Κονδυλώματα

<< < (150/452) > >>

1personanongrata:
έχω γράψει τόσες φορές εδώ μέσα.
το ξαναγράφω για να μαθαίνετε.
Τα περισσότερα ΣΜΝ είναι ΙΟΙ. Οι ΙΟΙ για να καταπολεμηθούν χρειάζονται εμβόλια.
Επειδη ησεξουλαική απελευθέρωση έχει οδηγήσει σε έκρηξη των ΣΜΝ δεν έχουν ασχοληθεί για καιρό με οτυς συγκεκριμένους πλην της ηπατίτιδας, της σύφιλλης και του Ειτζ, δλδ των θανατηφόρων.
Οι χειρότεροι ΙΟΙ είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να μεταλλάσσονται.
Απλό παράδειγμα είναι ο Ιος της Γρίππης. Ενα εμβόλιο μπορεί να καταπολεμήσει κάποιες περιπτώσεις αλλά όχι άλλες νεο μεταλλαγμένες. Ο HPV είναι καριόλης ιός που μεταλλάσσεται και μεταδίδεται και πολύ εύκολα.
Θεωρώ ότι βάσει στατιστικών σημερινών το HPV είναι η σημερινή μάστιγα και απλά δεν του έχουν δώσει διαστάσεις για να μην γίνει πανικός...
Ορισμένα στοιχεία για να γνωρίζουν μερικοί που νομίζουν ότι τα 20 λεπτά στις πουτάνες είναι απλή διασέδαση. Πάρτε το χαμπάρι. Εξτρίμ Σπορ είναι με αυξημένη επικινδυνότητα.

Οξυτενή Κονδυλώματα
Η λοίμωξη αυτή προκαλείται από διάφορους τύπους του ιού Human Papilloma Virus (HPV). Τα κονδυλώματα εμφανίζονται ως εκβλαστήσεις που μοιάζουν με κουνουπίδια ή με κρεατοελιές.
 
Μετάδοση:
Τα κονδυλώματα μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής και σπανιότερα μέσω της στενής σωματικής επαφής.  Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα ο ιός αυτός να μεταδοθεί από τη μητέρα στο νεογέννητο κατά τον τοκετό προκαλώντας του κονδυλώματα στο λάρυγγα. 
Περίοδος Επώασης:
στους 4 μήνες (1-20 μήνες).

Συμπτώματα:
Σε πολλές περιπτώσεις η μόλυνση αυτή δεν εκδηλώνει συμπτώματα.  Τα συμπτώματα που μπορούν να προκαλέσουν τα κονδυλώματα είναι φαγούρα, πόνος, έκκριση υγρών και αιμορραγία στις περιοχές όπου υπάρχουν οι εκβλαστήσεις, δηλαδή στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό. 

Διάγνωση και Θεραπεία:
Συνήθως τα κονδυλώματα είναι εύκολο να διαγνωστούν κατά την ιατρική εξέταση.
Υπάρχουν δε, διάφορα είδη θεραπείας για τα κονδυλώματα, ανάλογα με το μέρος όπου βρίσκονται, για παράδειγμα η τοπική θεραπεία με επαλείψεις διαφόρων ουσιών, η κρυοθεραπεία, η καυτηρίαση, το λέϊζερ, και η χειρουργική αφαίρεση.  Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα τα κονδυλώματα να ξαναεμφανιστούν μετά τη θεραπεία.

Επιπλοκές:           
Ορισμένοι τύποι του ιού HPV (τύποι 16,18) έχουν συνδεθεί με τη μετέπειτα εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.  Γι αυτό γυναίκες με τη λοίμωξη αυτή πρέπει να υποβάλλονται συχνά σε τεστ Παπανικολάου.
 
Το ΗPV είναι τα αρχικά του Human Papilloma Virus. Ο ΗPV είναι ένας πολύ διαδεδομένος, σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Υπολογίζεται ότι περίπου 75% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει μολυνθεί με κάποια μορφή του ιού. Ένα μικρό ποσοστό ανδρών και γυναικών που έχουν τον ιό, θα εμφανίσουν και εξωτερικά κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα μοιάζουν πολύ με τις γνωστές σε όλους μυρμηγκιές (που οφείλονται σε άλλο τύπο του ιού).
Επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ένα ποσοστό γυναικών που έχουν τον ιό θα παρουσιάσουν αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας που μπορούν, σε βάθος χρόνου, να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου.

Πώς μεταδίδεται
Ο ΗPV είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή δέρμα με δέρμα (γεννητικά όργανα και περιγεννητική περιοχή) ακόμα κι αν δεν υπάρξει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Η μετάδοση από μητέρα σε παιδί κατά τον τοκετό θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια.

Τα προφυλακτικά δεν αρκούν
Η χρήση προφυλακτικών μπορεί να παρέχει κάποια προστασία, όμως καθώς δεν καλύπτουν όλη την περιγεννητική περιοχή, δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι η χρήση του προφυλακτικού μπορεί να σας προφυλάξει από πολλά άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Θεραπεία
Καθώς ο HPV είναι ιός και όχι μικρόβιο, στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία με την κλασσική έννοια. Κυρίως αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα ή τα αποτελέσματα της μόλυνσης από τον ιό και όχι ο ίδιος ο ιός. Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι σε περίπου 70% των ανθρώπων που έχουν HPV, ο ίδιος ο οργανισμός θα απομακρύνει ή θα θέσει σε έλεγχο τον ιό μέσα σε περίπου 3-4 χρόνια από τη διάγνωση. Βεβαίως είναι δυνατό να επαναπροβληθούμε από HPV ίδιου ή διαφορετικού τύπου.

Κονδυλώματα και Μυρμηγκιές
Και τα δύο οφείλονται στον ιό HPV. Κάποιοι τύποι του ιού προκαλούν κονδυλώματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ενώ κάποια άλλοι τύποι προκαλούν τις γνωστές μας μυρμηγκιές σε άλλα σημεία του σώματος. Τα περιγεννητικά κονδυλώματα εμφανίζονται στον τράχηλο, στο πέος, στον κόλπο ή στον πρωκτό. Η εμφάνισή τους είναι παρόμοια με τις μυρμηγκιές που εμφανίζονται συχνά στα χέρια ή τα πόδια. Οι μυρμηγκιές είναι άλλος τύπος του ιού και δεν μεταδίδονται στα γεννητικά όργανα.


1personanongrata:
Παράθεση από: evabb link=topic=1749.msg768877#msg768877 date=1223821580

ναι καλα εγω πρωτη φορα μονη μου πηγα. αμα περιμενα απο την μανα  :banghead:

η μάνα σου και γενικά οι μανάδες πορηγούμενων γενεών δε γαμιόσαντε σαν τα σκυλιά, άρα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες έκθεσης σε ΣΜΝ.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι πρέπει να ελέγχονται συχνά. Αντρες και γυναίκες.

amjik:
Καπου εγραψε ενας συναγωνιστης οτι εγχειρηστηκε μια κοπελα για αμυγδαλες
και βρηκανε στο λαιμο της κονδυλοματα......... θορυβηθηκα πολυ με αυτο.
Δηλαδη ;;;;;;;;; τερμα τα ακαποτα τσιμ@@@@κια ;;;; γιατι ρε πουστη μου.

krotalias:
Παράθεση από: 1personanongrata link=topic=1749.msg770802#msg770802 date=1223895477

η μάνα σου και γενικά οι μανάδες πορηγούμενων γενεών δε γαμιόσαντε σαν τα σκυλιά, άρα είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες έκθεσης σε ΣΜΝ.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι πρέπει να ελέγχονται συχνά. Αντρες και γυναίκες.

Ολες γαμιοντουσαν παντα το ιδιο και παλιοτερα χωρις προφυλαξεις .
Καποιοι παλιοι εδω θα θυμουνται τα μπουρδελα χωρις καποτα πριν απο την διαδοση του AIDS . Καποτε πεθαιναν χιλιαδες κοσμος στην Ευρωπη απο συφιλη . Απλα οπως αναφερθηκε οι ιοι μεταλασσονται και εξελισσονται και γινονται παντα πιο ανθεκτικοι και ενω η επιστημη και τα φαρμακα γινονται καλυτερα , ολο και κατι βγαινει .
Παλια δεν ηξεραν τον HPV αφου δεν ειχαν ουτε το ΠΑΠ τεστ .
Δηλαδη δεν μπορουσαν ουτε διαγνωση να κανουν αρα ουτε κουβεντα για θεραπεια κτλ .

rallye_mple:
Εγω σκευτομαι να το κανω το εμβολιο,αυτες τις μερες θα παω να ρωτησω μια γιατρο που ξερω καλα αλλα σε περιπτωση που εχω τον ιο και δεν το ξερω και κανω το εμβολιο παθαινω τιποτα?
Ειναι μονο για γυναικες το εμβολιο?
Το εχει κανει κανενας αντρας απο εσας?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα