωρείται «προσόν» για το κεφάλαιο. Πόσο μάλλον, αν αυτή η κατάρτιση έχει και επίσημη «βούλα».

Η είδηση για αναγνώριση των πιστοποιητικών που παρέχουν οι επιχειρήσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η ΕΕ, χρόνια, προσανατολίζει τα κράτη να θεσμοθετήσουν, ώστε να αναγνωρίζουν όχι μόνο την «τυπική μάθηση» - δηλαδή τις γνώσεις που αποκτά κανείς μέσα από τις επίσημες εκπαιδευτικές δομές - αλλά και την «άτυπη» και τη «μη τυπική μάθηση». Δηλαδή, να αναγνωρίζουν ως ισάξιες τις γνώσεις που αποκτώνται στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, με τις γνώσεις που αποκτώνται σε ένα ενδοεπιχειρησιακό σεμινάριο ή μέσα από την επαγγελματική πείρα! Αυτό γίνεται μέσα από την αντιστοίχιση των κομματιών της γνώσης σε πιστωτικές μονάδες, που συλλέγονται από κάθε «κατάρτιση» που παρακολουθεί ο εργαζόμενος και αθροιστικά πλέον κατατάσσονται στο ένα ή το άλλο επίπεδο. Αλλωστε, αυτό προωθεί και το «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο επαγγελματικών Προσόντων για τη διά βίου μάθηση». Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες θα μπορούν να δίνουν ακόμα και ...πτυχία πανεπιστημίου!

Πρόκειται για εξελίξεις πιστές στο πνεύμα της στρατηγικής της Λισαβόνας και της γενικότερης πολιτικής του κεφαλαίου για αποτελεσματική προσαρμογή της εκπαίδευσης στην εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Στόχος είναι η δημιουργία φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, που θα συλλέγει δεξιότητες και πιστωτικές μονάδες από χίλιες μεριές και με το άθροισμά τους θα διεκδικεί δικαίωμα στη δουλιά. Στο ίδιο πλαίσιο, προωθείται από πολλές πάντες το άνοιγμα της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, το ελεύθερο στις πολυεθνικές να καθορίζουν τι θα μαθαίνει ο νέος, προκειμένου να είναι ένα χρήσιμο - αλλά αναλώσιμο - «μπουλόνι» στην επιχείρηση. Μόνη απάντηση σε όλες αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές είναι η πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, ο αγώνας για Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. 
 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
Όλα στο πολιτικό τα έχουμε γυρίσει ρε Αρίωνα!!!!
 

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.009
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
16
Φίλε Αρίωνα βλέπεις πουθενά κάποιο παράδοξο ?

Εδώ μοιράζουν πτυχία το μάρκα-μέκαψες College, τα ΙΙΕΚ και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά "ιδρύματα", γιατί να μην μοιράσει ο ΜακΝτόναλντς.

Προσωπικά προτιμώ ένα πτυχίο management ή logistics απο τον ΜακΝτόναλντς, παρά απο τα πάσης φύσεως xyz College.
 

tay65

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
207
Like
0
Πόντοι
1
Από τα ελληνικά μπακάλικα στα αγγλικά fast-food.
 

Επισκέπτης
Φίλε Αρίωνα βλέπεις πουθενά κάποιο παράδοξο ?

Εδώ μοιράζουν πτυχία το μάρκα-μέκαψες College, τα ΙΙΕΚ και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά "ιδρύματα", γιατί να μην μοιράσει ο ΜακΝτόναλντς.

Προσωπικά προτιμώ ένα πτυχίο management ή logistics απο τον ΜακΝτόναλντς, παρά απο τα πάσης φύσεως xyz College.
αφιερωμένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 

Επισκέπτης
και ο πρωθυπουργός κοιμάται δεν του μοιάζει λίγο? μήπως είναι το εξώγαμο του Πασχάλη?

1200477046photoday20bl2st2.jpg
 

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.009
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
16
αφιερωμένο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φίλε Αριώνα την γνώμη μου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια την ξέρεις...
Αν είναι όμως να δίνει πτυχίο πανεπιστημίου το κάθε είδους ΙΙΕΚ και Απάτη College, προτιμώ να δίνει πτυχίο Ιατρικής το Υγεία ή το Ιατρικό Κέντρο, πτυχίο Οικονομικών η Εθνική Τράπεζα, πτυχίο πληροφορικής η Intracom κτλ.
 

Επισκέπτης
Φίλε Αριώνα την γνώμη μου για τα ιδιωτικά πονεπιστήμια την ξέρεις...
Αν είναι όμως να δίνει πτυχίο πανεπιστημίου το κάθε είδους ΙΙΕΚ και Απάτη College, προτιμώ να γίνει πτυχίο Ιατρικής το Υγεία ή το Ιατρικό Κέντρο, πτυχίο Οικονομικών η Εθνική Τράπεζα, πτυχίο πληροφορικής η Intracom κτλ.
αυτά που βλέπεις γίνονται στην Αγγλία που υποτίθεται θα είναι και η χώρα που θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην εδώ αγορά.
και προχθές πιάσανε και ένα μαϊμού πανεπιστήμιο εκεί που το μόνο που είχε ήταν μια ταχυδρομική θυρίδα.   
 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
Τα σχόλια δικά σας.............

ΣτΕ: Τέλος στη διατίμηση σε νερό και ροφήματα
«ΠΡΑΣΙΝΟ» για την απελευθέρωση των τιμών εμφιαλωμένων νερών, καφέδων, σάντουιτς και τοστ, καθώς και ροφημάτων (τσάι κ.λπ.), που πωλούνται σε «όρθιους πελάτες» στα αεροδρόμια, πλοία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, νοσοκομεία, σχολές, κινηματογράφους, θέατρα κ.λπ. άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και αγορανομική διάταξη του 2005, για τον καθορισμό των ανώτατων τιμών πώλησης (διατίμησης) των προϊόντων αυτών.

 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
:jerking: :jerking: :jerking:

«Όχι» από την κυβέρνηση σε εξεταστική για Siemens τώρα
Αποκλείει για την ώρα η κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κινήσεις εντυπωσιασμού.

Ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος σε δήλωσή του σημειώνει πως η διαφάνεια στο δημόσιο βίο υπηρετείται με έργα και όχι με λόγια και παραθέτει τα ακόλουθα:

«Α. Η Κυβέρνηση τη Νέας Δημοκρατίας πιστή σε αυτή την αξία από την αρχή της θητείας της το 2004 επαναδιαπραγματεύτηκε τη σύμβαση c4I με την εταιρεία saic (της οποίας κύριος υπεργολάβος ήταν η SIEMENS) και πέτυχε μετά από πολύχρονη διαπραγμάτευση σημαντικές τεχνικές αλλά και οικονομικές βελτιώσεις στους όρους τους οποίους είχε ήδη υπογράψει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ας σημειωθεί ότι ενώ είχαν απομείνει μόνο δύο μήνες για να αποδοθεί ολόκληρο το έργο, που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έως τον Μάρτιο του 2004 είχε εκτελεστεί μόνο το 5% αυτού.

»Β. Από τον Δεκέμβριο του 2006 μάλιστα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε αιτήματα δικαστικής συνδρομής εκατέρωθεν από τους εισαγγελείς του Μονάχου της Βέρνης και του Εφετείου Αθηνών, όχι μόνο για τη μια πτυχή του θέματος, δηλαδή το c4I, αλλά και για τυχόν διακίνηση μαύρου χρήματος.

»Γ. Είναι λοιπόν σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην διακοπεί από τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τώρα».

«Η Νέα Δημοκρατία επιθυμώντας -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένει τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη Δικαιοσύνη και φυσικά τότε θα προβεί και στη Βουλή σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτεί η βασική αρχή της διαφάνειας» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Μερικά σχόλια

1. Αρίωνα το θρεντ που ανοίγεις είναι πολύ ευρύ και μπορεί να προκαλέσει άπειρες αψιμαχίες για καθε ένα θέμα ξεχωριστά αλλα και για οποιοδήποτε συνδυασμό τους.

2. Το θέμα Ζημενς έχει πολύ ψωμί ακόμα - ειδικά αφού τα ονόματα όσων λαδώθηκαν θα ανακοινωθούν απο τη Γερμανική δικαιοσύνη. Εδω οι δημοσιογράφοι έχουν πάρει ηδη θέση. Θα συμβούλευα σαν πιο έξυπνος μάγκας και ομορφος (απο άλλο θρεντ ορμωμενος) σε εκπροσώπους τύπου κομμάτων να είναι πολύ προσεκτικοί στο ποιον στηρίζουν με δηλώσεις τους γιατι μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουν

3. Καλα ρε Σονυ. Παντού είσαι; Και μάλιστα συγχρόνως;
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
Μερικά σχόλια

1. Αρίωνα το θρεντ που ανοίγεις είναι πολύ ευρύ και μπορεί να προκαλέσει άπειρες αψιμαχίες για καθε ένα θέμα ξεχωριστά αλλα και για οποιοδήποτε συνδυασμό τους.

2. Το θέμα Ζημενς έχει πολύ ψωμί ακόμα - ειδικά αφού τα ονόματα όσων λαδώθηκαν θα ανακοινωθούν απο τη Γερμανική δικαιοσύνη. Εδω οι δημοσιογράφοι έχουν πάρει ηδη θέση. Θα συμβούλευα σαν πιο έξυπνος μάγκας και ομορφος (απο άλλο θρεντ ορμωμενος) σε εκπροσώπους τύπου κομμάτων να είναι πολύ προσεκτικοί στο ποιον στηρίζουν με δηλώσεις τους γιατι μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουν

3. Καλα ρε Σονυ. Παντού είσαι; Και μάλιστα συγχρόνως;

  Oχι μονο ψωμι εχει.....αλλα ολοκληρο φουρνο....
Δυσκολο πραγμα τα δυο καρπουζια στην ιδια μασχαλη...Κακομοιρα μου κυβερνηση τι σου'μελλε να παθεις..

  Σαν πολλα δεν βγαινουν στην "φορα" τελευταια; Και μαζεμενα μαλιστα....
Καποιος "μετραει" καποιον.....η και "ζυγιζει" θα ελεγα....
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Σαν πολλα δεν βγαινουν στην "φορα" τελευταια; Και μαζεμενα μαλιστα....
Καποιος "μετραει" καποιον.....η και "ζυγιζει" θα ελεγα....

Φιλε Gabadoo θέλουμε την άποψή σου.

Μιλά ελεύθερα

Αν κατάλαβα καλά - εχουμε προσπάθεια εξοβελισμού του καραμανλέως;
 

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
607
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
εαν τελικα βγουν ολα στην φορα σε ολα τα μετωπα που εχουν ανοιξει τελευταια και δεν υπαρχει συγκαληψη ονοματων και καταστασεων εκτιμω οτι πολυ συντομα θα εχουμε πολιτικες ανακαταταξεις και ισως παλι εκολγες ως το τελος του 2008 ισως και λιγο αργοτερα..
 

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στο 115λεπτο  zeitgeist <>   και κατόπιν αναθεωρήστε την οπτική σας για τα παραπάνω .....

Οι εξελίξεις είναι πραγματικά ραγδέες για τον καθένα μας .... Διαβάστε σήμερα στα οικονομικά φύλα ότι η Ε.Ε. επιβάλει πλεον αποκλειστικά τα ηλεκτρονικά τιμολόγια ... Τα πάντα ελεγχόμενα απο τον Μεγάλο Αδελφό, τις Διεθνείς Τράπεζες και τη σκοτεινή ηγεσία ....

Τα υπόλοιπα, εκπαίδευση, εσωτερικά πολιτικά θέματα, χρηματισμός και παέι λέγοντας ... είναι απλές συνέπειες της αιτίας των πραγμάτων της αληθινής φύσης τους ....
 

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
607
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
βλεπωντας αυτα ο Βενιζελος ανακαλεσε περι ομιλου θελωντας να φανει ενωτικος και να συσπειρωσει το κομμα (με σκοπο να αυξησει το ποσοστο του) διαβλεποντας οτι στο συντομο μελλον θα εχουμε εκλογες πολυ πιθανον ο Παπανδρεου να χασει(αφου το ποσοστο του Καραμανλη ως καταληλλοτερος προθ. παραμενει μεγαλυτερο) .. οποτε αναλαμβανει αυτος τα ινια..
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
Φιλε Gabadoo θέλουμε την άποψή σου.

Μιλά ελεύθερα

Αν κατάλαβα καλά - εχουμε προσπάθεια εξοβελισμού του καραμανλέως;

  Η οποια εμπειρια μου στην παρακολουθηση πολιτικων θεματων γενικα μου εχει δειξει οτι οι ισχυρες κυβερνησεις εχουν την "δυναμη" να κουκουλωνουν τα παντα που προκυπτουν στην πορεια τους....Ο γεροΚαραμανλης πεταγε τασακια και χριστοπαναγιες....Ο Ανδρεας εσφαζε με το σκουρομαχαιρο....ακομα και φιλους του...

  Εδω ,μαλλον εχουμε να κανουμε με κυβερνηση ιδιας δυναμικοτητας με την αντιπολιτευση...αρα τα "βελη" δεν ειναι απο απεναντι....

 Μηπως τα χτυπηματα δεν ειναι βελη,αλλα μαχαιριες(εκ του συνεγγυς..)...;

Και μαλλον ο "καρφωτης" ειναι "θηλυκος"....Το λεω ορμωμενος απο την μελετη των χτυπηματων...Ατσουμπαλα και αδεξια....
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Εδω ,μαλλον εχουμε να κανουμε με κυβερνηση ιδιας δυναμικοτητας με την αντιπολιτευση...αρα τα "βελη" δεν ειναι απο απεναντι....

Συμφωνώ με την παρατήρηση και ομολογώ οτι δεν το είχα σκεφτεί

Πράγματι, κανενα απο τα 2 κόμματα δεν έχει πραγματικό ηγέτη για αρχηγό. Και τα 2 έχουν τα καλύτερα brand names τα οποία όμως είναι ανεπαρκέστατα.

Αναφορικά με τον "όμιλο προβληματισμού" - έξυπνη κίνηση του βαβε. Το πούλησε καλά, έκανε και επίδειξη δύναμης και βρέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου απο το οποίο είχει αποκλειστεί. Εξαιρετικά λάθος η εκτίμηση του γιωργακη οτι παίζει μπαλα μόνος. Και το συνδέω με την παρατήρηση της προηγούμενης παραγράφου - αλλο Αντρέας άλλο Γιωργος junior. Παντως το μαγαζί παει για φούντο

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών που κυκλοφόρησαν δεν ειναι τυχαία. Και η ΝΔ θα βασιστεί στο ΛΑΟΣ στην πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας μετά την Κοσκωτιάδα

Ζούμε πάντως σε ενδιαφέροντες καιρούς.
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Πράγματι, κανενα απο τα 2 κόμματα δεν έχει πραγματικό ηγέτη για αρχηγό.
Και τα 2 έχουν τα καλύτερα brand names τα οποία όμως είναι ανεπαρκέστατα.

Παντως το μαγαζί παει για φούντο

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών που κυκλοφόρησαν δεν ειναι τυχαία. Και η ΝΔ θα βασιστεί στο ΛΑΟΣ στην πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας μετά την Κοσκωτιάδα

Ζούμε πάντως σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Χαίρε Σεβαστέ Ενφόρσερ!
Πράγματι οι καιροί είναι ενδιαφέροντες.
Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα εννοείται.
Οποιοσδήποτε σόφρων άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διαφωνεί.

Ειδικά το στεφάνι στον Κεμάλ θα παίξει πολύ στην νέα προεκλογική
Και αν δεν παίξει κάτι θα βρωμάει...

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom